Slovan Bratislava U21 – Šaľa 1:1 (kon.) | Pohronie – Senec 2:1 (kon.) | Lok. Košice – Poprad 1:1 (kon.)
Trebišov – Dolný Kubín 3:1 (kon.)
konec
FC Lokomotíva Košice
1:1 (0:0)
FK Poprad
sk Neděle 16.11.2014, 13:00MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej druhej najvyššej futbalovej súťaže. 17. kolo prinesie do Kostoľan nad Hornádom posledný domáci zápas košickej Lokomotívy v jesennej časti tejto sezóny, keď sa na miestnom trávniku predstaví FK Poprad. Z tohto duelu vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Proti sebe nastúpia šiesty a deviaty tím tabuľky skupiny Východ. Práve domáca Lokomotíva je na tom oproti svojmu dnešnému súperovi o čosi horšie a patrí jej štvrté miesto od spodku. Košičania majú na svojom konte po 16 odohraných zápasoch iba 17 bodov, ktoré získali za 5 triumfov a 2 remízy. Celkové skóre futbalistov z metropoly východného Slovenska je doposiaľ 20:26.
    Futbalisti priamo spod Tatier sú na tom o čosi lepšie. Popradčanom patrí pred týmto duelom šiesta priečka v rámci skupiny Východ, kam sa hostia dostali so ziskom 23 bodov (7 víťazstiev a 2 remízy) v 16 zápasoch. Tím, ktorého domáce zápasy navštevuje najviac fanúšikov v rámci celej súťaže, doposiaľ nastrieľal 26 gólov, pričom ich inkasoval 29.


    Posledné tri ligové zápasy oboch celkov:

    FC Lokomotíva Košice:
    16. kolo M. nad Bodvou – L. Košice 1:1
    15. kolo L. Košice – L. Mikuláš 0:3
    14. kolo L. Košice – Trebišov 5:0

    FK Poprad:
    16. kolo Poprad – Trebišov 4:0
    15. kolo Zvolen – Poprad 3:0
    14. kolo Poprad – R. Sobota 2:1


    Tento zápas jasného favorita nepozná. Bookmakeri stávkových kancelárií však aj napriek tomu trochu favorizujú domáci celok, ktorému by mohlo prostredie v Kostoľanoch nad Hornádom trochu pomôcť. To všetko sú ale iba dohady a rozdiel v kurzoch vysoký skutočne nie je: na výhru domáceho tímu si môžete natipovať pri ponuke 2,3, pri triumfe hostí je to 2,8 a remízu po deväťdesiatich minútach hry ocenili stávkové kancelárie kurzovou ponukou pohybujúcou sa okolo čísla 3,1.
     
    -4
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Cmarko, Hjenus, Rentko, Kolek, Ondira, Hloušek, Kinský (K), Vilkovský, Labun, Cuprišin
    Náhradníci: Kovalik – Kokočák, Konkoľ, Sandu, Mrynski

    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík (K), Šuľa, Tropp, Rams, Sedlák, Palutka, Ferenc, Kubus, Ujčík
    Náhradníci: Maliňák – Gallovič, Pilát, Monka, Rušin

    Rozhodca: Cifrík – Hancko, Barenčík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarala domáca Lokomotíva. Tá sa do prvej útočnej akcie náhliť nebude a rozohrá ju v pokoji z vlastnej polovice ihriska.
     
    1
    Tá im však nevyšla. Pekný pas z vlastnej polovice smeroval na nabiehajúceho Ondiru, pred tým si však súper loptu zasekol a nepustil ho k nej.
     
    1
    Lopta ale napokon po dotyku jedného z hráči hostí končí za postrannou čiarou. Domáci tak vybojovali aspoň autové vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    2
    To však zahrali nepochopiteľne smerom dozadu a svoju útočnú akciu tak poriadne pribrzdili.
     
    2
    Lokomotíva to teraz na útočnej polovici prekombinovala, keď to hráči odetí v modrom chceli zahrať na krásu. Po sérii presných krátkych prihrávok však prišiel nepresný pas do pokutového územia.
     
