Illertissen – W. Brémy 2:3 (po pr.) | Paloma – Hoffenheim 0:9 (kon.) | Münster – Bayern 1:4 (kon.)
Trier – Freiburg 0:2 (kon.) | Magdeburg – Augsburg 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Paderborn 2:1 (po pr.)
Darmstadt – Wolfsburg 0:0 (4:5 po pen.)
konec
USC Paloma
0:9 (0:7)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 17.08.2014, 14:30 • Stadion Hoheluft, Hamburg • Německý pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké odpledne, dnes máme na programu 1. kolo německého poháru, který nese název DFB-Pokal. Mimo jiné na sebe dnes narazí i USC Paloma a TSG 1899 Hoffenheim. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Sören Storks, na čarách mu budou asistovat Cetin Sevinc a Bastian Börner. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Lars Thiemann.
     
    Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu, který nese název Stadion Hoheluft a sídlí v Hamburgu.
     
    USC Paloma hraje německou soutěž, která se jmenuje Oberliga. Po dvou odehraných zápasech se Paloma nachází na 11. příčce.
     
    TSG 1899 Hoffenheim hraje německou nejvyšší soutěž, tedy Bundesligu a ta startuje 22. srpna.
     
    Úvodní sestavy:

    USC Paloma: Jonas – Kramer, Gersch, Drews, Lohfeldt (C) – Brückner, Wegner – Hindersmann, Schiemann, Krause – Galica.
    Náhradníci: Graf, Grönsel, Depers, Voss, Kummerfeldt, Trapp, Smith.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Bičakčić, Süle, Kim – Volland, Schwegler, Polanski (C), Elyounoussi – Szalai, Schipplock.
    Náhradníci: Abraham, Grahl, Hamad, Rudy, Zuber, Modeste, Vestergaard.

    Rozhodčí: Storks – Sevinc, Börner.
    Fotbalisté Hoffenheimu dorazili na stadion

    Hráči absolvují rozcvičku

     
    -16
    Papírovým favoritem je dnes jednoznačně TSG 1899 Hoffenheim. Nicméně USC Paloma si zápas určitě užije a svému soupeři nebude chtít dát nic zadarmo.
     
    -4
    Základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    -3
    Hlavní rozhodčí Storks přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaral Hoffenheim, který dnes bude hrát ve žlutých dresech.
     
    1
    Domácí Paloma oblékla modrobílé dresy.
     
    1
    Hosté se okamžitě dostali na útočnou polovinu, ale rozhodčí musel hru přerušit, protože jeden z domácích hráčů se provinil faulem.
     
    2
    Volný přímý kop si vzal na starost Süle, ale jeho spoluhráči se ke střele nedostali. Před Jonasovou svatyní sice nastal zmatek, ale hosté se nestihli včas zorientovat, a tak se do koncovky nedostali. Obránce Kramer rychle odkopl balon do bezpečí.
     
    3
    U míče jsou opět hosté, kteří se pohybují v blízkosti středového kruhu.
     
    4
    Domácím borcům se podařilo vystihnout přihrávku a okamžitě vyrazili do brejku. Nicméně z této útočné akce nic nevytěžili a stav skóre se nemění. Přihrávku do běhu obdržel Galica, ale rychle se k němu vrátil bránící protihráč a do zakončení ho nepustil.
     
    6
    Na levé straně se o přihrávku hlásil Kim, ale k balonu se přes dva bránící protihráče nedostal.
     
    8
    Dobře se uvolnil Schwegler, jenž obdržel přesnou přihrávku a poté ze své pravačky vyslal technickou střelu, avšak ta skončila nad brankou a Jonas zůstal bez zákroku.
     
    9
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Fotbalisté ve žlutých dresech dostali výhodu standardní situace a okamžitě rozehráli. Paloma nestihla rychle zareagovat a za svoji nepozornost byla potrestána inkasovaným gólem. Své rychlé nohy nastartoval TARIK ELYOUNOUSSI, jenž obdržel přihrávku, obehrál jednoho bránícího protihráče a poté překonal i brankáře Jonase.
     
    11
    Elyounoussi se ocitl znovu ve velké šanci, ale tentokrát ji proměnit nedokázal, a i kdyby se mu to náhodou podařilo tak by branka neplatila, protože si nedokázal pohlídat ofsajd. Nicméně musím pochválit brankáře Jonase, který stihl rychle zareagovat a nepříjemnou střelu vyrazil nohou do bezpečí.
    Takto vypadal nástup hráčů na hrací plochu

     
    14
    Hosté se opět dostali na soupeřovu polovinu a s míčem došli až do pokutového území, avšak tam přihrával nepřesně Kim a jeho spoluhráči se k balonu nedostali.
     
