Martin – Košice 1:2 (po pr.) | Pardubice – Sparta 3:1 (kon.) | Prešov – Michalovce 5:2 (kon.)
Trnava – Budapešť 2:6 (kon.) | Vrchlabí – Kolín 5:4 (2:0 po s.n.) | Břeclav – Žďár n/S 2:3 (kon.)
Sokolov – K. Vary jun. 3:4 (kon.) | Linz – Mountfield HK 4:1 (kon.)
konec
PHK Prešov
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 29.08.2014, 17:00 • ICE Aréna, Prešov • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    V Prešove neostal po minulej sezóne kameň na kameni nielen čo sa týka kádra, zmenou prešlo celé vedenie vrátane trénera, vedenia a názvu klubu. Celok HC Prešov 07 vystriedal P.H.K.Prešov na čele s prezidentom Marekom Krasničanom, ktorý mal doteraz pod palcom juniorský hokej v treťom najväčšom meste na Slovensku. Od novej sezóny tak vo funkcii vystriedal bývalého reprezentanta Slovenska Reného Puchera.

    Prvou vážnou zmenou bola výmena trénera, Branislav Kohutiar sa zdržal v metropole Šariša rok a zamieril nakoniec do Bardejova, kde robil po vypadnutí Prešova asistenta Jánovi Vodilovi. A práve hlavný kouč majstrovského celku prvej ligy Vodila je novým lodivodom prešovského A tímu, dochádza tak k zaujímavej "výmene" trénerov.

    Nové vedenie po príchode ohlásilo že chce osloviť ostrieľaných prešovských odchovancov a doplniť ich o juniorov. Ako už býva v Prešove zvykom väčšinu hráčov si Šarišania neudržali, tím opustil: najlepší strelec uplynulej sezóny Igor Halás – po neúspechu v Česku sa rozhodol pre Michalovce, kde skončil aj Martin Tkáč, Filip Podsedlý a Boris Ružička. Ejem a Tahotný sú bez zmluvy, Ľubomír Sabol s Romanom Kohutiarom a Prokopom odišli do Bardejova, Krempaský bude po novom na strane Spišiakov, Rado Slávik skúša Francúzsko, Róbert Marton Maďarsko, Tartaľ Rusko, Kristián Horvát sa chce presadiť v extralige za reprezentáciu do 20 rokov, do Popradu sa prebojovali Ľubomír Malina s brankárom Kmeťom.

    V Prešove si v novej sezóne dali záležať hlavne na brankárskom poste, kde budú traja brankári s reprezentačnými skúsenosťami. Najostrieľanejším je Imrich Petrík, ktorý sa ujal aj trénovania gólmanov a naskakovať do hry by mal sporadicky. Funkcia jednotky tak prischne najskôr Dominikovi Riečickému, ktorý prišiel na hosťovanie z Košíc. Tretím brankárom je talentovaný Vladimír Slivka.

    V zadných radoch zaujal návrat Vladimíra Sabola, ktorý pred rokom v drese HC 07 ukončil kariéru, za dobrú posilu považujem aj obrancu Chovana.

    Do útoku sa podarilo zlanáriť niekoľko bývalých hráčov ako je Ľubomír Caban alebo Marcel Pavlovský, ktorí by mali v budúcej sezóne byť hlavnými ťahúňmi. Z juniorov doposiaľ zaujal talentovaný Marko Ferenc.

    Káder P.H.K. Prešov v príprave:
    v zátvore je uvedený posledný klub daného hráča

    Brankári: Dominik Riečický (Košice), Imrich Petrík (Humenné), Vladimír Slivka (SR 18)

    Obrancovia: Ľuboslav Vartovník (SNV), Vladimír Sabol, Ľubomír Chovan (Bardejov), Erik Ivančo, Jakub Guntáš, Dušan Kobeľa (Michalovce), Martin Danielčák (Maple Grove Energy)

    Útočníci: Filip Pekarčík (Prievidza), Michal Kivader, Lukáš Potoček (Zelenograd), Ľubomír Baránok (Humenné), Tomáš Stríž (Michalovce), Viliam Knap, Ľubomír Caban (Humenné), Marcel Pavlovský, Jozef Tomčák, Vladimír Čopák (Prievidza), Igor Jaroš (Detva/Zvolen U20)

