První den - 4. ročník (kon.)
konec
První den - 4. ročník

Pátek 22.08.2014, 08:00 • Zimní stadion Na Lapači (kapacita: 5400 míst), Vsetín. • Wallachian Puck
     
    Utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou 2:2, byť se nakonec zrodila vcelku nečekaně, jelikož hosté vyrovnali dvougolové manko během 12 sekund v 28 minutě utkání, kdy se dvakrát v krátkém sledu prosadil Michal Činčala, vždy s přispěním Maxima Vehovského. Závěrečná branka domácího Adama Turka padla po zaznění závěrečné sirény a na výsledek již neměla vliv. Pro dnešek děkujeme za pozornost a těšíme se na Vás od zítřejší osmé hodiny ranní.

    Branky a nahrávky: 18. Turek, 19. Dědek – 28. Činčala (Vehovský), 28. Činčala (Vehovský) (18:14:26)
     
    10.záp
    Skóre budiž otevřeno! Adam Turek se po samostatné akci nedal blafákem do bekhendu Drabčíkovi šanci. Stejnou mincí poté přidal i Matyáš Dědek, tudíž – 2:0 pro Vsetín.
     
    10.záp
    Úvod druhého dějství vzala do otěží Opava. Slezský celek dvakrát v dobré pozici před Růžičkou opět zklamal.
     
    10.záp
    Stále 0:0. Brankáři drží své celky. Střelcům zvlhl střelný prach. Vysuší jej do druhé půle?
     
    10.záp
    Zápas se hraje ve vysokém tempu. Za mohutné podpory vsetínských rodičů ovšem hrají prozatím prim oba brankáři. Na straně Slezanu Vincenc Drabčík, ve žlutém pak Daniel Růžička.
     
    10.záp
    Čeká nás poslední zápas úvodního hracího dne. Nastoupí v něm celky Opavy a domácího Vsetína.
     
    9.záp
    Poruba uhájila vedení, nakonec vítězí poměrem 5:4. Určuje tak jednu zásadní věc, hanácký tým nemá na kontě po třech utkáních ani jeden bod. Ostravané si naopak po nepovedeném startu proti Rize připisují druhé vítězství za sebou.

    Branky a nahrávky: 11. Skála (Petruška), 14. Petruška (Biály), 15. Macho (Puchala), 17. Pospíšil, 27. Petruška (Haladěj) – 5. Přibyl, 14. Přibyl, 16. T. Hlávka, 25. Buršík.
     
    9.záp
    Zatím sledujeme velmi zajímavý souboj. Poruba v něm vede 3:2, ač nevstoupila do utkání nejlépe a prohrávala. Ovšem díky brance Macha, která padla necelou minutu před koncem úvodní poloviny. Uvidíme, čeho se dočkáme v té druhé...
     
    9.záp
    Po úpravě ledu následuje předposlední utkání prvního hracího dne, utkají se v něm celky Poruby a Přerova.
     
    8.záp
    Brumov-Bylnice nakonec uhájil nejtěsnější vedení 2:1 a slaví tak první výhru v turnaji. Hostům ze severu Moravy nebyla nic platná ani minutu trvající powerplay.

    Branky a nahrávky: 12. Hodas, 16. Hodas (Ovesný) – 24. Kuchař.
     
    8.záp
    Frýdku-Místku dává po ukázkové individuální akci šanci na dostřel Jáchym Kuchař, který stahovačkou po vzoru Pavla Dacjuka nejprve postavil mimo hru obránce a poté zkušeně zakončil.
     
    8.záp
    Denis Hodas zvyšuje krátce po začátku druhého poločasu už na 2:0.
     
    8.záp
    Utkání se hraje v rychlém sledu a hra se příliš nepřerušuje. Jedno z těch mála přerušení si vzal na starost Denis Hodas, čímž dává nedávno renovovanému celku z Brumova-Bylnice vedení.
     
    8.záp
    Následuje utkání mezi Brumovem-Bylnice a Frýdkem-Místkem.
     
    7.záp
    Na divokém západě by se nemuseli stydět za takovou přestřelku, jakou předvedli ve druhé půli oba soupeři. Nakonec utkání skončilo výsledkem 11:5.