    15
    V úvodních minutách jsou aktivnější fotbalisté Hoffenheimu, kteří drží balon často na kopačkách, a tak Paloma spoléhá pouze na rychlé brejky.
     
    17
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Kim poslal dobrou přihrávku do pokutového území, kde se ke střele dostal Schwegler, ale protihráč mu jeho pokus zblokoval na rohový kop. Hoffenheimu se standardní situace podařila a vytěžil z ní druhý gól, o který se postaral hlavičkující ERMIN BIČAKČIĆ.
     
    18
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hosté založili útočnou akci podél pravé postranní čáry a ze své aktivity vytěžili už 3. gól. Do vápna přilétl zajímavý balon, ke kterému se dostal SVEN SCHIPPLOCK, jenž ze své kopačky vyslal elegantní střelu, proti které byl Jonas bez šance.
     
    21
    Elyounoussi se mohl radovat ze své druhé branky, ale v nabízené šanci selhal. Spoluhráč mu ukázkově předložil míč a Elyounoussi pálil zpoza vápna, avšak střela mu vůbec nesedla a skončila vysoko nad brankou.
     
    22
    Kim nastartoval své rychlé nohy, předběhl bránícího protihráče a dostal se do velkého vápna, kam mu spoluhráč adresoval přihrávku. Kim zkusil vystřelit ke vzdálenější tyči, ale jeho pokusu scházela přesnost. Před brankou byl ještě Elyounoussi, který mohl tečovat míč do odkryté brány, ale nevyšel mu krok.
     
    23
    Hoffenheim založil další útočnou akci, ale tentokrát rozhodčí hru přerušil, protože Polanski se zapomněl v ofsajdu.
     
    24
    Paloma se po dlouhé době dostala k míči a podnikla rychlý protiútok, avšak domácí fotbalisté se gólu nedočkali. Dobře se uvolnil Hindersmann, jenž obdržel přihrávku do běhu, ale neměl to vůbec jednoduché. Cestou k soupeřově brance narazil na trojici bránících fotbalistů, kteří mu celou situaci ztížili a střelecký pokus úspěšně zablokovali. Nicméně Hindersmann si zaslouží potlesk za snahu.
     
    26
    Hráči Hoffenheimu vyrazili na soupeřovu polovinu a vytěžili rohový kop, avšak branku domácích ohrozit nedokázali. Stav skóre se tedy nemění.
     
    28
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hosté rozjeli parádní akci a opět se radují z gólu. Elyounoussi se dostal za obranu, obdržel přihrávku a postupoval sám na Jonase. Do pokutového území se rozběhl ještě SVEN SCHIPPLOCK, kterého si Elyounoussi všiml, nebyl sobecký a přihrál mu. SVEN SCHIPPLOCK to měl jednoduché, protože pálil do odkryté branky a připsal si svůj druhý gól.
     
    31
    Tarik Elyounoussi poslal svého protihráče k zemi a rozhodčí mu udělil žlutou kartu. Elyounoussi se omluvil a neprotestuje. Rozehrávat bude domácí Paloma.
     
    33
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Brankář Jonas si nejprve připsal skvělý zákrok, když vychytal jedovatou střelu, kterou se prezentoval Szalai. Nicméně Jonas míč pouze vyrazil, a to přesně do těch míst, kde se nacházel SVEN SCHIPPLOCK, jenž přesnou trefou zkompletoval hattrick.
     
    34
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Do velkého vápna přilétl zajímavý centr, ke kterému se dostal ADAM SZALAI, jenž si ukázkově zpracoval balon a poté překonal bezmocného Jonase.
     
    36
    Hráči Hoffenheimu jsou opět u balonu a znovu se s ním pohybují na soupeřově polovině. Domácí Paloma brání v devíti hráčích, ale i tak to proti prvoligovému Hoffeheimu nestačí, protože Paloma už šestkrát inkasovala.
     
    37
    Na pravém křídle se rozeběhl Wegner, jenž si řekl o přihrávku, ale při zpracování balonu si pomohl faulem a rozhodčí mu nedovolený zákrok odpískal.
     
    38
    Nyní faulovali hosté, a tak má Paloma výhodu standardní situace.
     
    38
    Do velkého vápna přilétl zajímavý centr, ale Lohfeldt našel pouze bránícího protihráče, který balon odvrátil daleko do bezpečí.
     
    39
    Na útočné polovině se k odraženému míči dostal Polanski, jenž pálil asi z 25 metrů, ale jeho pokus byl velmi nepřesný a skončil vysoko nad brankou.
     