    Šancu ukázať sa v A-mužstve dostanú juniori: Damián Novický, Marko Komloš, Jozef Andrek, Samuel Chalupa, Martin Petroc, Nikolas Polivka, Marko Ferenc, Mário Olejník, Dominik Duplinský

    Prešovčania odohrali doposiaľ päť prípravných stretnutí z ktorých si už vyskúšali všetky možné konece. Naposledy podľahli Debrecénu, pretým prekvapivo novému Targu, po nájazdoch nestačili v prvom zápase na Spišiakov, obhajcu titulu z Bardejova už na nájazdy skolili a v riadnom hracom čase zatiaľ porazili iba doma Spišskú Novú Ves.

    Prehľad prípravných zápasov:

    PREŠOV – Debrecén 5:6
    Nowy Targ – PREŠOV 4:3
    Bardejov – PREŠOV 2:3sn
    PREŠOV- Spišská Nová Ves 3:1
    Spišská Nová Ves – PREŠOV 4:3sn
     
    Michalovčania taktiež obmenili časť mužstva a do novej sezóny idú s najvyššími ambíciami. Trénerom Zemplínčanov bude Milan Staš, ktorý poskladal svoje mužstvo veľmi sľubne.

    Michalovce posilnili až štyroma hráčmi práve z Prešova a sú nimi obranca Martin Tkáč, Boris Ružička, útočníci Filip Podsedlý no a najnovšie dal prednosť Michalovciam pred Prešovom aj najlepší strelec minulej sezóny Igor Halás. V tíme ostáva naďalej legendárny Richard Šechný, hoc kabínu opustil ďalší skúsený lodivod Jaroslav Kmiť, Michalovčania získali cennú akvizíciu v podobe Marcela Šterbáka. V bránke by mal byť naďalej jednotkou Fedor, dvojku mu bude robiť Petro.

    Prípravu Zemplínčania nezačali podľa slov trénera Staša najlepšie, na úvod síce porazili Spišskú Novú Ves, potom ale nestačili na Sanok a v Poprade im kamzíci naložili až jedenásť! Potom sa ale Dukla spamätala, porazila na nájazdy Sanok, poradila si aj s Bardejovom a naposledy na nájazdy prvýkrát doma porazila Miškolc.

    Prípravné zápasy:

    HK Spišská Nová Ves – HK DUKLA MICHALOVCE 3:6
    Ciarko Klub Hokejowy Sanok – HK DUKLA MICHALOVCE 7:5
    HK Poprad – HK DUKLA MICHALOVCE 11:1
    Ciarko PBS Sanok – HK DUKLA MICHALOVCE 5:6sn
    HC 46 Bardejov – HK DUKLA MICHALOVCE 2:3
    HK DUKLA MICHALOVCE – JJSE Miškolc 3:2sn
     
    Úvodné zostavy:

    P.H.K. Prešov: Riečický (Slivka) – V. Sabol, Vartovník, Guntáš, Ivančo, Novický, Danielčák – Pavlovský "C", Kivader, Pekarčík – Klimek, Tomčák "A", Jaroš – Petroc, J. Skokan, Lopaček – Borecký

    HK Dukla Michalovce: Borko (Petro) – Oros, Drotár, Urban, Brijak, Kubát, Buraľ – Banovský, Šechný, Podsedlý – Cmorej, Majerník, Halás – Zorvan, Linet, Schnelly – Fedorko.
     
    Niekoľko sviatočných odvážlivcov, dovolím si povedať že ich bude aj cez sto si zatiaľ našlo cestu na prešovský zimák, do začiatku zápasu ostáva pár minút a tak čakáme, kým hráči vykorčuľujú na ľad.
     
    No a už tu máme domácich, ktorí prichádzajú za potlesku jedného diváka, po krátkej chvíli sa troma údermi do bubna prezentoval aj domáci fanklub, zatiaľčo domáci nastupujú už zo šatne vychádzajú aj hostia na ktorých sa pravdepodobne sústredili prešovskí fanúšikovia, svojich by pred začiatkom ligy snáď nevypískali. Aj keď?
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Začiatok zápasu bol o dve minúty skôr, po pár sekundách sa hostia prezentovali zakázaným uvoľnením, vhadzuje sa pred bránou Michaloviec.
     
