Nižněkamsk – Toljatti 4:2 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:2 (3:0, 1:2, 0:0)
Lada Toljatti
Čtvrtek 11.09.2014, 17:00 • SCC Arena Petrochemist • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a Slovenská stopa:

    Čas strávený na ledě: Sloboda (19:42), Hunkes (17:51), Podhradský ( 24:49), Zaťovič (16:11)

    Góly/Střely: Hunkes – (0/2), Podhradský – (0/1). Sloboda (0/1) (19:16:58)
     
    Třetí perioda už nebyla tak atraktivní jako ty dvě předchozí. Branky jsme se nedočkali, a tak utkání končí poměrem 4:2 ve prospěch domácích. Ti vítězí zaslouženě, jelikož se ve třetí třetině soustředěli převážně na defenzívu a především díky výkonu Kolppanena svůj náskok ubránili a získali tak tři body. To je ode mne vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dnešního večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Následně Eroten poslal kus černé pryže přes celé kluziště a díky teči to nebude zakázané uvolnění. O vítězi je tak rozhodnuto.
     
    58:56
    Tentokrát už ale hosté puk v pásmu neudrželi a Nižněkamsk pomalu vyvezl kotouč až k brance Glasse. Tohle domácímu bude stačit.
     
    58:28
    Z otočky pálil Zjuzjakin, nicméně rána hostujícího útočníka byla sražena. I přes to se ale hosté zdržují v obranném pásmu soupeře.
     
    57:39
    Lada je sice usazena v útočné třetině, ale nemůže se dostat ke střele. Domácí výborně brání a proto raději zůstává Glass stále v brance.
     
    56:22
    Tohle oslabení zvládla Lada na výbornou a Hunkes je již na ledě. Uvidíme, jestli hosté dokáží v závěru vyprodukovat ještě nějaký tlak.
     
    55:29
    Zatím se ale prohrávající tým brání velice dobře a nepouští svého soupeře do žádných šancí. Nižněkamsk má puk za vlastní brankou. Na led přichází druhá přesilovková formace.
     
    54:26
    Na trestnou lavici směřuje český hráč Jíří Hunkes a s hosty to vypadá hodně bledě.
     
    54:10
    Hra se v posledních chvílích často přerušuje. To Nižněkamsku určitě vyhovuje, protože do konce utkání zbývá necelých sedm minut.
     
    53:16
    Bryncev využil volného prostoru k tažné střele, která prověřila lapačku Glasse. Před ním se bude následně vhazovat.
     
    52:29
    Právě jeden takový risk málem Ladě nevyšel, protože domácí vybojovali puk a řítili se v přečíslení na Glasse. Naštěstí pro něj situaci překombinovali.
     
    51:41
    Čas nekompromisně běží a hostující celek stále prohrává o dvě branky. Musí zvětšit tlak a samozřejmě více riskovat.
     
    51:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:55
    Po vhazování v útočné třetině Togliatti dostal na modrou Hunkes puk. Ten poté okamžitě posílal mezi tři tyče, ale pouze do míst, kde číhal Kolppanen.
     
    50:10
    Ve velmi nadějné pozici se zjevil Zaťovič, který zůstal osamocený u pravé tyče. Český útočník ale promáchl dobrou přihrávku od Slobody.
     
    49:37
    Vorobjov nahazoval kus černé pryže od modré čáry, nicméně trefil jen prvně stojícího protihráče před sebou. Do útoku tak může jít Něftěchimik.
     
    48:51
    Domácí v plném počtu.
     
    48:12
    Kolppanena zasypali hostující hráči smrští střel, avšak domácí gólman si s nimi bez větších potíží poradil. Zatím tak svůj tým drží nad vodou.
     
    46:51
    Bez vyloučení by to ale nebyl ten správný hokej. Dalším potrestaným mužem je Hennesy. Je tu tak druhá početní výhoda pro hosty v krátkém sledu.
     
    46:26
    V dobré akci se prezentoval Sexton. Ten si sjel mezi dva protiihráče a vyslal tažný projektil, jenž nadělal Glassovi velké potíže.
     
    45:41
    S návratem Brynceva vypálil z úhlu Šenfeld, nicméně jen do výstroje číhajícího gólmana. Domácí jsou tak v plném počtu.
     
    44:42
    Od modré čáry nahodil Podhradský kotouč na domácí svatyni, ale puk se dostal jen k Antropovi, který ho poté odpálil.
     
    44:17
    Celek hostů zatím vyčkává. Zdržuje se ve středním pásmu a nepospíchá, ačkoliv čas přesilovky neúprosně běží.
     
