Orange 20 – Žilina 1:3 (kon.)
konec
HK Orange 20
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
MsHK Žilina
sk Čtvrtek 30.10.2014, 17:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu, Ružinov • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    HK Orange 20

    Reprezentačná dvadsiatka sa počas tohto ročníka znovu stačí statočne bojovať proti skúsenejším a konsolidovanejším celkom z našej extraligy. A veru ten boj vôbec nie je márny – naša reprezentácia už dokázala favoritov prekvapiť, keď vyhrala doma nad Banskou Bystricou a po nájazdoch zvíťazila vo Zvolene. Oporou je najmä brankár Denis Godla, ktorý sa nachádza v širšom kádri bratislavského Slovana a v tejto sezóne si drží výbornú úspešnosť zásahov 91,91%. Hlavným cieľom stále zostáva príprava na decembrové MS do 20 rokov, pozitívne výsledky v extralige však samozrejme potešia vždy.
     
    MsHK DOXXbet Žilina

    Žilinským vlkom zatiaľ príliš nepomohla ani trénerská zmena, keď sa vedenia tímu ujal úspešný kouč Peter Mikula. Oproti začiatku sezóny to však predsa len je určitý posun – Žilinčania sa odrazili z tých úplne posledných priečok a dotiahli sa na pozície zaručujúce play-off. Oporou tímu je nová brankárska posila Karol Križan, postupne sa mu snažia sekundovať aj ďalší hokejisti v drese žilinského celku.
     
    Vzájomný zápas v sezóne

    Tieto tímy sa spolu stretli 11.9. na ľade Žiliny. Dvadsiatka išla už vo 4.minúte do vedenia po góle Hochela, Žilina ale ešte do konca prvej časti otočila gólmi Novotného a Procházku. Novotný pridal v druhej tretine ďalší gól, ktorým stanovil konečný výsledok na 3:1 pre Žilinu.
     
    Aktuálna forma

    Dvadsiatka hrá mimo oficiálneho poradia, predsa len by však bolo dobré povedať si niečo k jej forme. Naši mladí hokejisti ťahajú sériu troch prehier – tá posledná prišla ešte v minulom týždni, keď v Poprade prehrali vysoko 2:7.

    Žilina sa v posledných kolách dostala do výbornej pohody. V štyroch posledných stretnutiach totiž Vlci dvakrát zvíťazili v riadnej hracej dobe, raz po nájazdoch a prehrali len s majstrovskými Košicami. V tabuľke je Žilina na 9.mieste so ziskom 18 bodov, len o skóre zaostáva za 8.miestom, kde je Martin.
     
    Vložený zápas Tipsport extraligy nám odpovie na otázku, či Žilina už naozaj zažehnala krízu z úvody sezóny, pričom budeme zvedaví aj na výkony našich mladých hokejových nádejí – vítam vás pri sledovaní vloženého zápasu 19.kola Tipsport extraligy medzi Orange 20 a Žilinou. Na štadióne v Ružinove uvidíme súboj mladíckeho elánu so skúsenosťami, pričom sme veľmi zvedaví, kto sa na konci bude radovať. Hosťom ide o veľa – v prípade výhry sa totiž dostanú na 8.priečku, ktorá zaručuje play-off. Domáci zase bojujú o svoje miesta v reprezentačnom výbere pre MS, preto majú o motiváciu postarané v každom zápase. Čaká nás zaujímavé meranie síl – pri jeho sledovaní sa na vás vo štvrtok od 17:30 teší Tomáš Schügerl!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Orange 20: Godla – Bačik, Hochel, Skalický, Kabáč, Petráš – Jendroľ, Pavúk, Koyš, Sukeľ, Briestenský – Varga, Fekiač, Bondra, Rehák, Galis – Mendrej, Giľák, Tábi, Horvát, Hrušík

    MsHK DOXXbet Žilina: Cibuľa – Krčula, Dresler, Procházka, Kristek, Kanko – Hudec, Bajaník, Jabrocký, Novotný, Šimko – Ďurkech, Bobček, Valášek, Rusnák, Drevenák – Bednár, Haluza, Kubiš, Drábek, Lipovský.
     
