BATE – Debrecín 3:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Maribor 2:2 (kon.) | Panathinaikos – Standard 1:2 (kon.)
Lille – Grasshoppers 1:1 (kon.)
konec
Maccabi Tel Aviv
2:2 (1:1)
NK Maribor
Úterý 05.08.2014, 20:00 • Antonis Papadopoulos, Larnaka, Kypr • Liga mistrů (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mě vše, příjemnou a klidnou noc přeje Tomáš Lysý. (22:01:44)
     
    NK Maribor se tak raduje z postupu do čtvrtého a závěrečného předkola Ligy Mistrů. Jméno svého posledního soupeře, který mu bude stát v cestě k milionové bráně, se dozví v pátek. Naopak Maccabi Tel-Aviv bude bojovat ve čtvrtém předkole alespoň o postup do Evropské ligy.
     
    Statistiky zápasu:

    Góly: 2-2.
    Střely celkem: 18-12.
    Střely na branku: 6-8.
    Střely vedle: 8-4
    Zblokované střely: 4-0.
    Zákroky gólmanů: 6-4.
    Ofsajdy: 4-2.
    Rohové kopy: 6-6.
    Slibné příležitosti: 4-6.
    Žluté karty: 1-0.
    Červené karty: 0-0.
     
    V prvním poločase byl Maribor lepším týmem a v úvodu zápasu měl několik dobrých příležitostí. Prosadil se ale až v šestatřicáté minutě, kdy začínali mít navrch fotbalisté Maccabi Tel-Aviv. Po hezké kombinaci se trefil Agim Ibraimi. Za šest minut však bylo srovnáno, když Stojanovič neuhlídal Tala Ben Haima. I tak museli ale dát Izraelci na stadionu v Larnace k postupu dva góly a neinkasovat.

    Svůj cíl částečně načali v 54. minutě, když se po hezkém ťukesu prosadil z první Eden Ben Basat. Jenže v euforii zapomněli po rozehrávce na útok slovinského týmu a po centru Stojanoviče se prosadil hlavičkou podruhé v zápase Agim Ibraimi.

    Po druhém gólu se stáhl Maribor do obranné ulity, jenže Maccabi si příliš šancí ke skórování nevypracoval. V závěru navíc mohl izraelský tým inkasaovat, protože Slovinci měli v otevřené obraně "domácích" dostatek šancí. Stav zápasu se však již nezměnil.
     
    Třetí předkolo Ligy Mistrů mezi Maccabi Tel-Avivem a NK Mariborem je u konce, z postupu se raduje NK MARIBOR!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Míč je na útočné polovině Mariboru a zdá se, že je na 99% rozhodnuto.
     
    90+3
    Domácí už nemají ani dostatek sil na to, aby se dostali k Handanovičovi. Maribor dohrává zápas naprosto v klidu.
     
    90+2
    Jako nůž máslem se prokombinovali hráči slovinského celku až k brance Juana Pabla. Sallalich dostal přihrávku na střed a vypálil ze vzdálenosti zhruba 30 metrů od branky. Jeho přízemní rána ale Juana Pabla nepřekvapila.
     
    90+1
    Rychlý přechod do útoku Maccabi končí ofsajdem. A Maribor rozhodně nebude spěchat s uvedením míče do hry.
     
    90
    Domácí zapomínají na obranná vrátka, útoky Mariboru jsou tak mnohem snadnější, stejně jako nyní, kdy Bohar z výborné šance minul tři tyče branku Juana Pabla. Během dvou minut tak mohli dát hosté dva góly.
     
    90
    Sudí nastaví ve druhém poločase 4 minuty nad rámec hrací doby.
     
    89
    Zoufalá snaha domácích. Na kopačkách fotbalistů izraelského týmu je vidět už velká křeč, Zahaviho rána je nyní zblokována.
     
    88
    Po rohu Ibraimiho neudeřilo, naopak do protiútoku jde Maccabi.
     
    87
    Maribor ušetří další vteřinky rohovým kopem.
     
    86
    A Sallalich mohl dát svým krajanům rozřešení, jenže jeho střelecký pokus minul branku Maccabi Tel-Aviv. I tak ale může být Sallalich snad jediný spokojený izraelský fotbalista na place.
     
