Hokejová Liga mistrů – 2. hrací den (kon.)
konec
Hokejová Liga mistrů – 2. hrací den

Pátek 22.08.2014, 13:00Hokejová Liga mistrů
     
    Přenos byl ukončen. (22:46:41)
     
    22:45
    Druhý hrací den hokejové Ligy mistrů je za námi, z českého pohledu to dnes vyšlo tak na 50 %. Zatímco mistr ze Zlína zvítězil v Berlíně 3:4 po samostatných nájezdech, tak hráči Pardubic nestačili na Linköpings.

    Z mé strany je to pro dnešek vše, loučí se s Vámi Jozef Valenčík. Zítra pro Vás bude samozřejmě připravena další porce přenosů z Ligy mistrů, kterou opět doplní i přenos mapující dění na všech stadionech současně.
     
    22:43
    Pardubickým hra bez brankáře nevyšla a tak vstupují do Ligy mistrů porážkou 2:1. Tím je také ukončen celý program 2. hracího dne.
     
    22:38
    Dvě minuty před koncem třetí třetiny se Pardubice odhodlaly k odvolání brankáře a zkouší to tedy v šesti.
     
    22:32
    Pardubicím zbývá na vyrovnání necelých pět minut a utkání, které navštívilo 6127 diváků jistě nabídne ještě dramatickou zápletku.
     
    22:28
    Skončilo také utkání v Nottinghamu, kde Panteři sice ve druhé třetině dotáhli dvoubrankové manko, ale v té třetí Lukko Rauma opět odskočila a zvítězila 2:4.

    Posledním rozehraným utkáním dnešního dne tak zůstává souboj Linköpingu s Pardubicemi.
     
    22:27
    Kloten zkoušel v závěru utkání hru v šesti a dokonce devět vteřin před koncem dostalo HV71 trest za příliš mnoho hráčů na ledě, ale to již bylo příliš pozdě. Švédský tým tak zvítězil nad Klotenem 3:2 a připisuje si tak plný počet bodů z tohoto utkání.
     
    22:20
    Pardubice však velmi rychle dokázali snížit skóre a jsou tak zpět ve hře, do úniku se dostal Radoslav Tybor, který rychlou střelou nedal Högbergovi šanci.
     
    22:14
    V dalších utkáních opět padají branky, Nottingham se zřejmě vrátil ke hře z první třetiny a na finskou Lukko Raumu již opět nestačí, ta již vede 2:4, když se o čtvrtou branku postaral Aaron Gagnol, který zakončil krásnou akci finského celku.

    V utkání HV71 – Kloten je opět rozdíl ve skóre pouze jednogólový, švýcarský celek snížil zásluhou Vincenta Praplana.
     
    22:10
    První čtyři hráči na obou stranách v nájezdech neproměnili, ale poté se začali dít věci. Petr Leška se trefil dvakrát, po něm mířil do černého také Petr Holík a Bedřich Köhler. Na první tři přesné zásahy dokázali hráči německého klubu ještě odpovědět, ale v posledním zásahu Foy neproměnil a tak PSG Zlín zvítězil 3:4 na samostatné nájezdy.
     
    22:06
    Zatímco nájezdy v Berlíně pokračují, tak padají branky na dalších stadionech. Lukko Rauma po ztrátě vedení 0:2 se dokázala oklepat a opět vede nad Nottinghamem a v utkání HV71 – Kloten odskakuje švédský tým na rozdíl dvou gólů a vede tak 3:1.
     
    22:05
    Zlínská loterie v samostatných nájezdech pokračuje už sedmou sérií, Petr Leška prozatím proměnil dva své pokusy, ale domácí také dokázali vždy odpovědět. Kdo tedy nakonec získá druhý bod?
     
    21:59
    Zlínský tým si dnes utkání užije až do poslední tečky, o zisku druhého bodu v zápase s Eisbärenem rozhodnou samostatné nájezdy.

    Luleä si připisuje první vítězství po vítězství 1:4 nad Hamburgem a my tak známe již třetí konečný výsledek druhého hracího dne.
     
    21:56
    Eisbären se Zlínem rozehrál pětiminutové prodloužení.
     
