Slovan Bratislava U21 – Dubnica 0:0 (kon.) | Lok. Košice – L. Mikuláš 0:3 (kon.) | Trebišov – Bodva Moldava 2:3 (kon.)
konec
FC Lokomotíva Košice
0:3 (0:1)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sk Neděle 02.11.2014, 13:30MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vítam vás pri v poradí už 15. kole DOXXbet ligy skupiny "Východ", v ktorom si sily zmerajú domáca FC Lokomotíva Košice a Liptáci z MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Vďaka nášmu textovému prenosu vám pritom zo zápasu neunikne nič podstatné.

    FC Lokomotíva Košice sa v ostatných zápasoch teší výbornej forme. A niet sa čomu diviť, veď z posledných 3 zápasoch získali "pusinky" dovedna 7 bodov po tom, čo si dokázali poradiť s Rimavskou sobotou (2:0), remizovať na pôde favorizovaného Zvolena (3:3) a rozstrieľať Trebišov pomerom 5:0. Spolu so stúpajúcimi výkonmi Košičanov stúpa aj ich tabuľkové postavenie, pričom po poslednom odohranom kole im patrí priebežná 8. priečka skupiny "Východ". Tú okupujú so ziskom 16 bodov za 5 výhier, 1 remízu a 8 prehier a s celkovým nie príliš priaznivým skóre, 19:22. Na 7. MŠK Rimavskú Sobotu pritom strácajú jediný bod, podobne je tomu aj v porovnaní s 9. Dolným Kubínom – tu majú zasa Košice o bod viac.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš cestuje na východ Slovenska v úlohe favorita a rád by nadviazal na svoje výkony z posledných dvoch zápasoch, v ktorých si do tabuľky pripísal dovedna 4 body. 3 získal po výhre na horúcej pôde SLAVOJa Trebišov (1:2), bod za remízu si Podtatranci vystrieľali proti tímu MFK Košice "B". Po 14 zápasoch patrí Liptovskému Mikulášu priebežná 4. priečka, na ktorú sa usadil so ziskom 22 bodov. Na tretí Bardejov pritom stráca 3 body, pred 4. 1. FC Tatran Prešovom má zasa bod k dobru. MFK v aktuálnom ročníku DOXXbet ligy zvíťazil 7-krát, pričom v 6 zápasoch vyšiel bez úspechu. V jedinom prípade sa body v Mikuláši delili. Hosťom v stretnutí pomáha aj priaznivé skóre, 19:14.

    Oba tímy sa už v prebiehajúcej sezóne DOXXbet ligy stretli. V rámci 4. kola sa zápas odohral na ihrisku Liptovského Mikuláša, kde domáci potvrdili úlohu favorita a zvíťazili najtesnejším možným rozdielom, 1:0.
     
    -3
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Cmarko, Horváth, Rentko, Kolek, Hejnus, Hloušek (K), Kinský, Kokočák, Vilkovský, Labun
    Náhradníci: Sandu – Kuruc, Mrynski, Ondira, Cuprišin, Konkoľ, Kovalik

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Kubena, Kucharčík, Papaj, Jánošík, Válovčan, Kostúrik. Staš, Lišivka, Pastva (K), Kurák
    Náhradníci: Bréda – Mizerák, Laco, Čekan, Chomistek

    Rozhodca: Šuniar – Roszbeck, Tománek.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hostia z Liptovského Mikuláša. Tí prvú útočnú akciu založia v pokoji z vlastnej polovice ihriska.
     
    1
    Vpredu sa však dlho neudržali. Po niekoľkých hlavičkových mikrosúbojoch dokázala Lokomotíva loptu poslať do bezpečnej vzdialenosti a hostí tak do šance nepustí.
     
    2
    Domáci dokonca mohli sami ohroziť Macíka, vpredu si však absolútne nerozumeli a po nepresnom centri skončila lopta len pri stopéroch Mikuláša.
     
    3
    Hostia si vypracovali zaujímavú šancu, keď sa v šestici vyrútili do protiútoku na polovicu súpera, tam však Lokomotíva strelecký pokus dobre zblokovala a lopta Giertla priamo neohrozila.
     
    4
    Hosťujúci Pastva sa ešte napokon dostal k lopte a aj následnej dorážke, zo vzdialenosti asi 30 metrov však priestor troch žrdí prízemnou strelou trafiť nedokázal.
     
    6
    Hra teraz poriadne stratila na tempe. Hosťujúci kouč Karol Praženica rozdáva rady svojim zverencom, Ujhely na druhej strane je zatiaľ pokojný.
     