    86
    Prica byl načapán v ofsajdu, u míče je Maribor.
     
    85
    Třetí střídání Mariboru. Z placu odešel Dare Vršič, kterého nahrazuje Sintayehu Sallalich.
     
    83
    A třetí velká šance během několika desítek sekund. Dor Mkha vyslal parádní křižnou ránu z levého rohu malého vápna, ale Handanovič vytasil naprosto brilantní zákrok!
    Velká šance domácích - Maharan Radi
     
    83
    Radiho střela z velkého vápna je zblokována hostující obranou, to byla další šance Izraelců. Pokud by tato rána prošla, měl by Handanovič co dělat, protože už byl na zemi. Následně reklamují domácí ruku jednoho ze zadáků hostů, což ale snad ani nemohou myslet vážně.
     
    83
    Obrovská šance Maccabi na vedení a přiblížení se postupu, který se začíná rozplývat. Hlavičku Pricy nyní odpálil jeden z beků hostů z brankové čáry pryč.
     
    82
    Švédský útočník Prica převzal míč na malém vápně a vystřelil, jenže málo platné. I kdyby zamířil přesně a rozvlnil síť za zády dnes výborného Handanoviče, gól by neplatil – ofsajd.
     
    81
    Maccabi jako již poněkolikáté v posledních patnácti minutách kombinuje před velkým vápnem Mariboru, jenže najít volné místo ve zformované jedenáctce Slovinců je jak hledat jehlu v kupce sena.
     
    80
    Po rohu Zahaviho si mohla obrana hostů odškrtnout další úspěch, když rohový kop odhlavičkoval Suler pryč z vlastního vápna.
     
    80
    Maccabi Tel-Aviv kombinuje na polovině a snaží se dostat k brance soupeře. Centrovaný míč Mikhy nyní odvrátil na roh Stojanovič.
     
    79
    Mariborští už samozřejmě hrají na čas, o tom žádná. Na hřišti je nyní ošetřován jeden z jejich hráčů. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale až tak vážné to asi nebude.
     
    78
    Nyní hosté předvedli i trošku toho důrazu, když centrovaný míč odvrátil do autu Suler, i když možná za cenu vlastního zranění. Podstoupil však souboj, odvrátil míč, a to je pro něj v tuto chvíli nejdůležitější.
     
    77
    Další centrovaný míč naprosto bez problému sbírá Handanovič.
     
    75
    Maribor se čím dál více posunuje podzimnímu setrvání v evropských pohárech. Jeho obrana je zformovaná a když už projde nějaký centr k Handanovičovi, jsou jeho rukavice připravené.
     
    74
    Igiebor předvedl střelu a la z nouze ctnost, když se pokusil o střelu zhruba ze vzdálenosti kolem třiceti metrů. Vedle jak ta jedle.
     
    73
    Slovinci to se střídáním udělali velmi šikovně. Minutu po střídání Maccabi si počkali, až získají míč, který po chvíli poslali daleko do autu. Po třiasedmdesáti minutách odchází z trávníku záložník Amir Derviševič, kterého nahradí také záložník Aleš Mertelj.
     
    71
    Óscar Garcia využívá poslední možnosti ke střídání. Ze zeleného larnackého pažitu odchází střelec první branky Maccabi, záložník Tal Ben Haim, kterého nahradí posila do útoku nebo ofenzivní záložník Daniel Einbinder.
     
    70
    Maccabi se stále nemůže proklestit zformovanou obranou Mariboru. Izraelskému týmu se pomalu krátí čas, na dva góly znamenající postup do 4. předkola jim zbývá něco málo přes dvacet minut.
     
    69
    Handanovič se nyní vytáhl proti centrovanému míči Igiebora, vrhl se po něm jak lev po své kořisti a vyrazil ho pryč z velkého vápna.
     
    67
    První střídání také v ekipě Mariboru. Z placu odchází kapitán a brazilský útočník Tavares, kterého nahradí Jean Philippe Mendy.
     
    66
    Ben Basat byl znovu blízko druhému gólu. Na hranici velkého vápna přebral míč a vypálil, jenže těsně minul pravou tyčku branky Jasmina Handanoviče.
     
    66
    Maccabi opět okupuje vápno svého slovinského soka.
     
    65
    Teď se však odhodlali k rychlému protiútoku, který byl po kombinační akci zakončen střelou Vršiče. Juan Pablo však jeho poměrně lehkou střelu lapí.
     