    21:50
    V Berlíně se bude opravdu prodlužovat, Zlín neudržel vedení 1:3 a za stavu 3:3 se tak bude bojovat o druhý bod.

    Průběžné výsledky:

    Hamburg – Luleä 1:4 (3. tř.)
    Eisbären – Zlín 3:3 (po 3. tř.)
    Nottingham – Rauma 2:2 (po 2.tř)
    HV71 – Kloten 2:1 (3.tř)
    Linköping – Pardubice 1:0 (po 2.tř)
     
    21:48
    Zatímco v Pardubicích skončila teprve druhá třetina, tak v zápase Zlína se již blíží konec třetí třetiny, stav je stále 3:3 a vše nasvědčuje prodloužení.
     
    21:46
    Ve druhé třetině utkání Pardubic s Linköpingu branka nepadla, hlavní postavou byl brankář Pardubic Tomáš Halász, který zachránil Pardubice v několika složitých situacích.
     
    21:37
    Výtečnou druhou třetinu evidují v Nottinghamu, britský klub vede jako hlavní kouč Corey Neilson a je i jistě zásluhou stav 2:2, který Panteři drží po dvou třetinách v utkání s Lukko Raumou. O oba góly se postaral Lee.
     
    21:26
    Po dlouhém pětiminutovém oslabení se dostalo HV71 k přesilové hře, která po pár vteřinách dostala rozměru pět na tři. Tuto přesilovku dokázal švédský tým bleskově využít a dostává se tak v souboji s Klotenem zpět do vedení.
     
    21:23
    Dobrou příležitost na změnu skóre měl švýcarský Kloten, ale pětiminutová přesilová hra po vyloučení Marcuse Nilsona, který neudržel nervy na uzdě a jel si své emoce uklidňovat k rozhodčímu. Nilson musí být hodně rád, že se Klotenu nepodařilo přesilovku využít.
     
    21:21
    Zlínské vedení 1:3 je rázem minulostí, Eisbärenu se podařilo na začátku třetí třetiny vyrovnat a utkání nám tak začíná prakticky od začátku.
     
    21:07
    Hned na dvou stadionech se nám mění skóre, snížení Hamburgu v utkání s Luleou na 1:4 není až tak zajímavé, o to zajímavější je vyrovnávající branka Panterů z Nottinghamu, kteří tak dotáhli dvoubrankovou ztrátu a v utkání s Lukko Raumou jsou tak ve hře.
     
    21:05
    Ještě se na moment vrátíme ke včerejšímu prvnímu hracímu dni. Tři hráči byli potrestáni za situace v jednotlivých zápasech stopkou pro další utkání a tyto tresty se hned ve dvou případech týkají také českých klubů.

    Niklas Arell z Färjestadu bude chybět jeden zápas kvůli faulu na oblast hlavy či krku.

    Sparťan Zack Torquato dostal za stejný zákrok také jednozápasový distanc a bude chybět v utkání proti Växjo.

    Posledním potrestaným hráčem je třinecký Aron Chmielewski, který za stejnou kategorizaci prohřešku dostal stopku na dvě utkání.
     
    21:00
    Také jeden z největších outsiderů Ligy mistrů Nottingham Panthers se dostal ke vstřelení branky a v zápase s Lukko Raumou tak Panteři snižují na 1:2, když Stev Lee dokázal propálit hráz těl před sebou.

    Branka padla také ve Švédsku, kde v utkání HV71 – Kloten Flyers se podařilo hostům srovnat stav na 1:1.
     
    20:57
    Blížil se sice závěr druhé třetiny, ale jak je známo, hraje se až do posledních minut. V čase 38:17 totiž dokázal Laurin Braun proměnit únik dva na jednoho v kontaktní branku Eisbärenu v utkání se Zlínem.

    Po dvou třetinách však nadále PSG Zlín drží nadějné vedení 2:3.
     
    20:47
    Tak nyní to už Zlínu vyšlo, Zdeněk Okál si nabruslil do útočné třetiny a svou rychlou akci zakončil nechytatelnou střelou švihem. PSG tak vede na ledě Eisbärenu již o dvě branky.
     
    20:35
    První třetina skončila v utkání Nottingham – Lukko Rauma a hosté stále vedou o dvě branky.

