Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Slavia 6:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:0 (0:0, 2:0, 4:0)
HC Slavia Praha
Neděle 23.11.2014, 17:30 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Dnešní utkání sleduje 4280 diváků. Hradeckým stadionem obíhají mexické vlny, fanoušci jsou ve velké ráži.
    ČERVENÝ - 6:0
     
    57:32
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Na hradeckém zimáku nám zazpíval kanárek! Hradečtí mačkali Slavii jako citrón a nakonec vymačkali šestý kousek v síti nebohého Adama Svobody. Jiří Vašíček z gólové pozice ještě neuspěl, ale dorážející RUDOLF ČERVENÝ poslal puk obloučkem za záda hostujícího brankáře – 6:0! Asistence: Jiří Vašíček, Tomáš Troliga.
     
    56:48
    Tohle vůbec neměl Svoboda lehké, špičkou betonu ale dokázal vyrazit střelu od modré čáry!
     
    55:05
    Tomáš Mertl čekal před brankovištěm tak dlouho, až se přihrávky dočkal. Do brány ji ale poslat nedokázal!
     
    54:41
    Hosté si hru v plném počtu příliš dlouho neužili. Za vysokou hůl totiž odchází pykat Daniel Krejčí (SLA) a hradecký tlak bude moci pokračovat.
     
    54:33
    Rastislav Dej ji přece jenom našel, ale Svoboda na poslední chvíli zasáhl nataženou hokejkou!
     
    52:57
    V mnohem lepší příležitosti se ocitl Jiří Šimánek, jenž s pukem bleskově vykroužil od hrazení. Střílel na druhou tyč, ale spíš jen trefil Svobodu do lapačky.
     
    52:25
    Domácí jsou k nezastavení, podnikli další rychlou akci a zahrají si sedmou přesilovou hru. Tomáš Micka (SLA) – 2 minuty za podražení.
    ČERVENÝ - 5:0
     
    52:04
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak na straně domácích dneska stojí i patřičné štěstí! Druhá formace rychle vtrhla do pásma, Rastislav Dej měl Kukumbergovu přihrávku na dlouhou hůl. Přesto pak stačil poslat kotouč do brankoviště a černá pryž se od dojíždějícího RUDOLFA ČERVENÉHO odrazila za záda bezmocného Svobody – 5:0. Gól musel ještě posvětit videorozhodčí. Asistence: Rastislav Dej, Roman Kukumberg.
     
    50:22
    Brankář Adam Svoboda poté zřejmě cosi pronesl směrem k rozhodčímu a vysloužil si osobní trest na 10 minut. To samozřejmě znamená, že ve své kleci může zůstat a trest za něj odsedí hráč z pole.
    TROLIGA - 4:0
     
    50:22
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A je hotovo. Hradec Králové potřetí v zápase využívá přesilovku a nejspíš rozhoduje o svém vítězství! Vydareného dělovku vyrazil Svoboda před sebe, kde čekal připravený TOMÁŠ TROLIGA a slovenský útočník ve svém třetím extraligovém zápase kariéry střílí premiérový gól – 4:0! Asistence: René Vydarený, Jiří Šimánek.
     
    49:46
    Hostující skvadra má o další dvě minuty míň, teď ji totiž čeká těžká práce v oslabení. A nemusím připomínat, že přesilovka je dneska povedenou disciplínou Hradeckých. Tomáš Vlasák (SLA) – menší trest za hákování.
    BERÁNEK - 3:0
     
    44:45
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak tohle už se bude hostům hodně těžko otáčet, Hradec se pomstil tím nejhokejovějším způsobem a vede o tři góly! Tomáš Mertl vtrhnul do pásma a vrátil puk za sebe Jiřímu Vašíčkovi. Ten ho poslal do předbrankového prostoru, kde přesnou tečí uspěl PETR BERÁNEK – 3:0! Asistence: Jiří Vašíček, Tomáš Mertl.
     
    41:43
    Další protiútok v oslabení, tentokrát jeli Hradečtí dopředu dva na jednoho. Kukumberg si ale při pokusu o střelu z první málem ublížil.
     
    40:49
    Obrovskou možnost měl ve slávistické přesilovce paradoxně Tomáš Mertl, který se na Svobodu řítil sám. Slávistický gólman ale jeho střelu vytěsnil!
     
    39:53
    Skvělý Pavel Kantor betonem vyškrábl rychlou střelu od modré čáry.
     
