Hokejová Liga mistrů – 5. hrací den (kon.) | Hokejová Liga mistrů – 6. hrací den (kon.)
konec
Hokejová Liga mistrů – 6. hrací den

Pátek 05.09.2014, 12:00Hokejová Liga mistrů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
    Zdravíme všechny hokejové příznivce. Hokejová Liga mistrů má dnes odehrát osm utkání. Dole se můžete podívat na dnešní program a výsledky včerejších zápasů.

    Cesta Vítkovic do Finska
    O něco méně radosti včera udělaly fanouškům českého hokeje Vítkovice. Ty podlehly SaiPě 4:3 po samostatných nájezdech a do tabulky si tak připsaly jeden bod. Jejich cesta do Lappeenranty ale rozhodně nebyla nezajímavá.


    Duel posledních ve skupině D
    Ve Stockholmu večer proběhne utkání dvou posledních týmů skupiny D. Lépe z dnešních soupeřů na tom je domácí Djurgarden, jenž disponuje dvěma body za výhru nad Fribourgem po prodloužení. To berlínský Eisbären svůj jediný bod vybojoval na domácím ledě při prohře po prodloužení se Zlínem a když nic jiného, tak jej dnes ve Švédsku alespoň uvítalo sluníčko.


    Pardubice lační po prvních bodech
    Jediným českým týmem, který v dosavadním průběhu hokejové Ligy mistrů nezískal ještě ani jeden bod, jsou Pardubice. Ty se ale dnes vůbec poprvé představí na svém vlastním ledě, kde budou chtít zapomenout na dvě porážky 1:2 s Linkopingem a Turku.


    Čtrnáct ocelových fanoušků v Bernu
    Z Třince do Bernu je to sice vzdušnou čarou něco kolem devíti set kilometrů, ani to však neodradilo čtrnáct věrných příznivců Ocelářů, aby do hlavního švýcarského města přijeli podpořit své fanoušky! Nakonec si kromě zážitku z výletu odvezli i tři body, které Oceláře posunuly do čela tabulky skupiny E.


    Freezers před chvílí dosedli na severu Švédska
    Hokejisté Hamburgu Freezers zhruba hodinu po poledni dosedli na plochu letiště ve městě Luleå na severu Švédska, kde je večer čeká zápas s místním HF. Němci jsou očividně v dobré náladě a pokusí získat své první body, Luleå je ale na čele skupiny K.


    Gól, který dost možná gólem nebyl
    Hodně kontroverzní bylo včerejší utkání mezi Stavangerem a Tapparou (2:1 po samostatných nájezdech) a to především kvůli gólu Dana Kissela. Jak se sami můžete přesvědčit na gifu, videorozhodčí měl rozhodování v této situaci velmi složité a přesto branku uznal. "Myslím si, že puk brankovou čáru nepřešel," řekl například komentátor stanice TV2 Asbjørn Myhre. "Je to skandál. Na videu jsme všichni viděli, že to gól nebyl!" doplnil jej Geir Hoff, někdejší norský reprezentant a účastník tří olympijských turnajů, který momentálně pracuje jako hokejový expert. Sám střelec branky Dan Kissel deníku Aftonbladet příliš nesdělil. "Nevím, jestli puk přešel brankovou čáru. Vím jen, že byl velmi blízko ní," řekl. A jaký je váš názor na tuto kontroverzní situaci?

    Nottingham doufá v první body
    Nottingham Panthers si ráno zatrénovali na ledové ploše finského Lukko Rauma. Od 17 hodin a 30 minut středoevropského času je čeká souboj o první body ve skupině. Rauma ale nebude jednoduchým soupeřem, oba své dosavadní zápasy totiž vyhrála.


    Lídr skupiny I cestuje do Salcburku
    Red Bull Salzburg přivítá na svém ledě dosavadního lídra skupiny I, finský JYP Jyväskylä. Rakušané mají v tabulce tři body a v případě vítězství se mohou na soupeře dotáhnout. Zvládnou to? Sledujte online od 19:30 na onlajny.com.


