Brno – Hr. Králové 3:0 (kon.) | Slovácko – Bohemians 1905 4:1 (kon.) | Sparta – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 02.08.2014, 20:15 • Generali Arena • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    Na Letné je pro dnešek dobojováno! Sparťané poráží Jihlavu 3:0 a byť výsledek vypadá zcela jednoznačně, největší rozdíl mezi oběma celky byl především v proměňování příležitostí.

    To proto, že Jihlava odehrála na Letné velmi důstojnou roli a v prvním poločase za věhlasným soupeřem nikterak nezaostávala. Po změně stran ale zápas bleskově rozhodl dvěma rychlými góly Tomáš Přikryl a protože třetí branku ještě přidal Bořek Dočkal, vítězí sparťané nad Jihlavou 3:0.

    S konstatováním, že obhájci titulu se minimálně dočasně posouvají do čela tabulky, se loučím a přeji příjemný zbytek sobotní noci. (22:05:16)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Zatímco čtvrtý rozhodčí signalizoval nastavení jediné minuty, tak se do Vaculíkova přetaženého centru zavěsil Kryštůfek, míč ale nasměroval výrazně vedle sparťanské branky.
    Kučerova pumelice vystrašila Bičíka!
     
    90
    Kučera ránou z dvaceti metrů vystrašil Bičíka, nasměroval ji sice pod břevno, ovšem do samého středu branky a sparťanský brankář ji prodloužil nad svoji svatyni.
     
    90
    V dnešním zápase jsme neviděli sebemenší ošetřování, sudí Nenadál tak nemá důvod k delšímu nastavení.
     
    89
    Po Dočkalově pasu se do míče z velké dálky opřel Kamil Vacek, středopolař Letenských ale mířil vysoko nad soupeřovu branku.
     
    87
    Harba se pokusil o narážečku s Marcinem na hranici pokutového území, slovenský spoluhráč mu ale vracel velmi nepřesnou přihrávku.
     
    85
    Po bleskovém kontru hostů pálil zpoza pokutového území Harba, v zajímavé pozici ale zhruba o půl metru přestřelil sparťanskou branku.
     
    84
    Dočkal si před pokutovým územím Jihlavy hledal prostor k dalšímu zakončení, to ale stačil zablokovat Kryštůfek.
    Jihlavský gól správně neuznán kvůli ofsajdu.
     
    82
    Hosté poprvé dopravili míč do sparťanské sítě, když Krejčího hlavičku Bičík pouze vyrazil ke kopačce Mešanoviće, jenž snadno doklepl míč do sítě. Pomezní rozhodčí Urban však viděl v ofsajdu Harbu, jenž se do hry zapojil aktivitou před Bičíkem a proto sudí mávají, resp. pískají proti hostům.
     
    81
    Vidličku po odehrání míče nedovoleně atakoval Breznaník, hosté budou rozehrávat ze středu pole.
     
    79
    Z bojiště odchází jeden z hrdinů dnešního zápasu, Tomáš Přikryl, a závěrečné minuty odehraje na trávníku Michal Breznaník.
     
    78
    Po třetí sparťanské brance utkání ztratilo na tempu, domácí se snaží pošetřit síly na důležitý středeční souboj v Malmö, hosté jsou nejspíše trochu znechuceni dosavadním průběhem zápasu, kdy se snažili Spartě být vyrovnaným soupeřem, přesto domácí dokázali proměnit téměř všechny své šance.
     
    77
    Druhá změna v jihlavské jedenáctce, Muris Mešanović vbíhá na trávník místo Marka Jungra.
     
    76
    Hosté se usadili s míčem na útočné polovině, Kukoľův centr ale ze vzduchu zachytil brankář Bičík.
     
    75
    Kadeřábek se na pravém křídle probil kolem Vaculíka, následný centr ale adresoval Bednářovi na paty a čerstvý sparťanský hrot si s tímto pasem nedokázal poradit.
     
    74
    Po standardní situaci hostů se do vzduchu zavěsil jihlavský stoper Jiří Krejčí, jeho pokus ale míří výrazně vedle sparťanské branky.
     
    73
    Mírný pískot z hlediště doprovází informaci hlasatele o počtu diváků, kterých se dnes na Letné sešlo 6 860.
     
    72
    Střídání na straně Jihlavy, Kosaka nahrazuje na hřišti Matúš Marcin.
     
    72
    Po Dočkalově přihrávce si Vácha efektně a zároveň i efektivně zasekl míč kolem Marka, následně ale pálil nad jihlavskou branku.
     