    39:46
    Jenže v samotném závěru druhé třetiny jdou za katr i domácí. Tomáš Divíšek doslova upadl přes tělo Petera Frühaufa (HKR), který pyká za podražení.
    DEJ - 2:0
     
    38:45
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradec podruhé v zápase využívá přesilovku, a byla to fantastická akce! Michal Tvrdík počkal v rohu, aby našel mezi kruhy parťáka Kukumberga. Ten vrátil puk na brankovou čáru RASTISLAVU DEJOVI, který s ním obkroužil Adama Svobodu a bekhendem pak neomylně zakončil – 2:0! Asistence: Roman Kukumberg, Michal Tvrdík.
     
    38:05
    Mertl pak nevyužil ani další velkou příležitost, nicméně Hradec jde na přesilovku. Jan Stránský (SLA) se na Jiřím Šimánkovi dopustil sekání.
     
    38:05
    Tahle stahovačka Tomáše Mertla by byla na Zlatou helmu, kdyby ale domácí forvard dokázal zakončit své sólo gólem! Těsně minul druhý růžek.
     
    36:02
    Slávistický novic Peter König dneska pálí ostrými! Z první se opřel do výborné nabídky a Kantor byl chvilku nejistý, nicméně svým zákrokem dokázal puk schovat ve výstroji.
     
    35:28
    Menší aktivita hostů vede k početní výhodě. Tomáš Troliga (HKR) sice protestuje, ale to ho dvouminutového trestu za hákování nezbaví.
     
    34:13
    Teď přidal jedenáctý. Jan Stránský se dobře prodíral po pravé straně, ale nedokázal se ramenem dostat přes hradeckého obránce a "jen" vypálil na druhou tyčku.
     
    30:45
    V jednoduchosti je síla, tak Mertl vypálil z levé strany a věděl, že Svoboda vyrazí puk na hokejku Šimánka. Hradecký kapitán byl ale gólmanovi příliš blízko a na dorážku neměl čas.
     
    28:41
    Až když Holub naskočil na led, zajímavě přes beka vypálil Michal Tvrdík. Svoboda jeho střelu vyškrábl mimo branku.
     
    26:48
    René Vydarený na modré čáře zaváhal, ale jeho parťák Pláněk stihl dobruslit slávistické přečíslení akorát včas.
     
    26:30
    Do protiútoku už se zase řítili hokejisté Mountfieldu a vysloužili si čtvrtou přesilovou hru. Jan Holub (SLA) je potrestán za podražení, minulou přesilovku domácí využili.
     
    25:59
    Vlasák s Bednářem vystihli hradeckou rozehrávku, ale ani oni nedokázali vyzrát na Pavla Kantora.
     
    25:12
    Dvojitá příležitost pro Rastislava Deje. Hradecký štírek volil na pravé straně místo přihrávky střelu, kterou si pak ještě dojel, ale nedokázal kotouč přehodit přes Adama Svobodu!
     
    23:48
    Málo chybělo! Bednář hledal před prázdnou klecí Divíška, ale ten nedokázal vzdušný kotouč zasmečovat do sítě!
     
    22:25
    Slávisté ovšem rychle dostávají šanci k vyrovnání, zahrají si třetí přesilovku. Za hákování je vyloučen Rudolf Červený (HKR).
    MERTL - 1:0
     
    20:27
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Je to tady, 27 sekund po startu druhé třetiny je Svobodovo kouzlo odčarováno a Hradec se v přesilovce ujímá vedení! Od modré vypálil tvrdou střelu Jiří Šimánek a vyražený kotouč dopravil bekhendem do prázdné brány TOMÁŠ MERTL – 1:0! Asistence: Petr Beránek, Jiří Šimánek.
     
    19:19
    Hradecký nápor je drtivý, Svobodovi vypadla i Pláňkova střela a o pár chvil později si hosté málem srazili puk do brány sami.
     
    19:10
    Skákavý kotouč Svobodovi vypadl a šoural se do brankoviště. Mertl by ho dorážel do úplně prázdné klece, jenže Jan Holub ho odpálil pryč a necitlivý rozhodčí ztratil přehled, tak přerušil hru.
     
    18:54
    No a Hradec Králové si před koncem třetiny zahraje třetí přesilovku. Rastislava Deje zastavil Pavel Kolařík (SLA) za hranou pravidel, verdikt zní nedovolené bránění.
     
