Dubnica – Skalica 0:0 (kon.) | Žilina B – Nové Mesto n/V 3:0 (kon.) | L. Mikuláš – Bardejov 0:0 (kon.)
Prešov – R. Sobota 3:1 (kon.) | Michalovce – Trebišov 7:0 (kon.) | Dolný Kubín – Lok. Košice 2:1 (kon.)
Nitra – Pohronie 2:3 (kon.) | Poprad – Bodva Moldava 3:0 (kon.)
konec
FK Dubnica
0:0 (0:0)
MFK Skalica
sk Sobota 22.11.2014, 13:00 • Mestský štadión v Dubnici nad Váhom • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v záverečnom zápase jesene sa v Dubnici zrodila po zaujímavom priebehu bezgólová remíza, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších priamych prenosoch na onlajny.eu! Prajem vám príjemný zvyšok soboty a celého víkendu. (15:00:13)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom : 4:17
    Strely na bránu : 3:5
    Žlté karty : 1:1
     
    A je koniec, jesenná časť sa nám minimálne v Dubnici skončila! Bezgólová remíza možno na prvý pohľad vyzerá nudne, na trávniku to ale dnes bolo veľmi zaujímavé a bolo sa na čo pozerať. Spokojnejší môžu byť domáci, ktorí proti lídrovi ligy vybojovali cenný bod. Hostia boli v zápase o niečo lepší, mali viac šancí, Dubničania si však za bojovnosť bodík zaslúžia.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Richard Čiernik, prichádza Juraj Krošlák.
     
    90+1
    Možno posledná akcia Skalice, tá ale bola zastavená ofsajdom jedného z útočníkov. Zdá sa, že uvidíme bezgólovú remízu.
     
    90
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Andrej Števček, prichádza Roman Hlatký.
     
    89
    Hostia sa znovu pokúsili presadiť zo vzduchu, po centri z pravej strany sa snažil hlavičkovať Majerník, v súboji s obrancom ale neuspel a tak sa domáci ubránili.
     
    88
    Roh Skalice, center Šefčíka na bližšiu žrď obrana odvrátila, ten istý hráč centroval po odrazenej lopte, po zásahu Šmahajčíka je z toho ďalší rohový kop.
     
    87
    Skaličania v poslednej už trochu zúfalej snahe, Šefčíkov prienik po ľavej strane ale úspešný nebol, Dubničania sa bránia nadšene a odvracajú útoky súpera.
     
    86
    Po nepríjemnom faule na Takáča vidí žltú kartu Skaličan Jakub Nemec. Hráč domácich sa chvíľu zvíjal v bolestiach na trávniku, našťastie je už v poriadku.
     
    85
    Hostia si znovu pýtali pokutový kop, súboj Šebestu s Cisárom bol však zrejme čistý. Odrazenú loptu si na hranici šestnástky prebral Jakubek, jeho tečovaný pokus skončil mimo brány.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Michal Hyža, prichádza Andrej Petrovský.
     
    83
    Ďalšia akcia Skalice v podaní dvojice Jakubek – Šefčík bola neúspešná, Šupák dokonca odkopol v šestnástke tak umne, že od Šefčíka sa lopta odrazila za čiaru a Slávik tak mohol vykopávať.
     
    82
    Sledujeme vzrušujúce okamihy, na druhej strane sa na ľavej strane šestnástky ocitol voľný Jakubek, chcel si obhodiť obrancu a zakončiť, Šupák tento úmysel prečítal a loptu odvrátil.
     
    81
    A mohol prísť šok na opačnej strane! Po dlhom nákope sa tam cez obrancu dravo presadil Števček, aby následne krásnou pätičkou vysunul do čistej šance Šmahajčíka, ten už chcel zakončovať sám pred brankárom, v poslednej chvíli mu ale loptu v sklze odkopol Konečný!
     