    Pekný večer prajem všetkým hokejovým priaznivcom z bratislavského Ružinova. O niekoľko chvíľ sa tu začne extraligové stretnutie medzi domácim HK Orange 20 a hosťami zo Žiliny. Na jednom z najchladnejších štadiónov v extralige sa dnes zišla naozaj komorná návšteva, predsa len, dnes večer hrá svoj zápas aj Slovan v KHL, pričom samotná Bratislava sa pred sviatkami pomaly vyľudňuje. My tu však dnes večer nechýbame, a v priamom prenose vám sprostredkujeme toto pevne verím že zaujímavé meranie síl. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Tímy už prichádzajú na ľadovú plochu, domáce ,,Pomaranče" tentoraz v dresoch modro-oranžovej farby. Z publika sa ozval nesmelý potlesk, miestni dnes budú určite drukovať ,,svojim" mladým talentom. Hostia nastupujú takisto v tradičných žlto-zelených dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:56
    V prvej minúte sledujeme opatrný hokej, ani jeden z tímov sa zatiaľ nehrnie do veľkého útočenia. Čakáme na prvý prienik jedného z mužstiev do útočnej tretiny.
     
    01:06
    Domáci v obrovskej šanci, keď mohli otvoriť skóre! Sukeľ dostal v útočnom pásme fantastickú krížnu prihrávku, pričom sa rútil sám na Cibuľu, zblízka ale mieril vedľa brány!
     
    02:18
    Tempo hry sa nám pomaly zrýchľuje, svoju prvú strelu vyslali aj hostia, Kristekov príklep od mantinelu ale Godla videl a puk tak dokázal vyraziť.
     
    03:06
    Žiličania zotrvali v útočnej snahe, skorá šanca dvadsiatky ich asi prebudila. Puk do pásma zaviezol Kubiš, následné nahodenie pred bránu schoval do lapačky pozorný Godla.
     
    03:46
    Vlci podnikli útočný výpad v troch hráčoch, Procházka ťahal puk stredom klziska, pričom miesto prihrávky to skúsil strelou a neurobil dobre – mieril totiž pomerne výrazne nad bránu.
     
    04:13
    Hostia si teraz držia útočné pásmo, po sérii prihrávok pálil príklepom od modrej Bobček, Godla je zatiaľ pevný a aj teraz kryl puk do svojej výstroje, nedovolil hosťom dorážať.
     
    04:56
    Ďalšia strela od obrancu Žiliny Bobčeka, tentoraz sa dostal ku krížnej prihrávke a skúsil to krížnou strelou z ľavého kruhu, Godla vyrazil ramenom nad vo výbornom zákroku.
     
    05:33
    Tak mladíci môžu konečne nabrať trochu dych, Žilina ich totiž zvierala v ich obrannom pásme. Túto akciu hostí však zastavil ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    05:48
    Hostia vyhrali buly a okamžite sa usadili v pásme, Krčula posielal od modrej nebezpečný puk ,,na teč" pred bránu, jeden z útočníkov tam puk naozaj nebezpečne tečoval a len tesne minul priestor pri pravej žrdi.
     
    06:24
    Prvý zákrok brankára hostí Cibuľu, Kabáč sa dostal k puku na pravom kruhu a príliš sa nerozpakoval, jeho strelu vyrazil brankár hostí hokejkou do ochrannej siete.
     
    06:49
    Dvadsiatka je v pásme zriedkakedy, ale vždy je nebezpečná! Po ďalšom trochu šťastnom odraze puku sa k strele z medzikružia dostal Petráš, jeho nečakaná strela len tesne minula ľavý horný roh!
     
    07:03
    Je tu prvá presilovka, zahrajú si ju domáci. Kapitán hostí Kristek inkasuje menší trest za napadnutie.
     
    08:02
    Presilovka mladíkom vôbec nevychádza, ešte sa nedokázali dostať do útočného pásma. Minúta z presilovky je preč, domáci kombinujú vo vlastnom obrannom pásme.
     