    Už na necelé dvě hodiny vyjedou tyto brusle na pardubický led, pravděpodobně s cílem dostat černočervený puk Ligy mistrů do sítě Linköpingu. Získají pardubičtí své první body do tabulky skupiny F? Sledujte online na onlajny.com.

    Oulu si chce doma pojistit vedení
    V 17:30 středoevropského času začíná i zápas Kärpätu Oulu s Kölner Haie. Na finský celek se včera v tabulce skupiny A dotáhli Bílí Tygři z Liberce a Kärpät si tak bude chtít pojistit první příčku plným bodovým ziskem. Na dopoledním rozbruslení nechyběla ani jedna z největších hvězd týmu Jesse Puljujärvi.


     
    Než dnes Pardubice vyjedou na led ČEZ Arény a zkusí získat své první body, musel trenér Zdeněk Venera řešit rozsáhlou marodku. "Dlouhodobě nám chybí Radovan Somík a Libor Pivko, nově také zalehl s teplotami Rado Tybor. Šest týdnů nám bude chybět operovaný Jiří Půhoný a jako bonus do zápasů nesmí nastoupit Jan Starý, jenž byl na soupisku dopsán později," vypočítával kouč východočeského týmu. Sledujte od 17:30 jak se jeho svěřencům povede.
    Budou Panteři potřebovat studenou sprchu?
    Nottingham hraje od 17:30 ve finské Raumě, kde můžete zápas sledovat dokonce přímo ze sauny! Studenou sprchu by ale Angličané využili spíše v minulém kole, kdy doma dostali od švédské Luley deset branek.


    Skvělou atmosféru slibuje také večerní zápas ve Stockholmu mezi Djurgårdenem a Eisbären Berlín. Podle twitteru ledních medvědů dorazili v letadle z Berlína nejen hráči a jejich bagáž, ale i velké množství fanoušků. Djurgården má zatím dva body za výhru v prodloužení proti Fribourgu, Eisbären jeden bodík za remízu ze Zlína.


    Podle fotek z rozbruslení před zápasem Lukko Rauma – Nottingham Panthers by to mohlo vypadat, že dnes na ledě nebude k hnutí. Hrát se ale bude podle normálních hokejových pravidel, hezky pět na pět.

    Oklepou se Angličané z poslední vysoké prohry a vzepřou se papírovému favoritovi na jeho ledu? Sledujte za necelou půlhodinu na onlajny.com.


     
    Pardubice, jediný český zástupce v dnešním programu, nasadí proti Linköpingu tuto sestavu: Kristan (Halász) – Čáslava, Píša, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Korím, Škvor – Nahodil, Zohorna, Sýkora – Poulíček, Marcinko, Radil – Kaut, Špaček, Kolář – Semorád, Cetkovský, Moučka.
     
    Právě odstartovaly první tři zápasy dnešního progamu: Pardubice – Linköping, Kärpät oulu – Kölner Haie a Lukko Rauma – Nottingham Panthers.
     
    Prvním týmem, který dnes v zápasech Ligy mistrů skóruje, jsou k radosti českých fanoušků Pardubice! Východočechy poslal do vedení ve třetí minutě Tomáš Marcinko!
    Pardubice - Linköping 1:0
    V čase 2:21 se trefil Tomáš Marcinko a zařídil Pardubicím vedení! Jeho souhra s Petrem Sýkorou byla parádní, jak se ostatně můžete přesvědčit v našem onlajnu. Na ostatních stadionech zatím bez branek.


     
    V dresu Nottinghamu dnes nehraje Martin Podlešák, který podle klubu musel odcestovat do Čech z rodinných důvodů. Jednatřicetiletý hokejista se zkušenostmi ze Sparty nebo Mountfieldu byl od dubna bez angažmá, v Nottinghamu podepsal krátkodobou smlouvu.
     
    Rauma – Nottingham 1:0

    V čase 6:54 posílá domácí do vedení Aaron Gagnon.
     
    V Pardubicích je srovnáno na 1:1. V čase 9:29 se trefuje Sebastian Karlsson.
     