    80
    Znovu rastie nápor Skalice, sledovali sme dva rohové kopy v krátkom slede, ani po jednom z nich sa ale hráči hostí v šestnástke nepresadili.
     
    79
    Podozrivá situácia v šestnástke Dubnica, penalta z toho nie je! Začalo to nevinne – center z ľavej strany prepadol na vzdialenejšiu žrď, kde loptu okamžite vracal do ohňa Švrček. Pred bránou chcel zakončovať Noeveský, ktorý v súboji s obrancom padol na zem a pýtal si penaltu, rozhodca nechal pokračovať v hre!
     
    78
    Roh hostí, center smeroval do trmy-vrmy na päťku, tam výborne vybehol brankár Slávik a v spleti hráčov loptu dokázal vyboxovať do bezpečia.
     
    77
    Je vidno, že Záhoráci zapli na vyšší stupeň, sú si vedomí aktuálnej situácie. Dubničania hrajú v pohode, výsledok im vyhovuje a stále sa pokúšajú o rýchle kontry.
     
    76
    Po rýchlom rozohraní štandardky nakrátko sa do lopty snáď z 35 metrov oprel Konečný, jeho strele však chýbala najmä presnosť, keď výrazne minula priestor brány.
     
    75
    Máme pred sebou poslednú štvrťhodinu, momentálne je v hernej prevahe Skalica. Teraz majú hostia k dispozícii štandardku, i keď to najprv vyzeralo na faul skalického hráča.
     
    74
    Vyložená šanca neprišla ani teraz, keď chcel po dlhom centri hlavičkovať v strede šestnástky Šebesta, loptu ale zasiahol veľmi slabo a tá tak mierila mimo brány.
     
    73
    Hrá sa na útočnej polovici Skalice, líder súťaže zrejme nebude chcieť stratiť dva body prípadnou remízou. V týchto chvíľach je to zo strany hostí bez vyložených šancí.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 380 divákov.
     
    72
    Skaličania to skúšajú aj strelami zo strednej vzdialenosti, podobne tak spravil Neoveský, ktorý prenikol stredom ihriska a vystrelil k pravej žrdi, mieril ale tesne vedľa.
     
    71
    Pred nami je posledných 20 minútach, v poslednom zápase jesene v Dubnici nám zatiaľ gól nepadol. Obe mužstvá si však vypracovali viacero šancí, preto nie je vylúčené, že sa skóre ešte zmení.
     
    70
    Dva rohy Skalice v krátkom slede, oba však obrancovia domácich bez väčších problémov odvrátili. Hostia ale ostávajú pri lopte.
     
    69
    Konečný najprv zaváhal, aby potom chybu napravil a rodiacu sa šancu Skalice zastavil. Bielik sa totiž snažil dostať s loptou do šestnástky, práve Konečný ho tam skvele zastavil.
     
    68
    Na druhej strane sa na ľavej strane presadil aktívny Števček, prešiel s loptou dopredu a z uhla skúsil strieľaným centrom/strelou prekvapiť Lupača, ten prudkú loptu na prednej žrdi s námahou kryl.
     
    67
    Šebesta ťahal v podstate už od vlastnej polovice akciu hostí, potom sa ale zasekol pri ľavej postrannej čiare, kde si loptu nakoniec ukopol až do outu.
     
    66
    Dubnica mala k dispozícii ,,skrátený roh," Sečány ale túto situáciu riešil veľmi zle, trafil len do stojaceho múra. Odtiaľ sa lopta odrazila na roh, ktorého rozohrávka domácim taktiež nevyšla.
     
    65
    Po pár minútach konečne v akcii aj Dubničania – Šmahajčík sa po zlej rozohrávke hostí takmer dostal do samostatného úniku proti Lupačovi, brankár hostí ale vybehol včas a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    64
    Znovu Skalica, tentoraz Nemec – na ľavej strane si prebral peknú prihrávku a skúsil to volejom z hranice šestnástky, tiesnený mieril tesne nad bránu.
     