    40
    Máme tu první střídání: hrací plochu opouští Pirmin Schwegler, kterého nahrazuje Sebastian Rudy.
     
    42
    Szalai se dostal k odraženému balonu, přichystal si ho na střelu a zkusil to. Nicméně mířil přesně do těch míst, kde stál připravený Jonas, jenž střelecký pokus zneškodnil.
     
    44
    Volland byl faulovaný a hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    45
    U míče je Rudy a také Kim, uvidíme, kdo z nich si vezme standardní situaci na starost.
     
    45
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Volný přímý kop si vzal na starost Kim, který se prezentoval parádní střelou k pravé tyči, ale brankář Jonas se blýskl skvělým zákrokem a nebezpečný pokus zneškodnil. Fotbalisté Hoffenheimu u míče vydrželi, a tak byli domácí pod tlakem, který opět neustáli a inkasovali další gól. SVEN SCHIPPLOCK se prezentoval prudkou střelou a tentokrát už Jonas zasáhnout nestačil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    TSG 1899 Hoffenheim je od prvních minut aktivnějším týmem a nadvládu potvrzuje celou dobu. USC Paloma se pouze brání a občas se dostane do rychlých brejků, ale to se často opravdu neděje. Většinu času jsou u míče hosté, kteří se pohybují na soupeřově polovině a hledají si cestičku k brance. Do vedení šel Hoffenheim už v 9. minutě, když se prosadil Elyounoussi, poté v 17. minutě skóroval Bičakčić a o minutu později Schipplock, který se dnes trefil už čtyřikrát, jeden gól si připsal ještě Szalai.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí fotbalisté.
     
    46
    Ve druhém poločase se už neobjeví Visar Galica, kterého vystřídal Alexander Graf.
     
    47
    Brankář Jonas si hned v úvodu druhého poločasu připsal zákrok a zabránil osmému gólu. Jonas proti střele vystoupil a zblokoval ji na rohový kop.
     
    48
    Hráči Hoffenheimu ze standardní situace nic nevytěžili, následovala pouze nepřesná střela hlavou.
     
    51
    Obraz hry se nemění, a tak se stále hraje převážně na jednu branku. Hosté jsou u balonu a chtějí přidat další góly. Domácí fotbalisté se brání a snaží získat míč, aby mohli vyrazit do brejku.
     
    52
    Brankář Jonas si připsal další zákrok a jedovatou střelu vytěsnil na rohový kop. Pak se k centrovanému balonu dostal Elyounoussi, jenž pálil na přední tyč, ale i tentokrát Jonas uspěl a střelu zneškodnil.
     
    53
    Hoffenheim tak dostal další výhodu rohového kopu, ale přišla pouze střela, která domácí obránce zblokoval na rohový kop.
     
    54
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Ve vápně vyskočil ze všech hráčů nejvýše SVEN SCHIPPLOCK a prezentoval se parádní hlavičkou, proti které Jonas nestihl zareagovat. SCHIPPLOCK se tak raduje už z pátého gólu.
     
    57
    V šanci se opět ocitl aktivní Schipplock, ale tentokrát mířil nepřesně. Nejprve si naběhl za obránce a poté se dostal ke střele hlavou. Schipplock to myslel dobře a snažil se obloučkem obhodit brankáře, což se sice podařilo, ale střele scházela přesnost.
     
    58
    Volland se pral o míč, ale pomohl si faulem a rozhodčí mu prohřešek odpískal.
     
    59
    USC Paloma chystá dvojí střídání.
     
    60
    Máme tu avizované střídání: hrací plochu opustili Schiemann a Gersch, na trávníku je nahradili Smith a Deepers.
     
    63
    Ze hřiště odchází střelec pěti branek Sven Schipplock, na trávníku ho nahrazuje Anthony Modeste.
     
    68
    Domácí hráči zkoušeli dlouhý nákop za obranu, ale provedení bylo špatné, a tak se balonu zmocnili hosté.
     
    68
    Fotbalisté Hoffenheimu se dostali na soupeřovu polovinu, ale rozhodčí hru přerušil, protože Modeste uvízl v ofsajdu.
     
    69
    Paloma měla výhodu autového vhazování na soupeřově polovině a domácí hráči zvolili dlouhý míč do vápna, avšak hosté se ubránili.
     
    70
    Hrací plochu opustil Kevin Volland, místo něj přišel Steven Zuber.
     
    70
    Domácí borci měl k dispozici volný přímý kop, ale ze standardní situace nic nevytěžili. Na zadní tyč sice dolétl zajímavý centr, který Brückner sklepával před branku, ale tam už se nikdo z jeho spoluhráčů k balonu nedostal.
     