    Pardubice – Linköping 1:2

    Hosté v Pardubicích otáčejí skóre za minutu po vyrovnání. Branku vstřelil v čase 10:42 Broc Little.
     
    Pardubice – Linköping 1:3

    Tak to byly pro Pardubice hororové dvě minuty. V čase 11:56 posílá Jonas Almtorp Linköping do vedení 3:1.
     
    Pardubice – Linköping 1:4

    Ve včerejším zápase Regionálního poháru odmítla Jihlava za stavu 1:7 pokračovat v zápase s Českými Budějovicemi. Tímhle tempem to Pardubicím nebude dlouho trvat a dostanou se do stejné fáze. V čase 13:43 zvyšuje na 4:1 pro hosty Jeff Taffe.
    Rauma - Nottingham 2:0
    Fauna Velké Británie se nemohla dočkat zápasu Nottinghamu, teď ale tenhle pejsek může jen sledovat, jak jeho oblíbenci prohrávají 0:2. V čase 14:10 zvýšil vedení Raumy Ville Vahalahti.


     
    V Oulu skončila první třetina, domácí Kärpät hraje s Kölner Haie 0:0.
     
    Rauma – Nottingham 3:0

    V čase 17:05 zvyšuje vedení Janne Niskala.
    První třetina v Pardubicích je u konce

     
    Rauma vede nad Nottinghamem po první třetině 4:0. Minutu před koncem přidal zatím poslední gól Jesper Piitulainen. Zatím rekordní prohra Nottinghamu 1:10 je v ohrožení.
     
    V pardubické bráně se od druhé třetiny objeví Tomáš Halász. Čtyři branky z deseti střel bylo zřejmě na Roberta Kristana moc.
     
    Pardubice – Linköping 2:4

    Pardubičtí v úvodu druhé části snižují na 2:4! V čase 24:44 se trefil Lukáš Radil!
     
    Naopak stále bez branek se hraje v Oulu, kam zavítali žraloci z Kolína nad Rýnem. Na úvod druhé třetiny měl obrovskou šanci nejlepší střelec domácího Kärpätu Davis, odkrytou branku ale netrefil.
     
    Pardubice – Linköping 3:4

    Tomáš Zohorna vrací krásnou střelou do horního růžku branky domácí do hry!
     
    Kärpät – Kölner Haie 0:1

    A skóre se konečně mění i v Oulu. v čase 27:34 posílá hosty z Kolína do vedení Philip RIEFERS.
     
    Kärpät – Kölner Haie 0:2

    Kolín vede ve Finsku už 2:0. Přečíslení 3 na 1 přetavil v gól Marcel OHMANN.
     
    Rauma – Nottingham 4:1

    Nottingham Panthers snižují na 1:4. Evan MOSEY se trefil v čase 34:25.
    Zákrok večera má zatím na svém kontě pardubický Tomáš Halász. Ten tygřím skokem zastavil střelu Mattiase Sjögrena do prázdné branky!


     
    Rauma – Nottingham 5:1

    Angličané se dlouho ze snížení neradovali. Přesně 45 vteřin po jejich brance na 1:4 totiž přidává pátý zásah Lukko Rauma Jerry AHTOLA.
     
    Ve druhé třetině se nám měnilo skóre na všech třech stadionech:

    Pardubice – Linköping 3:4
    Kärpät – Kölner Haie 0:2
    Rauma – Nottingham 5:1
     
    Začaly třetí třetiny v Pardubicích a Oulu. Oba zápasy jsou stále otevřené!
    Za malou chvíli začínají další dva zápasy dnešního programu. Salzburg hostí od 19:30 Jyväskylä a finský tým už je připraven ve své šatně. Kloten začne o čtvrt hodiny později zápas s Jönköpingem.


     
    Třetí třetina se rozběhla i v Raumě, kde domácí vedou nad Nottinghamem 5:1. Tady je zřejmě rozhodnuto, i když finové odehráli druhou třetinu mnohem hůř, než tu první.
     
    Kärpät – Kölner Haie 1:2

    Oulu snižuje na 1:2. Po hezkém pasu zpoza branky se trefuje Joonas KEMPPAINEN. Zápas bude ještě hodně dramatický.
     