    3
    Rožky vystrkoval aj Poprad, ktorého hráči sa snažili uniknúť popri pravej postrannej čiare. Tam ich však výborne zblokoval Kolek.
     
    3
    A ďalší skvelý obranný zákrok Koleka. Ten to teraz potiahol aj za spoluhráčov, ktorí sa ešte zabudli na útočnej polovici.
     
    4
    Kolek na seba následne zobral zodpovednosť a centroval do vápna, tam však ani jedného zo svojich spoluhráčov nájsť nedokázal.
     
    4
    A dopredu to teraz skúsili opäť domáci. Tí unikali popri pravej čiare, tam však sklzom Poprad loptu dokázal odvrátiť.
     
    5
    Na druhej strane rýchly protiútok hostí končí len na pozornej obrane Lokomotívy. Do lopty sa spoza šestnástky oprel Šuľa, proti ktorého bombe sa postavil Ondira.
     
    6
    Center Hloušeka na Kinského mal oči, Kinský však zakopol a stratil rýchlosť, jeho následný strelecký pokus tak nič zaujímavé nepriniesol.
     
    7
    Ani teraz to domácim smerom dopredu nevyšlo. Poprad sa však v týchto minútach topí v obranných radoch, čo by Ujhelyho družina rada využila na strelenie otváracieho gólu.
     
    8
    Pohrozili ale aj hostia. Bol to Ferenc, ktorý sa zo vzdialenosti asi 20 metrov pokúšal strelou spoza obrancu po zemi prekvapiť Giertla, bránku sa mu však trafiť nepodarilo.
     
    9
    Tak toto bola akcia ako z učebnice futbalu! Lokomotíva sa vydala do rýchleho protiútoku, Vilkovský loptu dobre podržal vo vnútri šestnástky a naviazal na seba dvoch obrancov, následne ju poslal za vápno Hloušekovi, ktorého "žabka" len tesne míňa Huszárikovu svätyňu.
     
    10
    Domáci ešte zahrávali nepriamy kop, ten však nevyužili. Pískaný bol útočný faul.
     
    11
    A teraz to bude priamy voľný kop pre domácich. A to z poriadne zaujímavej vzdialenosti.
     
    12
    Na svoje plecia zobral zodpovednosť Tomáš Labun, ktorý prepálil múr, lopta však končí v rukaviciach pozorného Huszárika.
     
    13
    Na tribúnach to poriadne žije, fanklub domácich ženie svojich miláčikov neustále vpred.
     
    14
    V hľadisku vidíme aj priaznivcov Popradu, tí však zatiaľ mlčia, respektíve tlieskajú len sporadicky. Napokon, dôvod na to zatiaľ nemajú.
     
    15
    Tak teraz mohli hosťujúci fanúšikovia využiť svoje dlane naplno. Do lopty sa dnes už po druhýkrát oprel Ferenc, ani tento pokus však presný nebol.
     
    15
    Hostia si začali viac veriť a opäť šprintovali dopredu s veľkým počtom hráčov, to sa im však vypomstilo. Pískaný bol ofsajd, Lokomotíva teraz môže hru upokojiť.
     
    16
    Aktívny pressing Lokomotívy poriadne znepríjemňuje rozohrávku hosťom z Popradu. Na vlastnej koži sa o tom teraz presvedčil Bendík, ktorý bol nútený loptu zakopnúť za postrannú čiaru.
     
    17
    Hostia sa do útoku napokon predsa len dostali a vybojovali rohový kop, svoj prvý v dnešnom stretnutí.
     
    18
    Od rohovej zástavky zahral loptu Ferenc, ktorý našiel v šestnástke jedného zo svojich spoluhráčov. Ten to skúšal technickým zakončením, to sa však neujalo. Následne ešte prišiel jeden center do vápna, hostia zakončovali hlavou, však len z ofsajdovej pozície.
     
    19
    Domáci sa vydali do protiútoku, tam sa však kapitán Kinský nešťastne pošmykol a zahral rukou. Loptu tak domáci nedobrovoľne odovzdajú súperovi.
     