    08:43
    Tak toto sa len tak nevidí...Žilinčania získali v oslabení puk a mohli postupovať do brejku dvoch proti jednému, zbytočne si to však pokazili, keď jeden z hráčov prekročil modrú čiaru príliš rýchlo a vystavil sa do ofsajdu.
     
    09:03
    Hostia v plnom počte, bez väčších problémov i starostí ubránili prvú presilovku zápasu.
     
    09:36
    Vlci prečkali oslabenie a okamžite sa vydali vpred, z ľavého kruhu to peknou strelou z plnej rýchlosti skúsil Kanko, Godla ale pri ľavej žrdi s prehľadom zasiahol lapačkou.
     
    10:46
    Žilina sa snažila predrať do útočnej tretiny a niečo tam vymyslieť, znovu však bol jeden z hráčov v postavení mimo hry. Hostia sú síce aktívnejší, skutočne veľkú príležitosť ale ešte nemali.
     
    11:19
    Tak akoby som to privolal, hostia mali prvú veľkú šancu! V útočnom pásme pekne zakombinovali, pričom na konci bola krížna prihrávka na Drevenáka, ktorý zblízka strelou z prvej prestrelil bránu!
     
    12:14
    Výborný Godla, keď zachránil domácich od inkasovaného gólu! Podobná akcia Žiliny ako pri predchádzajúcom momente – znovu tu bola krížna nahrávka, tentoraz na Jabrockého, ten aj dokázal vystreliť do priestoru brány, Godla vyrazil betónom!
     
    13:12
    Brankár dvadsiatky upokojuje hru, keď pod svoju lapačku schoval nahodenie Kristeka. Hostia zapli na vyššie obrátky a prichádzajú aj šance, domáci sa zatiaľ statočne bránia.
     
    13:33
    Žilina ostáva v pásme, Jabrocký sa tam snažil vykorčuľovať spoza brány a zasunúť puk k bližšej žrdi, Godla tam bol včas a pokryl puk pod svojím ľavým betónom.
     
    14:38
    Nápor Žiliny bude umocnený presilovkou! Na trestnú lavicu si totiž sadá Kabáč, inkasuje menší trest za podrazenie.
     
    15:08
    Hostia sa okamžite usadili v útočnom pásme, Kristek tam hrá rolu obrancu. Aj to skúsil strelou po ľade, pred bránou ešte clonil jeho spoluhráč, Godla to napokon s námahou za pomoci ľavého betónu zvládol.
     
    16:07
    Hostia strácajú útočné pásmo, okrem jednej strely Kristeka zatiaľ v presilovke prakticky nič nevymysleli. Pomaly sa blíži jej koniec, stále hráme bez gólov.
     
    16:38
    Domáci prečkali oslabenie, Kabáč na ľade a oba tímy tak hrajú v plnom počte.
     
    17:23
    Obrovská šanca hostí, Šimko si vo vzduchu spracoval dlhú prihrávku a mieril sám na Godlu, aj si dokázal brankára domácich obhodiť, na puk ale potom nedočiahol a do odkrytej brány už nezakončil!
     
    18:25
    S blížiacim sa koncom tretiny sledujeme zvýšenú aktivitu hostí, tí vyslali na Godlu niekoľko striel, ani jedna sa ale neujala. Posledný pokus prišiel od Drábeka, keď zakončoval zblízka po samostatnom prieniku, Godla na dvakrát kryl.
     
    19:04
    Žilina vyhrala buly v útočnom pásme a Kanko mal medzi kruhmi dostatok priestoru, jeho tvrdú strelu po ľade ale napokon zablokoval obranca.
     
    19:47
    V samom závere tretiny ešte šanca hostí, keď sa do puku na ľavej strane pásma z prvej oprel Rusnák, Godla ale na strelu dobre videl a tak ju dokázal vyraziť na ochrannú sieť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina, po ktorej je stav bezgólový. Hostia sú aktívnejším mužstvom, podľa očakávania sa chopili taktovky, zatiaľ im ale nevychádza finálna fáza, a to hlavne vďaka skvelému výkonu brankára Godlu. Sledujeme zaujímavý hokej, o útočné brejky sa v ňom snažia aj domáci mladíci. Pri pokračovaní zápasu sa na vás teším od 18:15.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Hostia začali druhú tretinu svižne, keď si dlhú prihrávku v pásme spracoval Kristek a posunul ešte do druhej vlny Kankovi, jeho strelu zlikvidoval betónom Godla.
     