    00:40
    Domáci fanklub začal veľmi svižne a už dáva nejaké pokriky o Prešove, hokejisti veľmi svižne zatiaľ ale nehrajú...
     
    01:00
    Domáci sa držali v útočnom pásme až nakoniec vyslali prvú strelu, ktorá však končí zblokovaná na ochrannej sieti.
     
    01:20
    Guntáš vypálil polovysokú strelu od modrej, tá bola ideálna na teč no skončila iba na brankárovi, pred ním bol síce Tomčák no puk nenasmeroval do brány.
     
    02:00
    Už aj Michalovce okúsili útočné pásmo kde však nič nevymysleli, hrali len po mantineli a už ich domáci dostali preč do stredného pásma.
     
    02:35
    Buraľova strela spred medzrikružia skončila zblokovaná, oblúčikom ale puk šiel na bránku, s týmto si ale Riečický poradil.
     
    03:05
    Danielčákov pokus od modrej po tom čo sa PHK držalo v útočnom pásme končí na betóne a od neho na ochrannej sieti.
     
    03:30
    Veľká šanca Prešova keď od bránky poslal ku tyčke puk Kivader presne na hokejku voľného Pavlovského no čerstvý 44tník netrafil trestuhodne odkrytý priestor bránky!
     
    04:15
    Michalovce sú zatiaľ v útoku bezzubé a síce sa dostali do útočného pásma, tam ale znova nevymysleli nič ani len strelu mimo brány.
     
    04:55
    Igor Halás to skúšal sám proti svojmu bývalému klubu po mantineli, skončil ale na ňom narazený a v akcii nepokračuje.
     
    05:25
    Na opačnej strane dostal medzi kruhy puk Jozef Tomčák, ihneď vypálil no natrafil len na brankárov betón.
     
    05:37
    Dukla dala gól!
    Domáci inkasujú hoc boli doposiaľ lepším tímom. Najprv síce strelu Riečický vyrazil no následne bol už na ľade, puk bol v hre a do odkrytej brány ho zasunul FEDORKO.
     
    06:30
    Kivader na strane Prešova sa dostal k strele z medzikružia, domáci sú aktívnejší no ani tentokrát strelecký pokus nenašiel úspech.
     
    07:15
    Znova snaha Šarišanov, kapitán Pavloský bojoval v útočnom pásme medzi kruhmi o puk s Kivaderom, obaja si ale aj trocha zavadzali, Pavlovský nakoniec vyslal slabý puk s ktorým Borko nemal problém.
     
    07:55
    Prešov neuspel v útočnej akcii no dopredu Michalovce nepúšťa, zatiaľ dobre zahuscuje stredné pásmo.
     
    08:05
    Na mantineli v obrannej tretine ostal otrasený po súboji hosťujúci Buraľ, našťastie sa rýchlo dvíha a odchádza na hráčsku lavicu.
     
    08:45
    Hokejová genialita ala Rišo Šechný, skúsený hokejista a vtipkár si to teraz narazil so spoluhráčom na modrej ku mantinelu až dostal puk medzi kruhy kde bol sám, urobil kľučku na brankára a len tesne minul tyčku!
     
    09:20
    Michalovce sú momentálne aktívnejšie, Igor Halás spoza bránky dostal puk na Cmoreja ktorý v tesnej blízkosti pred Riečickým ale trafil puk len do brankára PHK Prešov.
     
    09:40
    Zvoran sa snažil o strelu, jeho puk brankár vyrazil a následne ho obrana domácich upratala.
     
    10:05
    Igor Jaroš sa na opačnej strane vrútil do útoku, šiel na to po mantineli a z uhla trafia tyčku bránky Borka! Domáci si začínajú vytvárať tlak v útoku.
     
    10:21
    A z mierneho tlaku ústi iba útočný faul domácich, je ním Igor Jaroš ktorý držal protihráča.
     
    10:40
    Drotár po tom čo Michalovce chvíľku točili puk dostal čiernu gumu na modrú čiaru a ihneď vystrelil medzi betóny, no Riečický zasahuje a puk je na ochrannej sieti.
     