    64
    Vypadá to, že Maribor se úplně stáhl do obranné ulity. Slovinci se brání jen za cenu odkopů.
     
    63
    Druhé střídání v izraelském celku. Ze hřiště odešel záložník Omri Ben Harush, kterého střídá Nosa Igiebor.
     
    62
    Po rohu Zahaviho zůstal na hranici pokutového kopu volný Ben Basat, který se snad musel bát. Jenže až dlouho si štěloval míč na kopačku, takže jeho střela byla zblokována. Následně Zahavi minul tři tyče.
     
    62
    Ben Basat měl na noze druhý gól, když ve skluzu netrefil přízemní přihrávku z pravé strany. Maribor odvrací na rohový kop.
     
    60
    Jestli tedy Maribor sází na to, že v závěrečných třiceti minutách nepřeleze obrannou polovinu a bude jen odkopávat míče, mohlo by se docela dobře stát, že by šlo o posledních třicet minut slovinského týmu v předkole Ligy Mistrů.
     
    58
    Jenže Zahaviho roh žádnou výraznou hrozbu pro Handanoviče a jeho kumpány neznamenal.
     
    57
    Maccabi má však stále dostatek času na vstřelení dvou gólů, o tom tedy žádná. A že tlačí. Nyní vybojovalo rohový kop.
     
    56
    Jestli po vedoucím gólu bylo nadšení fanoušků Maccabi nemyslitelné, tak obrázky po druhém gólu by se dali přirovnat k tvářím brazilských fanoušků po úvodních třiceti minutách semifinále nedávno skončeného světového šampionátu.
    Agim IBRAIMI - 2 : 2
     
    55
    Maribor právě vstřelil branku!
    Jenže rázem je všechno jinak a Maccabi opět musí k postupu vstřelit dva góly a již žádný nedostat. Naprostá laxnost hned po rozehrávce od fotbalistů izraelského klubu. Stojanovič se dostal u levé strany útočné poloviny k míči, poslal dlouhý pas do velkého vápna, kde si na míč naskočil AGIM IBRAIMI a stává se pro Maribor hrdinou. Jde o jeho druhý gól v zápase, tentokrát hlavou. Asistence: Peter Stojanovič.
    Eden BEN BASAT - 2 : 1
     
    54
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Rázem stačí domácím k postupu už jen jeden gól. Yeini totiž obral o míč jednoho ze záložníků Mariboru, a to tak, že hodně jednoduše. Následně posunul míč na Zahaviho, který jej z první přiťuknul EDENU BENU BASATOVI, který měl dostatek místa a prostoru k zakončení z první. Handanovič se po jeho střele tak akorát podíval. Asistence: Eran Zahavi.
     
    52
    Mikha sice mířil ze zhruba 25 metrů někam k pravé tyči Handanoviče, jenže jeho střela neměla patřičnou razanci.
     
    51
    No, Stojanovič nyní svým zákrokem ve velkém vápně poměrně dost popostrčil Pricu a kdyby švédský rozhodčí ukázal na penaltový puntík, zřejmě by se nemohl nikdo divit.
     
    50
    Vršič mohl svůj tým výrazně přiblížit čtvrtému předkolu Ligy Mistrů a minimálně podzimu v evropských pohárových soutěžích, ale svým pokusem jen těsně minul branku Juana Pabla, který byl neměl jinak nejmenší nárok.
     
    49
    Změna v řadách Maccabi zatím příliš ofenzivního koncertu nepřinesla, ba spíše naopak.
     
    48
    Prica se ukázal hned v úvodu druhé třetiny ofsajdem, který byl signalizován a následně odmáván.
     
    47
    Maribor se opět poměrně hezkou a jednoduchou kombinací dostal až k brance Juana Pabla. Tam však chtěl Vršič až příliš kombinovat a alespoň vybojovat rohový kop, což se mu vůbec nepodařilo. Odkop do branky gólmana Maccabi Tel-Aviv.
     
    46
    Domácí tým nastoupí do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Odešel obránce Carlos Gracía. Španělského beka nahradí švédský forvard Rade Prica.
     
