Buffalo – Boston 2:3 (po pr.) | New Jersey – Winnipeg 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Los Angeles 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 4:5 (0:1 po s.n.) | Tampa – Philadelphia 4:3 (kon.) | Florida – Arizona 2:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 2:0 (kon.) | Minnesota – San Jose 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – NY Islanders 5:0 (kon.)
Vancouver – Montreal 3:2 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
Pátek 31.10.2014, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Daniel SEDIN - 3:2
     
    62:45
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky přece jen využívají přesilovou hru a z dnešního utkání si odnesou dva body. Spolupráce bratrů Sedinů zafungovalo jako už poněkolikáté v letošní sezóně na výbornou. Henrik nabral v obranném pásmu rychlost, proletěl středním pásmem a na pravém kruhu našel hokejku svého bratra. DANIEL SEDIN si kotouč v jízdě přehodil z bekendu na forhend a neomylně zavěsil. Asistence: Henrik Sedin
     
    62:32
    Tomáš Plekanec se v oslabení propracoval k slibné příležitosti. V situaci jeden na jednoho ale trefil pouze Millerovy betony.
     
    60:50
    Tom Gilbert teď svým spoluhráčům pořádně zavařil. Za nedovolené bránění Edlera stráví za katrem dvě minuty.
    Max PACIORETTY - 2:2
     
    57:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po sérii chyb v domácích obránců hosté srovnávají na 2:2. David Desharnais posunul kotouč na Dala Weise, který následně našel v ještě lepší pozici stojícího MAXE PACIORETTYHO. Ten z pravého kruhu poslal nechytatelnou střelu do sítě Millerovy brány Asistence: Dale Weise, David Desharnais
     
    54:07
    Lars Eller se nechává vyloučit v nejméně vhodnou dobu. Jeho podražení Shawn Matthiase ale bylo více než zřetelné. Canucks si tak zahrají první přesilovou hru v zápase.
    Alex GALCHENYUK - 2:1
     
    52:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak přece jen hosté vykřesávají malou jiskřičku naděje. Dělovku P. K. Subbana od modré těsně před Millerem ztečoval do sítě ALEX GALCHENYUK Asistence: P. K. Subban, Alexej Jemelin
    Brad RICHARDSON - 2:0
     
    42:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Po přihrávce Shawna Matthiase prolétl do útočné třetiny BRAD RICHARDSON, který střelou přes obránce prostřelil Careyho Price. Kanadský forward si připisuje třetí gól v sezóně. Asistence: Shawn Matthias, Yannick Weber
     
    39:19
    Z protiútoku zahrozil Mike Bonino. Z levého křídla vyslal nebezpečnou střelu, kterou Price v poslední chvíli přizvedl lapačkou do ochranné sítě.
    Nick BONINO - 1:0
     
    28:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Nepsané pravidlo, které vchází v platnost i v dnešním utkání. Jemelin udělal obrovskou chybu na obranné modré, když kotouč poslal pouze na holi NICKA BONINA. Ten si poté v situaci dva jednoho vyměnil puk s Derekm Dorsettem a v závěru akce zasunul jednoduše kotouč za záda bezradného Price. Asistence: Derek Dorsett.
     
    25:56
    Třetí přesilovka pro Montreal. Dvě minuty si tentokrát odsedí Alexander Edler, který podrazil pronikajícího Alexe Galchenyuka.
     
    24:36
    Slibná šance i na druhé straně. Situaci tři na dva vyřešil Bourque přihrávkou na Tinordiho, který najížděl z druhé vlny. Mladý americký bek ale nezamířil přesně a trefil pouze výstroj Millera.
     
    24:10
    Shawn Matthias promarnil obrovskou příležitost, když po přihrávce Richardsona netrefil z pravého křídla odkrytou branku.
     
    19:54
    Přes ospalou první třetinu přinesl její konec dvě výrazné šance Canucks. Price ale odolal Hamhuisově střele z brankoviště do protipohybu i pokusu Burrowse z osy hřiště.
     
    9:39
    Podruhé v zápase si hostující výběr zahraje v početní výhodě. Tentokrát se proti pravidlům provinil Derek Dorsett, který hákoval Galchenyuka.
     
    5:57
    V situaci dva na jednoho se Hansen rozhodl střílet. Price ale udržel betony u sebe a nedal dánskému forwardovi šanci na skórování.
     
    3:42
    Dale Weise upláchl domácím obráncům, udělal bekendová blafák, avšak v jeho závěru ho lehký seknutí rozhodil Kevins Bieksa. Ten na trestné lavici stráví dvě minuty.

    Miroslav Vozdecký

    Branky a nahrávky: 29. Bonino (Dorsett), 43. Richardson (Matthias, Weber), 63. Sedin (Sedin) – 53. Galchenyuk (Subban, Jemelin), 58. Pacioretty (Weise, Desharnais)


    Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Tanev, Edler, Bieksa, Hamhuis, Weber, Sbisa – Daniel Sedin, Henrik Sedin, Vrbata – Higgins, Bonino, Burrows – Matthias, Richardson, Kassian – Dorsett, Vey, Hansen
    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Jemelin, Gilbert, Markov, Weaver, Beaulieu – Pacioretty, Desharnais, Gallagher –Galchenyuk, Plekanec, Parenteau – Bourque, Prust, Bournival – Moen, Malhotra, Weise

    Rozhodčí: Ian Walsh, Brian Pochmara, Lonnie Cameron, Darren Gibbs

    Diváci: 18 870
    bahis siteleri