    11:00
    Následne prišla ďalšia strela od modrej v podaní Kubáta, ani on ale na majstra SR nevyzrel a Riečický puk kryje.
     
    11:40
    Michalovce si vytvárajú tlak no a Prešov iba pasívne bráni do štvorca.
     
    12:15
    Hostia už vyslali strelu od modrej ktorú Kubát tečoval, no bránku netrafil.
     
    12:21
    Domáci v plnom počte.
     
    12:40
    Ešte Šechný skúšal RIečického z uhla prekvapiť, brankár PHK ale puk vyrazil do rohu klziska a nenecháva prekvapiť seba aj domácich divákov.
     
    13:10
    Už sa dostávali domáci hráči do dobrej pozície, spoza bránky prišla prihrávka medzi kruhy kde ale nebol ešte Pavlovský a tak hostia upratali pred ním rýchlo puk.
     
    13:40
    Ivančo chyboval pred Cmorejom ktorý sa cez domáceho hráča ľahko dostal no už jeho strelu bekhendom Riečický vyráža s chladnou hlavou.
     
    14:05
    Prešovčania sa usadili v útočnom pásme a medzi kruhy dostal puk Jaroš, nebola to ale presná prihrávka a Jarošova strela dopadla rovnako nepresne, úplne mimo a ešte aj slabo.
     
    14:45
    Michalovce ťažia z neprehľadnej situácie kedy domáca obrana nedokázala vyhodiť puk do stredu z čoho ťažil Linet, jeho bekhendová strela nad lapačku sa ale neujala, v týchto partiách RIečický bol lepších ako strelec.
     
    15:30
    Kivader si asi chcel niečo dokázať v úniku dvoch na jedného kedy miesto jasnej prihrávky na Pavlovského sa hral s pukom až poslal prihrávku ktorú brankár hokejkou zblokoval.
     
    16:00
    Protiútok Zemplínčanov našťastie pre domácich strelou a teda ani gólom nedopadol, obrana si dokázala hru vytlačiť po mantineli preč.
     
    16:40
    Ani jeden celok teraz nevie založiť rozvitú akciu a tak sa fanklub baví aspoň nejakými "bubnovačkami" či "tlieskačkami"...
     
    17:35
    Až teraz z nenápadnej akcie zas vznikol chaos pred bránkou PHK kedy najprv Linet pred bránkou trafil len Riečického a odrazený puk pred voľnú bránku nastreľoval Brijak, trafil ale len protihráča.
     
    18:20
    Pekný moment aj na opačnej strane klziska keď Jozef Tomčák šiel sám na bránku, ešte ale našiel na opačnej strane nabehnutého Pekarčíka no a Filip Pekarčík okamžitou strelou trafia len betón!
     
    18:50
    Po tom čo sa domáci pokúsili o ďalší útok, ktorý skončil strelou Kivadera spred medzikruhov sa javili náznaky potyčky, Pavlovský si však asi povedal že na toto je pristarý a necháva súpera.
     
    19:00
    Po buly strieľal od modrej Vladimír Sabol, jeho delovka trafia ale len pripraveného Borka.
     
    19:35
    Po tom čo boli domáci pasívny pri obrannej hre sa dobrým pohybom medzi kruhy dostal Cmorej, puk dostal ako na zlatom podnose a ihneď švihom sa snažil o strelu k tyčke, ktorú však Riečický vyrážačkou vytesnil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:40.
     
    Na ľad si pomaličky nachádza cestu trojica René Pucher (viceprimátor), Pavel Hagyari (primátor) a Marek Krasničan (prezident klubu) s nejakými darčekmi...
     
    Vedúci tímu pán Štefan Hudák dostáva za svoju vernú prácu v klube dres a ešte nejaký dres, podať ruku mu prišiel aj kapitán tímu Marcel Pavlovský. Čoskoro sa bude hrať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Michalovčania nahadzovali puk do útočného pásma no dopustili sa v úvode tretiny ofsajdu. Hrá sa zatiaľ v strednom pásme.
     
    20:55
    Hostia na chvíľku sa zdržali v útočnom pásme kde vyslali strelu vedľa bránky, Riečický teda nemusel chytať,
     
    21:25
    Halás sa vybral proti trom obrancom na bránku no jeho snaha bola márna, Michalovce sa ale naďalej snažia dobyť útočné pásmo.
     