    63
    Záhoráci stále vo veľmi dobrej fáze hry, po centri z pravej strany sa na hranici šestnástky už presadzoval Šebesta, loptu mu v poslednej chvíli odkopol spod nohy Šupák.
     
    62
    Tlak Skalice pokračuje, videli sme dva rohové kopy v krátkom slede. Dubničania sa teraz nedokážu vymaniť z vlastnej šestnástky, prežívajú naozaj náročné chvíle.
     
    61
    V krátkom slede ďalšia tutovka hostí, tentoraz ešte väčšia! Pri vysokom oblúčiku na pravú stranu šestnástky si Slávik výbeh rozmyslel, a tak mohol Šebesta sklepnúť loptu až ku čiare Švrčekovi, ktorého strelu z uhla vyrazil nohou na čiare Slávik!
     
    60
    Skaličania začínajú domácim naozaj nepríjemne hroziť! Švrček sa nádherne uvoľnil na pravej strane, zasekol si loptu a aj pekne vystrelil k bližšej žrdi, tam loptu vyrazil skvelý Slávik!
     
    59
    Krátke vzrušenie aj na opačnej strane, kde sa na pravej strane presadzoval Takáč, pričom na vzdialenejšej žrdi hľadal voľného Števčeka, prihrávku mu ale poslal presne ,,na päty."
     
    58
    Tak, a je tu aj prvá naozaj veľká šanca druhého polčasu! Skaličania využili zlú rozohrávku domácich, Švrček naozaj umnou prihrávkou našiel na pravej strane šestnástky voľného Šebestu, ktorý mieril volejom z prvej tesne nad bránu!
     
    57
    Z rohu ohrozenie neprišlo, naopak, tento roh priniesol brejkovú príležitosť pre domácich! Števček však na ľavej strane nedostal ideálnu nahrávku, v opačnom prípade by postupoval sám na bránu.
     
    56
    Prvý raz to v druhom polčase vyzeralo nebezpečne pred jednou z brán. Podľa očakávania to bolo pred bránou domácich, strieľaný center Šebestu z ľavej strany zrazili obrancovia na roh.
     
    55
    Po štandardke sa na zadnej žrdi snažil hlavičkovať Štefánek, brankár Lupač si však svoju pozíciu chránil naozaj nekompromisne a tak pri boxovaní lopty zasiahol aj súpera. Štefánek je po krátkom ošetrení v poriadku, pokračujeme v hre.
     
    54
    Tak konečne sa to domácim podarilo, získali loptu a po faule na Šmahajčíka dokonca vybojovali štandardku zo zaujímavej pozície z ľavej strany z 25 metrov.
     
    53
    Domáci sa zatiaľ v druhom polčase prakticky nedostali k lopte, teraz sa pokúšajú napádať rozohrávku hostí, skúsení stopéri Majerník a Konečný si však dokázali bez problémov poradiť.
     
    52
    Skalický obranca Konečný vyviezol loptu dopredu, aby tak založil na prvý pohľad nádejný útok hostí. Na jeho konci však bola nedôrazná a nepresná strela Šebestu, ktorá mierila mimo brány.
     
    51
    Skalica zotrvala v držaní lopty, po akcii z pravej strany prišiel center do šestnástky, na ktorý si na päťke naskočil Nemec, v ťažkej pozícii hlavičkoval nad.
     
    50
    Záhoráci si následne vypracovali ešte rohový kop, center na prednú žrď však bol odvrátený. Nádejnejšie vyzeral center Šefčíka po odrazenej lopte, pred Jakubekom odhlavičkoval dobre postavený Cisár.
     
    49
    Hostia zavreli Dubničanov v ich šestnástke, úspešný najprv nebol center kapitána Šefčíka, ani následná snaha Jakubeka na ľavej strane. Dubnica sa ubránila dobre.
     
    48
    Druhému polčasu zatiaľ chýba tempo, oba tímy sa striedajú v nepresnostiach a hráme najmä v strede ihriska. Snáď sa to čo najskôr zmení.
     
