Austrálie – Rusko 11:9 (kon.) | Německo – Finsko 2:9 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:7 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 11:2 (kon.) | Slovensko – Japonsko 9:4 (kon.) | Česko – Norsko 7:6 (kon.)
konec
Česko
7:6 (4:3, 1:0, 2:3)
Norsko
Sobota 06.12.2014, 19:45 • Scandinavium, Gothenburg • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Ketil KRONBERG - 7:6
     
    57:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Smolný okamžik pro Marka Deutsche, který škobrtnul a nabídl míček KETILU KRONBERGOVI, který postupoval sám na Kafku, udělal mu dlouhou kličku a pohodlně snižuje na rozdíl jediné branky. Bez asistence.
    Martin TOKOŠ - 7:5
     
    55:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Veltšmíd prostrčil míček na Sladkého, který našel z otočky u tyče volného MARTINA TOKOŠE, který posílá s přehledem míček za Ronnmarka a Češi vedou opět o dvě branky. Asistence: Tomáš Sladký.
    Ole Martin Skau JANSSON - 6:5
     
    51:35
    Norsko právě vstřelilo branku!
    OLE MARTIN SKAU JANSSEN sklepl ze vzduchu pas Ondruška a sám před Kafkou nezaváhal a trefil přesně pod horní tyčku. Bez asistence.
    Ketil KRONBERG - 6:4
     
    50:46
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Ronnmark po Zozulákově střele rychle rozehrál. Kronberk pak přehrál Suchánka přihrávkou na Olesena, který mu jí zadovkou vrátil a KETIL KRONBERG snižuje v oslabení na rozdíl dvou branek. Asistence: Ole mossin Olesen.
    Jiří CURNEY - 6:3
     
    43:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Podhráský mezi dvěma bránícími hráči přihrál na druhou stranu neobsazenému JIŘÍMU CURNEYMU, který ho bez problémů posílá do prázdné branky. Asistence: Michal Podhráský.
    Patrik DÓŽA - 5:3
     
    39:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně. Češi dávají Norům gól do šatny. U levé mantinelu byl u míčku Mikeš, jenž vykouzlil další exkluzivní přihrávku, kterou lehkým pohybem usměrnil za Ronnmarka PATRIK DÓŽA a Češi znovu vedou o dvě branky. Asistence: Ondřej Mikeš.
    Ole Martin Skau JANSSON - 4:3
     
    19:22
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Závěr první třetiny je hodně divoký. Norové měli výhodu volného úderu. Česká obrana si situaci vůbec nepohlídala a nechala vystřelit OLE MARTINA SKAU JANSSONA, který se trefil přesně k tyči. Asistence: Thomas Rognlien.
    Patrik SUCHÁNEK - 4:2
     
    19:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tokoš si za brankou zpracoval míček kolenem a následně ho ze vzduchu špičkou hole posunul před branku na PATRIKA SUCHÁNKA, který ho trefil z první ze vzduchu a nedává Ronnmarkovi šanci. Asistence: Martin Tokoš.
    Glen EVENSEN - 3:2
     
    18:44
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Jansson vystihl Deutschovu rozehrávku a poslal do útoku Straeteho. kafka jeho střelu dobrým zákrokem vyrazil, ale na dorážku GLENA EVENSENA už nestačil. Asistence: Thomas Straete.
    Patrik DÓŽA - 3:1
     
    12:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    PATRIK DÓŽA se prosmýkl kolem mantinelu, srovnal si míček na forhend a svižnou střelou zápěstím trefuje naprosto přesně vzdálenější růžek Ronnmarkovy branky. Pěkná akce českého útočníka. Bez asistence.
    Ole Mossin OLESEN - 2:1
     
    10:46
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Podhráský zaváhal v rozehrávce a k míčku se za brankou dostal OLE MOSSIN OLESEN, který nabral míček na čepel, oběhl branku a nádherným freestylovým kouskem nedal Kafkovi šanci. Asistence: Ketil Kronberg.
    Tom ONDRUŠEK - 2:0
     
    03:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vystihli rozehrávku Norů a předvedli krásnou akci. Mikeš se po zpracování přihrávky uvolnil přes obránce a dostal se sám před Ronnmarka. Celou akci pak Mikeš vyšperkoval skvělou přihrávkou na volného TOMA ONDRUŠKA, který posílá Čechy do dvougólového vedení. To je perfektní vstup do zápasu. Asistence: Ondřej Mikeš.
    Matěj JENDRIŠÁK - 1:0
     
    02:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Natov vystřelil na Ronnmarka, který jeho střelu jen vyrazil. Všichni tři čeští útočníci se pak snažili dorážet a nejúspěšnější byl MATĚJ JENDRIŠÁK, který jednou rukou doklepl míček do branky. Asistence: Jan Natov.

    Lukáš Vacuška

    Branky a nahrávky: 3. Jendrišák (Natov), 4. Ondrušek (Mikeš), 13. Dóža, 20. Suchánek (Tokoš), 40. Dóža (Mikeš), 44. Curney (Podhráský), 56. Tokoš (Sladký) – 11. Olesen (Kronberg), 19. G.Evensen (Straete), 20. Jansson (Rognlien), 51. Kronberg (Olesen), 52. Jansson, 57. Kronberg


    Česko: Kafka (Barák) – Podhráský, Deutsch, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Jelínek, Heřmanský – Natov, Jendrišák, Courney – Sladký, Tomašík, Tokoš – Ondrušek, Mikeš, Dóža – Zozulák, Fridrich
    Norsko: Rönnmark (Jelsnes) – De Santana, Gidske, Rognilien, Gustavsen, E.Evensen, Martinsen, Kvisvik, Pedersen – Torp, Kronberg, Olesen – Jansson, Straete, G.Evensen – Fauskanger, Eriksen, Nilsson – Bjerknes

    Rozhodčí: Bartosz Burek, Marek Chomnicki