    21:50
    Pár pukov z hokejok hostí bolo zblokovaných, Prešov sa až teraz dokázal dostať z obranného pásma po asi polminútke von.
     
    22:30
    Útočná akcia PHK nevyšla a tak to skúša domáci tím od vlastnej bránky znova.
     
    23:00
    Hra je trocha rozháraná a ani jeden tím nevie založiť komplexnejší útok.
     
    23:35
    Domáci sa dostali do útočného pásma kde točili puk, pár nepresností no predsa ho udržali až sa k nemu medzi kruhy dostal Michal Kivader a švihom strelou ohrozil Borka, ktorý ale chytá do lapačky puk.
     
    24:00
    Domáci neuspeli v súboji na mantineli a rovnako nevyšla útočná akcia vďaka zlej prihrávke Michalovciam.
     
    24:15
    PHK Prešov tak okamžite zaútočilo a konkrétne sa dopredu dostal obranca Erik Ivančo, z kruhu na buly vyslal projektil do horného rohu kde ale predviedol Borko parádny semafór!
     
    24:45
    Michalovce v útočnom pásme nedokázali vystreliť no a Prešov vyhadzuje puk až k Borkovi, ktorý ho pred dobiehajúcim útočníkom prikryl. Buly v útoku pre domácich.
     
    25:15
    Po pár nepresnostiach sa v útočnom pásme mohol dostať medzi kruhmi k strele Šechný, puk mu ale domáci uchmatli v poslednej sekunde.
     
    26:20
    Domáci sa oslobodili na mantineli zo zajatia Michaloviec a Petroc sa pokúšal o útočnú akciu, útočník Prešova ale nakoniec v rýchlej kontre neuspel proti obrancovi.
     
    27:00
    Igor Halás a jeho hokejová paráda keď mu poslal medzi kruhy puk Majerník, Halás urobil kľučku na obrancu ešte aj na brankára a posielal to medzi betóny, Riečický ale nepustil a zvalil sa na puk!
     
    27:40
    Pohrozil teraz aj Prešov, Borecký to skúšal, jeho strela bola vyrazená brankárom a tak sa Danielčák dostal k strele od modrej, no aj tentokrát puk je vyrazený brankárom Borkom!
     
    28:30
    Domáci ani hostia teraz v útočných akciách vďaka pozorne brániacim hráčom neuspeli.
     
    28:45
    Až teraz sa presadil Bánovský, útočník s číslom 87 si urobil sťahovačku na brankára a skúsil blafák, no na brankára Riečického nevyzrel!
     
    28:50
    Hneď sa vybral po tejto nebezpečnej akcii do útoku MICHAL KIVADER po prihrávke od Pavlovského, Kivader šiel po strane sám na bránku, bol už v kruhu na buly kde naznačil strelu no ešte si potiahol puk popri betóne až ho poslal do siete!

    Asistencie: Pavlovský, V. Sabol
     
    29:15
    Hra sa rozbehla a domáci mali ďalšiu šancu, keď sa k odrazenému puku po strele dostal Petroc no netrafil puk ideálne a míňa bránku z uhla.
     
    29:40
    Na opačnej strane pohrozili Michalovce, puk sa odážal pred bránkou no až napokon prišla nebezpečná strela od modrej, tá bola tečovaná na vzdialenejšiu tyč ktorú si však Riečický postrážil betónom.
     
    30:20
    Obrovskú príležitosť teraz mal Schnelly, dostal puk do kruhu na buly kde bol sám rozbehnutý, ešte mal aj na druhej strane spoluhráča no skúšal to sám, zvolil blafák a zakončenie medzi betóny čím však Riečického neoklamal! Skvelý brankár Prešova!
     
    31:00
    Prešov vyviezol aspoň puk do útočného pásma kde síce nič nevymyslel, no aspoň zmiernil tlak súpera.
     
    31:30
    To sa musí priaznivcom páčiť, hokej zo strany na stranu za ktorý by sa snáď nehanbila ani extraliga, Šechný dostal strieľaný puk k tyčke a trafia bočnú sieť!
     
    32:10
    Neuveriteľné, druhá strana klziska a Kivader s Pavlovským idú na jedného obrancu, Kivader to poslal k tyčke a Pavlovský trafia betón!
     