    Průběžné stavy na všech stadionech, kde se momentálně hraje, vypadají následovně:

    Hamburg – Luleä 0:4
    Eisbären – PSG Zlín 1:2
    Nottingham – Lukko Rauma 0:2
    HV71 – Kloten 1:0
    Linköpings – HC ČSOB Pardubice 1:0
     
    20:33
    Zlínský tým se na začátku druhé třetiny musí bránit v oslabení po faulu Dalibora Řezníčka, který zvedl hokejku příliš vysoko – v tomto oslabení měl Eisbären také obrovskou šanci, když po střele Franka Hoerdlera zazvonila za Hořčičkou tyč.
     
    20:26
    V každém utkání nám již padla alespoň jedna branka a radovat se mohou ve Švédsku, HV71 se dostává do vedení v utkání se švýcarským Klotenem a bohužel také Linköpings otevřel skóre zápasu s Pardubicemi. Nováčem Tomáš Halász tak poprvé loví kotouč ze sítě v letošním ročníku Champions Hockey League. Překonal jej přízemní střelou Broc Little, který upláchl pardubické obraně a překvapil slovenský talent mezi třemi tyčemi.
     
    20:21
    Tak již nám začalo také poslední utkání dnešního programu a do hry se tak dostává také poslední český zástupce v Lize mistrů HC ČSOB Pardubice. Do brány se postavil Tomáš Halász, který do Pardubic přišel na začátku této sezóny a původně měl plnit roli dvojky. Po jeho příchodu pro web hcpce.cz řekl generální manažer Ondřej Šebek toto:

    „Tomáš Halász bude působit v Pardubicích pravděpodobně v roli týmové dvojky. Svůj příchod k nám vnímá jako možnost se posunout ve své rozvíjející se kariéře dál. Určitě dostane prostor v zápasech, ve kterých si svými výkony může říci o pevnou pozici v naší organizaci.“
     
    20:17
    Zatímco v Německu je momentálně přestávka mezi první a druhou třetinou, tak hokejisté Lukko Rauma vedou nad Nottinghamem již o dvě branky. Janne Lahti dokázal obkroužit bránu soupeře, zbavit se obránců a střelou bekhendem překonal zmateného Kowalského.
     
    20:14
    V závěru první třetiny přidává Luleä čtvrtou branku do sítě zničehých Freezers. Takový start si hokejisté Hamburgu rozhodně nepředstavovali ani v těch nejhorších snech, Per Ledin se trefil již podruhé v tomto utkání.

    Výsledkem 0:4 také skončila celá první třetina tohoto utkání.
     
    20:11
    Nottingham nezačal pouť Ligou mistrů zrovna ideálně, už v páté minutě zápasu totiž loví kotouč ze své brány Kowalski, kterého po chybě obránců hravě překonal Henrik Koivista a Lukko Rauma tak jde do vedení.
     
    20:04
    V Berlíně se na pomoc volal videorozhodčí! Brankář Zlína Hořčička fantasticky vyškrábl střelu Floriana Buscheho a až video muselo rozhodnout o tom, že kotouč neskončil za brankovou čarou. Zlínský gólman nyní hodně výrazně pomohl svému týmu.
     
    20:02
    V pořadí dnes již pátým zápasem, který odstartoval je souboj Nottingham Panthers – Lukko Rauma. Finský celek je v tomto utkání velkým favoritem.
     
    20:00
    Připomeňme si konečné výsledky druhého hracího dne:

    JYP Jyväskylä – EC Red Bull Salzburg 3:2
    TPS Turku – HC Bolzano 9:0
     
    19:58
    Skóre se nám na stadionech mění opravdu velmi rychle, tou nejdůležitější zprávou je branka Ondřeje Veselého, který nadvakrát překonal Vehanena a český mistr tak opět vede.

    Kromě toho navýšila vedení také švédská Lulea, které vede v Hamburgu již 0:3 a to se stále hraje teprve první třetina.
     
    19:54
    Skončilo nám utkání v Jyväskyle. která proti Salzburgu uhájila těsné vítězství 3:2, hosté to v závěru zkoušeli ještě v power-play. Vítěznou branku domácích vstřelil Petr Hubáček.
     