    20
    A ten si v krátkom časovom slede vybojoval už druhý rohový kop.
     
    20
    Ani ten sa gólom nekončí! Opäť sa k lopte dostal hráč v bielom, jeho hlavičkový pokus sa však teraz stočil len priamo na kopačku domáceho futbalistu.
     
    21
    Ondira sa teraz nemohol pozerať na trápenie jeho spoluhráčov a poriadne ponaháňal hostí, tí napokon pod jeho nátlakom zahrali loptu do autu.
     
    22
    Nad ihriskom sa teraz zišiel kŕdel sýkoriek, ktorý rozohnal razantným odkopom Huszárik.
     
    23
    Ondira chcel vyskúšať Huszárovu pozornosť zo vzdialenosti asi 35 metrov, jeho pokus však vietor ešte nadvihol a lopta tak končí vysoko nad.
     
    24
    Obrovská šanca Lokomotívy! Po neprehľadnej situácii sa dostal k odrazenej lopte Hloušek, ktorý vypálil len tesne vedľa bránky hostí.
     
    25
    Krásna akcia domácich, Labun si lopotu v šestnástke ešte predhodil a napálil do obrancu, ktorý zrazil na roh!
     
    26
    A ten sa takmer domácim podarilo využiť. Center Kinského na bližšiu žrď zúžitkoval Vilkovský, ktorý len o centimetre míňa bránku Poprau!
     
    27
    Tak toto sú krásne futbalové momenty. Lokomotíva zovrela súpera na vlastnej polovici a ten sa teraz so šťastím bráni.
     
    28
    Huszárik chcel stiahnuť center zo vzduchu do svojich rúk, lopta mu však vypadla len presne pred dobiedzajúceho Vilkovského,. ktorý ju našťastie pre hostí netrafil!
     
    29
    A opäť to gólmanovi vypadlo. Tentokrát však už v šestnástke nik nestál.
     
    29
    Vpredu boli aj hostia, tí sa však previnili útočným faulom.
     
    30
    Za sebou máme už 30 minút hry. Z tej má viac domáca Lokomotíva, skóre je však stále nerozhodné.
     
    31
    Popradský krídelník centroval do vápna, kde loptu ešte zasiahol v páde Ujčík. Toho ale videl postranný rozhodca v ofsajde.
     
    33
    Domáci teraz loptu do hry niekoľkokrát vhadzovali, veríme, že sa hra konečne odlepí od postrannej čiary.
     
    34
    Atmosféra je tu dnes skutočne výborná, inšpirovať by sa mohli pokojne aj fankluby Fortunaligových mužsitev.
     
    34
    Hloušek chcel zo vzdialenosti asi 30 metrov prelobovať Huszárika, ktorý na okamih opustil svoju bránku, preloboval však aj konštrukciu svätyne hostí.
     
    35
    Už len 10 minút nás delí od konca prvej polovice hry.
     
    36
    Poprad si dnes s čiarovými arbitrami vôbec nerozumie. Ďalší ofsajd hostí.
     
    36
    Domáci Vilkovský vidí po útočnom faule prvú žltú kartu v stretnutí.
     
    37
    Jeden z hostí ešte ostal v bolestiach na trávniku, ošetrovaný ale napokon byť nemusel.
     
    38
    Kolek to teraz namyslel vôbec zle, v šestnástke sa však zamotal vo vlastných kľučkách. Obrovská bojovnosť Lokomotívy, na takýto futbal je radosť sa pozerať!
     
    39
    Ani Poprad to teraz nemyslel zle, keď prišiel center do vápna na Ujčíka. Ten si ešte sklepol loptu, bránku však trafiť nedokázal.
     
    40
    Medzičasom sa nám začalo posledných 5 minút prvého polčasu, ak samozrejme neberieme do úvahy prípadný nastavený čas.
     
    41
    Erik Šuľa teraz kopol súperovho hráča do stehna, za tento zákrok si vyslúžil žltú kartu.
     
    42
    Neskutočný priamy kop v podaní Tomáša Labuna! Ten loptu obtočil okolo 4-členného múru hostí a tá napokon skončila tesne nad brvnom bránky hostí!
     