    Branky a nahrávky: 22. Chudoba, 24. Kovalčík, 24. Činčala (Vehovský, T. Kalužík), 25. Vehovský (Činčala), 29. Olšanský – 4. Mešar (Petrovský), 6. Petrovský, 9. Šotek (Suchý, Podolský), 10. Petrovský (Mešar), 15. Podolský (Šotek), 20. Šotek (Mešar), 20. Mešar, 23. Šotek, 24. Mešar, 26. Šotek (Podolský), 26. Petrovský (Mešar).
     
    7.záp
    Robert Podolský ještě do konce první půle zvýšil na 5:0 a tým z Tater kráčí za dalším vysokým vítězstvím. Na co se můžeme těšit ve druhém dějství?
     
    7.záp
    Hráči Popradu, a především jejich dvojice Petrovský, Mešar, opět vládnou ledu. Kamzíci vedou již 4:0. I když nutno dodat, že Opava neproměnila svá dvě trestná střílení. V obou případech se ujal exekuce Tadeáš Kužílek, Gajan v brance bílých byl pozorný. Stejný útočník se ještě na brankáře s jedničkou na zádech hnal i při probíhající hře, leč není mu přáno.
     
    Nyní proběhl zahajovací ceremoniál, kde promluvil ředitel turnaje Daniel Tobola a starostka města Vsetína Iveta Táborská. Poté, co si všichni přítomní poslechli slova z těchto úst a všechny tři státní hymny účastnících se zemí, následuje sedmé utkání. Potká se v něm Slezan Opava a HK Poprad.
     
    6.záp
    Přerov opět ztratil vedení. Stejně jako v prvním utkání proti Vsetínu Hanákům nestačilo dvoubrankový náskok. O něj definitivně přišli v osmnácté minutě zásluhou druhé branky Livišicse, který necelé čtyři minuty před koncem dovršil hattrick a zařídil tak pro pobaltskou pýchu hokeje druhé vítězství.

    Branky a nahrávky: 1. Hlávka, 7. Plchot – 13. Livišics (Ramanis), 18. Livišics (Orlovs), 27. Livišics (Ramanis).
     
    6.záp
    Jsme v polovině utkání. Přerov dokázal navýšit vedení zásluhou Matyáše Plchota. Jenže trenér Dinama si ihned poté vyžádal oddechový čas, který nesl ovoce tři minuty před koncem první půle. Po střele Ramanise se o snížení postaral Davids Livišics.
     
    6.záp
    Zubři se nijak nerozpakovali a hned po půl minutě využil svůj rychlý průnik po levém křídle Tadeáš Hlávka.
     
    6.záp
    Ochozy se z malé části plní do vínové barvy. Nastoupí totiž Dinamo Riga a proti němu Zubři z Přerova. Oslaví hanácký celek první výhru na turnaji, nebo si lotyšský tým uhájí bezúhonnost?
     
    5.záp
    Poruba zvládla výtečně závěr utkání a poté, co vstřelila tři branky, během pěti minut, zaslouženě vítězí nad domácím Vsetínem poměrem 4:1. Ostravané využili především nedisciplinovanosti domácích, dvě ze tří rozhodujících branek dali v přesilovkách.

    Branky a nahrávky: 19. Mošnička – 19. Haladěj, 26. Skála (Haladěj, Puchala), 28. Macho (Pospíšil), 30. Vrána.
     
    5.záp
    Za necelých osmnáct minut jsme neviděli v podstatě pořádnou šanci. Za 36 sekund však nyní padly dvě branky. Nejprve otevřel skóre domácí Mošnička, hned po něm po krásné individuální akci srovnal krok Matyáš Haladěj. Takže – 1:1.
     
    5.záp
    Ihned na začátku druhého dějství vyrazil vpřed Adam Turek, jehož nahození na Maňáska znamenalo velký rozruch před porubskou brankou, který nakonec obrana Ostravanů uhájila bez úhony.
     
    5.záp
    Až do konce první půle jsme branku neviděli. Nejblíže k ní měl půl minuty před koncem ostravský Šimon Biály, který po individuální akci vybruslil až před Křenka. Ten betonem jeho pokus do protipohybu vytěsnil betonem.
     
    5.záp
    Zápas se zatím příliš nepřerušuje a doprovází jej řada nepřesností, které zatím určují to, že se skóre neměnilo. Stav je tedy bezbrankový.
     