    46
    Začátek druhé půle ještě trošku zdržela kontrola asistenta sudího, který dohlížel na správnost sítě za zády Handanoviče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vše je připraveno ke startu druhého poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
     
    V prvním poločase byl zpočátku hodně aktivnější Maribor, který téměř nepustil Maccabi ke své brance. Izraelci mohli děkovat Juanu Pablovi, že se v úvodních minutách stav zápasu neměnil. I nadále měli Slovinci územní převahu, ale gól se jim podařilo dát až v okamžiku, kdy se zdálo, že se k náporu odhodlávají Izraelci. Po hezké akci se prosadil Agim Ibraimi a rázem otočil misky vah postupu výrazně na stranu Mariboru. O šest minut se sice prosadil po chybě Stojanoviče "domácí" Tal Ben Haim, ale i tak musí vstřelit Maccabi na kyperském stadionu v Larnace dva góly a žádný již nedostat, chce-li do čtvrtého předkola LM.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí domácímu hráči druhý – a o dost tvrdší – faul přičetl k prvnímu a je z toho rázem žlutá karta. Kapitán Maccabi Sheran Yeini je tak prvním trestaným hráčem dnešního zápasu.
     
    44
    Yeini nyní fauloval Tavarese, ale ani ne o minuto později zajel ukázkovou kosou do Filipoviće.
     
    44
    Ibraimi si po rohovém kopu udělal místo, ale svým pokusem minul branku. Míč je následně v moci izraelského mančaftu.
     
    44
    Po následné akci Mariboru bude následovat rohový kop, který rozehraje kdo jiný než Vršič.
    Tal BEN HAIM - 1 : 1
     
    42
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Zdá se, že jsem obranu Mariboru přechválil. Dor Mikha totiž nyní poslal krásný nadýchaný bochánek na hranici velkého vápna pro TALA BEN HAIMA, který se odpoutal od Stojanoviče, posunul si balon k penaltové značce a pohotovou střelou propálil Handanoviče. Asistence: Dor Mikha
     
    40
    Všechny pokusy o útok Maccabi nyní končí někde před velkým vápnem Mariboru. Už tak zformovaná obrana hostů má rázem větší sebevědomí.
     
    38
    Hodně studenou sprchou je tento tým nejen pro Maccabi, které nyní na postup musí vstřelit tři góly, což znamená, že se dnes rozhodně prodlužovat nebude. Také fanoušci Izraelců jsou pořádně zakřiknutí a jestli v kotli Maccabi skanduje patnáct hlav, je to hodně.
    Agim IBRAIMI - 0 : 1
     
    36
    Maribor právě vstřelil branku!
    Krásná přímočará akce Mariboru hodně nabourává postupové plány Maccabi. Tavares nádherně zatáhl míč středem hřiště, poslal přihrávku na levou stranu velkého vápna pro Bohara, jehož křižnou ránu ještě Juan Pablo vyrazil. Míč se však dostal na hranici penaltového puntíku k AGIMU IBRAIMIMU, který neztratil balanc a trefil se přesně k pravé tyči. Juan Pablo se natahoval jak po míči jak pavouk po mouše, ale byl na střelu makedonského útočníka krátký. Asistence: Bohar.
     
    34
    A vzešla z něj vskutku povedená akce, na jejímž konci byl Eran Zahavi. Útočník domácího celku napřáhl třicet metrů do brány, ale Handanovičovy rukavice opět mají míč ve své moci.
     
    33
    Na půlce Mariboru nyní zdárně kombinují Izraelci. Uvidíme, co z jejich přízemního tlaku vzejde.
     
    32
    Jenže pokud si budou Slovinci dávat přihrávky typu "jak lépe naservírovat míč svému protihráči", čeká je ještě perných třináct minut.
     
    31
    U míče je tak opět Maribor, který se blíží splnění první poloviny dnešního cíle – neinkasovat do poločasu gól.
     
    30
    Centrovaný míč Ben Haima prošel podél celého vápna, byl příliš vysoký a nikdo na něj nedosáhl.
     
    29
    Nyní již měl Handanovič trošku víc práce, přeci jen Zahavi přidal trošku na přesnosti než před chvílí jeho spoluhráč Ben Harush. Ale gólman slovinského týmu je zatím pro své spoluhráče jistou poslední instancí.
     