    43
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, tam to však prehnali a loptu sami poslali do autu.
     
    43
    Situácia sa zopakovala ešte raz, domáca Lokomotíva teraz môže upokojiť hru.
     
    44
    Tak toto je poriadne nepríjemné! Vilkovský má problémy s kolenom a pravdepodobne bude musieť striedať.
     
    45
    Teraz prichádza k tomu striedaniu. Zraneného Vilkovského nahradí Kokočák.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Čo sa to deje s hráčmi domácich?! Na trávniku teraz ostáva Hejnus a ani s tým to nevyzerá vôbec dobre.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas, Hejnus tak dostane šancu zotaviť sa počas 15-minútovej prestávky. Po prvej časti hry je skóre stále nerozhodné, 0:0, neporovnateľne viac z hry má však domáca Lokomotíva. Tej chýbal skutočne kúsok na prekonanie Huszárika, pri Poprade však dnes stojí šťastena.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé vynútené striedanie Lokomotívy. Zraneného Hejnusa nahradí Sandu.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hostia.
     
    47
    A domáci si hneď vybojovali roh, ktorý sa bude následne ešte opakovať.
     
    48
    Ani z toho ale Poprad nedokázal nič vyťažiť.
     
    49
    Ferenc hľadal vo vápne hlavu Ujčíka, ten o milimetre loptu míňa!
     
    50
    Prvých 5 minút druhého polčasu bolo jasne v réžii Popradu. Ten so v týchto chvíľach kompenzuje nestále výkony z prvej časti hry.
     
    51
    Dopredu sa však vybrali aj domáci, tí získali priamy kop.
     
    52
    Domáci však loptu napálili len do dobre postaveného múru gólmana Huszárika.
     
    53
    Lokomotíva sa ešte na útočnú polovicu vrátila, tam sa však pokúsila loptu zahrať z ofsajdu.
     
    54
    Medzičasom sa pripravuje prvé striedanie na strane Popradu.
     
    56
    Domáci získajú výhodu rohového kopu.
     
    57
    Lopta napokon po nízkom centri zaplávala do priestoru stredu bránky Popradu, tam však kraľovali hráči v bielom a súpera k zakončeniu neopustili.
     
    58
    Poprad šiel do protiútoku, previnil sa však útočným faulom.
     
    58
    Do hry zasiahne Maliňák, ten na trávniku nahradí nedôrazného Šuľu, ktorý už dnes navyše videl žltú kartu.
     
    59
    Ďalší roh v prospech Lokomotívy, hra teraz poriadne stratila na tempe.
     
    60
    Po rohu ešte domáci dvakrát vhadzovali, ani jeden center do vápna sa však neujal. Prvý skončil na obrane, druhý v rukaviciach pohotového Huszárika.
     
    61
    Mikrosúboj v stredovom kruhu sa končí lepšie pre domácich, tí loptu po faule poľahky získajú.
     
    62
    Lokomotívu netrebalo nahovárať a okamžite sa vybrala do šestnástky, kde vybojovala ďalší roh vo svoj prospech.
     
    63
    Ani ten však na gól nepretavila.
     
    63
    Maliňák sa teraz poriadne zosmiešnil pred domácimi tribúnami, keď loptu ťahal sám proti Giertlovi, pred vápnom si ju však nepochopiteľne zasekol a počkal na protihráča, aby sa následne na guľatom predmete pošmykol.
     
    64
    Fanúšikovia domácich sa stále smejú, tí z Popradu si nevedia vysvetliť Maliňákov skrat.
     
    65
    Rohový kop pre hostí.
     
    66
    Vzdušný atak na Giertla však v poriadku nebol, videl to aj Cifrík, ktorý vráti loptu Lokomotíve.
     
    67
    Domáci útočníci stroskotali na obrane Popradu, hrá sa teraz zo strany na stranu, avšak bez vážnejšej šance.
     
    68
    Ujčík vypálil na Giertla, po sóle však už nemal potrebnú silu a s týmto pokusom tak gólman domácich problém mať nemohol.
     
