Žilina – Slovan Bratislava 3:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 14.09.2014, 19:00Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu. Vítam Vás pri sledovaní 9. kola najvyššej slovenskej súťaže: Fortuna ligy. V dnešnom derby proti sebe nastúpia kluby z top trojky a to MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava.

    MŠK Žilina sa po 8 odohraných zápasoch nachádza na druhej priečke s 15 bodmi a so skóre 14:6. Veľkým prekvapením pre domácich bol príchod Miloša Volešáka, ktorý v závere prestupového obdobia podpísal zmluvu s MŠK a posilní tak ich rady. V poslednom kole si žlto-zelený merali sily s Dunajskou Stredou odkiaľ si pod Dubeň priniesli len 1 bod po remíze 2:2(1:1). Góly za Žilinu zaznamenali Mihálik a Čmelík. Až 12 hráčov A-tímu reprezentovalo svoju krajinu počas reprezentačnej prestávky: SR A: Pečovský, Piaček SR 21: Le Giang, Škriniar, Škvarka, Mihalík, Paur BIH 21: Letić SR 19: Kadlec, Vavro, Káčer, Čmelík

    ŠK Slovan Bratislava odohral len 6 súťažných stretnutí no napriek tomu mu patrí 3. priečka taktiež s 15 bodmi a so skóre 14:7. Žilinčania nie sú jediným celkom, ktorý do svojich radov pribral hráča s radov AS. Belasých posilnil Kubík. V poslednom kole Slovanisti nastúpili proti Banskej Bystrici, kde aj vyhrali 3:1. O góly belasých sa postarali Halenár, Štefánik a Soumah. Pre Slovan je však teraz dôležitejšia Európska liga, ktorá im štartuje 18.9. na pôde švajčiarského BSC Young Boys. V utorok 16.9. sa definitívne rozhodne či Slovan bude môcť hrávať domáce zápasy na pasienkoch alebo nie.

    Stávkové kancelárie ponúkajú na šláger 9. kola následovné kurzy:
    Výhra domácich: 2.40
    Remíza: 3.20
    Výhra hostí: 2.60
     
    -3
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Piaček, Letić, Škriniar, Lupčo – Mabouka, Káčer, Pečovský, Čmelík – Jelić, Mihálik.
    Náhradníci: Krnáč – Králik, Kadlec, Hučko, Paur, Škvarka, Alves de Oliveira.

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Niňaj, Čikoš, Jablonský, Gorosito – Kubík, Grendel, Lásik, Halenár – Fořt, Peltier.
    Náhradníci: Poláček – Kolčák, Hudák, Žofčák, Mészáros.

    Rozhodca: Vlk – Hrčka, Lieskovský.
     
    -2
    Hráči oboch celkov stoja pripravení na hracej ploche. Stretnutie o pár momentov začne. Domáci nastúpia v žlto-zelených a hostia v belasých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali domáci hráči. Lopta z Piačekovej kopačky smeruje dopredu na Čmelíka, no ten hlavou posúva opäť na svoju polovičku.
     
    1
    Pri lopte je Dušan Perniš. Loptu bude odkopávať po faule Lietića na Gorosita.
     
    2
    No na Slovanistom sa nepodarilo vyhrať hlavičkový súboj na polovičke domácich. Pečovský hlavou posúva loptu opäť na polovičku hostí, kde s ňou už operuje Káčer.
     
    3
    Hra je prerušená. Na kolenách ostáva kľačať jeden z domácich futbalistov, ale toto nebol dôvod prerušenia. Mihálik poslal k zemi Halenára.
     
    4
    Štandartka v podaní Gorosita neviedla k prvému gólu a ani k ohrozeniu. Žilinská obrana zatiaľ vzdušné súboje jednoznačne vyhráva.
     
    5
    Individuálne to na ľavom krídle skúšal Čmelík. Loptu síce prehodil cez Jablonského, no bolo to pridlhé a pri lopte je už Niňaj.
     
    6
    Na opačnej strane to skúšal Kubík. Ani tomu sa to nepodarilo. Piaček Kubíka poľahky otlačil a loptu si zobral pod svoju kontrolu.
     