    47
    Dubničan Takáč zostal po tvrdom súboji na trávniku, vyzeralo to na nešťastný zásah do členku. Našťastie je už hráč domácich v poriadku, môžeme pokračovať v hre.
     
    46
    Za stiahnutie súpera zozadu je napomínaný Dubničan Martin Suchý.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Takto fandia skalickí fanúšikovia v Dubnici!
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom : 3:8
    Strely na bránu : 2:3
    Žlté karty : 0:0
     
    Skončil sa nám prvý polčas súboja predposledného celku s lídrom súťaže. Na ihrisku však rozdiel 30 bodov až tak nepoznať, i keď hostia sú aktívnejší a vypracovali si tri dobré šance. Na strane Dubnice spomenieme nájazd Šmahajčíka, ani ten ale v zakončení úspešný nebol. Pred druhým polčasom je tak všetko otvorené, pri jeho začiatku sa na vás teším od 14:05.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V úplnom závere polčasu ešte štandardka Dubnice, po ktorej hlavičkoval v šestnástke Šupák, jeho pokus ale brankár Lupač bez problémov kryl.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje jedna minúta.
     
    45
    Záver polčasu sa odohráva na polovici Dubnice, domáci si už chcú dať pozor hlavne na to, aby do šatne zbytočne neinkasovali.
     
    44
    Hra sa otočila na druhú stranu, kde Šebesta priťukol na pravej strane loptu na strelu Šefčíkovi, ktorého projektil z prvej mieril vysoko nad bránu.
     
    43
    Pekná akcia domácich, keď si loptu na vlastnej polovici prebral Suchý a vpredu vysunul Šmahajčíka. Ten krásne vysúval na ľavej strane Bielika, ktorý však bol v postavení mimo hru.
     
    42
    Hosťujúci záložník Šebesta sa teraz hneval na rozhodcu, keď bol pri prieniku dopredu zozadu ťahaný za dres protihráčom. Rozhodca túto situáciu ako nedovolenú nevyhodnotil.
     
    41
    Skaličania zotrvali v útoku, pred šestnástkou domácich totiž zahrávali štandardku. Aj v tomto prípade to skúsili postupnou rozohrávkou, tá ale k úspechu neviedla a Záhoráci tak o loptu prišli.
     
    40
    Veľká šance Skalice! Jakubek si prebral presnú prihrávku na ľavej strane, vrútil sa do šestnástky a veľmi pekne to skúsil krížnou prízemnou strelou, len tesne minul protiľahlú žrď!
     
    39
    V posledných minútach nám pribúdajú strelecké pokusy, o ďalší z nich sa pričinil záložník hostí Šebesta, ktorý to skúsil z osi ihriska z 25 metrov, strelu smerujúcu do stredu brány vyboxoval Slávik.
     
    38
    Dubnica sa znovu osmelila! Na začiatku bola nádherná kolmá prihrávka dopredu, tú ešte pred Šmahajčíkom v šestnástke odvrátil sklzom Konečný, Šmahajčík to ale nevzdal a vydal sa po loptu na ľavú stranu šestnástky, skôr však pri nej bol vybiehajúci Lupač.
     
    37
    Jakubek s Nemcom sa na hrote skalického útoku snažili niečo vymyslieť, ich kombináciu však dobre prečítali obrancovia a nedovolili tak hosťom pokračovať v ich akcii.
     
    36
    Center z rohu odvrátili Skaličania na svojej bližšej žrdi, potom sa ešte k odrazenej lopte dostal pri postrannej čiare Šupák, aj napriek enormnej snahe o loptu prišiel.
     
    35
    Dubničania sa snažia odpovedať na druhú veľkú šancu Skalice, Šmahajčík v početnom oslabení voči Skaličanom vybojoval aspoň rohový kop.
     