    28
    Po Zahaviho rozehrávce se dostal k míči Ben Harush, ale Handanovič znovu nemusí zasahovat. Kulatý nesmysl jde mimo tři tyče.
     
    28
    Rohový kop na druhé straně pro Maccabi Tel-Aviv.
     
    26
    Ale co je moc, to už je příliš a tak dlouho se chodí s přihrávkami kolem vápna, až se jedna nepovede a skončí v autu.
     
    26
    Po rozehrávce Handanoviče je opět u míče Maribor a svými přihrávkami nyní připomíná házenkářské obléhání branky.
     
    25
    Maccabi rozehrálo roh nakrátko, což by určitě nebylo na škodu věci, kdyby ovšem Tibi svojí střelou poměrně o dost velký kus neminul pravou tyč Handanoviče. Nicméně nechci a ani nebudu Tibimu křivdit, mohlo jít o střílený centr, na který jeho spoluhráči nedosáhli.
     
    24
    Centr Bena Harushe odvrací obrana Mariboru – konkrétně Stojanovič – na další rohový kop.
     
    23
    Pokus Derviševiče z třiceti metrů byl spíše propagační, aby rukavice Juana Pabla měly po delším čase také nějakou práci. Ale proč to nezkusit. Vždyť už jsme několikrát viděli, jak jednoduché střely končí v síti.
     
    23
    Fanoušci Maccabi pochopili, že nemá cenu pískat při každém držení míče Mariboru. To by se totiž také mohli přijít o plíce. Maribor je skutečně aktivnější a drží míč častěji na svých kopačkách.
     
    22
    Ač nyní obrana Mariboru lehce zazmatkovala, když málem nechala propadnout lehký míč až k Benu Basatovi, nakonec se Rajčevičovi podařilo míč odkopnout až téměř ke středovému kruhu.
     
    22
    Óscar Garcia nyní s bradou v dlaních jen lehce povzdechl, když se Yeini snažil vysunout nabíhajícího Zahaviho na hranici velkého vápna. Pokus o uličku však útočník Maccabi nepochopil.
     
    21
    Maccabi sice kombinuje s míčem na polovině hřiště, jenže na druhé straně barikády stojí zformované šiky Mariboru.
     
    20
    Je třeba také vyzdvihnout obranu Mariboru, která se prezentuje naprosto důkladným pressingem. Ofenzivní hráči Maccabi nemají ani píď prostoru a až na nebezpečnou střelu Bena Basata z 11. minuty neměl Handanovič žádnou velkou práci.
     
    19
    Nyní však musím uznat, že kombinace Maccabi rozhodně nebyla k zahození. Ben Haimovi chyběl ve velkém vápně krok, aby si zpracoval míč a svojí silnější nohou vypálil.
     
    19
    ...i nyní, když Ben Basat poslal přihrávku středem hřiště přesně na nohy protihráče.
     
    18
    Maccabi nyní zrovna nevypadá jako tým, který by se snažil o co nejrychlejší smazání náskoku Mariboru. Pokud mám být přesný, kombinace izraelského mančaftu hodně vázne. Bylo to vidět před pár okamžiky při naprosto nepřesném vysunutí Ben Haima...
     
    16
    Yeini si všiml, že Handanovič je lehce venku z branky a pokusil se o lob, jenže gólman Mariboru jeho úmysl poměrně rychle přečetl.
     
    16
    Vršič sprintoval s míčem po pravé lajně jako motorová myš, jenže v rychlosti se buď zapomněl podívat, že ve velkém vápně není nikdo z jeho spoluhráčů, nebo se centrem na zadní tyč snažil překvapit Juana Pabla, což se mu také kvůli notné dávce nepřesnosti nepodařilo.
     
    15
    Tavares se sice na hranici penaltového puntíku dostal k míči, jenže akci zastavuje praporek asistenta rozhodčího, který správně viděl ofsajd.
     
    14
    Dlouhý nákop Handanoviče nenašel nikoho z hráčů Mariboru, jenže stejným způsobem dopadl i nákop Juana Pabla.
     
    13
    Ben Haim si na sebe nasadil u levé strany poměrně velký náklad, proti dvojici bránících hráčů bylo téměř nemožné uspět, takže míč má Viler, který ho posouvá na svého gólmana.
     
