15. etapa Oviedo - Lagos de Covadonga 1. Przemysław Niemiec (Lampre-Merida) (kon.)
konec
15. etapa Oviedo - Lagos de Covadonga

1. Przemysław Niemiec (Lampre-Merida)

(2. Alejandro Valverde (Movistar), 3. Joaquím Rodríguez (Kaťuša))

sk Neděle 07.09.2014, 14:00La Vuelta
     
    Cieľ
    Po druhé miesto si došpurtoval Valverde pred Rodriguézom a až za nimi prišiel do cieľa Contador, ktorý v závere tempu dvojice krajanov nestačil a niečo na nich stratil.
     
    Cieľ
    Niemiec to už napokon zvládol. Najťažšia pasáž stúpania trvala len niekoľko metrov, Poliak si teda svoj náskok napokon veľmi tesne uhájil a teší sa z etapového vavrínu!
     
    1,7
    To, čo predvádza Chris Froome je miestami až neuveriteľné. Jedným časom to s ním nevyzerá vôbec dobre, zdá sa, že už výrazne zaostáva, no razom sa dokáže fantasticky dotiahnuť späť. Contadora, Valverdeho a Rodrigueza už má opäť na dohľad. Medzi nimi sa pohybuje ešte Fabio Aru.
     
    3,7
    Neskutočné! Froome opäť šliape do pedálov sebe typickým pravidelným tempom, ktorým sa dokázal dotiahnuť na svojich hlavných konkurentov! Záver dnešnej etapy ešte môže byť neskutočne zaujímavý.
     
    4,5
    Alberto Contador ukazuje, že sa nechce už do konca Vuelty vyzliecť z červeného dresu. Španielsky víťaz Vuelty spred dvoch rokov svojou typickou jazdou zo sedla nastupuje svojim protivníkom, Valverde a Rodriguéz sa ho zatiaľ držia, no s veľkými problémami!
     
    5,8
    Zaujímavý taktický manéver Kaťuše. Ruský tím vyslal Carusa s Morenom dopredu, aby mohol potiahnuť Joaquima Rodrigueza, ktorý zaútočil a jeho zadného kolesa sa chytil Alberto Contador a Valverde. Froome zaostáva!
     
    8,1
    Ku Barguilimu s Rodriguezom sa pripojil ešte jeden z borcov tímu Lampre Merida. Táto trojica si dokázala pred ostatnými favoritmi, ktorých vedú domestici Alberta Contadora, slušný náskok.
     
    10
    Desať kilometrov pod vrcholom cieľového stúpania nastúpil svojim spolubojovníkom z úniku dňa Cameron Meyer z tímu Orica-GreenEDGE, ktorý si tak povedal, že nebude na nič vyčkávať a skúsi to samostatným únikom.
     
    55
    John Degenkolb splnil cieľ, s ktorým sa vydal do úniku. Ani na jednej z rýchlostných prémii totiž nenašiel súpera a do bodovacej súťaže si pripísal osem bodov.
     
    94
    Skupinka utečencov už má za sebou rýchlostnú prémiu v Villaviciosa, ktorej víťazom sa podľa predpokladov stal nemecký špurtér John Degenkolb. Na bodovaných priečkach sa umiestnili aj Niemiec a Aramendia.
     
    120
    Francúzsky pretekár Anthony Roux, ktorý bol jednou z obetí spomínaného pádu, už na Vuelte nepokračuje. Francúzsky tím FDJ je tak poriadne ochudobnený, ďalej totiž v jeho farbách pokračuj už len štvorica cyklistov.
     
    135
    Je tu prvý nástup. Pred pelotón si povyskočila dvojica pretekárov – Jury Trofimov a Alexej Lutsenko. Toto duo má pred hlavným poľom zatiaľ len desať sekundový náskok.

    Michal Bakoš

    bahis siteleri