Stoke – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Stoke City
1:0 (1:0)
Newcastle United
Pondělí 29.09.2014, 21:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    84
    Colback měl gól na kopačce, ale ke vší smůle trefil pouze brankovou konstrukci. Z pravé strany se dobrým centrem prezentoval Obertan a našel na malém vápně právě Colbacka, který si zpracoval balon na levačku a poté vypálil, ale jak už bylo řečeno, trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    82
    Hrací plochu opouští aktivní Moses, místo kterého si poslední minutky zahraje Assaidi.
     
    78
    Skvělou přihrávku do běhu obdržel Arnautović, který postupoval sám na brankáře, ale ve velmi zajímavé šanci selhal. Arnautović sice Krula překonal, ale střela ke vzdálenější tyči byla nepřesná a branku asi o metr minula. Nicméně veškerá snaha byla zbytečná, protože sudí odpískal Arnautovićovi ofsajd.
     
    74
    Dohráno má dnes Cabella, kterého nahrazuje Ameobi.
     
    68
    Hrací plochu opustil Gouffran, kterého nahradil Obertan.
     
    65
    Faulovaný byl Gouffran, proti kterému se provinil Whelan a sudí jeho nedovolený zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    62
    Arnautović založil útočnou akci a domácí tým mohl navýšit své vedoucí skóre. Přihrávku od Arnautoviće obdržel Moses, kterému se do kombinace nabídl Crouch a chtěl mu míč vrátit, ale přes dva bránící protihráče přihrávka neprošla. Nicméně poté oba hráči Newcastlu zazmatkovali a balon propadl až k Mosesovi, který měl před sebou pouze brankáře. Gólman Krul se ale blýskl výtečným zákrokem a v těžké situaci svůj tým podržel.
     
    61
    Domácí se rozhodli pro změnu v sestavě: dohráno má Adam, kterého vystřídal Ireland.
     
    60
    Rozhodčí znovu přerušuje hru, tentokrát kvůli faulu. Proti pravidlům se provinil Cissé a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    58
    Volný přímý kop si vzal na starost Arnautović a rozhodl se pro střelu, která nebyla vůbec špatná. Balon se dostal přes bránící zeď, ale Krul měl přehled a nebezpečný pokus zneškodnil.
     
    48
    Krul měl teď obrovské štěstí, protože neměl žádný výhled a pomohla mu tyč! Domácí tým zahrával volný přímý kop a nebylo to vůbec marné. Nejprve před brankou přistál nadýchaný centr, ke kterému se snažil dostat Adam, ale na poslední chvíli se do všeho vložil bránící protihráč, který nastavil kopačku a Adama ke střele nepustil. Nicméně k odraženému balonu se ve velkém vápně dostal Arnautović, který ze své kopačky vyslal jedovatou střelu a trefil tyčku.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupil Rivière, kterého vystřídal Cissé. Je pravda, že Rivière byl v prvním poločase velmi neviditelný, a tak věřme, že jeho kolega Cissé bude úspěšnější.
     
    45
    Na druhé straně se dostal k odraženému balonu Arnautović a prezentoval se prudkou střelou z 12 metrů. Nicméně Krul zůstal bez zákroku, protože mu pomohl spoluhráč, který jedovatý pokus zablokoval.
     
    44
    Domácí tým se před rohovým kopem sice ubránil, ale k odraženému míči se dostal Janmaat, který se prezentoval velmi nepříjemnou střelou z 25 metrů. Nicméně Begović se skvěle natáhl ke vzdálenější tyči a míč konečky prstů vytlačil.
     
    42
    Faulovaný byl Moses, kterého Colback zatáhl za dres a sudí mu udělil žlutou kartu.
     
    38
    Standardní situaci si vzal na starost Colback a prezentoval se velmi dobrým centrem. Ke střele hlavou se dostal Dummett, jenž pálil z 16 metrů, ale jeho pokus branku o kousíček minul.
     
    23
    Diouf nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na trávníku nahrazuje Arnautović.
     
    21
    Moses se dožaduje pokutového kopu, protože v souboji s Gouffranem upadl v pokutovém území. Nicméně rozhodčí penaltu nenařídil. Nešlo pořádně vidět, zda tam kontakt byl, ale je možné že Gouffran zasáhl balon.
    Peter CROUCH - 1:0
     
    15
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    PETER CROUCH právě potvrdil, že výběr místa ve vápně má opravdu výborný. Na levé straně měl balon Moses, který se dobře rozhlédl a poté před branku vyslal nadýchaný centr, ke kterému se dostal právě hlavičkující PETER CROUCH a přesnou trefou nedal Krulovi šanci. Coloccini se snažil útočníka zastavit, ale ubránit ho nedokázal.

    Lucie Rapantová

    Branky: 15. Crouch (Moses)

    Karty:   65. Whelan (STK) – 42. Colback (NEW), 60. Cissé (NEW)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:7.
    Stoke City: Begović – Bardsley, Shawcross (C), Wilson, Muniesa – Whelan, N´Zonzi – Diouf (23. Arnautović), Adam (61. Ireland), Moses (82. Assaidi) – Crouch.
    Náhradníci: Sørensen – Pieters, Huth, Ireland, Arnautović, Assaidi, Krkić.

    Newcastle United: Krul – Janmaat (C), Coloccini, Williamson, P. Dummett – Tioté, Colback – Sissoko, Cabella (74. Sa. Ameobi), Gouffran (68. Obertan) – Rivière (46. Cissé).
    Náhradníci: Elliot – Taylor, Anita, Obertan, Armstrong, Cissé, Sa. Ameobi.

    Rozhodčí: Pawson – Bryan, Hatzidakis
    bahis siteleri