    12
    Nic převratného v následujících vteřinách na hřišti k vidění nebylo, pomineme-li tedy skandování izraelských fanoušků. Nemusím být lingvista, abych nepoznal, co nyní fans Maccabi skandují proti orgánům.
    Střela Ben Basata
     
    11
    Evidujeme první střelecký pokus i na straně Maccabi Tel-Aviv. A že tedy nešlo o nějakou neškodnou šmudlu! Ben Basat napřáhl zhruba 20 metrů od branky, z jedné si zpracoval míč a z druhé vypálil, jenže těsně minul pravou tyč Handanovičovy branky, který by proti jeho pokusu byl zřejmě krátký.
     
    10
    Tak nyní musí Juan Pablo děkovat svému stoperovi Tibimu. Gólmanovi Maccabi totiž lehký centrovaný míč vyklouzl z rukavic a na poslední chvíli před dotírajícími hráči slovinského týmu odpálil míč na roh nekompromisně Tibi.
     
    9
    Vypadá to, že "domácí" prostředí s Maccabi zatím dělá své. Maribor je v úvodu zápasu aktivnější, další roh v podání slovinského týmu.
     
    8
    Další zbytečná ztráta při kombinaci slovinského týmu. Obránce Tibi nyní ale raději posílá míč na malou domů pro Juana Pabla, který již v úvodních minutách zápasu zabránil gólů, ze kterého se mohl radovat Maribor.
     
    8
    Dlouhý centrovaný míč na Tavarese nebyl přesný, obránci Maccabi jej bez problémů sbírají.
     
    7
    Ale i hosté se bez problémů ubránili. Rohové kopy zatím oběma týmům zrovna dvakrát nejdou.
     
    7
    Rohový kop vidíme i na druhé straně, rozehraje jej Zahavi.
     
    6
    Stejně jako první roh, tak i druhý v pořadí slovinského týmu rozehrál Vršič. Na penaltovém putníku se prolétl vzduchem bek Rajčevič, který však zhruba o metr minul balon.
     
    5
    Vršičův centr do vápna stihla obranna Maccabi odvrátit, po další akci je tu rohový kop.
     
    5
    Viler si nyní vyšlápl u levé lajny poblíž velkého vápna na Mikhu, nasadil mu ukázkovou nožičku a je tak samozřejmě pískán faul proti domácím.
     
    4
    Každý kontakt hostů s míčem je oceněn bouřlivým pískotem fanoušků Maccabi, kteří – jak již bylo dnes několikrát zmiňováno – museli jet podpořit svůj tým až do kyperské Larnaky, kde se zápas hraje.
     
    3
    Po rohu, který rozehrál Vršič, se obrana Maccabi bez problémů ubránila.
     
    2
    Hned ve druhé minutě měl Juan Pablo v brance Maccabi plné ruce práce s hlavičkou Tavarese, která by zřejmě šla do šibenice. Jenže gólman Maccabi výborně zasáhl a je z toho "jen" roh.
     
    1
    Maribor se ale již od úvodních vteřin prezentuje aktivním pressinkem. Po nákopu z obranné řady se v ofsajdu nyní ocitl Ibraimi.
     
    1
    Zápas byl rozehrán, od úvodních vteřin mají míč na kopačkách fotbalisté izraelského celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -4
    Oba celky nastupují na hrací plochu. Stadion v Larnace není dle očekávání zrovna dvakrát zaplněn. Na hlavní tribuně je početná skupina fans Maccabi.
     
    Za deset minut utkání vypukne. Uvidíme, jak se Tel-Aviv popere s "domácím" stadionem v Kypru.
     
    Úvodní sestavy:

    Maccabi Tel-Aviv FC: Juan Pablo – Špungin, Tibi, Carlos Garcia, Yeini (C) – Ben Haim, Ben Harush, Radi, Mikha – Ben Basat, Zahavi. Trenér: Óscar Garcia.
    Náhradníci: Levi, Ziv, Lugassi, Einbinder, Igiebor, Prica, Margolis.

    NK Maribor: J. Handanovič – Stojanovič, Suler, Rajčevič, Viler – Bohar, Z. Filipović, Derviševič, Vršič – Tavares (C), Ibraimi. Trenér: Ante Šimundža.
    Náhradníci: Cotman, Arghus, Salalič, Mertelj, Zahovič, Mendy, Fajić

    Rozhodčí: Martin Strömbergsson – Daniel Gustavsson, Peter Magnusson – Johan Hamlin (vš. Švédsko).
     