    7
    Prvé ohrozenie alebo ak sa to dá nazvať strela na bránku. Mihálikov nadýchaný center prepadol na zadnú tyčku, kde sa si na loptu naskakoval Čmelík. Tomu sa síce podarilo trafiť loptu, no nie ideálne a tá končí mimo bránky Slovana.
     
    8
    Oba celky vedia, že proti nim stojí dnes ťažký súper a navyše ide o postavenie v tabuľke. Je to skôr kombinačný futbal a čakanie na chybu na jednej či druhej strane.
     
    9
    Kolmica Jelića bola síce dobre myslená, no pridlhá a tak si loptu do svojich rukavíc berie Perniš.
     
    10
    Mabouka vidí za faul neďaleko 16-tky žltú kartu. Slovan má príležitosť otvoriť skóre.
     
    11
    Center v podaní Halenára končí len v rukaviciach pripraveného Volešáka.
     
    12
    Pozor si však musia dať hostia na Mihálika, ktorý nebezpečne kľučkuje s a hľadá cestu k strele.
     
    13
    Nakoniec sa žilinský útočník rozhodol pre prihrávku na Čmelíka. Ten bol v ideálnej streleckej pozícií, no jeho pokus letel vysoko nad bránku Perniša.
     
    14
    A domáci zvyšujú svoju aktivitu. Pri lopte Čmelík, ktorému sa síce podarilo predrať cez Níňaja no k strele v tomto prípade nedochádza.
     
    15
    Žltá karta aj na opačnej strane. Vidí ju Niňaj, ktorý poslal k zemi prenikajúceho Jeliča.
     
    16
    Tento priamy kop sa Žilinčania rozhodli rozohrať nakrátko. Lopta končí u Mihálika, ktorého zblokovaný center znamená prvý rohový kop v zápase.
     
    17
    Tento však Letićovi nevyšiel podľa predstáv a loptu si už na odkop pripravuje Perniš.
     
    18
    Žilina je v úvodných minútach oveľa aktívnejšia. Dá sa povedať, že útok belasých je zatiaľ bezzubý. Ale táto akcia domácich gólom určite neskončí. Jelić prichytený v ofsajde.
     
    19
    Krásna kombinácia domácich, ktorá končí strelou Mihálika zo strednej vzdialenosti. Strela Perniša neprekonala i keď ju musel likvidovať na dvakrát.
     
    20
    Káčerov pas na Mabouku bol pridlhý. Belasí budú vhadzovať v blízkosti svojej 16-tky.
     
    21
    Pozor však na opačnej strane. Mohlo to byť 1:0. Piaček síce loptu pred Volešákom stihol odkopnúť no len pred nabiehajúceho Kubíka. Ten neváhal a strelou z prvej vypálil na Volešáka. Opäť však skvelý Piaček, ktorý aj druhýkrát v sklze zachraňuje svojho gólmana.
     
    22
    Ani z následného rohového kopu neprišla radosť na strane Slovanistov.
     
    23
    Rohový kop aj na opačnej strane. Lupčov center ale nenašiel žiadného hráča v žlto-zelenom. Čikoš hlavou odvracia do bezpečia.
     
    24
    A domáci sa musia sťahovať lebo dopredu sa po pravom krídle rútia Slovanisti.
     
    25
    Domáce tribúny si mohli znovu vydýchnuť. Na pravej strane chýbal Mabouka, vďaka čomu sa center dostal až na Halenára. Halenár si loptu jedným dotykom pripravil, ale následnú strelu zlikvidoval vybehnutý Volešák.
     
    26
    Definitívne dostal loptu do bezpečia Škriniar, ktorý loptu vyviezol na súperovu polovičku.
     
    28
    Gólová príležitosť aj na opačnej strane. Po Mihálikovej strele lopta opäť vypadla z rukavíc Perniša a tej sa zmocnil Jelić. Ten ale s loptou pridlho špekuloval a napokon ju ani nedokázal dopraviť do prázdnej bránky hostí. Navyše jeho snaženie bolo zbytočné. Jelić bol v ofsajde.
     
    30
    Žilina dala gól!