    32:47
    Mladučký JOZEF TOMČÁK s Ačkom na drese sa predviedol, dostal parádnu prihrávku do kruhu na buly, švihom to namieril k tyčke a trafia presne, Borko nemal nárok!

    Asistencia: Klimek
     
    33:10
    Michalovce pohrozili keď Majerník hľadal medzi kruhmi Halása, jeho rýchly pas zúžitkoval najlepší strelec minulej sezóny prvej ligy na strelu ale len do pripraveného brankára.
     
    33:50
    Prešov na opačnej strane mal skvelú šancu kde šli traja na dvoch, stredný hráč medzi kruhmi Ján Skokan sa rozhodol pre strelu, tentokrát už ale zasahuje Borkov betón.
     
    34:30
    Veľmi rýchla a atraktívna hra zdobí východoslovenské derby, na chvíľku sme si dali pokoj keď vidíme zakázané uvoľnenie. Už jednu sezónu v Prešove odkomentoval, po dlhej dobe ale sám ledva stíham písať.
     
    35:00
    Rišo Šechný mal puk pred kruhom na buly a jednoducho to napálil, trafil len mantinel, po puku sa síce hostia naťahovali no nakoniec Riečického neohrozili.
     
    35:35
    Michalovce tlačia Prešov v útoku, domácim sa darí hru vytláčať aspoň na mantinel...
     
    36:00
    Prešovčania si s veľkou snahou Michaloviec poradili, oba tímy striedajú a Prešov čaká za bránkou Riečického s pukom.
     
    36:40
    Borecký ostal otrasený po súboji v strednom pásme čo chceli Michalovce využiť k útočnej akcii, hľadali Majerníka pred bránkou, no pred ním sa k puku dostal Riečický a vyráža.
     
    37:15
    Michalovčania s ďalšou šancou, tentokrát to bol Linet čo sa dostal do kruhu na buly a švihom to chcel streliť do horného rohu k bližšej tyčke nad rameno brankára, no Riečický si aj tentokrát hravo poradil!
     
    37:50
    Domáci vyviezli najprv puk a keď sa Michalovce znova dostali dopredu tak ho už radšej vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    38:25
    Filip Podsedlý posielal od mantinelu puk na bránku kde korčuľoval ako dobiedzajúci hráč Rišo Šechný, priestor na dorážku ale hrajúci asistent trénera vďaka dobrému zákroku brankára nedostal.
     
    39:00
    Michalovce sú znova v útočnom pásme a snažia sa o ohrozenie bránky, Prešovčania dnes ale pozorné bránia hlavne v druhej tretine.
     
    39:20
    Aj tentokrát na mantineli boli domáci lepší ako súper no a už sa aj oni snažia dostať do útočného pásma.
     
    39:35
    A síce v útočnej akcii Prešov neuspel bude mať buly pred Borkom po zakázanom uvoľnení.
     
    39:45
    Sľubne vyzerajúci prienik Drotára cez dvoch hráčov Prešova do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:23.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Oba tímy zmenili brankárov, v Prešovskej bránke bude chytať poslednú tretinu Vlado Slivka, za Michalovce nastupuje Petro.
     
    40:20
    Domáci poslali puk cez celé klzisko až na brankára Borka, hra sa začala opatrnejšie.
     
    40:55
    Pekarčík zaviezol puk do útočného pásma kde ho poslal dozadu na Vladimíra Sabola, obranca Prešova poslal strelu švihom ktorá však končí na obrancovi súpera.
     
    41:30
    Urabn sa teraz parádne dostal z druhej vlny až do kruhu na buly kde si urobil sťahovačkou obrancu a prihral pred bránku na odkrytého Cmoreja, ktorý však nastrelil iba brankára Vladimíra Slivku.
     
    42:10
    Michalovce sú v úvode aktívnejšie a ďalší strelecký pokus končí na hrudi nového muža v bránke Prešova.
     
    42:22
    Parádna akcia domácich, síce Michalovce boli aktívnejšie v úvode stačil jden rýchly brejk kedy šiel Borecký s Lopaček na jedného obrancu, Boreckú našiel TOMÁŠA LOPAČEKA na opačnej strane bránku a útočník PHK posielal s prehľadom puk nad betón brankára Petra.