    7
    Tak toto je v skutku nepríjemné! Hosťujúci Papaj ostáva ležať pred striedačkou Lokomotívy a nevyzerá to s ním vôbec dobre.
     
    7
    Papaj bol našťastie len otrasený a v zápase bude pokračovať.
     
    8
    Hostia sa tlačili do šestnástky, pred pokutovým územím však jeden z ich útočníkov zahral rukou. K lopte sa tak poľahky dostane Lokomotíva.
     
    9
    Liptovský Mikuláš si vypracoval štandardku zo zaujímavej vzdialenosti.
     
    9
    Loptu si postavil Staš, ktorý ju zakrútil do pokutového územia. Jeho center bol však príliš nízky a domáca obrana si s pomocou GIertla predbránkový priestor postrážila.
     
    10
    Za sebou máme už 10 minút stretnutia, počas tých sme výraznejšiu šancu nevideli.
     
    11
    Kapitánovi hostí teraz v súboji vyletel lakeť vyššie, než by mal. Za tento zákrok vidí žltú kartu. Hoci sa vôbec nejednalo o likvidačný zákrok a Pastva sa domácemu ospravedlnil, domáci priaznivci by ho najradšej zakopali pod zem.
     
    13
    Stále počujeme pokrikovačky na Pastvu. Tak toto nemá s futbalom nič spoločné, domáci fans sa teraz prejavuje najhorším možným spôsobom.
     
    14
    Vráťme sa ale k dianiu na ihrisku. Tam má stále prevahu Liptovský Mikuláš, ktorý bude mať výhodu rohového kopu.
     
    14
    Ten nezahrali hostia vôbec zle, aj s kusiskom šťastia sa však Lokomotíve podarilo loptu odvrátiť. Z následného útočného snaženia Mikuláša už nebolo nič.
     
    15
    Ani po situácii z autového vhadzovania gól nepadol. Hostia sú ale k nemu čoraz bližšie.
     
    16
    A ďalší roh pre hostí.
     
    16
    Lopta letela po centri len mimo bránky, Giertl môže odkopávať.
     
    17
    Tak teraz majú domáci veľké problémy s útočnou fázou. Dostať sa prehustený stred ihriska je len veľmi ťažké, vie to aj Labun, ktorému sa to teraz nepodarilo.
     
    18
    Hostia teraz sami pribrzdili svoju akciu a dali šancu Lokomotíve sa ubrániť. Tej sa Košice chytili.
     
    19
    Fanúšikovia Košíc sú poriadne podgurážení alkoholom a ich chorály sú neuveriteľne falošné. Nuž, východniari sa nezaprú.
     
    20
    Kolek teraz ostal po jednom zo súbojov na ihrisku, odkiaľ len veľmi ťažko vstával. V hre bude pokračovať.
     
    22
    Po dlhej dobe si do lopty kopli aj domáci futbalisti, ktorí si však vpredu vôbec nerozumeli a rýchlo o ňu prišli.
     
    23
    Ani z následného protiútoku Liptákov nebolo nič. Loptu ťahal po krídle Pastva, ktorý však presne odcentrovať nedokázal.
     
    24
    Domáci Hloušek zahrával štandardku zo vzdialenosti asi 25 metrov. jeho center bol však tragický. S týmto hostia problémy mať nebudú.
     
    24
    Hloušek si následne v súboji počínal nedovolene, za čo vidí žltú kartu.
     
    26
    Našťastie pre Lokomotívu pálil Válovčan len po zemi, tento priestor mal Giertl dobre pokrytý.
     
    26
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    27
    Po skrumáži v šestnástke sa lopta dostala ku Kurákovi, ktorý zo vzdialenosti asi 20 metrov priestor troch žrdí trafiť nedokázal.
     
    28
    Tomáš Labun sa už nemohol pozerať na trápenie domáceho celku, so svojou rýchlosťou to však teraz prehnal. Domáca Lokomotíva o loptu príde – dopustila sa ofsajdu.
     
    29
    Domáci teraz vyslali nenápadný center, ktorý Macíkovi vypadol z rukavíc, ani to však Lokomotíve na skórovanie nestačilo.
     
    30
    Kolek to v tejto chvíli spravil najlepšie, ako mohol. V mikrosúboji pri bránkovej čiare si počkal na dotyk spoluhráča a loptu už za čiaru púšťal ochotne. Giertl tak dostane šancu upokojiť hru.
     
    31
    Lopta teraz letela do priestoru, kde stali až 4 domáci futbalisti. Lopta však skončila na hrudi Pastvu, ktorý ju bez problémov odvrátil.
     