    5.záp
    Je před námi pátý duel pátečního hracího dne. Utkají se v něm domácí Vsetín a ostravská Poruba.
     
    U konce je i čtvrté utkání. Poprad v něm nakonec rozdrtil tým Brumova-Bylnice poměrem 11:3. O osm branek se postarala dvojice zabijáků Mešar, Petrovský. Jinak ale kamzíci, jak si popradský tým přezdívá, působili celkově velmi kvalitně a hokejově. Hráči od česko-slovenských hranic se sice snažili, leč na slovenského soka to nestačilo.

    Branky a nahrávky: 2. Mešar, 6. Mešar (Petrovský), 7. Mešar (Petrovský), 11. Petras, 15. Mešar (Petrovský), 18. Šotek (Suchý), 23. Petrovský (Mešar), 24. Kožuch (Šotek), 25. Mešar (Petrovský), 29. Petrovský (Mešar) – 16. Ovesný, 19. Ovesný (Hodas), 30. Poláček (Janáček).
     
    4.záp
    Poprad vede po první půli 5:0. Poklidný náskok zajistila především dvojice Mešar, Petrovský. Tito dva hráči se postarali o poslední branku, která padla vteřinu před koncem. Uvidíme, na co se zmůžou hráči Brumova-Bylnice ve druhém dějství. Výsledek je pro ně, řekl bych, krutý, jelikož si také vytvořili šance. Brankář Adam Gajan zatím pochytal vše.
     
    4.záp
    Hoši z podhůří Tater diktují tempo hry a především zásluhou útočného umění Filipa Mešara vedou poměrem 3:0. Ten nasázel všechny tři branky svého celku a připsal si tak již hattrick.
     
    4.záp
    Čtvrté utkání sehraje slovenský celek HK Poprad a HC Brumov-Bylnice.
     
    3.záp
    Třetí utkání je u konce a rozhodli jej ve svůj prospěch hráči z města, které je složeno ze dvou menších útvarů – tedy Frýdku-Místku. Opavě poté nepomohla ani závěrečná power-play. I když Slezané měli několik příležitostí, skvělý Zátopek vedení uhájil.

    Branky a nahrávky: 9. Volný, 29. Kuchař (Volný) – 15. T. Kalužík.
     
    3.záp
    První půle nakonec končí smírným výsledkem. Osm sekund před koncem si krásně od mantinelu sjel Tadeáš Kalužík s kotoučem na střed, který pak poslal za padajícího Zátopka v brance Frýdeckomísteckých.
     
    3.záp
    Tak se přece jen povedlo skórovat. Frýdek-Místek otevírá skóre zásluhou samostatné akce Matěje Volného.
     
    3.záp
    Severomoravská bitva zatím nabízí hokej plný bruslení a přelévání z jedné strany na druhou, leč šancí je pramálo. Frýdek-Místek měl k dispozici dvě přesilové, které si ovšem obrana Slezanu v poklidu pohlídal.
     
    Další utkání nám nabídne první ze severomoravských soubojů. Představí se v něm celky Frýdku-Místku a Slezanu Opava.
     
    Vínově-červené mužstvo si užívá prvního vítězství na turnaji. Nakonec ostravskou Porubu porazilo poměrem 3:0. Tvrdá řež plná šancí po první třetině malinko opadla a hrál se spíš urputný hokej ve středním pásmu. Dinamo ovšem dokázalo ještě dvakrát rozvlnit síť, přičemž Ostravanům se Bumanise v brance Rigy nepovedlo překonat.

    Branky a nahrávky: 6. Livišics, 17. Bruveris, 22. Turiščevs.
     
    Máme za sebou první polovinu velmi vyhroceného utkání mezi Dinamem Riga a Porubou, ve kterém mimo jedné branky na straně lotyšského celku padlo celkem šest trestů. Celkem slušný výkon na pátou třídu během patnácti minut. Jak dopadne česko-lotyšský souboj?
     
    2.záp
    Druhé utkání už běží na plné obrátky, Dinamo Riga za podpory svých rodičů v hledišti vede zásluhou trefy Davidse Livičse nad Porubou nejtěsnějším poměrem 1:0.
     
