Olomouc – Opava 8:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
8:2 (4:0, 2:1, 2:1)
HK Opava
Pátek 15.08.2014, 11:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Zápasy mládeže
Partner:
     
    Mladší dorostenci Olomouc vítězí v přípravném duelu nad stejně starými hokejisty Opavy vysoko 8:2. (13:04:08)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    55:59
    Olomoučtí jsou stále při chuti a rádi by jistě zopakovali čtvrtečních deset branek Porubě. Proti je ale zatím Klein, který ač inkasoval už osmkrát, dále předvádí dobré zákroky.
     
    51:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci přidávají už osmou branku. Janečka přesnou přihrávkou vyzval k zakončení MARTINA PĚCHU, který se nemýlil. Asistence: Janečko.
     
    50:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí opět rychle odpovídají. MARTIN URBAN získal v útočné třetině kotouč a tváří v tvář Kleinovi poslal puk bekhendem nad lapačku gólmana. Bez asistence.
     
    49:28
    Opava právě vstřelila branku!
    Po přežitých oslabení hosté sami střílí druhou branku v zápase. Hladonik pasem zpoza branky Kohoutů našel připraveného MICHALA KVASNICU, který prostřelil gólmana mezírkou pod lapačkou. Asistence: Hladonik.
     
    49:00
    Janečko vypálil z první a Klein předvedl efektivní a zároveň velmi efektní zákrok lapačkou.
     
    48:01
    Přestože se Kohouti drželi snad celé dvě minuty v útočném pásmu, na branku soupeře ne a ne vystřelit. Lelek je zpět na ledě.
     
    46:01
    Další trest na straně Opavy. Lelek (OPA) si v obranné třetině pomohl podle sudích hákováním.
     
    43:49
    Slezan je na ledě v kompletním složení.
     
    43:36
    Ve vlastním oslabení vyrazili hosté do přečíslení dvou na jednoho. Hudečka předložil kotouč Kvasnicovi, který zkoušel poslat gólmana na druhou stranu, ale s tímto úmyslem nepochodil. Schejbal schoval puk pod beton.
     
    41:49
    Nyní ale budou domácí hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici odjíždí Pělucha (OPA), což se nelíbí opavskému trenérovi, kterému musí sudí vysvětlovat, o co se jednalo.
     
    41:08
    Hanáci dohrávali přesilovou hru, ale využít ji nedokázali. Hosté jsou na ledě v pěti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostředním dějství se na branky čekalo až do poslední pětiminutovky, kdy byly k vidění hned tři. Jednu z nich na svědomí mají i Opavští, kteří tak alespoň upravili výsledek s dosud jasně dominující Olomoucí na 1:6 z jejich pohledu. Třetí část začne v 12:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:08
    Závěr druhé třetiny přinesl přesilovou hru Hanáků. Za katr míří Kunc (OPA), který se provinil podražením.
     
    37:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Velmi pohotová odpověď domácích. PETR KREJČÍ na nic nečekal a od modré poslal puk přímo do levé šibenice opavské branky. Lapačka Kleina vyletěla, puk ale nezasáhla. Bez asistence.
     
    37:28
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané dvě a půl minuty před druhou přestávkou poprvé překonávají domácí defenzivu. Jmenovitě to byl MICHAL KVASNICA, který prostřelil dosud bezchybného Schejbala. Bez asistence.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 2. Janečko (Pěcha), 8. Anagnostis (Podlaha), 15. Skopal (Janečko), 16. Urban (Podlaha), 35. Pěcha (Krejčí), 38. Krejčí, 51. Urban, 52. Pěcha (Janečko) – 38. Kvasnica, 50. Kvasnica (Hladonik)


    HC Olomouc: Schejbal (Galus) – Krejčí, Mader, Tichý, Vosátko, Holiš, Podlaha, Urban (C), Spatharis, Skopal, Pěcha, Janečko, Wolf, Skřivánek, Pípal, Palinek.
    HK Opava:
    thejrc.org