    A je tomu tak. Čo sa nepodarilo pred malým momentom Jelićovi sa teraz podarilo JAROSLAVOVI MIHÁLIKOVI. Center v podaní čmelíka ani nemohol byť lepší. Lopta sa prepadla na zadnú tyčku odkiaľ ju zakončil presne pod brvno Mihálik a dostáva tak svoj tím do vedenia 1:0!
     
    31
    Slovanistom nepomohla ani Štandartka. Center od Gorosita nedostal priestor pred Volešákom.
     
    32
    Pas Mabouku na Káčera nemohol byť presnejší. Druhému menovanému sa loptu nepodarilo spracovať najideálnejšie a Káčer sa tak rozhodol pre prihrávku do zadných radov.
     
    33
    Čmelíkovi sa podarilo oklamať Niňaja. Loptu si hodil na svoju pravačku, no jeho strela bola zblokovaná a Perniš je tentokrát bez zákroku.
     
    34
    Po rýchlej kontre si hostia vybojovali aspoň rohový kop. V doterajšom priebehu si však domáci na centre dávajú pozor a všetky hlavičkové súboje pred Volešákom vyhrávajú.
     
    35
    Domáci sú zavretí na vlastnej polovičke. Slovanisti skúšajú súpera dostať pod tlak vysokým napádaním, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    36
    Volešákova prihrávka pomedzi dvojicu v belasých dresoch bola riskantná, no napokon našla Pečovského, ktorý hru ukľudnil a loptu dostal na opačnú polovičku.
     
    38
    Chvíľu to vyzeralo nádejne aj pre hostí. Kubík sa rozhodol prihrať Grendelovi, ktorý mohol si mohol vybrať medzi strelou alebo centrom. Grendel sa rozhodol loptu zakrútiť do vápna, no veľmi nepresne a loptu si už pripravuje gólman Žiliny.
     
    39
    Po odkope Volešáka sú pri lopte znovu hostia. Kubíkova snaha na ľavom krídle bola zastavená nedovolene a znamená to len jedno a to štandartku pre Slovam.
     
    40
    Grendelov center bol tentokrát o čosi presnejší, no smeroval len do rukavíc pripraveného Volešáka.
     
    41
    Na zemi ostáva ležať dvojica Slovanistov. Bude to ďalší priamy kop pre hostí, no tentokrát to bude o čosi väčšia vzdialenosť.
     
    42
    Z tejto štandartnej situácie vyťažili hostia aspoň rohový kop. Domáci síce loptu dostali mimo 16-tky no tu sa tvrdou strelou prezentoval Halenár. Lopta bola na hranici vápna zrazená hlavou na ďalší rohový kop
     
    43
    Aj s týmto centrom si domáca obrana podarila. Hra je však prerušena a na zemi ostáva ležať dvojica hráčov. Jeden na strane Žiliny a druhý na strane Bratislavy.
     
    44
    V hre sa pokračuje. Otrasený Peltier sa už pýta do hry, no Lupčovi to chvíľu ešte potrvá.
     
    45
    Nadstavovať sa bude minimálne +1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas stretnutia medzi MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava. Úvod stretnutia bol už od prvých minút opatrný, no napokon sa hra otvorila a domácim sa podarilo ujať vedenia. V 30 minúte sa k prepadnutej lopte dostal Jaroslav Mihálik, ktorý nekompromisne strelou pod brvno prekonáva Perniša. Záver stretnutia síce patril Slovanistom, no tým sa do polčasu nepodarilo dorovnať a v tom druhom budú mať čo robiť.

    Druhý polčas začne približne o 20:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nenastúpi Lupčo. Nahradí ho Michal Škvarka.
     
    46
    Slovanisti loptu ihneď po rozohrávke loptu strácajú Nepresná prihrávka Kubíka končí za postrannou čiarou a vhadzovať bude Káčer.
     
    47
    Peltierovi sa napokon podarilo loptu dostať až pred Volešáka. Ale k ohrozeniu ani v tomto prípade nedochádza. Pozor si však musia dať Slovanisti na rýchly brejk, v ktorom je až štvorica hráčov v žlto-zelenom.
     