    71
    Jan Frithjof Kramer se provinil faulem a za svůj prohřešek vyfasoval žlutou kartu.
     
    73
    Lohfeldt se provinil faulem a Hoffenheim dostane výhodu standardní situace.
     
    73
    Süle odcentroval balon ke vzdálenější tyči, ale tento centr byl přetažený a nikdo z hostů se ke kulatému nesmyslu nedostal.
     
    75
    Domácí hráči se postupně prokombinovali na útočnou polovinu, kde se Lohfeldt prezentoval centrem, ale protihráč se mu postavil do cesty a balon odvrátil do autu.
     
    76
    Paloma zůstala u balonu a poté Krause poslal do vápna nadýchaný centr, avšak brankář Baumann byl pozorný a míč si stáhl do rukavic.
     
    77
    Sven Drews poslal svého protihráče k zemi a od rozhodčího vyfasoval žlutý kartónek.
     
    78
    Deepers vybojoval míč a podnikl sólo akci, avšak prezentoval se pouze nepřesnou střelou, která branku o metr minula.
     
    79
    V posledních minutách se hosté těžce dostávají do zakončení, ale možná je to i tím, že už se tolik nesnaží. Nicméně domácí fotbalisté se rvou o balon a rádi by zaznamenali aspoň čestný gól.
     
    81
    Rudy si vzal na starost volný přímý kop, ale ze své kopačky vslal pouze nepřesnou střelu, která skončila vysoko nad brankou a Jonas tedy nezasahoval.
     
    85
    Domácí hráči to zkoušeli dlouhým míčem za obranu, ale nikdo z dobíhajících fotbalistů se k balonu nedostal. Nejrychlejší byl brankář Baumann, jenž ukryl míč do bezpečí.
     
    87
    Zápas se blíží ke konci a už se toho na hřišti příliš neděje. Domácí fotbalisté se snaží ohrozit branku domácích, ale dochází jim síly.
     
    88
    Smith se dostal do dobré pozice, navedl si míč na střelu a vystřelil asi z 30 metrů, avšak brankář Baumann byl připraven a prudkou střelu nadvakrát zneškodnil.
     
    89
    Zuber se dostal s balonem do velkého vápna, ale ke střele se nedostal, protože mu Kramer vypíchl míč kopačkou. Hosté dostali výhodu rohového kopu, ale ze standardní situace nic nevytěžili.
     
    90
    V poslední minutě si Jonas připisuje další z jeho zákroků a likviduje nebezpečnou střelu na přední tyči.
     
    90
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Na levé straně se skvěle uvolnil ANTHONY MODESTE, jenž si připravil míč na pravačku a poté technickou střelou nedal Jonasovi šanci.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Storks dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak utkání, ve kterém USC Paloma nestačila na TSG 1899 Hoffenheim a podlehla mu 0:9. Hosté roli papírového favorita potvrdili a hladce zvítězili. První gól padl už v 9. minutě, když se prosadil Elyounoussi, další branku přidal v 17. minutě Bičakčić a o minutu později se přesně trefil Schipplock, který se dnes trefil celkem pětkrát. Mezi střelce se zapsali také Szalai a Modeste. Domácí hráči se většinu času bránili a dostávali se pouze do rychlých brejků. V posledních minutách ze sebe vydali maximum a zkoušeli dát alespoň čestný gól, avšak to se nepodařilo.
     
    Do dalšího kola postupuje TSG 1899 Hoffenheim.
     
    Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:21:22)

    Lucie Rapantová

    Branky: 9. Elyounoussi, 17. Bičakčić, 18. Schipplock, 28. Schipplock, 33. Schipplock, 34. Szalai, 45. Schipplock, 54. Schipplock, 90. Modeste

    Karty:   71. Kramer (PAM), 77. Drews (PAM) – 31. Elyounoussi (HOF)


    USC Paloma: Jonas – Kramer, Gersch (60. Deepers), Drews, Lohfeldt (C) – Brückner, Wegner – Hindersmann, Schiemann (60. Smith), Krause – Galica (46. Graf).
    Náhradníci: Graf, Grönsel, Depers, Voss, Kummerfeldt, Trapp, Smith.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Bičakčić, Süle, Kim – Volland (70. Zuber), Schwegler (40. Rudy), Polanski (C), Elyounoussi – Szalai, Schipplock (63. Modeste).
    Náhradníci: Abraham, Grahl, Hamad, Rudy, Zuber, Modeste, Vestergaard.

    Rozhodčí: Storks – Sevinc, Börner
    bahis siteleri