    71
    Jihlavští si vypracovali možnost standardní situace u postranní čáry, následný centr do pokutového území se ale stává lahůdkou pro brankáře Bičíka.
     
    69
    Sparťanský lodivod Lavička stahuje ze hry také další svoji oporu, Davida Lafatu, sparťanského kapitána nahradí na hrotu sestavy Roman Bednář.
     
    69
    Rychlý jihlavský kontr vedl Harba, vybojoval ale pouze rohový kop a po něm Kryštůfek hlavičkoval v těžké pozici daleko vedle sparťanské branky.
     
    68
    Zatímco míč lovil dnes ze své sítě už třikrát, tak po předchozí Přikrylově střele si jihlavský brankář připsal teprve druhý úspěšný zákrok.
    BOŘEK DOČKAL - 3:0
     
    67
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dlouho se sparťané přetěžce prosazovali, aby vůbec dokázali ohrozit Hanušovu branku, po změně stran už si ale šance vypracovávají a dokonce je i s nebývalou úspěšností proměňují! Matějovský vyzval k dalšímu zakončení BOŘKA DOČKALA, jehož rána zpoza pokutového území si našla cestu přímo k tyči jihlavské branky.
     
    66
    Jungr se z pravého křídla prohnal do pokutového území, po kontaktu s Matějovským padl k zemi, sudí Nenadál ale nechává pokračovat ve hře.
     
    65
    Hosté se stále snaží napadat sparťanskou rozehrávku i v hloubi útočné poloviny, přesto v její aktivitě jsou výrazně znát dvě inkasované branky v rychlém sledu.
     
    63
    Vacek se do zápasu zapojil pasem do pokutového území, jehož adresátem měl být Dočkal, ovšem přihrávku včas přečetl Kryštůfek a snadno odehrál míč do bezpečí.
     
    62
    První změna ve sparťanské sestavě, Josef Hušbauer přepouští místo na hřišti Kamilu Vackovi.
     
    62
    Po něm se do odraženého míče opřel netradičně levačkou Vlastimil Vidlička, jeho rána z dobrých pětadvaceti metrů ale prosvištěla nad sparťanskou brankou.
     
    61
    Kadeřábkovu nepřesnou rozehrávku vystihli hosté a Harba po následném průniku po levém křídle vybojoval v souboji s Matějovským rohový kop.
     
    59
    Generali Arena dnes ani zdaleka není zaplněná, přesto si sparťanští fanoušci úspěšný vstup do druhého poločasu náležitě užívají a na Letné vládne pohodová nálada. Hosté však zbraně neskládají a budou se snažit ji narušit.
     
    58
    Matějovský přezval míč zhruba deset metrů za středovou čárou, viděl Hanuše vyběhnuvšího daleko před jeho brankou a pokusil se ránou z dobrých čtyřiceti metrů soupeřova brankáře překvapit, jeho pokus ale stačil srazit Krejčí.
     
    57
    Sparťané na pár desítek sekund uzamkli soupeře v jeho pokutovém území, neujal se ale ani jeden ze dvou Kadeřábkových centrů.
     
    55
    Kadeřábkův předchůdce na postu sparťanského pravého obránce nyní hájící barvy dnešního soupeře, Vlastimil Vidlička, se pokusil narazit míč s Kučerou, ten ale spoluhráči vracel na pravé křídlo nepřesnou přihrávku.
     
    54
    Harba si na hranici pokutového území dobře zpracoval nejednoduchý pas, k zakončení se prosadit sice nedokázal, pálil ovšem z druhé vlny přibíhající Krejčí, ten však sparťanskou branku minul.
     
    53
    Hosté získali možnost rohového kopu, nepřesný Vaculíkův centr si ale Matějovský dokonce stačil ve vlastním pokutovém území zpracovat a rozehrát po zemi.
     
    51
    Sparťané v loňské sezóně vyhráli v domácím prostředí všech patnáct zápasů, navíc s úctyhodným skóre 49:7 a soupeře tu deklasovali i v dosavadních zápasech kvalifikace o Ligu mistrů. Neradi by tak v dnešním utkání ztratili a po dvou brankách v rychlém sledu mají zápas najednou výborně rozehraný.
    TOMÁŠ PŘIKRYL - 2:0
     
    50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané zasazují soupeři drtivý úder! Zatímco v prvním poločase Jihlava hrála na Letné zcela vyrovnanou partii, tak během úvodní pětiminutovky druhého poločasu střílí domácí již druhou branku, když si na Kadeřábkův přetažený centr naskočil TOMÁŠ PŘIKRYL a hlavičkou přeloboval brankáře Hanuše!
     
