15. etapa Oviedo - Lagos de Covadonga 1. Przemysław Niemiec (Lampre-Merida) (kon.)
konec
15. etapa Oviedo - Lagos de Covadonga

1. Przemysław Niemiec (Lampre-Merida)

(2. Alejandro Valverde (Movistar), 3. Joaquím Rodríguez (Kaťuša))

sk Neděle 07.09.2014, 14:00La Vuelta
     
    Na dnes je to teda z našej strany všetko. V pätnástej etape sme videli opäť peknú vrchársku zápletku. O víťazovi červeného dresu stále nie je rozhodnuté, na pelotón čaká ešte posledný týždeň pretekov, v ktorom sa môže udiať naozaj všeličo. Nenechajte si ho preto ujsť a sledujte naše prenosy zo zvyšku etáp. (17:56:39)
     
    15. etapa Vuelty sa skončila.
     
    Cieľ
    S niekoľko sekundovou stratou došpurtoval na štvrtom mieste na vrchol kopca Aru spoločne s Chrisom Froomeom.
     
    Cieľ
    Po druhé miesto si došpurtoval Valverde pred Rodriguézom a až za nimi prišiel do cieľa Contador, ktorý v závere tempu dvojice krajanov nestačil a niečo na nich stratil.
     
    Cieľ
    Niemiec to už napokon zvládol. Najťažšia pasáž stúpania trvala len niekoľko metrov, Poliak si teda svoj náskok napokon veľmi tesne uhájil a teší sa z etapového vavrínu!
     
    1
    Niemiec vstupuje do záverečného kilometra, v ktorom na cyklistov čakajú najťažšie pasáže stúpania, s náskokom dvadsiatich sekúnd. Aru sa zavesil na Frooma, ktorý sa snaží dostihnuť skupinu Contadora.
     
    1,7
    To, čo predvádza Chris Froome je miestami až neuveriteľné. Jedným časom to s ním nevyzerá vôbec dobre, zdá sa, že už výrazne zaostáva, no razom sa dokáže fantasticky dotiahnuť späť. Contadora, Valverdeho a Rodrigueza už má opäť na dohľad. Medzi nimi sa pohybuje ešte Fabio Aru.
     
    2,2
    Lídrovi stajne Tinkoff-Saxo sa už pravdepodobne Frooma zbaviť podarilo, nakoľko borec zo SKY na svojho konkurenta stráca už takmer tridsať sekúnd. Contador si však musel dať pozor aj na nástup Rodrigueza, ktorý však bez väčších problémov dokázal zlikvidovať!
     
    2,5
    Niemiecov náskok medzičasom klesol pod hranicu jednej minúty. Pre Poliaka to nevyzerá najlepšie, zozadu sa totiž naňho rúti skupina okolo Alberta Contadora.
     
    3
    Alberto Contador však evidentne Frooma vo svojej blízkosti mať nechce, opäť sa ho totiž snaží striasť. Na chvíľku sa mu to svojim atakom podarilo, uvidíme, či si to Brit opäť dokáže doraziť.
     
    3,7
    Neskutočné! Froome opäť šliape do pedálov sebe typickým pravidelným tempom, ktorým sa dokázal dotiahnuť na svojich hlavných konkurentov! Záver dnešnej etapy ešte môže byť neskutočne zaujímavý.
     
    4
    Na španielsku trojicu sa dokázal dotiahnuť Talian Aru, ktorý patril na tohtoročnom Gire k najväčším hrdinom vrchárskej časti tohto etapového preteku. Kde však je Froome?
     
    4,5
    Alberto Contador ukazuje, že sa nechce už do konca Vuelty vyzliecť z červeného dresu. Španielsky víťaz Vuelty spred dvoch rokov svojou typickou jazdou zo sedla nastupuje svojim protivníkom, Valverde a Rodriguéz sa ho zatiaľ držia, no s veľkými problémami!
     
    5
    V cieľovom stúpaní sa nám teraz dejú veci! Nenastupuje sa len v skupinke favoritov, ale aj na čele celej etapy, na ktorom sa od Meyera odpútal Pzremyslaw Niemiec!
     
    5,4
    Chris Froome opäť prekonáva v horskej etape krízu, už však v ostatných dňoch ukázal, že je schopný ju svojim pravidelným tempom prekonať. Niečo podobné bude potrebovať aj dnes, Contador, Valverde a Rodriguéz sa mu totiž vzdialili!
     
    5,8
    Zaujímavý taktický manéver Kaťuše. Ruský tím vyslal Carusa s Morenom dopredu, aby mohol potiahnuť Joaquima Rodrigueza, ktorý zaútočil a jeho zadného kolesa sa chytil Alberto Contador a Valverde. Froome zaostáva!
     
    6
    V podaní spomenutej trojice sa nejedná o ohrozenie popredných priečok celkového poradia, nakoľko všetci strácajú na Contadora celkom dosť. Na pozore sa však musia mať Niemiec s Meyerom, ktorí sú v úniku prakticky celý deň a majú toho už asi dosť. Ich náskok má totiž neustále klesajúcu tendenciu.
     
    7
    Pred hlavnými favoritmi sa stále s určitým náskokom nachádza trojica pretekárov. Okrem Barugiliho, ktorý celý atak vyprovokoval, tam vidíme aj dvoch pretekárov ruskej Kaťuše – Caruso a Moreno.
     
    7,5
    Duo Niemiec-Meyer, ktoré sa momentálne nachádza na čele celej etapy, má pred favoritmi náskok troch minút. Smerom k etapovému triumfu to tak má toto duo rozohraté veľmi dobre.
     
    8,1
    Ku Barguilimu s Rodriguezom sa pripojil ešte jeden z borcov tímu Lampre Merida. Táto trojica si dokázala pred ostatnými favoritmi, ktorých vedú domestici Alberta Contadora, slušný náskok.

    Michal Bakoš

    bahis siteleri