    Rauma – Nottingham 6:1

    Finové se ujímají vedení 6:1. Autorem branky v čase 44:43 je Henrik KOIVISTO.
     
    Pardubice – Linköping 3:5

    Linköping vede v Pardubicích už opět o dva góly. V čase 46:29 vsítil branku Chad KOLARIK.
     
    Kärpät – Kölner Haie 2:2

    Domácí Kärpät se dočkal vyrovnání, i když ve třetí třetině zatím spíše čelil kolínským útokům. Od modré čáry propálil gólmana Adam MASUHR.
     
    Právě začalo utkání Salzburg – Jyväskylä.
     
    Pardubice – Linköping 3:6

    Nadějný stav ze druhé třetiny pardubičtí neudrželi. Po trestném střílení Mattiase SJÖGRENA prohrávají o tři branky.
    Ve 20 hodin začne zápas Bolzano – Turku. Pro Italy půjde o první domácí utkání v sezoně, první zápas těchto dvou soupeřů v Turku skončil 9:0. Bolzano má co napravovat.


     
    Salzburg – Jyväskylä 1:0

    Na úvodní branku jsme v Rakousku příliš dlouho nečekali. Už v 5. minutě se trefuje Zdeněk KUTLÁK!
     
    Kloten – HV71 0:1

    Parádní začátek v Klotenu, bohužel pro domácí jdou ale do vedení hokejisté švédského HV71. V čase 00:24 se trefil Marcus NILSON.
     
    Zápas Oulu – Kölner Haie jde do prodloužení. 2:2 po třetí třetině.
     
    Zápas Lukko Rauma – Nottingham Panthers je u konce. Domácí nakonec vítězí 6:2, v 58. minutě korigoval skóre Brandon BENEDICT.
    Pardubice - Linköping 3:6
    Končí i zápas v Pardubicích. Východočeši zůstávají bez bodu, nepovedl se jim ani zápas proti Linköpingu. I přes dobrý výkon ve 2. třetině prohrávají 3:6.


    Zápas mezi Oulu a Kolínem jde do nájezdů.

     
    Kloten – HV71 0:2

    Jönköping potvrzuje roli favorita a vede nad Klotenem 2:0. V čase 11:49 se trefuje Patrik KARLSSON.
     
    Bolzano – Turku 0:1

    Rychlá branka padla i na severu Itálie! Už ve 2. minutě Bolzano prohrává s TPS Turku 0:1, trefil se Mikko RANTANEN.
     
    Už jsou rozehrány i dva poslední zápasy dnešního dne:

    Luleå – Hamburk
    Djugarden – Eisbären
     
    Djugärden – Eisbären 0:1

    Lední medvědi z Berlína se ve Stockholmu rychle ujímají vedení. Kopřivnický rodák Petr POHL už v čase 1:18 rozradostnil skupinu německých příznivců.
     
    Kärpät – Kölner Haie 3:2 po sn.

    Hrdinou nájezdů v Oulu je domácí Joonas DONSKOI! Třemi proměněnými nájezdy zajistil Kärpätu bod navíc!
     
    Bolzano – Turku 0:2

    Italové prohrávají o dvě branky a potvrzuje se tak, kdo je v dnešním zápase favoritem. V 5. minutě zápasu se prosadil Radek SMOLEŇÁK.
     
    Luleå – Hamburk 1:0

    Ve Švédsku mají od úvodního Buly jasně navrch domácí. Zásluhou Pera LEDINA vedou v 8. minutě 1:0.
    Nottinghamští panteři zůstávají bez bodu, v Raumě dnes prohráli 2:6. Přesto nevěší hlavu. "Dobrý výkon od kluků. Zápas, ze kterého si můžeme vzít hodně pozitiv," píše jejich oficiální twitterový účet.