    49
    S jihlavskou odpovědí běžel k pokutovému území soupeře Jungr, v souboji se Švejdíkem však o míč přišel.
    TOMÁŠ PŘIKRYL - 1:0
     
    47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jednoznačně nejlepším ze sparťanů dnes je Marek Matějovský! Ten dalším precizním pasem vysunul k pokutovému území TOMÁŠE PŘIKRYLA, jenž ránu z osmnácti metrů nasměroval k tyči jihlavské branky a poprvé dnes rozjásal letenské publikum!
     
    46
    Hosté rozehráli druhý poločas velmi aktivně, Kukoľova rána ve dvaadvacáté sekundě si ale neproklestila cestu ke sparťanské brance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vše je připraveno k zahájení druhého poločasu, do kterého oba celky vstupují v zahajovacích sestavách.
     
    Rozhodčí Nenadál sice žádné nastavení nepotřeboval, ovšem chtěl ještě nechat sparťany dohrát útočnou akci. Poté, co si Přikryl s Matějovským před pokutovým územím jen přihrávali mezi sebou, už ale arbitrovi dnešního zápasu došla trpělivost a svým hvizdem posílá oba celky do šaten za bezbrankového stavu.

    V úvodním dějství jsme viděli bojovný fotbal, ve kterém se hosté snaží hrát aktivní fotbal a zatím hrají se Spartou zcela vyrovnanou partii, ke které dosavadní stav naprosto odpovídá.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Vůbec poprvé dnes musí zasahovat Hanuš, to když se do Costova centru opřel Lafata, sparťanský kanonýr ale tentokrát mířil jen do samého středu branky, kde Hanuš situaci bezpečně jistil.
     
    44
    Po souhře s Přikrylem hledal Matějovský před brankou Lafatu, toho ale pokryl Krejčí a ukopl mu míč do zámezí.
     
    43
    Harba v samém závěru třiačtyřicáté minuty pálil z veliké dálky, jeho přízemní pokus ale prosvištěl vedle sparťanské branky.
     
    42
    Matějovský dnes rozdává k jihlavskému pokutovému území jeden pas za druhý, na ten nejaktuálnější si naběhl Costa, jeho následný centr před branku ale kryje do své náruče pozorný Hanuš.
     
    42
    Ani následný šestý rohový kop Sparty ale nevedl k sebemenšímu ohrožení hostující branky.
     
    41
    Kadeřábka nepustil k centru Vaculík, jihlavský kapitán odrazil míč za vlastní branku.
     
    39
    Při rychlém sparťanském kontru centroval zatím téměř neviditelný Hušbauer, jeho centr Kryštůfek prodloužil pouze ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal Kadeřábek. Sparťanský obránce ale v dobré pozici nedokázal míč ideálně trefit a nasměroval jej zhruba dva metry od jihlavské svatyně.
     
    38
    Matějovský směroval další pas do pokutového území, před Přikrylem ale k němu měl daleko blíže brankář Hanuš.
     
    37
    Následný Dočkalův centr ale směroval pouze do prostorů, které před brankou střežili jihlavští zadáci.
     
    37
    Matějovský svoji tolik typickou kolmicí vysunul do pokutového území Lafatu, ten proti dvěma sokům vybojoval rohový kop.
     
    35
    Marek se pokusil překvapit Bičíka ránou z dobrých pětadvaceti metrů a svůj pokus i dobře umístil k tyči, sparťanský brankář si s ním ale dokázal poradit a míč vyrazit do strany.
     
    34
    Rodící se rychlý kontr sparťanů zastavil již v zárodku Kučera, ovšem pouze za cenu žluté karty.
    Bičík skvělým vyběhnutím zmařil Harbovi šanci!
     
    33
    Kučera přesným pasem vysunul za sparťanskou obranu Harbu, před ním ale stačil včas vyběhnout daleko z vlastní branky Bičík. Sparťanský brankář následně odrazil míč pouze ke Kukoľovi, jenž obešel Bičíka, z úhlu však nedokázal prostřelit sparťanské fotbalisty, bránící cestě míče do sítě.
     
    31
    Hosté se nadále snaží předvádět aktivní fotbal po celém hřišti, u sparťanského pokutového území se ale proti početní převaze neprosadil Jungr a někdejší záložník sparťanského B-týmu o míč přišel.
     
