Austrálie – Rusko 11:9 (kon.) | Německo – Finsko 2:9 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:7 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 11:2 (kon.) | Slovensko – Japonsko 9:4 (kon.) | Česko – Norsko 7:6 (kon.)
konec
Česko
7:6 (4:3, 1:0, 2:3)
Norsko
Sobota 06.12.2014, 19:45 • Scandinavium, Gothenburg • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek večera a budu se těšit při sledování dalších florbalových online přenosů. (21:55:45)
     
    Druhý zápas skupiny B mezi Švýcarskem a Estonskem je na pořadu dne zítra. České reprezentanty čeká zítra odpočinek a v pondělí změří síly s obhájci bronzových medailí, se Švýcary.
     
    Statistiky utkání:
    střely na branku: 22:24
    vyloučení: 2:2
    využití: 0:0
    v oslabení: 0:1

    Nejlepší hráči utkání:
    Michal Podhráský (CZE) – Ole Mossin Olesen (NOR)
     
    Tak to bylo drama, i když tomu začátek třetí třetiny vůbec nenasvědčoval. Poté, co Curney zvýšil na rozdíl tří branek, to vypadalo, že si český tým zbytek zápasu pohlídá. Jenže Norové dokázali vstřelit gól ve vlastním oslabení a hned po jeho konci druhý a na drama bylo zaděláno. Čtyři minuty před koncem vrátil Čechům dvoubrankový náskok Tokoš, jenže pak Kronberg využil zakopnutí Deutsche a přiblížil svůj tým vyrovnání. Češi v závěru díky své obětavosti a skvělému Tomáši Kafkovi jednobrankový náskok uhájili a mohou se tak radovat z vítězství 7:6.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Sladký vyhazuje, to už vypadá slibně.
     
    59:18
    Závar před českou brankou. Kafka nejprve vyrazil střelu Gidskeho a pak přestál i následnou dorážku, kterou norský útočník poslal jen do Kafkovi natažené nohy.
     
    59:01
    Fauskanger se dostal k odraženému míčku, jeho pokus zblokovaný a Dóže přes celé hřiště míjí prázdnou branku.
     
    58:30
    Norové si netroufli z volného úderu na zakončení.
     
    58:19
    Ronnmark se po chvíli v brance opět vydává na střídačku, ale ani tam se dlouho neohřál a musí zpět na hřiště.
     
    57:52
    Dobrý zákrok Kafky.
     
    57:48
    Ronnmark na střídačce.
     
    57:41
    Tokoš se po střílené přihrávce od Sladkého ocitl sám před Ronnamrkem, ale nedokázal trefit skákavý míček tak, aby skončil v brance.
    Ketil KRONBERG - 7:6
     
    57:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Smolný okamžik pro Marka Deutsche, který škobrtnul a nabídl míček KETILU KRONBERGOVI, který postupoval sám na Kafku, udělal mu dlouhou kličku a pohodlně snižuje na rozdíl jediné branky. Bez asistence.
     
    56:33
    Kafka si pohlídal střelu z větší vzdálenosti.
    Martin TOKOŠ - 7:5
     
    55:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Veltšmíd prostrčil míček na Sladkého, který našel z otočky u tyče volného MARTINA TOKOŠE, který posílá s přehledem míček za Ronnmarka a Češi vedou opět o dvě branky. Asistence: Tomáš Sladký.
     
    55:26
    Oddechový čas pro Nory.

    Lukáš Vacuška

    Branky a nahrávky: 3. Jendrišák (Natov), 4. Ondrušek (Mikeš), 13. Dóža, 20. Suchánek (Tokoš), 40. Dóža (Mikeš), 44. Curney (Podhráský), 56. Tokoš (Sladký) – 11. Olesen (Kronberg), 19. G.Evensen (Straete), 20. Jansson (Rognlien), 51. Kronberg (Olesen), 52. Jansson, 57. Kronberg


    Česko: Kafka (Barák) – Podhráský, Deutsch, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Jelínek, Heřmanský – Natov, Jendrišák, Courney – Sladký, Tomašík, Tokoš – Ondrušek, Mikeš, Dóža – Zozulák, Fridrich
    Norsko: Rönnmark (Jelsnes) – De Santana, Gidske, Rognilien, Gustavsen, E.Evensen, Martinsen, Kvisvik, Pedersen – Torp, Kronberg, Olesen – Jansson, Straete, G.Evensen – Fauskanger, Eriksen, Nilsson – Bjerknes

    Rozhodčí: Bartosz Burek, Marek Chomnicki