    34
    Skalický roh, po ktorom sa mohlo meniť skóre! Po centri na vzdialenejšiu žrď sa totiž k zakončeniu dostal Nemec, volejom ale mieril vo výbornej pozícii nad bránu!
     
    33
    Hostia teraz svoju akciu prekombinovali, keď Jakubek vracal loptu za seba zbytočnou pätičkou, aby tam loptu odvrátil dobre hrajúci Štefánek.
     
    32
    Skaličan Šebesta vyviezol loptu až z vlastnej polovice, nezastavil ho ani faul Čiernika, pričom na konci aj pekne do šance vysúval Jakubeka. Ten však stál v posledných minútach tradičnej skalickej hernej situácii – čiže v ofsajde.
     
    31
    Akcie hostí v týchto chvíľach zastavuje zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu, Záhoráci by si na tieto nábehy za obranu mali dávať pozor, nakoľko sa sami pripravujú o prípadné šance.
     
    30
    Skalickú akciu zastavil ofsajd, v ktorom sa po centri z pravej strany ocitol Konečný. Za sebou máme polhodinku hry, stav je stále bezgólový s jednou veľkou šancou na oboch stranách.
     
    29
    Veľmi pekná akcia domácich, keď Sečány dlhým pasom pozdĺž ľavej postrannej čiary vysúval dopredu Bielika, pred ním ale ďaleko za hranicu svojej šestnástky vybehol brankár Lupač a odkopol loptu do outu.
     
    28
    Po dubnickom oute sa pred šestnástkou presadzoval Šmahajčík, snažil sa obtočiť okolo Majerníka, ten ho na prvý pohľad stiahol rukou k zemi. Rozhodca nechal hru pokračovať, pri lopte znovu hostia.
     
    27
    Teraz už Slávik zasahoval, bez väčších problémov kryl strelu do stredu bránu zo strednej vzdialenosti. Domáci môžu trochu upokojiť hru a podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    26
    Hostia to skúsili nakrátko, pričom po okamžitej rozohrávke sa k strele z pravej strany odhodlal Hyža, jeho pokusu síce nechýbala razancia, výrazne však absentovala presnosť a tak Slávik zasahovať nemusel.
     
    25
    Skaličania zostávajú pred bránou Dubnice, Jakubek si teraz svojím pohybom na úrovni cca 25 metrov od šestnástky vypýtal faul, a je tu tak zaujímavá štandardka pre Záhorákov.
     
    24
    Hostia mali k dispozícii štandardku, a tá nebola vôbec márna! Po centri z ľavej strany hlavičkoval v dobrej pozícii tesne pred päťkou Šebesta, mieril ale tesne nad bránu!
     
    23
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Radim Kleiber, prichádza Ondrej Neoveský.
     
    22
    Hrá sa na polovici domácich, aj napriek tomu, že Skalica hrá na krátku chvíľu len v desiatich hráčoch. Momentálne nesledujeme pokusy o ohrozenie brány, bojuje sa najmä v strede ihriska.
     
    21
    V prípade Kleibera to bohužiaľ vyzerá na vykĺbené rameno, čo je teda nepríjemné zranenie. Lekári už avizujú lavičke hostí, že bude potrebné striedanie.
     
    20
    Po krátkej prestávke pokračujeme v hre, domáci športovo vracajú loptu hosťom, ktorí môžu založiť svoju útočnú akciu.
     
    19
    Sledovali sme tvrdý súboj Sečányho s Kleiberom, faul to na prvý pohľad ani podľa rozhodcu nebol, hráč hostí však ostáva otrasený na trávniku a potrebuje lekárske ošetrenie. Tak snáď bude v poriadku...
     
    18
    V tomto prípade sa skalický útočník Kleiber znovu nepresadil, čakal totiž na center na ľavej strane šestnástky, lopta z kopačky Nemca však presná nebola a skončila mimo dosahu Kleibera i akéhokoľvek iného hráča.
     