    18:08
    A hned je tu gólovka pro Hradec! Junior Lukáš Nedvídek si troufl na velký kousek, ale stahovačku pár centimetrů před Svobodou neproměnil v branku.
     
    16:39
    Tečovaný kotouč se hodně zajímavě motal před hradeckým brankovištěm! Domácích tam ale přece jenom bylo víc a nepřipustili dorážku Tomáše Vlasáka.
     
    15:47
    Teď už je trest na světě. Za podražení si menší trest odpyká Lukáš Nedvídek (HKR), Slavia nám bude moci ukázat další výbornou přesilovku jako na začátku zápasu.
     
    12:56
    Také čtvrtý útok domácích přidělává soupeři plné ruce práce. Uhlík neměl daleko ke skórování baseballovou dorážkou, potom se puk odrazil z chumlu k Ondřeji Kovářů. Jeho dělovku ale vyjetý Svoboda perfektně zneškodnil!
     
    11:33
    Zase ten Tvrdík! Dostal se k vyražené střele Slováka, chtěl si Svobodu vymíchat do prázdné brány, ale puk mu utekl z hokejky!
     
    10:55
    Kde se vzal, tu se vzal, za bukem číhal Michal Tvrdík. Puk se ke slávistickému brankovišti dostal snad i omylem, ale Tvrdík z bezprostřední blízkosti napálil jen Adama Svobodu!
     
    10:15
    Šimánek se položil do Pláňkovy nahrávky, ale puk netrefil úplně ideálně a Svoboda ho stačil vykopnout pravým betonem!
     
    09:37
    No a tenhle čas využili na výbornou. Vykoledovali si totiž další nedovolený zákrok soupeře, čeká je tak 8 sekund dvojnásobné přesilovky. Michal Poletín (SLA) – 2 minuty za držení protihráče.
     
    09:14
    Dvě tvrdé rány poslal na branku Peter Mikuš. První nebezpečně dorážel Michal Tvrdík, ale Svobodovi pomohl spoluhráč, druhou bombu už znovu lapil slávistický gólman sám.
     
    07:45
    Další obětavý blok slávistů, kteří jdou ale vzápětí na trestnou a nabuzený Hradec si také vyzkouší první přesilovou hru. Jan Holub (SLA) – 2 minuty za hákování.
     
    05:15
    Úvod zápasu skutečně nenudí, hradecký první útok měl další šanci! Mertl vybídl z rohu Šimánka, jeho bekhend ale Svoboda udržel ve výstroji. Jinak by domácí kapitán dorážel do prázdné.
     
    04:33
    Také Mountfield se osměluje! Frühaufovu dělovku těsně před Svobodou tečoval Mertl, ale vysoko do ochranné sítě.
     
    03:06
    Tak to je neuvěřitelné, celá trojice slávistů měla jeden po druhém gólové příležitosti! Kantor nejdřív vychytal Vlasáka, Divíšek pak nedokázal zasunout puk do prázdné branky. No a do třetice si na hradeckém brankáři vylámal zuby Jaroslav Bednář!
     
    02:18
    Velká šance pro hosty! Zpomalený kotouč nedokázal Pavel Kantor zkrotit, k dorážce se nachomýtl Jakub Sklenář. Ležícího gólmana domácích však zblízka nezvládl přehodit!
     
    00:52
    Tomáš Divíšek střílel z levé strany, puk byl zblokovaný. Nebezpečně se snesl na horní síťku, ale pak ho domácí dostali do bezpečí.
     
    00:33
    Hradečtí se ovšem vzápětí dopustili útočného faulu a jdou do čtyř. Petr Beránek (HKR) – 2 minuty za držení protihráče.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Mertl (Beránek, Šimánek), 39. Dej (Kukumberg, Tvrdík), 45. Beránek (Vašíček, Mertl), 51. Troliga (Vydarený, Šimánek), 53. Červený (Dej, Kukumberg), 58. Červený (Vašíček, Troliga)


    Mountfield HK: Kantor (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, Mikuš, Piegl, Vašíček – Beránek, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Kukumberg, Červený – Tvrdík, Troliga, Nedvídek – Kovářů, Pilař, Uhlík. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Slavia Praha: Svoboda (Furch) – Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, König, Barák, Růžička – Bednář "C", Vlasák, Tomica – Micka, Klhůfek, J. Doležal – Stránský, Divíšek, Sklenář – Veselý, Poletín. Trenér: Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 4280
    bahis siteleri