    32
    Domáci si na útočnej polovici počínali rukou, jej akcia bude ukončená už v zárodku.
     
    34
    Kolek teraz rozbiehal útočnú akciu Lokomotívu, ktorú sa Mikulášu podarilo zastaviť. Domáci sú však s pribúdajúcimi minútami čoraz smelejší.
     
    35
    Lokomotíva rozohrávala rohový kop, ten však Macíkovi problémy nenarobil.
     
    36
    Od konca prvej polovice hry nás delí už len 9 minút, ak samozrejme nerátame prípadný nadstavený čas.
     
    37
    Domáci teraz zahrali svoju najkrajšiu útočnú akciu v zápase, na útočnej polovici však popadali ako hrušky a k strele sa nedostali.
     
    38
    Praženica je čoraz nervóznejší, zrejme vidí v Lokomotíve vyrovnaného súboja a strachuje sa o výsledok. Liptáci veru v posledných minútach nepredvádzajú hru hodnú svojho tabuľkového postavenia.
     
    39
    Kostúrik sa oprel do lopty zo vzdialenosti asi 25 metrov, svätyňu domácich však prepálil.
     
    40
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Minifans Liptovského Mikuláša sa teší po prvýkrát, k lopte sa v šestnástke dostal MARTIN VÁLOVČAN, ktorý prekonal bezmocného Giertla v bránke Lokomotívy.
     
    41
    Domáci sa však nevzdávajú. Z tejto útočnej akcie sa im ale vyrovnať nepodarí.
     
    43
    Nuž, len aby to do polčasu nebolo 0:2. Domáci si teraz nepresnými prihrávkami poriadne komplikujú život.
     
    43
    Hejnus vidí po faule na Kostúrika žltú kartu. Hráč hostí sa ešte chvíľu zvíjal na trávniku, našťastie pre trénera Praženicu nebude musieť striedať.
     
    44
    Hostia už druhý gól zrejme nepridajú. Pastva teraz posielal nepresný center, ktorý zaplával len do rukavíc pripraveného Giertla.
     
    45
    Takmer som to zakríkol! Domáci sa teraz zrejme báli lopty a pre súperom nepochopiteľne ustupovali, dôsledkom čoho bol zo vzdialenosti asi 5 metrov strelecký pokus Jánošíka. Ten bránku tesne prestrelil.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Šuniar nenadstavoval ani sekundu, po prvej polovici hry tak hostia zaslúžene vedú po góle Válovčana zo 40 minúte tesne, 0:1. Nebyť spálenej tutovky Jánošíka, hostia mohli viesť rozdielom dvoch gólov a do šatní tak mohli ísť veselší.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci striedajú. Kokočáka na ihrisku nahradí Cuprišin.
     
    46
    A ďalšie striedanie Lokomotívy. Nevýrazného Cmarka vymení Ondira.
     
    48
    Úvod polčasu domácim vychádza, lopta sa nachádza prakticky od výkopu na obrannej polovici Liptákov.
     
    48
    Striedajúci Cuprišin si na center vyskočil zaujímavým spôsobom, pokus o nožničky mu nevyšiel.
     
    49
    Obrovské šance Lokomotívy, lopta teraz lietala zo všetkých strán, domáci však neskórovali. Praženica by od nervov najradšej prepichol loptu, upokojiť ho musí aj náhradný rozhodca.
     
    50
    V druhom polčase hrá zrejme iná Lokomotíva. Tá nová ešte svojho súpera takmer nepustila k lopte, obrovská bojovnosť domácich futbalistov.
     
    52
    Ondira to teraz nemyslel vôbec zle, svojou spiatočnou prihrávkou však poriadne pribrzdil svojich spoluhráčov za cestou ku gólu.
     
    53
    Domáci si následne vypracovali zaujímavú šancu, ktorú museli hostia zastaviť faulom. Uvidíme priamy voľný kop.
     
    54
    Center Hloušeka však skončil len na hlave jedného z pozorných obrancov Liptovského Mikuláša.
     
    55
    Po štandardke budú mať k dispozícii domáci aj autové vhadzovanie, ktoré by najradšej zahrali priamo do šestnástky.
     
