Queens Park – Stoke 2:2 (kon.) | Aston Villa – Arsenal 0:3 (kon.) | Burnley – Sunderland 0:0 (kon.)
Newcastle – Hull City 2:2 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 3:1 (kon.)
konec
Queens Park Rangers
2:2 (1:1)
Stoke City
Sobota 20.09.2014, 13:45 • Loftus Road, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
    Niko KRANJČAR - 2:2
     
    88
    QPR právě vstřelili branku!
    Volný přímý kop si vzal na starost NIKO KRANJČAR, jenž ze své kopačky vyslal parádní trefu, která obletěla bránící zeď a zaplavala do branky. Brankář Begović se natahoval marně, protože KRANJČAR to kopl opravdu výtečně.
     
    88
    Máme tu další žlutou kartu, tentokrát ji viděl Sidwell, který fauloval svého protihráče a domácí fotbalisté dostanou výhodu standardní situace z velmi dobré vzdálenosti.
     
    85
    Na centrovaný balon si před brankou vyskočil hlavičkující Fer, který mířil přesně k tyči, ale brankář Begović vytasil parádní zákrok a svůj tým podržel.
     
    85
    Na druhé straně vyfasoval žlutou kartu Fer, který měl nějaké připomínky.
     
    84
    Faulovaný byl Kranjčar, a tak sudí odpískal nedovolený zákrok, ale hosté se zlobí a protestují. Tyto protesty jim platné nejsou, protože rozhodčí tasí žlutou kartu, kterou je potrestán Shawcross.
     
    81
    Diouf nešikovně fauloval svého protihráče a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    79
    Dohráno má aktivní Moses, kterého vystřídal Arnautović.
     
    74
    Faulem se provinil Traoré, který nedovoleně zastavil svého protihráče a rozhodčí jeho zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    70
    Za Stoke si zahraje Sidwell, který nahradil Adama. Za QPR se na posledních 20 minut dostává na hřiště Zamora, kterému uvolnil místo Vargas.
     
    63
    Diouf se prezentoval parádním centrem do pokutového území, kde špatně zasáhl Green, kterému balon vypadl z rukavic, čeho mohl využít Crouch, ale ke střele z 6 metrů se nedostal. Green svoji chybu na poslední chvíli napravil.
     
    60
    Kranjčar dostal přihrávku a okamžitě vystřelil z otočky, avšak jeho pokus branku asi o metr minul.
    N'Zonzi a jeho neproměněná šance.
     
    56
    Adam se prezentoval výtečnou přihrávkou, které se ujal N'Zonzi, jenž se ocitl v obrovské šanci, ale proměnit ji nedokázal. Jeho pokus skončil kousíček nad brankou.
    Peter CROUCH - 1:2
     
    51
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Moses získal míč pro sebe, obehrál dva protihráče a poté poslal před branku učebnicovou přihrávku, které se ujal PETER CROUCH, jenž okamžitě vystřelil a přesnou trefou nedal Greenovi šanci. Tato střela měla potřebnou razanci i přesnost a Green opravdu neměl nárok, protože rychleji zareagovat snad ani nešlo.
     
    50
    Mutch nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na trávníku vystřídal Henry. To už je druhé vynucené střídání v týmu QPR.
     
    45+2
    Rukou zahrál také Pieters a jeho nedovolený zákrok potrestal sudí žlutou kartou.
    Steven CAULKER - 1:1
     
    42
    QPR právě vstřelili branku!
    Mutch odcentroval balon ke vzdálenější tyči, kde se ke střele hlavou dostal STEVEN CAULKER, který sice překonal Begoviće, ale tento pokus gólem skončit nemusel. Před brankou byli další fotbalisté Stoke, kteří mohli svůj tým podržet, ale nestalo se tak. Crouch se snažil balon odkopnout do bezpečí, ale místo toho si dal vlastní gól. Nicméně tato branka byla oficiálně připsána hlavičkujícímu CAULKEROVI.
     
    34
    Barton má zdravotní potíže a nemůže pokračovat ve hře, a tak ho nahrazuje Phillips. Doufejme, že Bartonovo zranění nebude příliš vážné a brzy se bude prohánět po zeleném pažitu.
    Kranjčarova nepřesná střela.
     
    33
    Kranjčar obdržel přihrávku a vzal vše na sebe, když se prezentoval střelou z dálky, která nevypadala vůbec špatně, ale stav skóre se nemění, protože balon skončil těsně nad pravým horním rohem branky.
     
    31
    Moses se dobře rozhlédl a všiml si, že se mu nabízí Crouch, a tak mu přihrál. Crouch si navedl míč na střelu a vypálil ke vzdálenější tyči, avšak jeho pokus branku o kousíček minul.
    Mame DIOUF - 0:1
     
    11
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Po delší době se hosté dostali na útočnou polovinu a určitě tohoto ofenzivního výletu nelitují. Na levém křídle se dobře uvolnil Moses, který obdržel přihrávku, ale nebyl v jednoduché situaci, protože ho obtěžovali hned dva bránící protihráči. Nicméně Moses si poradil zkušeně a před branku poslal nadýchaný centr, ke kterému se dostal Crouch a sklepl ho pro svého spoluhráče. MAME BIRAM DIOUF byl v lepší pozici a přesnou trefou zblízka nedal Greenovi šanci.

    Lucie Rapantová

    Branky: 42. Caulker (Mutch), 88. Kranjčar – 11. Diouf (Crouch), 51. Crouch (Moses)

    Karty:   74. Traoré (QPR), 85. Fer (QPR) – 45+2. Pieters (STK), 81. Diouf (STK), 84. Shawcross (STK), 88. Sidwell (STK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:3.
    Queens Park Rangers: Green – Isla, Caulker, Ferdinand, Traoré – Mutch (50. Henry), Barton (C) (34. Phillips), Fer, Kranjčar – Austin, Vargas (70. Zamora).
    Náhradníci: McCarthy – Onuoha, Dunne, Phillips, Henry, Hoilett, Zamora.

    Stoke City: Begović – Bardsley, Shawcross (C), Wilson, Pieters – Whelan, N´Zonzi – Diouf, Adam (70. Sidwell), Moses (79. Arnautović) – Crouch.
    Náhradníci: Sørensen – Huth, Muniesa, Sidwell, Arnautović, Assaidi, Krkić.

    Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child