     
    V Salcburku právě začíná druhá třetina. Domácí vedou nad finským JYP 1:0 zásluhou Zdeňka Kutláka. Red Bull dominoval ve všech statistikách:

    Střely na branku: 13 – 11
    Vyhrané vhazování: 10 – 9
    Trestné minuty: 2 – 4.
    Eisbären mají ve Stockholmu mohutnou podporu svých fanoušků. Ti jsou zatím spokojení, vidí vedení svého týmu 1:0. V minulém kole na půdě Fribourgu prohráli Berlíňané 3:6.


     
    Bolzano – Turku 1:2

    Svou první dnešní branku vstřelily i lišky z Bolzana! Anton BERNARD snižuje proti TPS Turku na 1:2.
     
    Po první třetině prohrává Kloten s HV71 0:2. Domácí vyslali na branku soupeře pět střel, hosté třikrát tolik. V případě prohry ztrácí Kloten téměř jakoukoli naději na play-off.
     
    Salzburg – JYP 2:0

    Red Bull vede nad JYP už 2:0, trefil se Mathias TRATTNIG. Pokud Salcburk zvítězí, bodově se na svého soupeře dotáhne.
     
    Máme za sebou první třetiny:

    Luleå – Hamburk 1:0
    Djugarden – Eisbären 0:1
    "Vepředu to zatím vypadá dobře. A obrana... Tu radši zatím nechme být," píše tato fanynka Eisbären. Zatím to vypadá, že by Němci mohli dosáhnout na své první vítězství a odpoutat se z poslední příčky skupiny D.


     
    Druhá třetina v Salcburku končí. Domácí Red Bull vede nad JYP Jyväskylä 2:0 a vypadá to, že by se na svého finského soupeře mohlo dotáhnout v tabulce skupiny I.
     
    Luleå – Hamburg 2:0

    Domácí si na úvod druhé třetiny vytvořili tlak, který zúročil druhou brankou Lennart PETRELL.
     
    Kloten – HV71 0:4

    Parádní dvouminutovka od HV71 v Klotenu! Ve 37. minutě se trefil Marcus NILSON, o dvě minuty později Ted BRITHEN. S nadějemi Klotenu na play-off to vypadá hodně bledě.
     
    Djugarden – Eisbären 1:1

    Djugarden srovnal zápas s Eisbären Berlín. Trefil se Joakim ERIKSSON.
     
    Radek SMOLEŇÁK mohl po asistenci a gólu přidat druhý zásah a poslat Turku na půdě Bolzana do vedení, po faulu na svou osobu ale neproměňuje trestné střílení. Stav je stále 2:2.
     
    V Klotenu končí druhá třetina mezi domácími Flyers a HV71. Stav je 0:4. Domácí začali druhou třetinu rozhodně mnohem lépe, než tu první. Po většinu prostřední části byli dokonce lepším týmem. Jenže na konci třetiny přišel hloupý faul Vandermeera a ten byl hned dvakrát potrestán. Hosté dnes zatím zvládají přesilovky skvěle a to je dost možná faktor, který rozhodl druhou třetinu.
     
    Luleå – Hamburk 3:0

    Zatím to vypadá, že i Hamburk, podobně jako Nottingham, zůstane po dnešku ve skupině K bez bodu. Ve Švédsku prohrává po zásahu Mathieua ROYE už 0:3.
     
    Salzburg – JYP 3:0

    Stav se změnil i v Salcburku. Odražený puk umístil do brány Brett STERLING a zdá se, že je u našich jižních sousedů rozhodnuto.
     
    Po druhých třetinách:

    Luleå – Hamburk 3:0
    Bolzano – Turku 2:2
    Djugarden – Eisbären 2:1

    Ve Stockholmu otáčel skóre ve prospěch Djugardenu ve 36. minutě Alexander DEILERT.
     
    A máme tu první hattrick dnešního dne!

    HV71 vedou v Klotenu už 5:0 a poslední branka znamenala hattrick pro MARCUSE NILSONA! Ten tentokrát vypálil tvrdě z první po přihrávce od Karlssona.
     
    Konečný výsledek: Red Bull Salzburg – JYP Jyväskylä 4:0

    JYP odvolal v čase 57:32 brankáře, domácí ale nastřelili jen tyč opuštěné branky. Čisté konto si připisuje gólman Luka GRACNAR s 35 zásahy. Salcburk se se šesti body dotáhl na JYP, stejný počet bodů bude mít s největší pravděpodobností po dnešku i HV71.
     