    22:02
    HK Orange 20 dalo gól!
    Je tu prvý gól zápasu a prekvapivo ho strieľa domáci tím! Mladíci dokonale zaskočili Žilinu a otvárajú skóre! Začalo to nenápadne – a to strelou od modrej, ktorú vyslal Pavúk, pričom puk pred Cibuľom ešte nádherne tečoval MATÚŠ SUKEĽ a rozvlnil sieť!
    Asistencie : Branislav Pavúk, Dominik Briestenský
     
    23:17
    Žilina bude môcť odpovedať v presilovke, na trestnú lavicu si totiž sadá Jakub Varga, ten inkasuje menší trest za krosček.
     
    24:01
    Žilinčania boli v útočnom pásme v postavení troch proti jednému, Kristek však ešte spred odkrytej brány dosť nepochopiteľne prihrával, navyše aj nepresne.
     
    24:19
    Pokračuje žilinský presilovkový tlak, Novotný poslal na bránu tvrdý príklep od pravého mantinelu, Godla bol pozorný a kryl puk vo svojej výstroji.
     
    25:17
    Domáci nakoniec oslabenie ustáli, i keď Žilina nehrala presilovku zle. Dvadsiatka tak stále drží prekvapivé jednogólové vedenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 141 divákov.
     
    25:43
    Trochu kuriózna situácia, Žilinčan Ďurkech pálil od modrej čiary, a mieril dosť nepresne, puk sa však záhadne odrazil od zadného mantinelu a skončil na zadnej sieťke, rozhodca potom prerušil hru.
     
    26:16
    Hostia v náznaku šance, Jabrockému ale v streleckej pozícii skĺzol puk z hokejky. Druhá tretina je v znamení dobýjania domácej brány v podaní hostí, ktorých navyše rozhodil aj inkasovaný gól.
     
    27:38
    Nebezpečný brejk domácich, tí týmito útokmi neustále hrozia obrane hostí. Útok troch proti dvom riešili mladíci postupnými nahrávkami z ľavej strany až na tú pravú, zakončujúci hráč však na puk nedosiahol.
     
    28:14
    Už sa ale hrá v obrannom pásme domácich, Krčula tam znovu posielal tvrdú strelu od modrej, Godla toho veľa nevidel, aj tak ale puk vyrazil pri ľavej žrdi.
     
    28:38
    Žilina dala gól!
    Neskutočná skrumáž pred Godlom nakoniec rezultuje vo vyrovnávajúci gól! Začalo sa to znova u Krčulu, jeho strelu od modrej vyrazil Godla len pred seba, kde najprv neúspešne dorážal Drábek, aj toho Godla vychytal, puku sa však napokon ujal JAKUB KUBIŠ a doslova dotlačil puk za čiaru!
    Asistencie : Matej Valášek, Jakub Drábek
     
    29:48
    Žilina dala gól!
    Žilina za minútu a pár sekúnd otáča vývoj skóre a už vedie! Predchádzala tomu vskutku rýchla akcia – na jej konci bol IGOR BOBČEK, ktorý puk umiestnil presne povedľa Godlu do siete – hostia vedú!
    Asistencie : Jaroslav Kristek
     
    31:10
    Hostia sú na koni, ich aktivita môže pokračovať v presilovej hre. Na trestnú lavicu si za vrazenie na mantinel sadá Jakub Varga.
     
    31:43
    Žilinčania zamkli svojich súperov v ich obrannom pásme, výsledkom ale bola len nepresná strela Dreslera, ktorý mieril vysoko nad bránu. Stále je tu ešte minúta presilovky.
     
    32:53
    Domáci nielenže získali cenné sekundy v pásme súpera, popri tom sa aj vyrovná počet hráčov na ľadovej ploche. Matej Valášek totiž inkasuje menší trest za vrazenie.
     