    17
    Výborne teraz zahral domáci brankár Slávik, keď si vyšiel až na hranicu šestnástky a pokryl tam dlhú loptu, na ktorú si robil zálusk aj Kleiber. Brankár domácich sa prezentuje veľmi istým výkonom.
     
    16
    Skalici sa v posledných chvíľach nedarí prechádzať cez obranný val Dubničanov. Tí bránia naozaj veľmi dobre, sú si vedomí sily súpera a na dnes si pripravili dobrú taktiku, aspoň sa tak zdá.
     
    15
    Končí sa nám prvá štvrťhodinka, zatiaľ sledujeme zaujímavé futbalové predstavenie s jednou veľkou šancou na oboch stranách. Nesmiem opomenúť ani fanúšikov hostí, ktorí usilovne povzbudzujú svoj tím a vytvárajú výbornú kulisu.
     
    14
    Hostia dnes ťahajú akcie hlavne po pravej strane, inak tomu nebolo ani teraz. Inak dobre hrajúcemu Nemcovi v tomto prípade nevyšiel center na Jakubeka, keď ten loptu na protiľahlej strane len s námahou vrátil do šestnástky, kde ale boli len hráči v bielych dresoch.
     
    13
    Po rohu bol znovu v akcii brankár hostí Lupač, tentoraz to ale bolo jednoduchšie – vyboxoval totiž loptu po hlavičkovom súboji, keď si vyšiel na päťku a vyrazil ju do bezpečia. Každopádne, zatiaľ sa nám to v Dubnici vyvíja zaujímavo.
     
    12
    A pozor, sieť sa mohla vlniť na druhej strane! Šmahajčík si tesne za poliacou čiarou prebral dlhú prihrávku a po dlhom šprinte postupoval tiesnený sám na brankára, na konci skúsil Lupača obstreliť k pravej žrdi, brankár hostí úmysel vystihol a končekmi prstov loptu vytlačil na roh!
     
    11
    Skaličania naďalej v lepšom držaní lopty, už si navyše aj vypracovali prvú gólovú príležitosť. Domácim však nemožno uprieť snahu a veľmi dobrú koncentráciu pri bránení.
     
    10
    Po centri z rohu hlavičkoval jeden z hráčov hostí, bolo to však nedôrazné a preto Slávik zasahovať nemusel, loptu po následnej skrumáži odkopol do bezpečia Bielik.
     
    9
    Nádherný futbalový moment! Skaličania to znovu rozohrali prostredníctvom postupnej kombinácie, keď sa k lopte dostal na pravej strane Nemec a presným centrom našiel na hranici šestnástky Jakubeka. Ten si loptu nádherne prebral a exportným volejom vystrelil, Slávik ešte krajším zákrokom loptu vyrazil na roh!
     
    8
    Okamžitá odpoveď na druhej strane – domáci bezprostredne po získaní lopty založili protiútok, na konci bola strela Takáča z 25 metrov, jeho pokus k pravej žrdi však mieril mimo brány.
     
    7
    Konečný nádherným pasom cez pol ihriska vysunul na pravej strane v útoku Nemca, ten ešte hľadal v šestnástke spoluhráčov, to ale dobre prečítal Šupák a zastavil tak rodiacu sa šancu hostí.
     
    6
    Domáci zahrávali štandardku, center Takáča do šestnástky však pomerne bez problémov odvrátili vysokí stopéri hostí.
     
    5
    Dubničania sa prvý raz osmelili a vôbec to nebolo márne! Začalo to zlou rozohrávkou Skalice na ľavej strane – k lopte sa tam dostal Šmahajčík, ktorý bol ešte v postupe zastavený, potom ale loptu tvrdo, ale čisto, vybojoval Čiernik, ktorý prenikol do šestnástky po ľavej strane. Jeho strieľaný center napokon v sklze odvrátil Majerník.
     