    69
    Hosťom sa črtala zaujímavá šancu, ktorú si však sami pribrzdili,. Center prišiel, avšak len na päty a Giertl sa stihol včas premiestniť.
     
    70
    Už len 20 minút nás delí od záverečného hvizdu.
     
    71
    Lokomotíva strieda po tretíkrát. Na ihrisko nastúpi Mrynski, ktorý nahradí unaveného Cuprišina.
     
    72
    A "Saša" okamžite vybojoval rohový kop.
     
    72
    Domáci to nezahrali vôbec zle, keď loptu poslali na bližšiu žrď, kde sa do nej hlavou oprel jeden z domácich, tá následne končí na hornej sieti.
     
    74
    Poprad to teraz vo obrane zahral skvelo a vyhol sa rohu. Krásny futbalový moment.
     
    75
    Do záverečného hvizdu ostáva už len 15 minút.
     
    76
    Spoza šestnástky sa do lopty oprel Kubus, ktorý ju našťastie pre domácich stočil len vedľa bránky.
     
    77
    Cmarkov center musel Huszárik vyboxovať, a to priamo do behu svojmu spoluhráčovi. Do obrany sa však na poslednú chvíľu domáci skvele vrátili.
     
    78
    Zrazená strela Lokomotívy znamená roh v jej prospech.
     
    79
    Center letel len do stredu bránky, kde stál pripravený Huszárik. Ten loptu kryl.
     
    80
    Na druhej strane pokus o rýchly protiútok, ten sa však končí odmávaným ofsajdom.
     
    82
    Lokomotíva Košice dala gól!

    Nádherný gól Lokomotívy! Neskutočný kus práce odviedol na rohu šestnástky Mrynski, ktorý poplietol hlavy azda štyrom súperom,. aby následne poslal presný center na Labuna. TOMÁŠ LABUN už následne nemal problém prekonať bezmocného Huszárika.
     
    84
    Rázom je to úplne iný futbal. Poprad musí doháňať, čo dobre vie. S loptou sa usadil na útočnej polovici, kde vybojoval roh.
     
    85
    Z toho však hostia spod Tatier nedokázali vybojovať absolútne nič.
     
    86
    Štadiónom sa nesie pokrik "My sme Lokišti", čo je tradičný víťazný pokrik domáceho fanklubu. Ešte však nie je koniec...
     
    87
    Neuveriteľné veci sa teraz dejú v Kostoľanoch nad Hornádom! Lopta už po dotyku jedného z hostí putovala do bránky, Kolek však zázračne vykopáva z bránkovej čiary!
     
    88
    Fanúšikovia hostí už boli na nohách, teraz im však ostávajú len oči pre plač.
     
    90
    Poprad dal gól!
    A je vyrovnané! Tak to je záver zápasu ako hrom, spoza šestnástky sa do lopty oprel LUKÁŠ KUBUS, ktorý aj s pomocou žrde a kusiskom šťastia vrátil Poprad do hry!
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Cifrík nenadstavil ani sekundu, je koniec. Po bezgólovom prvom polčase sme videli po jednom presnom zásahu na oboch stranách, a to v závere druhej 45-minútovky. v 82. minúte Labun skóre otváral, v tej 90. vyrovnával Kubus.

    Lokomotíva tak ukončila posledný zápas jesennej časti sezóny 2014/2015 DOXXbet ligy remízou s Popradom

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (14:47:31)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 82. Labun – 90. Kubus

    Karty:   36. Vilkovský (LKE) – 41. Šuľa (PPD)


    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Cmarko, Hjenus, Rentko, Kolek, Ondira, Hloušek (K), Kinský, Vilkovský, Labun, Cuprišin
    Náhradníci: Kovalik – Kokočák, Konkoľ, Sandu, Mrynski

    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík (K), Šuľa, Tropp, Rams, Sedlák, Palutka, Ferenc, Kubus, Ujčík
    Náhradníci: Maliňák – Gallovič, Pilát, Monka, Rušin

    Rozhodčí: Cifrík – Hancko, Barenčík
    bahis siteleri