    19:44
    Luleå se do Hamburgu pustila opravdu velmi rychle a po pěti minutách vede již o dvě branky. Per Ledin byl nalezen ideální přihrávkou a neměl problém akci zakončit.

    Naopak špatná zpráva pro fanoušky Zlína, Ševci o své rychle vedení přišli a v utkání s Eisbarenem tak evidujeme vyrovnvaný stav 1:1.
     
    19:40
    Tak se nám velmi rychle mění skóre na obou stadionech, kde utkání začala v 19:30. V obou případech jdou do vedení hostující týmy, švédská Luleå a samozřejmě také český PSG Zlín tak vedou 0:1.

    Za Zlín se prosadila již zmiňovaná první útočná formace, která si tak připisuje první plusový bod v Lize mistrů. Po kombinaci Lešky a Balaštíka skóroval Bedřich Köhler, který pouze zasunul kotouč do prázdné branky. Obrana Eisbarenu byla rozebrána do posledního dílečku.
     
    19:31
    Ke dvěma zápasům, která se hrají ve Finsku se přidaly další dva a oba v Německu. Prvním českým zástupcem, který se dnes dostává do hry je PSG Zlín.

    Kromě začátku dvou zápasů se nám také měnilo skóre, TPS Turku navýšilo své vedení již na 9:0 a pověstná "desítka" je za dveřmi.
     
    19:23
    Pasáž bez hokeje skončila, obě utkání hrající se ve Finsku již započala scénář třetí třetiny.
     
    19:20
    V sestavě Zlína, která vyjede za pár minut na ledovou plochu v Berlíně, evidujeme tři kompletní útočné řády. Hlavně první útok ve složení Köhler, Leška, Balaštík by mohl dělat Eisbärenu problémy.
     
    19:05
    Druhá třetina skončila v obou probíhajících zápasech, průběžné stavy utkání:

    JYP Jyväskylä – EC Red Bull Salzburg 3:1
    TPS Turku – HC Bolzano 8:0
     
    19:04
    Bolzano je pomalu rozebráno do posledního šroubečku, na 8:0 navýšil vedení TPS Turku Tero Koskiranta, pro kterého je jeho druhá branka v tomto zápase.
     
    19:00
    Třicet minut chybí do začátku další dvojice utkání, v obou případech se bude hrát v Německu – do Hamburgu míří švédská Luleå a velmi zajímavý zápas z pohledu českého diváka se chystá v Berlíně, kde se s Eisbárenem utkání český mistr PSG Zlín.
     
    18:56
    Krátkou přesilovou hru pět na tři budou být hokejisté Salzburgu, po této kratší výhodě o dva hráče bude pokračovat klasická převaha pět na čtyři.
     
    18:55
    Tak příspěvek finského fanouška se zdá být stále více pravdivým. TPS Turku totiž navýšilo vedení již na neuvěřitelných 7:0 a to se stále hraje teprve druhá třetina. Ve 34. minutě zápasu využil přesilovou hru Ikka Pikkarainen, který rozradostnil domácí fanoušky a ti žádají desítku.
     
    18:50
    Skóre se nám mění také na druhém stadionu, ze své premiérové brance v Lize mistrů se mohou radovat v Salzburgu, konkrétně THOMAS RAFFL Thomas Raffl snížil náskok Jyväskyle na dvě branky a zde by nás tak ještě mohlo čekat zajímavé zdramatizování.
     
    18:46
    Bolzano na druhou třetinu utkání rozhodně nebude vzpomínat v dobrém, v polovině utkání je stav již neuvěřitelných 6:0 – poslední branku TPS Turku vstřelil Rasmus Kulmala, který perfektně využil přihrávku Karvinena do přebrankového prostoru.
     
    18:43
    Salzburg sice také prohrává vysokým rozdílem, no nyní si zahraje přesilovou hru po faulu Hyetanena.
     
    18:40
    Necelé dvě minuty od sebe dělily hned tři branky TPS Turku, Bolzano tak na ledě finského týmu prohrává již 5:0 a zatím to tedy v žádném případě nevypadá na nějaké překvapení v tomto utkání.
     