    Následuje druhá bitva dnešního prvního dne mezi. Představí se v něm klenot lotyšské mládeže, Dinamo Riga, a ostravská Poruba.
     
    První utkání Wallachian Pucku 2014 je za námi. Domácí Vsetín v něm sice prohrával 0:2, ale poté defenzívu Zubrů zdecimovalo útočné snažení prvních dvou formací Valachů a ti dokázali otočit skóre až na konečných 6:2

    Branky a nahrávky: 14. Turek (Stodůlka), 15. Dědek, 15. Stodůlka (Turek), 15. Kovář (Antolák), 20. Stodůlka (Krajčík), 23. Dědek (Krajčík, Stodůlka) – 4. Tomiga (Dohnal), 10. Hlávka.
     
    1.záp
    Utkání se již jen dohrává, domácí ve žlutém drží poklidný čtyřbrankový náskok a s největší pravděpodobností si připíšou úvodní body do tabulky.
     
    1.záp
    Valaši sice po devíti minutách prohrávali 0:2, ovšem poté rozjeli smršť a během necelých dvou minut otočili skóre na 4:2. Nyní běží polovina druhého poločasu a domácí již živí velkou naději na úvodní vítězství v turnaji – stav utkání je prozatím 6:2.
     
    1.záp
    Wallachian Puck 2014 je již nyní v plném proudu. První utkání odstartoval stejně jako loni souboj domácího Vsetína proti Zubrům z Přerova.
     
    Minulý ročník zanechal stopy do puntíku v jednom bodě. První utkání Pucku obstarají opět domácí tým Vsetína a Hanáci z Přerova. V loňském roce se radoval zelenožlutý celek po vítězství 4:3. Vyšlápne si Zubr na svého rivala a porážku mu za své starší kolegy vrátí? Na tohle a mnohem dalších hokejových soubojů se můžete těšit již od zítřka na Lapači!
     
    Co se týče pravidel, ty se nijak nemění. Hrací čas zůstává třicetiminutový, tedy dva poločasy po patnácti minutách. Začínat se bude v každý hrací den úderem osmé hodiny ranní systémem každý s každým, přičemž v průběhu prvního dne proběhne od 13:45 slavnostní zahájení turnaje. Na konci třetího hracího dne v neděli je pak na programu naopak slavnostní zakončení a vyhlášení jak individuálních tak týmových ocenění.
     
    Mezi ty zkušené naopak patří rižské Dinamo. Hokeja skola, jak se mládežnické týmy ve vínově-červeném týmu nazývají, nevynechá ani letošní ročník a zapíše se jako jediná skvadra, jež doposud předposlední víkend v srpnu ani jednou nechyběla. Podruhé v řadě si pak přijede prověřit připravenost na sezónu Zubr Přerov, tradiční rival VHK v mužské kategorii a letos velký soupeř v boji o nejvyšší mety. Poslednímu mužstvu je Lapač také velmi znám. Opavský Slezan přijede na turnaj po třech letech.
     
    22. srpna 2014 úderem osmé hodiny ranní odstartuje již čtvrtý ročník mládežnického hokejového turnaje Wallachian Puck. Letos opět s osmi týmy jako v loňském roce. S ohledem na změnu ročníku, který se ho letos účastní, tedy hráči narozeni v roce 2004 a mladší, se obsada malinko pozměnila. Mezi nováčky patří hned polovina mužstev. Ze severu Moravy jsou to Frýdek – Místek a ostravská Poruba. Z podhůří Tater přiběhnou poprvé kamzíci, tedy HK Poprad. Posledním novicem je tým z česko-slovenských hranic, HC Brumov – Bylnice.
     
    Už počtvrté předposlední víkend v srpnu zahrne vsetínský Zimní stadion Na Lapači Wallachian Puck. Tradičně kvalitně obsazený mládežnický turnaj letos doznává změny. Namísto hráčů ročníku 2000, kteří již bojují v kategorii mladšího dorostu, se ve valašské metropoli představí jejich o čtyři roky mladší kolegové. I tak se ovšem můžete těšit na kvalitní mužstva v čele s Dinamem Riga. Lotyšský nejúspěšnější klub tak svou věrnost Pucku neporuší a stvrdí svůj přívlastek tradiční účastník turnaje.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:00.

    Dominik Tobola

    bahis siteleri