Česko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Česko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Rusko
Sobota 23.08.2014, 18:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězilo Rusko.
    Rozhodující pokus proměnila POLINA BOLGAREVOVÁ.
     
    Polina Bolgarevová zmátla Jandovou povedenou kličkou a Rusky po první sérii vedou – 0:1.
     
    64:29
    Až to zase svým typickým způsobem zkusila Michaela Pejzlová. Dlouhým obloukem od hrazení se dostala až do střelecké pozice, na Kondakovovou ale nevyzrála!
     
    59:56
    Uff! Mezi kruhy plácla do puku jedna z Rusek a Jandová se ohnala lapačkou, naštěstí kotouč letěl mimo.
     
    56:10
    Kristýna Pátková vybojovala puk v rohu a ještě měla před brankou spoluhráčku. Zkusila to ale sama, Rusky k ní přistoupily a znemožnily střelu.
     
    54:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jsem se bál, že k nám osud nebude milosrdný, ale nakonec je tady přece jen naprosto zasloužené vyrovnání! Barbora Patočková poslala od hrazení nabídku TEREZE TOPOLSKÉ, která se do puku opřela z první a trefila se nádherně k první tyčce – 1:1! Asistence: Barbora Patočková, Libuše Holá.
     
    53:00
    Ale tohle je naprosto zasloužené ovoce, jdeme na přesilovku! Diana Kanajevová (RUS) pyká za podražení. Náš tým má možnost využít svou převahu!
     
    45:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně něšťastné, Rusky ve své první přesilovce skórují a jdou do vedení. Kotouč se motal před naší svatyní a i když Jandová jednou zvládla zasáhnout, JELENA VODOPJANOVOVÁ pak do kotouče šťouchla tak, že naší brankářce projel mezi betony do sítě – 0:1. Asistence: Diana Kanajevová.
     
    44:58
    Teď už se hra dostala ven a bohužel je z toho první české vyloučení v zápase. Daniela Němcová (CZE) je potrestána za hru telem.
     
    43:33
    Po přihrávce z rohu měla dobrou příležitost Kateřina Bukolská. Zkusila to na bližší růžek, ale ruská gólmanka zasahuje!
     
    41:33
    Po buly v obranném pásmu vzala puk na hokejku Bára Patočková a Češky měly k dispozici přečíslení. Patočková viděla, že její parťačku už soupeřky dohání, tak pálila sama. Namířila puk ale jen do lapačky Kondakovové.
     
    39:54
    Martina Mašková se zčistajasna objevila před ruskou svatyní a vypíchla kotouč, jenže už byla v moc velkém úhlu a bekhendem branku trefit prakticky nemohla.
     
    38:32
    Unavené hokejistky pořád musely zůstat ve hře a Jumagužinová už se po dorážce radovala z gólu. Hlavní rozhodčí se ale podívala na svého brankového kolegu a společně rozhodli, že kotouč čáru nepřekročil!
     
    37:10
    Fantastická Denisa Jandová! Ruská trojice sehrála útok hodně povedeně, na jejím konci dostala puk Jekatěrina Dobrodějevová. Už se zdálo, že má před sebou prázdnou bránu, ale pravý beton Jandové se jí najednou objevil v cestě a znemožnil i dorážku!
     
    35:11
    Ještě že tak! Češky nutně potřebovaly vystřídat, ale nemohly to stihnout tak rychle a Rusky dopředu uháněly ve třech. Naštěstí se naše pětice stihla na poslední chvíli vrátit.
     
    33:57
    Pejzlová s Maškovou byly na brankovišti hodně aktivní a zdálo se, že by mohly puk došťouchat do sítě. Bohužel se jim to nepovedlo.
     
    32:59
    Původně zamýšlená přihrávka na modrou čáru se odrazila do mnohem lepší pozice na hokejku Terezy Topolské. Tu ale tváří v tvář vychytala Kondakovová!
     
    32:11
    Ale aspoň je z toho přesilová hra po faulu na Michaelu Pejzlovou. Anna Klimkinová (RUS) pyká za hákování.
     
    32:02
    Konečně! Elitní útok je ve velkém tlaku. Bukolská nejdřív bekhendem těsně přestřelili břevno, pak ve velké šanci neuspěla ani Pejzlová. Výborné střídání, ale gól tomu chybí!
     
    24:04
    Dvě hokejistky se ne obranné modré čáře nedohodly správně a Bolgarevová toho zase využila k úniku. Na svém místě však opět byla Denisa Jandová, která puk přikryla na hrudi.
     
    18:34
    Teď se dopředu utrhla pro změnu naše hráčka, byla to Barbora Patočková. Na rozdíl od Rusky ale byla zezadu tísněna a Kondakovovou nedokázala prostřelit. Už to měla těžké, přesto znovu moc nechybělo.
     
    14:16
    Jako bych to zakřikl, přišlo totiž české zaváhání a nejaktivnější Ruska Jelizaveta Zenčenková uháněla dopředu úplně sama. Zvolila přízemní střelu, a tak Denisa Jandová zůstala stát a svými betony vystavila kotouči důraznou stopku! Pak jí musely pomoct dojíždějící spoluhráčky, které nedovolily dorážku.
     
    02:28
    Na přesilovku se dostal i třetí útok, a teď mohl skórovat. Veronika Bucifalová zůstala před brankovištěm, neuspěla ale ani z prvního pokusu, ani z dorážek!
     
    00:37
    Jenže vzápětí Češky sebraly puk a vynutily si první faul. Polina Bolgarevová (RUS) je vyloučena za hákování.
     
    00:34
    Hned po půlminutě hry si musela Jandová připsat první těžký zákrok, lapačkou se natáhla po střele Kanajevové.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 55. Topolská (Patočková, Holá) – 46. Vodopjanovová (Kanajevová), rozh. náj. Bolgarevová


    Česko: Jandová (Škodová) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Cornová, Kosinová, Bartošová, Vozdecká – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Bucifalová, Chadimová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Kondakovová (Tarakanovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
    bahis siteleri