    43:41
    Lada si zahraje přesilovou hru, kterou dnes již využila. Sekáním se provinil Bryncev a odsedí si na trestné dvouminutový trest.
     
    43:05
    Bude se vhazovat v obranné třetině Neftěchimiku po pravici domácího muže v masce.
     
    42:52
    Kolppanen dobrým zákrokem zamezil rychlému protiútoku soupeře, který zakončoval Golubev. Ten nejprve vypálil a následně se propasíroval i k dorážce. Finský brankař si ale poradil na výbornou.
     
    41:45
    Není překvapením, že hned od úvodních vteřin se hosté snaží zaujmout postavení v útočném pásmu, ale jak je vidno, Nižněkamsk nechce dát svou kůži jen tak lacino.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé části vstoupili hosté jako uragán a díky své aktivitě vstřelili dvě rychlé branky. Z domácími to vypadalo už hodně zle, ale pak přišla přesilovka Nižněkamsku a ten přidal alespoň na chvíli uklidňující gól. Třetí perioda nám ale určitě nabídne ještě hodně zajímavou a dramatickou podívanou. Třetí část začne přibližně v 18:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Navýšit vedení Nižněkamsku mohl Stěpanov, který se dostal do brejku. Ve velké šanci ale nedokázal pozorného Glasse propálit.
     
    38:22
    To se pokusil potvrdit Nikitěnko. Kapitán hostů dostal přihrávku do bekhendu z něho následně také vypálil. Puk ale trefil jen do přesouvající se ho Kolppanena.
     
    37:33
    Celek Togliatti ale stále prohrává a musí zvýšit tlak pokud pomýšlí na zisk nějakého bodu z dnešního střetnutí.
     
    36:46
    V zajímavé pozici se objevil Hennesy, nicméně jeho útok ukončil Glass, jenž máchl lapačkou a dostal tak kus černé pryže do své moci.
     
    35:15
    Nižněkamsk se pokouší zužitkovat své dvoubrankové vedení, ale domácí mají v této fázi hry problémy s přechodem do útočné třetiny.
     
    34:18
    Alševskij si vzal až přílši velké sousto, když se pokoušel prosadit přes trojici protihráčů. Puk chvíli sice držel ve své moci, ale nakonec o něj přišel.
     
    33:14
    Hosté působí momentálně lepším dojmem a i nadále se zdržují v útočné třetině.
     
    32:10
    U bližší tyče zakončoval Bocharov, jenže kus černé pryže napálil jen do betonu číhajícího Kolppanena. Následuje komerční přestávka.
     
    31:36
    Před brankou domácích vznikl velký závar. Před svatyní Sudnicina se nashromáždila hned čtveřice domácích, která s vypětím všech sil dokázala puk odpálit do bezpečí.
     
    30:36
    Petrov si nabruslil k mezikruží, když se dokázal prokličkovat přes dva obránce. Následně mu ale puk sjel z čepel, a tak se k zakončení nedostla.
     
    29:55
    Utkání má skvělý spád. Hraje se nahoru-dolu a přitomní diváci se rozhodně mají na co dívat.
    STAPLETON - 4:2
     
    28:30
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Po velkém tlaku se nakonec i domácí radují z početní výhody a znovu utíkají soupeři na rozdíl dvou gólů. TIM STAPLETON vystřelil i v pádu a ačkoliv jeho střela nebyla nikterak prudká zamířila přesně k levé tyči. Glass pravděpodobně na puk neviděl a svůj beton natáhl až příliš pozdě. Asistence: Dan Sexton, Jegor Milovzorov.
     
    27:53
    Od modré čáry vypálil Rjazancev, ale jeho střela ke Glassovi neprošla, jelikož byla zablokována. Domácí i na dále zůstávají v útočné třetině.
     
    26:52
    Opět se vylučuje. Hosté hráli v šesti, čehož si rozhodčí okamžitě všimli. Nabízí se tak přesilová hra pro Nižněkamsk.
     
    25:45
    V dobré pozici se objevil Černikov, jenž vyslal ostrý projektil z pravého kruhu. Kolppanen natáhl beton a vyrazil puk v poslední možhé chvíli.
    VALUJSKIJ - 3:2
     
    25:17
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Lada využívá přesilovku a ve druhé části zatím dominuje.SEMJON VALUJSKIJ si nabruslil k vrcholu levého kruhu, v němž vyprodukoval ránu, která nevypadala nebezpečně, ale překvapivě prošla za záda Kolppanena, který si nepohlídal prostor u tyče. Tenhle gól si domácí muž v masce za rámeček rozhodně nedá.
     