    Podle klubového koeficientu jsou oba kluby na téměř stejné úrovni, jak můžete sami posoudit. Maccabi Tel-Aviv má za posledních pět let součet 17,825 bodů, jeho slovinský sok 16,200, což není vůbec žádný rozdíl.
     
    Cesta Maccabi Tel-Aviv do třetího předkola:

    FC Santa Coloma – Maccabi Tel-Aviv 0:1
    Maccabi Tel-Aviv – FC Santa Coloma 2:0.


    Cesta NK Maribor do třetího předkola:

    Zrinjski Mostar – NK Maribor 0:0.
    NK Maribor – Zrinjski Mostar 2:0.
    Příprava Mariboru v Larnace
    Takto to na kyperském stánku vypadalo z pohledu Mariboru zhruba pět hodin před zápasem. Nyní zbývá do výkopu o polovinu méně času.


     
    První zápas, 30,7,2014:

    NK Maribor – Maccabi Tel-Aviv FC 1:0 (0:0).

    Branky:
    90+5. Bohar (Derviševič)

    NK Maribor: Handanovič – Stojanovič, Rajčevič (C), Šuler, Viler – Dervišević, Z. Filipović – Vršič, Ibraimi (78. Sallalich), Bohar – Mendy (62. Tavares). Trenér: Ante Šimundža.
    Náhradníci: Cotman – Arghus, Sallalich, Mertelj, Tavares, Zahovič, Fajić.

    Maccabi Tel-Aviv FC: Pablo – Yeini (C), Tibi, García, Shpungin – Radi, Alberman (46. Ben Harush), Igiebor (58. Einbinder) – Ben Haim (89. Margolis), Ben Basat, Zahavi. Trenér: Óscar García.
    Náhradníci: Levi – Ziv, Ben Harush, Mikha, Einbinder, Prica, Margolis.
     
    Dnešní utkání bude řídit trojice švédských rozhodčích. Jako hlavní sudí byl nominován Martin Strömbergsson, na lajnách mu budou asistovat Daniel Gustavsson a Peter Magnusson. Čtvrtým rozhodčím je pak Johan Hamlin.
     
    Nevýhodou Maccabi určitě bude to, že se nemůže opřít o výhodu domácího stadionu. Kvůli vyhrocené situaci v Izraeli se totiž utkání odehraje na neutrální půdě v kyperské Larnace.
     
    Pro odvetu má lepší výchozí pozici slovinský celek, který vyhrál první zápas poměrem 1:0. Dlouho to sice vypadalo, že utkání skončí bezgólovou remízou, ale v páté minutě nastavení vstřelil důležitý gól Damjan Bohar.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dnešního odvetného utkání třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém se Maccabi Tel-Aviv FC z Izraele utká se slovinským týmem NK Maribor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Lysý

    Branky: 42. Haim (Mikha), 54. Basat (Zahavi) – 36. Ibraimi (Bohar), 55. Ibraimi

    Karty:   45. Yeini (MTA)


    Maccabi Tel Aviv: Juan Pablo – Špungin, Tibi, Carlos Garcia, Yeini (C) – Ben Haim, Ben Harush, Radi, Mikha – Ben Basat, Zahavi. Trenér: Óscar Garcia.
    Náhradníci: Levi, Ziv, Lugassi, Einbinder, Igiebor, Prica, Margolis.

    NK Maribor: J. Handanovič – Stojanovič, Suler, Rajčevič, Viler – Bohar, Z. Filipović, Derviševič, Vršič – Tavares (C), Ibraimi. Trenér: Ante Šimundža.
    Náhradníci: Cotman, Arghus, Salalič, Mertelj, Zahovič, Mendy, Fajić

    Rozhodčí: Martin Strömbergsson – Daniel Gustavsson, Peter Magnusson – Johan Hamlin (vš. Švédsko)
    30.07.2014
    Maribor - Maccabi Tel Aviv 1:0

    Branky: 90+5. Bohar (Derviševič)

    Karty:   45. Derviševič (MAR) – 86. Yeini (MTA), 89. Pablo (MTA)

    bahis siteleri