    Asistencia: Borecký
     
    43:10
    Michalovce pokračujú vo svojej hre a po mantineli rozbiehajú ďalší útok, ihneď ale domáci napádajú.
     
    43:35
    Marcel Pavlovský dostal krížny puk po tom čo domáci vybojovali puk na mantineli, jeho strela však minula bránku Petra, to bolo dosť nepresné.
     
    44:10
    Michalovčania znova v útočnej snahe, zas ale len na mantineli kde dostal prihrávku na modrú Brijak, jeho pokus však minul tesne vzdialenejšiu tyč bránky.
     
    44:40
    Znova sa PHK ubránilo a drží puk na hokejkách, snaží sa dostať do útoku.
     
    44:55
    V útočnej snahe sa ale Prešov uponáhľal a dopúšťa sa zakázaného uvoľnenia.
     
    45:20
    Borecký sa dostal k puku po krížnom pase od Skokana pred kruh na buly, ihneď vyskúšal vystreliť no jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    46:00
    Kivader najprv vystrelil z uhla po odraze puku a trafil len brankára, následne čo vyviezli Michalovce puk sa dostal Kivader do kruhu na buly a skúsil to znova, no aj tentokrát bol brankár Petro o krok pred strelcom.
     
    47:00
    Michalovce sa snažia dopredu, nedokážu sa ale dostať cez modrú čiaru do útočného pásma.
     
    47:15
    Až teraz sa to podarilo Cmorejovi, jeho prvý pokus Slivka likviduje no a brankár Prešova úspešne zabraňuje puku v ceste do brány aj po pokuse Fedorka. V Prešove sa skanduje meno mladého brankára.
     
    48:00
    Schlenny sa pokúšal o dobrú strelu, dostal prihrávku do kruhu na buly a chcel vystreliť z otočky medzi betóny Slivku, poslal však príliš slabý puk na bránku.
     
    48:40
    Domáci iba vyvážajú puk za bránku Petra, idú striedať a asi z toho bude ďalší útočný pokus hostí.
     
    49:20
    Tak nie, hra sa nám zdržala v strede až to skúšal Marcel Pavlovský, sťahovačkou vyzrel na prvého hráča, druhého už nedokázal presjť.
     
    49:40
    Na opačnej strane ihneď zaútočil Majerník, prenechal puk pred bránkou Podsedlému ktorý to mieril do horných partií, kde však Vlado Slivka má svoju lapačku.
     
    50:10
    Michalovce odchádzali striedať a poslali puk na zakázané uvoľnenie. Máme za sebou polovicu tretej tretiny, Prešovčania majú na dosah druhú výhru v riadnom hracom čase v príprave na novú sezónu.
     
    50:30
    Ján Skokan bojuje o puk na mantineli v útočnom pásme, je úspešný tak uvidíme čo s ním urobí.
     
    50:50
    Veľa nevymyslel, Skokan poslal strelu ktorá bola zblokovaná vedľa bránka až si puk prebrali Michalovce.
     
    51:30
    Hosťom sa nedarí dobyť útočné pásmo, Igor Halás síce prešiel spoza bránky a prihrával, no našiel len hokejku protihráča ktorý poslal hru do stredného pásma.
     
    52:30
    Ani Podsedlý neuspel v súboju o puk medzi kruhmi pred bránkou Slivku no a teda nevystrelí, čiže ani nezníži stav zápasu...
     
    52:54
    Hra je dnes veľmi rýchla, veľa sa neprerušuje, v tretej tretine ale nevidíme toľko šancí zatiaľ ako v druhej. Vidíme teraz ale vylúčeného Damiána Novického za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:30
    Lopačekovi a následne ani Skokanovi sa nepodarilo vyhodiť puk a tak Michalovce ostávajú v útočnom pásme.
     
    53:45
    Spred kruhu na buly pálil tvrdú strelu Zoltán Kubát, jeho náprah však končí v lapačke Slivku, brankár Prešova nedovoľuje súperovi dorážať.
     
    54:00
    Prešov po buly vyhodil puk, dopredu sa ihneď chcel dostať Filip Podsedlý, útočník Michaloviec však neuspel, spoluhráč mu vošiel do pásma skôr ako on.
     