    29
    Po něm si hledal místo k zakončení Kováč, po kontaktu s jedním jihlavským fotbalistou padl k zemi, sudí Nenadál ale rezolutně odmítá jakékoliv myšlenky na pokutový kop.
     
    28
    Matějovský rychle rozehrál standardní situaci u postranní čáry a Kadeřábek v souboji s jihlavskou defenzivou vybojoval rohový kop.
     
    27
    Po rohovém kopu Dočkal se u bližší tyče prosadil k zakončení Kadeřábek, jeho hlavičku ale u tyče vyrazil pozorný Hanuš. Jihlavský brankář poté zachytil i další Dočkalův centr a ještě si vynutil sparťanský faul, bude tak moci rozehrávat míč z klidu.
    Další sražená střela Bořka Dočkala mířila jen těsně nad!
     
    26
    Dočkal potáhl míč útočnou polovinou, z dvaceti metrů ostře vypálil levačkou a jeho tečovaná rána proletěla jen těsně nad břevnem jihlavské branky!
     
    24
    Marek hledal na pravém křídle Jungra, poslal mu ale příliš pomalou přihrávku, kterou si pohlídal Costa a nechal dokutálet míč až do zámezí.
     
    23
    Po něm se do zakončení na hranici pokutového území probojoval Kukol, jehož nepovedený pokus ještě tečoval Kučera, vysoký míč ale poté snadno stáhl ze vzduchu brankář Bičík.
     
    23
    O pár desítek sekund později budou hosté zahrávat další rohový kop.
     
    22
    Po následném centru se do vzduchu vyšrouboval Kučera, jihlavský středopolař však trefil míč temenem hlavy a místo na branku jej odrazil k protější postranní čáře.
     
    22
    Po Kosakově pasu Harba vybojoval první rohový kop ve prospěch fotbalistů z Vysočiny.
     
    21
    Po rychlé sparťanské souhře pálil zpoza pokutového území Přikryl, jihlavskou branku ale minul.
     
    20
    Kukol hledal centrem z pravého křídla před brankou Harbu, ten byl ale důsledně pokryt Kováčem a míče se snadno zmocnil Bičík.
     
    19
    Přikryl si narazil míč s Matějovským, čímž se mu otevřel volný prostor na levém křídle, následný centr ránou bez přípravy zakončil Kadeřábek, tomu ale míč nesedl na kopačku ideálně a nakonec doletěl na horní síť jihlavské branky.
     
    17
    Hosté se objevili v sedmi hráčích nedaleko pokutového území Sparty, celou jejich snahu ale zakončil nepřesný Kučerův pas na Harbu, který doskákal až za brankovou čáru a k balónu se vrací domácí.
     
    15
    Hosté přenesli hru na útočnou polovinu a díky sérii autových vhazování drží hru daleko od své branky.
    Krejčí srazil Dočkalův přímý volný kop na roh.
     
    13
    U míče bylo připravené trio Vácha, Lafata a Dočkal. Nakonec pálil poslední jmenovaný, jihlavská zeď ale srazila jeho pokus mimo branku.
     
    13
    Po souhře Costy a Přikryla si Dočkal vybojoval faul v bezprostřední blízkosti pokutového území a Sparta dostává možnost velmi výhodné standardní situace.
     
    12
    Utkání od počátku nabralo očekávaný ráz, tedy sparťané udávají tempo neustálou aktivitou na míči a hosté se snaží především bránit a vyhledávat možnosti k rychlým brejkům.
     
    10
    Tentokrát už se Přikryl do zakončení prosadil, křižnou ránou z pravého křídla ale míjí jihlavskou branku.
     
    9
    Matějovský úžasným padesátimetrovým pasem poslal míč přímo na kopačku Přikrylovi, ten si ale složitě zpracovával těžký pas a přišel o výhodné postavení za jihlavskou obranou, čímž celou akci výrazně zpomalil a nakonec se sparťané neprosadili.
     
    8
    Na Jungrův přetažený centr si naskočil zcela osamocený Haris Harba, bosenskému útočníkovi ale chyběly centimetry k zasáhnutí míče.
     
    7
    Harba proběhl s míčem přes útočnou polovinou, z pravého křídla vnikl do pokutového území, následně ale zakončil hostující útočnou snahu nepřesnou přihrávku.
     
    6
    Reparát Costovi vyšel o poznání lépe, zimbabwský obránce přesným centrem do pokutového území našel Lafatu, jenž se snažil zpracovat míč pro nabíhající Dočkala i Hušbauera, situaci ale přečetli jihlavští obránci a stačili odehrát míč z jejich pohledu do bezpečí.
     