    Luleå – Hamburk 4:0

    K debaklu se schyluje i ve Švédsku. Luleå vede po zásahu Lucase WALLMARKA z úvodu třetí třetiny už o čtyři branky.
     
    Konečný výsledek: Kloten Flyers – HV71 Jönköping 0:5

    Večerní zápasy nám přinášejí samé vysoké výhry. Domácí Kloten si dnešní utkání zkomplikoval hlavně častými vyloučeními na své straně. Hráči HV71 dokázali výborně trestat právě v přesilových hrách a odměnou je jim za to vysoká výhra 5:0. Jönköping hodně držel hlavně ke konci zápasu, brankář Wesslau, za odměnu si připisuje čisté konto. Rozhodně největší hvězdou dnešního utkání je ale Marcus Nilson, který zaznamenal hattrick
    První domácí zápas Red Bull Salzburg v tomto ročníku Champions League musel rakouské fandy potěšit. Domácí borci se po vítězství 4:0 dostali do čela skupiny I.


     
    Luleå – Hamburk 6:0

    Nejvyšší výsledek dne se ale rodí ve Švédsku. Luleå vede nad Hamburg Freezers už 6:0! Krátce po sobě se trefují Jonathan GRANSTRÖM a Daniel ZAAR.
     
    Bolzano – Turku 3:2

    Tak to, co zpočátku vypadalo jako jasný zápas pro papírového favorita, se mění v překvapení. Bolzano, které je zatím bez jediného bodu, otočilo zápas s TPS Turku a v 54. minutě vede 3:2! Marco INSAM dostal přihrávku na pravý kruh, kde okamžitě vystřelil a gólman Lassila musel lovit puk ze své sítě potřetí v dnešním utkání
    Slavící italské fandy jsme zvyklí vídat spíše na fotbale. Zřejmě si na něco podobného budeme muset zvykat i na zimních stadionech. Bolzano vede nad TPS 3:2, Itálie zatím poráží Finsko!

     
    Konečný výsledek: HC Bolzano – TPS Turku 4:2

    Velké překvapení na severu Itálie, odkud si Turku odváží nakonec porážku 4:2. Čtyřicet sekund před koncem pečetil výhru domácích do prázdné branky Ziga PANCE.
     
    Djugarden – Eisbären 3:2

    Velké drama probíhá ještě ve Stockholmu, kde v čase 50:24 srovnal na 2:2 Mark BELL, 42 sekund nato si ale domácí Djugarden bere vedení zpět zásluhou Markuse LJUNGHA.
     
    Zbývá nám psolední utkání, kde pět minut před koncem vede Djugarden nad Eisbären Berlín 3:2. Před malou chvílí mohl rozhodnout domácí Eriksson, trefil ale jen tyč!
    Ještě jednou se podíváme na rozjařené tifosi po skončení hokejového zápasu Bolzano – Turku. V Jižním Tyrolsku se dnes večer bude slavit.


     
    Komplikace pro Eisbären, když je Andre Rankel vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a následně inkasuje trest do konce zápasu za nesportovní chování. Berlín prohrává o gól, do konce zbývají dvě minuty a dvacet jedna sekund.
     
    Konečný výsledek: Djugarden – Eisbären 3:2

    Vypjatý zápas je u konce a šťastnější jsou nakonec domácí, tři body zůstávají ve Stockholmu. Pro Eisbären to znamená komplikaci, Fribourg a Zlín mají ve skupině po šesti bodech, Djugarden pět, Berlín zůstává poslední s jedním bodem.
     
    To je ze třetího hracího dne vše, děkujeme za pozornost. Nezapomeňte sdílet své dojmy a postřehy na twitteru s hashtagem #CHL. Dobrou noc a u dalšího hracího dne Hokejové ligy mistrů opět na shledanou. (22:49:10)

    Daniel Polách

    Vojtěch Raiman

    bahis siteleri