    18:38
    Výtečný vstup do druhé třetiny potvrzuje Turku již čtvrtou brankou do sítě italského Bolzana. Niclas Lucenius posílá finský celek do již velmi luxusního náskoku.
     
    18:35
    V obou probíhajících zápasech se daří finským celkům, po Jyväskyle jdou do vedení 3:0 také hokejisté TPS Turku. Matias Sointu se prosadil v oslabení, když proměnil samostatný únik.
     
    18:30
    Důležitou informací pro české fanoušky je posunutí začátku zápasu Pardubic se švédským Linkópingem. Pardubický tým se zasekl v zácpě v hlavním městě Švédska Stockholmu a nestihl by tak začátek utkání.
     
    18:25
    Aktivním nástupem do druhé části se prezentuje Jyväskylä, která vede již 3:0. Český útočník Petr Hubáček byl zahákován v samostatném úniku, a tak bylo nařízeno trestné střílení, která Hubáček taky proměnil.
     
    18:10
    Po prvních třetinách v Turku a v Jyväskylä vedou oba domácí týmy shodně 2:0. Za JYP se prosadil v poslední minutě Eric Perrin, který tvrdou ránou prostřelil Brücklera.
     
    18:00
    TPS Turku vede nad Bolzanem již o dvě branky. Sudí dlouho diskutovali o platnosti teče českého útočníka Radka Smoleňáka, až nakonec rozhodli, že branka platí.
     
    17:45
    Ve Finsku běží souběžně dvě utkání a oba domácí týmy se ihned ujaly vedení. Ve druhé minutě se za TPS Turku trefil Lauri Tukonen proti italskému Bolzanu. Jyväskylä vede od páté minuty v zápase s Salzburgu po brance Mikka Salmia.
    Zápas v Turku za chviličku začíná, hráči právě absolvovali rozbruslení!
     
    17:20
    Deset minut do startu úvodních zápasů druhého dne Ligy mistrů!

    V 17:30 začínají zápasy JYP Jyväskylä – EC Red Bull Salzburg a TPS Turku – HC Bolzano!
    Kapitán Třince Rostislav Klesla takto včera porazil v pěstním souboji Justina Kruegera - hráče Bernu, jehož Oceláři rozmetli na vlastním ledě 7:0. Uvidíme i dnes nějakou pěstní potyčku?
     
    16:50
    Italské Bolzano, účastník mezinárodní EBEL, za které chytá i český brankář Jaroslav Hübl, přijelo do Finska poměřit síly s Turku. Domácímu TPS se loňská sezona ne úplně vydařila, avšak i přesto je v dnešním utkání favoritem a italský celek může spíše překvapit. Za Turku by dnes měli nastoupit i Češi Radek Smoleňák a Jakub Nakládal.
    Připravená je i HK Areena, v níž se už za necelou hodinu rozehraje duel mezi Turku a Bolzanem.

     
    16:28
    Zlín se dlouho rozhodoval, jestli přijme právo hrát v Champions Hockey League. Nakonec se kluboví funkcionáři rozhodli, že by byla škoda mezinárodní konfrontaci odmítnout. Ovšem i přesto trenér Vlach nadále tvrdí, že pro účinkování v Lize mistrů nemá dostatečně široký kádr a zápasy v ní stále bere jako přípravu. Ovšem velice kvalitní přípravu. Jak se ševci dnes bez kapitána Čajánka popasují s Eisbärenem Berlín, za nějž válí třeba Petri Vehanen nebo český útočník Petr Pohl?
    Čeští šampioni ze Zlína jsou již v Berlíně, kde se od půl osmé střetnou s domácím Eisbärenem.
    V těchto dresech dnes Nottingham vyrukuje proti Raumě.

     
    15:21
    Lukko Rauma ve finské SM-liize loni v celkovém zúčtování obsadila třetí místo. Nottingham Panthers je pro změnu asi nejlepší britský klub současnosti, v uplynulé sezoně se neradoval ze zisku mistrovského titulu po třech zlatých letech. I přesto je jednoznačným favoritem dnešního utkání finský celek. Zápas se odehraje v aréně Panterů, která nese název National Ice Centre a pojme až deset tisíc diváků.
    Na svůj první start v Lize mistrů se připravuje i finský celek Lukko Rauma, který ve 20 hodin odstartuje svůj zápas na půdě britského Nottinghamu.