    5
    Vácha vyslal po levém křídle kupředu Costu, ten ale přehnal razanci následného centru a nejen, že překopl všechny hráče před Hanušem, ale míč postupně doskákal až za protější postranní čáru.
     
    4
    Na Letné může být odhadem kolem osmi tisíc fanoušků, přesto je tu dobrá fotbalová atmosféra a domácí příznivci od úvodních minut ženou svůj celek dopředu.
     
    3
    Následný rohový kop nepřinesl žádné ohrožení pro někdejšího slávistického brankáře Hanuše a neprosadil se ani po rychlém brejku Kukol. Rozehrávat se bude od sparťanské branky.
     
    2
    Po Přikrylově akci Lafata přiťukl míč Váchovi, jeho tečovaná rána letí nad branku Jihlavy, ovšem domácí budou v útočení pokračovat prostřednictvím rohového kopu.
     
    1
    Utkání bylo rozehrané, oba týmy nastupují ve svých tradičních dresech. Sparťané tedy v rudém a hosté celí ve žlutém. Netradiční však je umístění obou týmů, neboť směrem k Letenské pláni v prvním poločase útočí hosté, což není úplně obvyklé rozložení a Sparta v něm dlouhodobě nemá tak vysokou úspěšnost jako opačně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání bude předcházet minuta ticha za již zmíněného Františka Hrdličku, jenž dnes náhle opustil nejen fotbalový svět.
     
    Trojice sudích v čele s Martinem Nenadálem přivádí hlavní aktéry dnešního zápasu na pažit Generali Areny. Nenadálovi dnes budou na čarách pomáhat kolegové Jaroslav Jiřík a Michal Urban.
     
    Letenská aréna se zatím zaplňuje pouze zvolna, asi nemůžeme očekávat podobnou návštěvu, jaká sledovala úterní bitvu s Malmö v kvalifikaci o Ligu mistrů.
     
    Nerad bych opomenul i smutnou událost, která dnes postihla český a hlavně teplický fotbal, když navždy odešel dlouholetý ředitel tamního klubu František Hrdlička. Člověk, který fotbalem žil téměř nonstop. Rád bych tedy vyjádřil upřímnou soustrast rodině i všem pozůstalým.
     
    Sparťané nakonec nastupují s nejsilnější možnou sestavou, kterou má trenér Lavička k dispozici. Chybí pouze zranění Krejčí a nově i Holek, jenž si při tréninku podvrtl kotník. Oba by ale mohli být k dispozici při odvetě předkola Ligy mistrů ve středu v Malmö.

    Hosté z Jihlavy oproti úvodnímu zápasu udělali dvě změny v sestavě, ve středu obrany Šourka nahrazuje Kryštůfek a ve středu pole nastoupí sparťanský odchovanec Jungr místo zkušeného Kolouška.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Nhamoinesu – Vácha – Dočkal, Matějovský, Hušbauer, Přikryl – Lafata (C).
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Mareček, Vacek, Breznaník, Bednář, Hybš.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Vidlička, Krejčí, Kryštůfek, Vaculík (C) – T. Marek, Kučera – Kukoľ, Jungr, Kosak – Harba.
    Náhradníci: Blažek – Šourek, Tlustý, Kliment, Koloušek, Mešanović, Marcin.

    Rozhodčí: Nenadál – Jiřík, Urban.
    Trenér Sparty Vítězslav Lavička dnes vyrukuje s touto sestavou:

    Sparťané se od úterní výhry nad Malmö pilně připravují na dnešní zápas.

     
    Krásný sobotní večer přeji všem fanouškům dobrého fotbalu z pražské Letné, kde na sebe v rámci druhého kola Synot ligy narazí domácí Sparta a hosté z Jihlavy.

    Oba týmy se střetávají po dvou měsících, naposledy se totiž utkaly právě zde v Generali Areně poslední květnový den, kdy Sparta po zápase přebírala pohár pro již jisté ligové šampióny a svoji korunovaci podpořila výhrou 4:1.