    33:11
    Začína sa takmer kompletná dvojminútová presilovka domácich, tí už sú v plnom počte. Dvadsiatka sa môže otriasť z dvoch inkasovaných gólov a prípadne aj vyrovnať v presilovej hre.
     
    34:05
    Mohlo byť vyrovnané! Briestenský sa dostal k voľnému puku medzi kruhmi a z ničoho nič mieril sám na Cibuľu, snažil sa ho položiť na ľad a po forehandovej sťahovačke zakončiť, brankár hostí sa rozložil pri ľavej žrdi a predviedol perfektný zákrok betónom!
     
    35:00
    Tak napokon hostia svoje oslabenie ustáli, hrajú v plnom počte hráčov.
     
    35:37
    Domáci sa trochu dostali späť do hry, už sú znovu nebezpeční. Rehák sa takmer dostal do samostatného prieniku, napokon mu puk ušiel a tak mohla obrana hostí ostať pokojná.
     
    36:41
    Prvý útok Vlkov znovu v akcii, keď Kristek potiahol puk po ľavej strane a bekhendovou prihrávkou vyzval pred bránou Procházku, Godla ale včas zasiahol.
     
    37:22
    Znovu spolupráca dvojice Kristek-Procházka, a teraz to bolo ešte nebezpečnejšie! Prvý menovaný predložil Procházkovu vyloženú pozíciu na ľavej strane, Godla sa ešte len presúval, zatiaľ čo Procházka trafil do žrde!
     
    38:29
    Rusnák v drese Žiliny si pekne potiahol puk na pravý kruh a skúsil to šikovnou strelou spoza obrancu, zasiahol Godlu do masky, kvôli čomu potom rozhodca prerušil hru.
     
    39:06
    Hostia by ešte radi do konca tretiny navýšili svoj náskok, pokúsil sa o to Drevenák, jeho individuálny únik po pravej strane zakončený strelou na bližšiu žrď ale k úspechu neviedol.
     
    39:43
    Hostia predviedli veľmi nepresnú rozohrávku, tá končí zakázaným uvoľnením. Zaujímavý je pohľad na striedačku hostí – tam sa tréner Peter Mikula statočne hnevá nad týmito nevynútenými chybami svojich hráčov...
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám druhá tretina, v ktorej sme videli tri góly a bleskový obrat Žiliny. Skóre totiž otvorili domáci, keď puk za Cibuľu presne umiestnil Sukeľ. Zdalo sa, že to budú mať potom hostia ešte ťažšie, vykúpil ich však úsek na prelome tretiny – tam dokázali v rýchlom slede dvakrát skórovať a stanoviť priebežný stav. Nič však ešte nie je rozhodnuté, Žilina dnes robí zbytočne veľa chýb, pričom domáci sú v útoku stále nebezpeční, hlavne z brejkov. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším od 19:03.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Vlci začínajú aj tretiu časť aktívne, predsa len, pre Žilinu by to boli dôležité tri body. Túto akciu ale zastavil ofsajd útočiaceho hráča.
     
    41:17
    K slovu sa chce samozrejme dostať aj dvadsiatka, Rehák si potiahol puk do pásme a skúsil to strelou k ľavej žrdi, mieril ale mimo.
     
    41:48
    Hra sa otočila na druhú stranu, kde zblízka mohol strieľať Valášek,, mieril to Godlovi medzi betóny, brankár domácich ich však rýchlo sklepol a puk vyrazil.
     
    42:36
    Zámok hostí, ktorí točili domácich v ich obrannej tretine, najnebezpečnejšia bola strela Drábeka k bližšej žrdi, Godla si puk v spleti tiel našiel a vyrazil.
     
    43:38
    Žilinská prvá formácia to znovu roztočila v útočnom pásme, aj napriek enormnej snahe Procházku a neskôr Kristeka to ale k nebezpečnému zakončeniu neviedlo. Hostia sú v týchto chvíľach lepším mužstvom.
     