    48
    Cenetr od Mabouku letel priamo na Mihálikovu kopačku. V poslednej chvíli loptu podvihol Čikoš a nedovolil tak Mihálikovi pridať druhý gól.
     
    49
    Domáci stále držia loptu na polovičke Slovana. ten sa nie a nie oslobodiť.
     
    50
    Mohlo to byť už o dva góly. Škvarka hodil loptu na Čmelíka, ktorý krížnou strelou vypálil na Perniša. Lopta ešte preletela cez nohu Jeliča, no minula bránku Slovana len o pár centimetrov.
     
    51
    Hra sa presúva na stred hracej plochy. Pri lopte sú hostia, ktorí ale nevedia nájsť cestu cez kompaktnú obranu Žiliny.
     
    52
    Lásik hru otáča na Peltiera, no ten sám nedokáže prekonať štvoricu obrancov v žlto-zelenom. Loptu si pod svoju kontrolu berie Škriniar, ktorý posúva bez váhania na druhú polku.
     
    53
    A ďalší brejk domácich futbalistov. Čmelík sa na hranici veľkého vápna rozhodol loptu posunúť na Jelića, ale prihrávka bola nezmyselná a najmä nepresná.
     
    54
    Dnešné stretnutie sleduje 3628 divákov.
     
    55
    A opäť to skúšal individuálne Peltier. Tomu sa tentokrát podarilo presadiť cez Letića a nacentrovať. Lopte však v ďalšom putovaní nedovolil Volešák, ktorý ju ukrýva vo svojich rukaviciach.
     
    56
    Jelić nemohol v hre pokračovať. jeho postavenie neušlo očiam čiarového rozhodcu, ktorý mu odmával ofsajd.
     
    58
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Igor Žofčák.
     
    59
    Kombinácia Grendela s Halenárom nebola najpresnejšia Lopty sa zmocňuje Jelić, ktorý ale sám nedokázal prekonať Gorosita.
     
    60
    Po hodine hry sa mohol stav opäť meniť. tentokrát to mohol byť gól pre úradujúceho majstra.Bohužiaľ ani tento center nepustil Volešák za svoj chrbát.
     
    61
    Hra sa presúva na stred ihriska. Kluby si loptu vymieňajú medzi sebou a ani jeden z tímov nenachádza cestu k ohrozeniu súperovej bránky.
     
    62
    Ani z tejto strely na strane hostí neprichádza k vytúženému gólu. Peltierova strela len olízala bočnú sieť Volešákovej bránky.
     
    64
    Pozor však na opačnej strane! Pečovského prihrávka na zbiehajúceho Čmelíka nemohla byť presnejšia. Čmelík si loptu potiahol do 16-tky a krížnou strelou sa snažil prekonať Perniša. Strela však minula bránku o necelý meter.
     
    66
    A ďalšia gólová príležitosť žlto-zelených. Škvarka si loptu potiahol do vápna Slovana. Počakl kým Perniš vybehne a nasledneho sa ho pokúsil prelobova. Lopte chýbali centimetre aby skončila v bránke Bratislavy, no tá končí len na brvne.
     
    67
    A tým aktivita Žiliny neutícha. Domáci sú v dnešnom stretnutí jednoznačne tým lepším tímom.
     
    69
    Žilina dala gól!

    A moje slová potvrdzuje aj ďalšia akcia domáceho celku. K prihrávke za obranu od Škvarku sa dostal MIROSLAV KÁČER, ktorý dokázal vybehnutého Perniša bez problémov prekonať a zvýšiť tak náskok svojho tímu. MŠK- Slovan 2:0!
     
    71
    Skoro to bolo 3:0. Slovan sa len prizerá narastajúcemu tlaku žilinských futbalistov. Strela z vnútra 16-tky v podaní Mihálika končí len na obrane hostí.
     
    72
    Slovanistom sa napokon darí dostať aj pred Volešáka a po Fořtovej hlavičke uvidíme rohový kop hostí.
     
    73
    Domáci sa poľahky oslobodzujú a teraz oni smerujú pred Perniša. Ale ani tú nie sú prihrávky najpresnejšie a pri lopte opäť Slovanisti.
     
    74
    Žilina dala gól!