    4
    Prvý raz si na loptu siahol domáci brankár Slávik, išlo však o rutinný zákrok. Po centri na ľavú stranu totiž nedôrazne do šestnástky hlavičkoval Kleiber, Slávik loptu kryl vo svojom náručí.
     
    3
    Hra je zatiaľ v znamení jasnej prevahy hosťujúceho celku. Dubničania bránia stiahnutí na vlastnej polovici, trpezlivo čakajúc na svoju príležitosť na založenie akcie.
     
    2
    Prvé ohrozenie pred bránou Dubnice! Skalica veľmi rýchlo získala loptu späť, na čo prišiel center na Jakubeka, ktorý sa uvoľnil v šestnástke a sám pred brankárom sa chystal zakončovať. Strelu Jakubeka ale skvelým sklzom zastavil Štefánek!
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii hostia, nákop dopredu na trojicu útočníkov ale úspech nepriniesol. Za Dubnicu totiž pri ľavej postrannej čiare výborne zapracoval Bielik a pomohol udržať loptu na kopačkách domácich.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na hlavnú tribúnu sa už dostavili fanúšikovia hostí a pokrikmi dávajú o sebe okamžite vedieť. V rovnakom čase nám na trávnik konečne vychádzajú aj oba tímy, Dubničania v typických bielych dresoch, hostia v zelenom.
     
    Hráči sa v šatniach trochu zdržali, ešte stále nevychádzajú na trávnik, preto zrejme začneme s malým oneskorením.
     
    Príjemné dobré skoré popoludnie vám prajem z futbalového štadióna v Dubnici nad Váhom. Futbalová zimná prestávka je už naozaj blízko, a cítiť to aj na chladnom zamračenom počasí panujúcom dnes na celom Považí. Do konca jesennej časti súťaže nám zostáva jediné kolo – pričom jeho súčasťou bude aj zaujímavé stretnutie medzi domácou Dubnicou a lídrom ligy zo Skalice. Favorit je jasný, dobre však vieme, že na ihrisku sa môže stať čokoľvek. Na tribúnach sa pomaly schádzajú diváci, dnes ich je tu však naozaj málo a preto zrejme začneme v komornej atmosfére. Náladu dotvárajú aspoň fans hostí, ktorí sa postupne presúvajú v malých skupinkách na štadión a svojim miláčikom budú chcieť vytvoriť domáce prostredie.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Dubnica nad Váhom: Slávik – Takáč, Cisár, Šupák (C), Štefánek – Števček, Suchý, Čiernik, Sečány – Bielik, Šmahajčík
    Náhradníci: Digaňa (NB) – Prchlík, Habšuda, Hlatký, Vaculík, Krošlák, Janco

    MFK Skalica: Lupač – Hesek, Konečný, Majerník, Šefčík (C) – Hyža, Švrček, Šebesta – Kleiber, Jakubek, Nemec
    Náhradníci: Fišan (NB) – Černek, Čavojský, Neoveský, Petrovský, Jarábek

    Rozhodca: Michlian – Poláček, Hrdlička.
     
    Súboj dvoch celkov z odlišných koncov tabuľky s cieľom pozitívne zakončiť jesennú časť – tak hlavne o tom bude súboj Dubnice so Skalicou. Omladení Dubničania si v druhej polovici jesennej časti dokázali svojimi výkonmi vydobyť rešpekt u súperov, pričom viacero z nich aj prekvapili a zaznamenali výborné výsledky. Zatiaľ sa veru naozaj zdá, že Dubnica vie výborne zahrať hlavne proti papierovým favoritom. Líder ligy zo Skalice preto nesmie nič podceniť a bude musieť podať ten najlepší možný výkon, aby tak predĺžil 7-zápasovú sériu výhier. Oba tímy budú chcieť pozitívne zakončiť jesennú časť, pričom hlavne domáci cítia veľkú šancu, keďže v prípade výhry sa môžu v tabuľke posunúť na 10.priečku. V sobotu od 13:00 sa na vás pri priamom prenose z Dubnice teší Tomáš Schügerl.
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Dubničania mali za sebou dobrú sériu troch úspešných duelov s favorizovanými protivníkmi, keď postupne zdolali doma Sereď, remizovali na pôde rezervy bratislavského Slovana a remizovali aj s v tabuľke druhou žilinskou rezervou. Už-už sa zdalo, že tím z Považia je na dobrej ceste, potom ale prišiel zápas s rezervou Trnavy, v ktorom Dubnica tesne podľahla po góle z poslednej minúty zápasu. To už je pre Dubničanov v tomto roku akosi príznačné – v zápasoch podávajú často veľmi dobré výkony, vinou nekoncentrácie a športovej smoly ale často prichádzajú o dôležité body. Aj preto sú v tabuľke na priebežnom predposlednom mieste so ziskom 11 bodov a skóre 22:35. Obrana Dubnice je z hľadiska počtu inkasovaných gólov najslabšia zo všetkých 24 účastníkov druhej ligy.