    AC SPARTA PRAHA

    Zatímco Jihlava v aktuální sezóně odehrála jediný soutěžní zápas, tak obhájci titulu jich už mají za sebou pět. Náročné léto rozehrála Sparta v Lize mistrů, kde v úvodním dvojzápase narazila na Levadii Tallinn a Estonci se pro tým Vítězslava Lavičky stali vhodnou generálkou na těžší zápasy, neboť Sparta po výsledcích 7:0 a 1:1 snadno postoupila do dalších bojů. Mezi oběma zápasy ještě stačila vyhrát domácí superpohár, ve kterém předčila Viktorii Plzeň 3:0 a před týdnem díky výhře 2:1 na hřišti Bohemians 1905 úspěšně vstoupila také do nového ročníku nejvyšší soutěže, čerstvě pojmenované Synot ligy. Pátý soutěžní zápas během patnácti dnů pak Sparta odehrála v úterý, kdy si po dramatickém průběhu poradila se švédským šampiónem Malmö a v úvodním zápase třetího předkola LM zvítězila 4:2.

    Dnes se tedy sparťané premiérově představí v domácím prostředí coby obhájci mistrovského titulu a již v úvodu týdne je čeká cesta k velmi důležitému zápasu v Malmö, který se odehraje ve středu 6. srpna od 19 hodin a samozřejmě u něj s přenosem nebudeme chybět. Předtím ale ještě musí zvládnout nelehkou překážku v podobě osmého týmu loňského ročníku soutěže, který navíc odehrál výbornou jarní část. Je také velmi nejasné, jakou sestavu dnes sparťanský lodivod Vítězslav Lavička pošle na hřiště. Ten momentálně disponuje skutečně velmi širokým kádrem a možná s výjimkou pozice pravého obránce může na každý post využít minimálně dvě kvalitní alternativy a dá se tak očekávat, že některé důležité hráče pošetří na odvetu do Švédska.

    FC VYSOČINA JIHLAVA

    Jak bylo zmíněno, fotbalisté Jihlavy v uplynulém ročníku Synot ligy skončili na osmém místě se ziskem 37 bodů, nutno ale podotknout, že 22 bodů získali během čtrnácti duelů jarní fáze, kde předváděli skutečně výborné výkony a dlouho bojovali dokonce o šestou pozici, což by bylo výrazně nad plán, zejména po podzimní části soutěže.

    V létě se navíc klubovému vedení podařilo udržet týmový poklad, bosenského útočníka Harise Harbu a také letos by v Jihlavě rádi hráli v klidném středu tabulky.

    Minimálně psychologicky by k tomu mohl přispět obrovský úspěch z července, neboť v přípravném utkání v Salcburku Jihlava senzačně zdolala třetí tým francouzské ligy a účastníka předkola Ligy mistrů OSC Lille 1:0, branku vstřelil Muris Mešanovič a v to v základní sestavě Lille nastoupilo hned osm fotbalistů, kteří hráli od úvodní minuty také tuto středu při úvodním zápase Lille ve třetím předkole Ligy mistrů, kde se francouzský celek mohl radovat z výhry 2:0 na hřišti Grasshoppers Curych a prakticky jistého postupu.

    Méně už se svěřencům zkušeného kouče Petra Rady dařilo v prvním kole Synot ligy, když Jihlava v domácím prostředí přišla o všechny body s Mladou Boleslaví, za níž vstřelil jedinou branku celého zápasu Jasmin Ščuk z pokutového kopu. Trenér Rada se dnes bude muset obejít bez zraněných Masopusta a Šimonka, vzhledem ke klauzuli ve smlouvě pak nebude moci nastoupit ani staronový host ze Sparty Adam Jánoš, jenž na Vysočině strávil již loňskou sezónu.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Po návratu Vysočiny do nejvyšší soutěže v roce 2012 se oba týmy střetly čtyřikrát. Zatímco v nováčkovské sezóně hostů skončily oba zápasy nečekaně remízou, tak loni už se dvakrát radovali favorizovaní Letenští a v obou případech zvítězili shodně 4:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 47. Přikryl (Matějovský), 50. Přikryl (Kadeřábek), 67. Dočkal (Matějovský)

    Karty:   34. Kučera (JIH)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:5.
    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Nhamoinesu – Vácha – Dočkal, Matějovský, Hušbauer (62. Vacek), Přikryl (79. Breznaník) – Lafata (C) (69. Bednář).
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Mareček, Vacek, Breznaník, Bednář, Hybš.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Vidlička, Krejčí, Kryštůfek, Vaculík (C) – T. Marek, Kučera – Kukoľ, Jungr (77. Mešanović), Kosak (72. Marcin) – Harba.
    Náhradníci: Blažek – Šourek, Tlustý, Kliment, Koloušek, Mešanović, Marcin.

    Rozhodčí: Nenadál – Jiřík, Urban

    Diváci: 6 860
    bahis siteleri