    44:18
    Tak puk po tejto akcii skončil až na tribúne, stalo sa to po tom, ako útok hostí potiahol Šimko a snažil sa zakončovať z ľavého kruhu, obranca puk zablokoval vysoko nad.
     
    44:43
    Tlak hostí môže pokračovať, majú k dispozícii presilovku. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Dominik Rehák.
     
    45:39
    Žilina dala gól!
    Tak toto bol síce gól kuriózny, napriek tomu ale samozrejme platí! V obrovskej šanci už bol Kristek, ktorý prestrelil odkrytú bránu. Puk sa odrazil od zadného mantinelu presne pred bránu, kde bol voľný PETR KANKO a pohotovo umiestnil puk poza chrbát Godlu!
    Asistencie : Jaroslav Kristek, Milan Procházka
     
    47:08
    Žilinčania odskakujú na dva góly, zdá sa že, neohrozene smerujú k trom bodom. Uvidíme, ako sa domáci s touto náročnou situáciou vysporiadajú, dnes už dokázali favorita viackrát potrápiť.
     
    48:08
    Sympatický útok domáceho celku, Horvát potiahol puk do pásma a do tandemu vyzval na strelu Hrušíka, na jeho pokus Cibuľa dobre videl a predviedol istý zákrok.
     
    48:44
    Žeby ten tretí gól mladíkov nabudil, alebo hostí uspokojil? Veru neviem, ale evidujeme ďalší strelecký pokus od domácich – Hochel vypálil tesne spoza modrej čiary príklepom, jeho dobrú strelu Cibuľa kryl.
     
    49:15
    Dvadsiatka ostáva v pásme, Bačik poslal puk na teč pred bránu, Kabáč bol pred bránou, puk však zasiahol veľmi nešťastne a umiestnil ho na ochrannú sieť.
     
    49:48
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Hostia podnikli brejk do rozhodenej obrany, Novotný ešte vhodný moment na zakončenie preváhal, napokon ale vyzval do zakončenia krížnou prihrávkou Bobčeka, ktorý zblízka mieril tesne mimo pravej žrde!
     
    50:42
    Závar pred bránou Žiliny, puk tam poskakoval na hranici bránkoviska a do zakončenia sa tam dral predovšetkým Horvát, obrancovia hostí puk s námahou upratali do bezpečia.
     
    51:47
    Hrá sa v naozaj výbornom tempe, keď útok strieda útok. Domáci už trochu otvorili hru, čo využívajú hostia na rýchle brejky. V Ružinove sa teraz hokejom rozhodne nenudíme.
     
    52:54
    Veľmi pekná akcia v podaní hosťujúceho Šimka, ten si vykorčuľoval spoza brány a dostal sa aj do zakončenia, jeho strelu zápästím zblízka vyrazil skvelý Godla.
     
    53:46
    Pomaly sa blížime k záveru zápasu, ak chcú domáci ešte pomýšľať na body, mali by čo najskôr skórovať. Zatiaľ tomu ale nič nenasvedčuje, Žilina si skúsene udržiava náskok.
     
    54:31
    Zaujímavá akcia Žiliny, keď hostia umne zakombinovali v útočnom pásme a takmer mohli zakončovať do odkrytej brány, obetavo sa tam však hodil obranca a zachránil domácich od štvrtého gólu v ich sieti.
     
    55:09
    Tak ešte to mohla byť veľká dráma! Dvadsiatka znovu pekne zakombinovala, pričom na konci akcie bol Petráš, ktorý mohol zakončovať sám pred Cibuľom! Mieril to do horných partií brány, brankár hostí famózne zachránil vyrážačkou!
     
    55:28
    Aktivita domácich pokračuje, Kabáč si pekne vyšiel až z rohu klziska a zakončoval z bezprostrednej blízkosti, aj tento pokus ale Cibuľa kryl. Čas sa domácim už kráti...
     
    56:07
    Vlci stále hrozia svojimi brejkami, do jedného z nich sa dostal Drevenák a zakončil strelou zápästím, Godla vyrazil pri pravej žrdi.
     
    56:46
    Cibuľa takmer zavaril hosťujúcemu tímu, keď podcenil nahodenie zo stredného pásma a puk mu takmer doskákal do siete, nakoniec skončil tesne mimo pravej žrde.
     