    Skalica má presne opačné starosti. Z pozície nováčika kraľuje súťaži a na 1.mieste má pred druhom Žilinou ,,B" náskok 10 bodov. Práve Žilinu navyše Skaličania pred týždňom zdolali na domácom ihrisku, kde pred rekordnou návštevou 1215 divákov vyhrali 2:1. Záhoráci ťahajú úžasnú sériu 7 víťazstiev v rade, pričom dosiaľ prehrali len raz, a to ešte v 6.kole v Žiline. Zisk 41 bodov a skóre 34:11 hovoria jasnou rečou, a to ešte Skaličanov čaká dohrávaný zápas v Senci (28.11.)
     
    Vzájomný zápas v sezóne

    V zápase 7.kola dominovala doma Skalica, ktorá zvíťazila rozdielom triedy 3:0. Pred krásnou návštevou 840 divákov sa Dubničania v Skalici statočne bránili, na náročného protivníka ale nestačili.

    MFK Skalica – MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (1:0)
    Góly: 14. Švrček, 70. Konečný, 87. Ulrich
     
    MFK Skalica

    Skaličania si v týždni zahrali v Slovenskom pohári so Slovanom, a favorizovaného protivníka veru poriadne potrápili, napokon v gólovej prestrelke podľahli 3:5. Nováčik a líder ligy zároveň postupuje súťažou suverénne, veď doteraz len raz prehral. Už jasný víťaz jesennej časti sa pokúsi túto časť sezóny zakončiť výhrou, vďaka ktorej prezimuje v ešte lepšej pohode.
     
    MFK Dubnica nad Váhom

    Na Považí už vedia, že po skončení prvej časti súťaže budú v druhej polovici bojovať v skupine o udržanie. Napriek tomu by nemali strácať optimizmus – v neľahkých podmienkach robia naozaj všetko pre to, aby futbal v Dubnici prinášal fanúšikom radosť. V poslednom zápase jesene sa po nešťastných prehrách Dubničania pokúsia zaskočiť favorizovaného protivníka, je však jasné, že to vôbec nebudú mať jednoduché.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Tomáš Schügerl

    Branky:

    Karty:   46. Suchý (DUB) – 86. Nemec (SKA)


    FK Dubnica: Slávik – Takáč, Cisár, Šupák (C), Štefánek – Števček, Suchý, Čiernik, Sečány – Bielik, Šmahajčík
    Náhradníci: Digaňa (NB) – Prchlík, Habšuda, Hlatký, Vaculík, Krošlák, Janco

    MFK Skalica: Lupač – Hesek, Konečný, Majerník, Šefčík (C) – Hyža (84.Petrovský), Švrček, Šebesta – Kleiber (23.Neoveský), Jakubek, Nemec
    Náhradníci: Fišan (NB) – Černek, Čavojský, Neoveský, Petrovský, Jarábek

    Rozhodčí: Michlian – Poláček, Hrdlička

    Diváci: 380
    bahis siteleri