    Pět minut po dvacáté hodině startuje i švédsko-švýcarský souboj mezi týmy HV71 a EHC Kloten Flyers. Na tento zápas se, jak vidno, těší i čeští diváci...

     
    14:45
    Za Nottingham nastoupí i český útočník Martin Podlešák, který ještě v minulé sezóně nastupoval za Mountfield HK. Včera tento hokejista dokonce zveřejnil video, kde se rovněž zapojil do IceBucketChallenge. Jak se dnes bude anglickému celku dařit?
    Hokejisté Pardubic už jsou ve Švédsku, před nimi je ještě dlouhá cesta. Ve 20:05 už ale budou bojovat o první body v rámci CHL!

    Hráči italského Bolzana během dopoledního tréninku v HK Areeně, kde se střetnou s domácím TPS Turku.

     
    14:15
    Mimoŕádný večer premiér zažil devatenáctiletý vítkovický talent Patrik Zdráhal. Mladý útočník vstřelil vůbec první branku svého týmu v Lize mistrů, poté ale ještě přidal jeden gól a jednu finální nahrávku a se třemi body se stal ve svém prvním soutěžním zápase mezi seniory nejproduktivnějším hráčem zápasu!
     
    14:00
    „Já bych to udělal i za stavu 0:0. Nemyslel jsem na to, že když to nedám, tak to nikomu vadit nebude. Zkusil jsem to i loni na Slávii, tam to nevyšlo. Jsem rád, že se mi to konečně povedlo," okomentoval svoji parádní trefu Marek Trončinský.
    Zřejmě nejhezčí gól úvodního dne má na svém kontě třinecký Marek Trončinský, který tímto povedeným gólem zvyšoval v oslabení už na 4:0.
     
    13:50
    Hamburg bude dnes společně s Berlínem zachraňovat čest německých klubů. Těm úvodní den soutěže nevyšel podle představ – prohrál Ingolstadt, Krefeld i Mannheim, jediné vítězství si připsal Kolín v domácím zápase s Košicemi.
    Na zápasy je nachystaná i aréna O2 World v Hamburku.

     
    13:32
    O půl hodiny později rozehrají své utkání Pardubice. Ty do Švédska letí linkovým spojem, ve 14:30 mají naplánován oběd ve Stockholmu a poté se autobusem přesunou k utkání do Linköpingu. Ten je od hlavního města vzdálen více než 200 kilometrů.
     
    13:25
    Zlín a Pardubice mají na co navazovat, českým týmům se totiž v úvodní den soutěže dařilo. Vítkovice v domácím prostředí porazily německého mistra ERC Ingolstadt 5:1, Oceláři si rovněž na domácím ledě poradili s SC Bern dokonce 7:0. Z vítězství po nájezdech se nakonec mohla na ledě KalPy radovat i pražská Sparta, jediným českým týmem, který na body nedosáhl, zůstal Liberec, který podlehl finskému mistru z Oulu 3:4.
     
    13:14
    V akci se dnes představí dva české týmy. Od 19:30 to bude mistrovský Zlín, který se v Berlíně bude muset obejít bez Radima Tesaříka a kapitána Petra Čajánka, s týmem do Německa neodcestoval ani Filip Čech. Zlínští měli dnes na programu od 11:15 rozbruslení a ještě dnes po utkání se vrací zpátky do Česka. Dodejme, že zimní stadiony obou soupeřů od sebe dělí přibližně 650 kilometrů.
    Marek Trončinský přispěl ke kanonádě třineckých Ocelářů. Viděli jste už tuhle hokejovou lahůdku?

     
    13:00
    Rozpis utkání 2. hracího dne Ligy mistrů:
    17:30 JYP Jyväskylä – EC Red Bull Salzburg
    17:30 TPS Turku – HC Bolzano
    19:30 Hamburg Freezers – Luleå Hockey
    19:30 Eisbären Berlin – PSG Zlín
    20:00 Nottingham Panthers – Lukko Rauma
    20:05 HV71 – EHC Kloten Flyers
    20:05 Linköpings HC – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Jozef Valenčík

    bahis siteleri