    Trúfam si povedať, že je definitívne rozhodnuté! Akcia, ktorá nevyzerala až tak nádejne napokon končí gólom. Center Bojana Letića napokon našiel adresáta a za pomoci pätičky MATEJA JELIĆA končí lopta za chrbtom Perniša po tretíkrát v zápase. 3:0!
     
    76
    Vzduchom to skúšajú aj Slovanisti, no cez Škriniara a Piačeka je naozaj ťažké sa presadiť. Presvedčil sa o tom aj Kubík.
     
    78
    Hra sa opäť presúva na polovičku hostí. Tentokrát sú však pri lopte domáci hráči, ktorí v dnešnom zápase chcú ešte zamiešať karty.
     
    79
    Na štadióne pod Dubňom panuje naozaj skvelá atmosféra. bavia sa nielen hráči, ale aj fanúšikovia, ktorí predvádzajú všade známu "mexickú vlnu".
     
    80
    Do konca stretnutia ostáva niečo menej ako 10 minút. Pri lopte domáci hráči, ktorí si loptu vymieňajú pred vlastným gólmanom. Navyše sa na domácej strane chystá striedanie.
     
    81
    Striedať sa však rozhodli aj hostia. Z ihriska odchádza Peltier a nahradí ho Mészároš.
     
    82
    A Mészároš sa ihneď zapája do aktivity Slovanistou. Po tom čo si loptu vymenil s Halenárom sa rozhodol strielať. Strela bola síce pekná, no chýbalo jej pár centimetrov aby skončila za chrbtom Volešáka.
     
    84
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Matej Jelić, prichádza William Alves de Oliveira.
     
    85
    Žltú kartu vidí aj Gorosito za faul na unikajúceho Škvarku.
     
    86
    Loptu sa rozhodol napokon zahrať Letić. Ten loptu poslal po zemi na Milana Škriniara, ktorý ale ostáva po kontakte s Grendelom ležať vo vápne hostí. Hvizd z píšťalky hlavného arbitra neprišiel a tak sa v hre pokračuje.
     
    87
    Medzičasom sa loptu pokúsil pred Volešáka zakrútiť Pavel Fořt. ANi jeho prízemný center sa však neujal a všetko vyriešil Škriniar razantným odkopom.
     
    88
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza Jakub Paur.
     
    89
    To čo teraz zahodil Igor Žofčák bolo trestuhodné. Žofčak si lepšiu prihrávku ani nemohol vypýtať. Strela z bezprostrednej blískosti končí len na Volešákovi, ktorý vyráža na roh.
     
    90
    Nadstavovať sa bude +1 minúta.
     
    90+1
    Ani tento Slovanisti nevyužili a vyzerá to tak, že Volešák bude v novom drese bez inkasovaného gólu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami šláger kola v ktorom si merali sily MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava. V druhom polčase sme videli o dva presné zásahy viac ako v tom prvom. O oba sa postarali domáci hráči konkrétne v 69. minúte zvýšil náskok Káčer a v 74. minúte dokonal krásnou pätičkou Jelić. Žilina sa tak týmto krásnym futbalovým výkonom posúva priebežne do čela Fortuna Ligovej tabuľky.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (20:50:59)

    Patrik Ondrovič

    Branky: 30. Mihálik (Čmelík), 69. Káčer, 74. Jelić (Letić)

    Karty:   10. Mabouka (ZIL) – 15. Niňaj (SBA), 85. Gorosito (SBA)


    MŠK Žilina: Volešák – Piaček, Letić, Škriniar, Lupčo (46. Škvarka) – Mabouka, Káčer, Pečovský, Čmelík (88. Paur) – Jelić (84. Alves de Oliveira), Mihálik.
    Náhradníci: Krnáč – Králik, Kadlec, Hučko, Paur, Škvarka, Alves de Oliveira.

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Niňaj, Čikoš, Jablonský, Gorosito – Kubík, Grendel, Lásik (58. Žofčák), Halenár – Fořt, Peltier (81. Mészáros).
    Náhradníci: Poláček – Kolčák, Hudák, Žofčák, Mészáros.

    Rozhodčí: Vlk – Hrčka, Lieskovský
    bahis siteleri