    57:21
    Domáci v skvelej šanci – až traja postupovali proti jedinému obrancovi! Až do poslednej chvíle robili všetko dobre, práve v tej chvíli ale Petráš nepresne nahrával spoluhráčovi na ľavú stranu, ten by mohol inak zakončovať do odkrytej brány!
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    58:24
    Domáci to stále nezabalili, naďalej sa tlačia dopredu, pričom teraz mohol z ľavého kruhu vo výbornej pozícii strieľať Bondra, strelou po ľade mieril vedľa ľavej žrde!
     
    58:39
    Na druhej strane zase efektný zákrok Godlu, ktorý vo vzduchu v otočke chytil Kristekovu strelu smerujúcu do horných partií brány.
     
    59:22
    Domáci sa ešte snažia niečo vymyslieť, k čistým šanciam sa už v týchto chvíľach ale nedostávajú. Zdá sa, že Žilina si už svoj náskok ubráni, tréner Bokroš zatiaľ ani neskúsil power-play.
     
    59:42
    Ešte v závere šanca hostí, keď Procházka pristavil puk Ďurkechovi a ten mohol zakončovať spomedzi kruhov, Godla sklepol betóny a výborne zasiahol.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Hostia si z Bratislavy odvážajú zaslúžené víťazstvo a tri body. Domáci mladíci im boli zdatnými súpermi, dokonca sa dostali do vedenia a zdalo sa, že by z toho mohol byť ich ďalší prekvapivý bodový zásah. O výhre Žiliny rozhodol úsek v polovici zápasu, kedy Vlci dvomi gólmi v krátkom slede otočili skóre vo svoj prospech. V tretej tretine trochu šťastným zásahom Kanka rozhodli o konečnom skóre a o tom, že sa na úkor Martina posúvajú v tabuľke do postupovej osmičky v boji o play-off.
     
    My vám ešte o niekoľko chvíľ prinesieme hlasy trénerov z pozápasovej tlačovej konferencie. Sme zvedaví, ako hlavní tréneri zhodnotia vývoj dnešného duelu.
     
    Peter Mikula, tréner Žiliny :

    ,,Nie sme prvé, ani posledné mužstvo, ktoré má s dvadsiatkou problémy. Splnili sme svoj cieľ, snahu hráčom nemôžem uprieť. Ďakujem hráčom, že zápas zvládli. Na druhej strane, nedostatky, ktoré máme ohľadom taktiky, nás neustále trápia a robia nám problémy. V tretej tretine sme dokázali udržať priaznivý stav, čo nás teší."

    Ernest Bokroš, tréner SR 20:

    ,,Dnes nemôžeme byť spokojní, akoby chlapci nešli naplno. Akoby už mali v mysli blížiaci sa turnaj, stretnutie síce splnilo účel, ale nie sme spokojní. Už sme dokázali odohrať lepšie stretnutia."
     
    S konštatovaním, že Žilina zvíťazila nad reprezentačnou dvadsiatkou 3:1 a pokračuje vo svojej zlepšenej forme, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (20:22:46)

    Branky a nahrávky: 23. Sukeľ (Pavúk, Briestenský) – 29. Kubiš (Valášek, Drábek), 30. Bobček (Kristek), 46. Kanko (Kristek, Procházka)


    HK Orange 20: Godla (Okoličány) – Bačik, Hochel, Skalický, Kabáč, Petráš – Jendroľ, Pavúk, Koyš, Sukeľ, Briestenský – Varga, Fekiač, Bondra, Rehák, Galis – Mendrej, Giľák, Tábi, Horvát, Hrušík
    MsHK Žilina: Cibuľa (Križan) – Krčula, Dresler, Procházka, Kristek, Kanko – Hudec, Bajaník, Jabrocký, Novotný, Šimko – Ďurkech, Bobček, Valášek, Rusnák, Drevenák – Bednár, Haluza, Kubiš, Drábek, Lipovský

    Rozhodčí: Stano – Kacej, Orolín

    Diváci: 141
    bahis siteleri