konec
Velká cena Itálie

Vítěz: L. Hamilton

Neděle 07.09.2014, 14:00 • Okruh: Královský park, Monza, Itálie • Formule 1
     
    Máme za sebou zajímavý závod, na jehož začátku sice Lewis Hamilton špatně odstartoval, jenže kvůli chybě Nica Rosberga v průběhu závodu se do čela vrátil a nakonec závod v Monze vyhrál. Druhý skončil Rosberg a třetí Felipe Massa. Ke smůle italských fanoušků musel předčasně odstoupit Fernando Alonso. Další Grand Prix je na programu 21. září, kdy se na okruhu Marina Bay pojede Velká cena Singapuru, která se uskuteční v noci pod umělým osvětlením. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (15:40:36)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Itálie: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Massa, 4. Bottas, 5. Ricciardo, 6. Vettel, 7. Pérez, 8. Button, 9. Räikkönen, 10. Magnussen. Závod nedokončili Max Chilton a Fernando Alonso.
     
    Konec závodu.
    Lewis Hamilton vítězí ve Velké ceně Itálie!
     
    53
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Itálie! Druhý dojel Nico Rosberg, třetí skončil Felipe Massa.
     
    53
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Itálie!
     
    52
    Incident mezi Gutiérrezem a Grosjeanem budou sportovní komisaři vyšetřovat až po závodě. Mezitím Kvjat nezvládl nájezd do zatáčky a udělal si pěkný výlet mimo trať!
     
    52
    Je tomu skutečně tak, Gutiérrez zamířil ke svým mechanikům.
     
    51
    Gutiérrez si v souboji s Grosjeanem prořízl pneumatiku a bude muset do boxů.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Massa, 4. Bottas, 5. Ricciardo, 6. Vettel, 7. Magnussen, 8. Pérez, 9. Button, 10. Räikkönen.
     
    49
    Rosbergův výlet mimo trať bude zřejmě rozhodujícím momentem dnešní Velké ceny Itálie. Lewis Hamilton na čele nadále akceleruje a už má k dobru 4,5 vteřiny.
    Daniel Ricciardo předjíždí Sebastiana Vettela.
     
    48
    Ke vzájemnému souboji skutečně došlo. Ricciardo se na moment dostal před Vettela, jenže ten se bleskově vzpamatoval a vzal si ztracenou pozici zpět. Jenže Australan se přesto nevzdal a Sebastiana Vettela nakonec přeci jen nechal za sebou.
     
    47
    Daniel Ricciardo dohnal Sebastiana Vettela a schyluje se k zajímavému souboji!
     
    46
    Lewis Hamilton mezitím zvýšil svůj náskok na druhého Rosberga na 4,3 sekundy.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Massa, 4. Bottas, 5. Vettel, 6. Ricciardo, 7. Magnussen, 8. Pérez, 9. Button, 10. Räikkönen.
     
    44
    Daniel Ricciardo má skalp dalšího soupeře, teď za sebou nechal Kevina Magnussena a poskočil na šesté místo.

    Michal Šandor

    bahis siteleri