    56
    Zrazená delovka Labuna z hranice pokutového územia znamená rohový kop v prospech Lokomotívy.
     
    57
    Hostia sa následne rútili do protiútoku, Jánošík však strelou k opačnej žrdi Giertla neprekonal.
     
    59
    Krásne futbalové momenty na domovskom stánku Lokomotívy, Hloušekov nádherný pas však hráčov Lokomotívy zaskočil.
     
    60
    Od konca zápasu nás delí už len 30 minút.
     
    62
    Ani teraz to domácim nevyšlo. Talk na obranu Liptovského Mikláša je skutočne zdrvujúci, čo tomu chýba?
     
    63
    Liptovský Mikuláš strieda po prvýkrát. Staša na ihrisku nahradí Chomistek.
     
    64
    Domáci sa rútili do prečíslenia, strelecký pokus však skončil len na chrbtoch stopérov Tatranu.
     
    65
    Domácich zastavil v útočnom snažení ofsajd.
     
    66
    Tak trojica rozhodcov teraz pustila niekoľko hraničných zákrokov Liptovského Mikuláša, čo sa domácim fanúšikom samozrejme nepáči.
     
    67
    Ofsajd aj pre hostí.
     
    68
    Domáci vyťahovali loptu už spoza postrannej čiary, aut pre Tatran.
     
    69
    Domáci to teraz skúšali centrom pomedzi rozhodenú obranu Mikuláša, ani to sa však neujalo.
     
    70
    Od konca zápasu nás delí už len 20 minút.
     
    72
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, veríme, že nie dlhodobo.
     
    73
    Horváth vidí po faule tesne pred šestnástkou žltú kartu, obrovská šanca pre hostí!
     
    74
    Kurák však loptu napálil len do múru...
     
    75
    A už len 15 minút ostáva domácim na vyrovnanie. Lokomotíva už pôsobí nervóznejším dojmom, čo sa jej ešte môže vypomstiť.
     
    76
    Posledné striedanie Lokomotívy prichádza 14 minút pred záverečným hvizdom. Vilkovského miesto zaujme Mrynski.
     
    77
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Zdá sa, že je rozhodnuté. Válovčan sa vyrútil proti Giertlovi, ktorý opustil svoj priestor a vyštartoval proti lopte, nanešťastie pre domácich ju však zasiahnuť nedokázal. MARTIN VÁLOVČAN tak zakončoval do prázdnej bránky.
     
    79
    Praženica je celý bez seba, ešte dve minúty po góle vyskakuje do vzduchu a teší sa.
     
    80
    Domáci dostanú šancu znížiť, k dispozícii budú mať zaujímavú štandardku.
     
    81
    Z tej však nebolo nič. Navyše, lopta sa odrazila do prečíslenia Liptovského Mikuláša, ten však túto skutočnosť nevyužil.
     
    82
    Jánošík pálil z hranice pokutového územia, a to tesne vedľa Giertlovej bránky.
     
    83
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Praženicova družina sa raduje po tretíkrát! Lopta sa odrazila k JÁNOVI KOSTÚRIKOVI, ktorý poľahky prekonal Giertla.
     
    85
    Striedanie v tíme Tatranu. Ihrisko opustil Jánošík, jeho miesto zaujme po zvyšok zápasu Laco.
     
    86
    A pripravuje sa aj posledné striedanie v zápase, na ihrisko vybehne hosťujúci Čekan.
     
    88
    Striedanie v tíme Tatranu. Ihrisko opustí strelec prvých dvoch gólov hostí Válovčan, jeho miesto zaujme Kevin Peter Čekan.
     
    89
    Hostia si ešte vypracovali jednu šancu, po ktorej budú zahrávať priamy voľný kop.
     
    89
    Hostia však stáli v ofsajdovej pozícii.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    V tej prvej sa neudialo nič zaujímavé, hostia to skúšali centrom, no ten im nevyšiel.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný zápas medzi FC Lokomotívou Košice a MFK Tatranom Liptovský Mikuláš, a to výsledkom 0:3. Domácim snahu uprieť nemožno, no hostia vezú pod Tatry zaslúžené tri body. S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Dnešných stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (15:17:41)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 40. Válovčan, 77. Válovčan, 83. Kostúrik

    Karty:   24. Hloušek (LKE), 43. Hejnus (LKE), 73. Horváth (LKE) – 11. Pastva (LMI)


    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Cmarko, Horváth, Rentko, Kolek, Hejnus, Hloušek (K), Kinský, Kokočák, Vilkovský, Labun
    Náhradníci: Sandu – Kuruc, Mrynski, Ondira, Cuprišin, Konkoľ, Kovalik

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Kubena, Kucharčík, Papaj, Jánošík, Válovčan, Kostúrik. Staš, Lišivka, Pastva (K), Kurák
    Náhradníci: Bréda – Mizerák, Laco, Čekan, Chomistek

    Rozhodčí: Šuniar – Roszbeck, Tománek
    bahis siteleri