Poruba 2011 – Opava 1:3 (kon.) | Havířov – Přerov 6:1 (kon.)
konec
AZ Havířov
6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
HC ZUBR Přerov
Středa 13.08.2014, 19:15 • ZS SAREZA, Poruba. • O pohár RT TORAX
Partner:
     
    Skončilo druhé utkání porubského turnaje O pohár RT TORAX, v něm si favorizovaní hokejisté Havířova bez problémů poradili s druholigovým Přerovem, který zdolali zaslouženě a tenisově 6:1. (21:27:15)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    57:23
    Festival vyloučení znovu pokračuje. Tentokrát se nedovoleným zákrokem provinil Zdeněk Sedlák, který vidí 2 minuty za podražení. Havířov hraje přesilovku 4 na 3.
     
    56:27
    Ta ale neměla příliš dlouhého trvání. Jan Maruna nechtěně zasáhl jednoho z protihráčů a už putuje na lavici hanby s dvouminutovým trestem za vysokou hůl. Hraje se 4 na 4.
     
    55:46
    Jaroslav Tomeček inkasuje 2 minuty za držení protihráče, když zastavil jednoho z unikajících havířovských hokejistů. Uvidíme tak další přesilovku v podání AZetu.
     
    52:51
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tento gól si obrana Přerova příliš za rámeček nedá. Před Sklenářem totiž nechala úplně osamoceného MARTINA JAKÚBKA, který jen silou plácl do puku a trefil se naprosto přesně do horního prostoru zubří klece. Asistence: Jakub Šlahař.
     
    49:45
    David Klimša je dalším dnešním hříšníkem. Rozhodčí Mikula mu uděluje menší trest za hákování. Přerov má další možnost alespoň kosmeticky upravit výsledek.
     
    48:46
    Daneček nyní při riskantním výletu z branky ztratil masku, čímž pobavil přítomné diváky. Hra je okamžitě přerušena.
     
    47:35
    Třetí část zatím tolik zajímavých momentů nenabízí, utkání se už víceméně dohrává.
     
    44:07
    A k dispozici navíc mají přesilovku. Na trestnou lavici odchází za zbytečný útočný faul havířovský Michal Sztefek – 2 minuty za držení protihráče.
     
    43:29
    Tomečkovu tvrdou střelu od modré málem stačil tečovat Goiš, To vypadalo velmi nebezpečně, Zubři se znovu začínají osmělovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá dvacetiminutovka, která znovu patřila prvoligovému Havířovu, který zaslouženě navýšil své vedení už na 5:1. Zdá se, že je tak o vítězi tohoto klání rozhodnuto, i když v hokeji se může stát cokoliv, a tak si raději počkejme na třetí dějství, které odstartuje přibližně ve 20:54.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:54
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov navyšuje své vedení už na hrozivě vypadajících 5:1. MICHAL SZTEFEK se sice rozjel pomalu, ale přesnou střelou k tyči nedal zmrazenému Sklenářovi prakticky žádnou šanci.
     
    38:54
    David Kudělka fauloval unikajícího Sztefka a rozhodčí Mikula neváhá s odpískáním trestného střílení!
     
    37:55
    Říčka svým jedovatým pokusem nastřelil horní tyč, ačkoliv se havířovští hokejisté očividně dožadují gólu.
     
    34:54
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov však zůstal u puku a za dalších deset sekund se už raduje z gólu. Jakúbek našel u druhé tyče střelce MARKA LOSKOTA, jenž se v takových okamžicích nemýlí a z první poslal puk přesně pod horní tyč. Asistence: Martin Jakúbek, Jan Maruna.

    Branky a nahrávky: 8. Říčka (Haas, Klimíček), 13. Jiránek (Turoň), 22. Graca (Krisl, Jakúbek), 35. Loskot (Jakúbek, Maruna), 39. Sztefek (TS), 53. Jakúbek (Šlahař) – 27. Sedlák (Pala, Osina)


    AZ Havířov: Daneček L. (Němec) – Bezuška, Krisl, Lenďák, Graca, Turoň, Foltýn, Repe, Klimíček – Maruna, Klimša, Říčka, Loskot, Šlahař, Pechanec, Haas, Sztefek, Jakúbek, Daneček J., Kanko.
    HC ZUBR Přerov: Sklenář (Dohnal) – Pala, Osina, Vlček, Mašíček, Kudělka, Tomeček, Šťastný – Goiš, Sedlák, Rajnoch, Skoumal, Šebek, Kratochvíl Š., Blinka, Kolář, Škumát, Sprušil, Kratochvíl M., Kebza.

    Rozhodčí: Mikula, J. Jeřábek – Hlavatý, L. Janda
    thejrc.org