    54:35
    Majerník sa už úspešne vrútil dopredu a v rýchlosti vystrelil, no tesne minul bránku, po odraze od mantinelu mohol vystreliť Brijak, no ten radšej puk podržal.
     
    54:50
    Richard Šechný dostáva teraz dvojminútový trest a tak sa bude hrať 4 na 4.
     
    54:54
    Tak sa hrá ale len 4 sekundy no a už PHK je v presile o jedného hráča.
     
    55:30
    Vladimír Sabol napriahol zo stredu útočného pásma tvrdú ranu, jeho pokus však končí na hrudi brankára Petra.
     
    55:51
    Domáci tím vedie už o tri góly, po ďalšej strele od modrej sa k puku dostal Pekarčík, mladý útočník síce ešte neusmernil puk cez betón brankára, urobil to už ale po odraze puku od betónu obranca ĽUBOSLAV VARTOVNÍK, sieť sa rozvlnila a je to 4:1!

    Asistencie: Pekarčík, V. Sabol
     
    56:24
    Tak to bola bleskovka, Marián Petroc našiel v útočnom pásme KLIMEKA no a útočník Prešova z uhla rozvlnil sieť horného rohu bránky Michaloviec!

    Asistencia: Petroc
     
    57:00
    Na opačnej strane mohlo byť znížené keďže dopredu sa dostal Majerník, dnes jeden z najaktívnejších v hosťujúcom drese to namieril cez brániaceho hráča popod betón na tyčku bránky PHK ktorá teraz domácich zachránila od inkasovania!
     
    58:00
    Prešovčania už vyhnali hostí z útoku a sami sa pokúsili prekvapiť, tentokrát už ale Petro zasahuje úspešne.
     
    58:40
    Prešovčania sa už budú snažiť najskôr dohrať zápas, nasvedčuje tomu nemastná strela zo stredného pásma s ktorou nemal Petro najmenší problém.
     
    59:00
    Dukla dala gól!
    Tak nakoniec je prekonaný aj Vlado Slivka. Po tom čo dostal puk k tyčke Rišo Šechný ho ihneď prihral na pri opačnej tyčke stojaceho LINETA, ktorý rozvlnil sieť bránky Prešova. Slivka nemal nárok a nestihol sa presunúť.

    Asistencia: Šechný
     
    59:15
    Domáci to skúsili ešte, medzi kruhy sa dostal s pukom Ján Skokan no a odchovanec Popradu nastrelil betón pripraveného Petra.
     
    59:50
    Ešte Michalovce s útočnou snahou, konkrétne Cmorej sa prezentoval strelou švihom po ľade spoza obrancu, Slivka ale slepol betóny a vyrazil puk vedľa brány.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Na záver vidíme ešte symbolické podanie rúk, dnes sme videli veľmi solídne prípravné stretnutie dvoch vyrovnaných tímov, domáci najprv vyskandovali meno najlepšieho strelca minulej sezóny ktorý vymenil Prešov za Michalovce, za čo sa Igor Halás odvdačil divákom. Následne prišla ďakovačka prešovského tímu za dnešný skvelý výkon, fanklub si ešte zakričal meno brankára Vlada Slivku a na záver ešte raz poďakoval Igorovi Halásovi skandovaním za výkony z minulej sezóny. Pekné gesto.

    Ja sa s vami na dnes lúčim a dovidenia pri ďalších prenosoch. (18:54:54)

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 29. Kivader (Pavlovský, Sabol), 33. Tomčák (Klimek), 43. Lopaček (Borecký), 56. Vartovník (Pekarčík, Sabol), 57. Klimek (Petroc) – 6. Fedorko, 59. Linet (Šechný)


    PHK Prešov: Riečický (41. Slivka) – V. Sabol, Vartovník, Guntáš, Ivančo, Novický, Danielčák – Pavlovský "C", Kivader, Pekarčík – Klimek, Tomčák "A", Jaroš – Petroc, J. Skokan, Lopaček – Borecký
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Borko (41. Petro) – Oros, Drotár, Urban, Brijak, Kubát, Buraľ – Banovský, Šechný, Podsedlý – Cmorej, Majerník, Halás – Zorvan, Linet, Schnelly – Fedorko
    bahis siteleri