    24:20
    Nižněkamsk jde opět do čtyři. Na lavici hanby totiž putuje Stěpanov za podražení.
     
    23:45
    Rázem má Sudnicin mnohem více práce. Musel totiž čelit dvěma nebezpečným střelám. Nejprve z ůhlu od Zaťoviče a poté z mezikruží z hokejky Šenfelda.
    PETROV - 3:1
     
    22:58
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Hosté na začátku druhé perody snižují a vrací se tak zpět do utkání. Prosadil se JURY PETROV, když si najel do útočného pásma na přihrávku Černikova tvrdou ranou se trefil přesně k pravé části branky, kterou nedokázal Kolppanen včas pokrýt. Asistence: Alexandr Černikov.
     
    22:13
    Na protější straně zahrozil Nižněkamsk, když se ke střele odhodlal Hennessy, ale jeho pokus byl zablokován pozorným obránce,.
     
    21:10
    Ačkoliv se Togliatti zdržuje v útočné třetině, tak se střelou dosti otálí. Vyloučený Jevsejenkov je už na ledě.
     
    20:30
    Hosté pokračují v přesilové hře z předchozí části, nicméně Nižněkamsk vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Už se ale nic nestane. Dle momentálního skóre je jasné, že na ledě dominuje Nižněkamsk. Ten neměl nikterak velký tlak, ale když se dostal k šanci, tak jí dokázal zužitkovat tím nejlepším možným způsobem. Před náma jsou ale ještě dvě třetiny a hosté mají dost času na to, aby s výsledkem něco udělali.
     
    Druhá třetina začne v 17:53.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    A Togliatti si zahraje přesilovou hru. Jevsejenkov se provinil držením a putuje za to na trestnou lavici.
     
    19:07
    Hosté mají poprvé v utkání převahu. Následuje druhé vhazování v útočném pásmu Lady v krátkém sledu.
     
    18:17
    Další střela mířila na domácího brankaře po vhazování, když Zaťovič obkroužil branku, nicméně u bližší tyče našel český hráč jen beton Kolppanena
     
    17:42
    Teď už to vypadá s Ladou hodně špatně. Po delší době se ale prohrávající tým dostal do útočné akce. Tu zakončoval Nikitěnko, ale Sudnicin bez potíží kus černé pryže chytil.
    MILOVZOROV - 3:0
     
    16:52
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je tu další gól domácích. Nahozený kotouč dokázal Glass vyrazit pouze do míst, kde zůstal osamocený JEGOR MILOVZOROV pro něhož to byla poté lehká práce a s velkým přehledem usměrnil puk do odkryté branky. Asistence: Dan Sexton.
     
    15:30
    A tak Togliatti čelí tlaku soupeře a vyhazuje puky jen do středu hrací plochy tak, aby se osvobodilo. Zatím se hostům daří.
     
    14:26
    Hosté se snaží, ale v této fázi hry se dosti trápí. Jen ztěží se dostanou přes obranné pásmo, takže Sudnicin nemá moc práce.
    MILOVZOROV - 2:0
     
    13:50
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    JEGOR MILOVZOROV využil prostor k tomu, aby napálil puk mezi tři tyče a povedlo se mu to skvěle, protože kotouč zamířil do horní části hostující branky. Glass na tuhle střelu nedokázal včas zareagovat a smutně tak tahá podruhé kus černé pryže ze své svatyně.
     
    12:44
    Naopak na protější straně zahrozil Stěpanov a následně dorážel Hennesy. Hostující muž v masce s vypětím všech sil udržel kotouč pod vyrážečkou. Za malý okamžik se vrátí Klimenko.
     
    11:45
    Lada se pokouší vyprodukovat nějakou útočnou kombinaci, jenže zatím se jí nepodařilo rozestavit přesilovkou formaci.
     
    10:56
    Bude se opět vylučovat. Tentokrát na domácí straně, protože Klimenko se provinil hrubostí.
     
    10:31
    Hráči Togliatti se nebojí skákat do střel soupeře a dokázali tak zblokovat několik ran, které by mohly ohrozit jejich svatyni.
     
    09:50
    Na protější straně ale nebezpečně vypálil Bocharov z velkého ůhlu. Sudnicinovi propadl puk pod lapačkou a kutálel se po brankovišti. Naštěstí pro něj se k dorážce nikdo z hostů nedostal.
     
    09:20
    Rázem narostla Neftěchimiku křídla a i nadále se zdržují před Glassem, který se musí mít neustále na pozoru.
    RYBIN - 1:0
     
    07:32
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou krátce před návratem Střelcova. MAXIM RYBIN obdržel kotouč k modré čáře odkud poté vypálil a nekompromisní dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Alexandr Jevsejenkov.
     
    06:58
    Následně se Togliatii osvobodilo a poslalo na led čerstvé síly.
     
    06:04
    V dobré pozici se zjevil Milovzorov. Ten obdržel přihrávku do jízdy k branovišti, avšak svou ranou trefil jen přesouvající se ho Glasse.
     
    05:30
    Na trestnou míří další hráč. Tentokrát Střelcov, který sekl protihráče a obdrží dvouminutový trest.
     
    05:28
    Ze střední vzdálenosti vypálil Šulakov a Sudnicin raději podržel kotouč v lapačce a vyčkal na přerušení. Následně se před ním bude vhazovat.
     
    05:06
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    04:14
    Více prostoru na ledě zatím nepřináší žádné šance. Hraje se totiž převážně ve středu hrací plochy.
     
    03:06
    Bude se poprvé vylučovat za podražení putuje na trestnou lavici Fachrutdtinov. Faulovaný Sexton mu to ale oplatil a také on dostane menší trest, ale za vysokou hůl.
     
    02:39
    Togliatti je zatím aktivnějším týmem. I nadále se drží v útočném pásmu. Nižněkamsk má potíže a jen zuby nehty se brání.
     
    01:43
    Následně se hosté dostali do další útočné akce, když zakončoval Nikitěnko. Domácí gólman vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    00:39
    Z otočky vypálil Šenfeld, ale jeho rána byla zablokována. Do útoku tak může jít domácí tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V zápase se představi dva čeští a také dva slovenští hráči. Všichni hrají za Togliatti. Za českou stranu se představí Hunkes a Zaťovič a za Slovenskou Podhradský a Sloboda.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin – Eroten, Rjazancev, Berezin, Antropov, Jevsejenkov, Bilalov, Bryncev – Sexton, Stapleton, Milovzorov – Stěpanov, Hennessy, Chochrjakov – Rybin (C), Žukov, Klimenko – Alševskij, Polygalov, Zdunov.

    Lada Togliatti: Glass – Romanov, Podhradský, Sloboda, Hunkes, Vorobjov, Ogurcov, Šulakov – Černiko,v Petrov, Golubev – Valujskij, Zaťovič, Bocharov – Šenfeld, Nikitěnko (C), Zjuzjakin – A. Střelcov, V. Střelcov, Fachrutdinov.

    Rozhodčí: Ravodin, Ronn – Parfjonov, Sysujev.
     
    Oba týmy se ale střetly i v srpnu, když spolu odehrály přátelské utkání. To vyhnrál Nižněkamsk poměrem 3:1. V minulé sezóně byl také Neftěchimik úspěšnější, když vyhrál oba vzájemé zápasy.
     
    Togliatti v prvním zápase prohrálo, protože na vlastní hrací ploše nestačilo na celek Chanty Mansijsk, kterému podlehlo 2:5. Poté se střetla Lada právně s dnešním soupeřem, akorát na své půdě a vyhrála až na nájezdy.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk má zatím odehráno dva zápasy v kontinentální lize. V prvním zápase vytěžil tři body, když na domácí půdě hladce porazil Čeljabinsk 4:1. Následně ale ztratil body, když prohrál s Togliatti 3:4 po nájezdech. Jak je ale vidět, tak Nižněkamsk umí dávat góly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 8. Rybin (Jevsejenkov), 14. Milovzorov, 17. Milovzorov (Sexton), 29. Stapleton (Sexton, Milovzorov) – 23. Petrov (Černikov), 26. Valujskij


    Neftěchimik Nižněkamsk: Kolppanen – Eroten, Rjazancev, Berezin, Antropov, Jevsejenkov, Bilalov, Bryncev – Sexton, Stapleton, Milovzorov – Stěpanov, Hennessy, Chochrjakov – Rybin (C), Žukov, Klimenko – Alševskij, Polygalov, Zdunov.
    Lada Toljatti: Glass – Romanov, Podhradský, Sloboda, Hunkes, Vorobjov, Ogurcov, Šulakov – Černikov, Petrov, Golubev – Valujskij, Zaťovič, Bocharov – Šenfeld, Nikitěnko (C), Zjuzjakin – A. Střelcov, V. Střelcov, Fachrutdinov.

    Rozhodčí: Ravodin, Ronn – Parfjonov, Sysujev
    bahis siteleri