Austrálie – Rusko 11:9 (kon.) | Německo – Finsko 2:9 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:7 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 11:2 (kon.) | Slovensko – Japonsko 9:4 (kon.) | Česko – Norsko 7:6 (kon.)
konec
Austrálie
11:9 (5:4, 4:2, 2:3)
Rusko
Sobota 06.12.2014, 10:00 • Lisebergshallen • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Sergej AZOV - 11:9
     
    58:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Dobře vykombinovaná přesilová hra a nádherná střela SERGEJE AZOVA do horního růžku branky. Plocek byl bez šance. Asistence: Alexander Šarapov.
    Sergej AZOV - 11:8
     
    56:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlé rozehrání standardní situace na polovině hřiště a prudká, přízemní střela SERGEJE AZOVA končí až v bráně. Rusům se tak povedlo snížit výsledek. Asistence: Alexander Taldonov.
    Nicholas MORAN - 11:7
     
    46:32
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Již druhá využitá přesilová hra Austrálie v dnešním utkání. Tentokráte se výborně trefil NICHOLAS MORAN, svou střelu umístil pod horní tyčku ruské brány. Asistence: Jonathon Veron.
    Nicholas MORAN - 10:7
     
    42:39
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Přihrávka z florbalky Verona skončila přesně u NICHOLASE MORANA, kterému se až na dvakrát povedlo překonat ruského brankáře. Asistence: Jonathon Veron.
    Pavel SEMENOV - 9:7
     
    41:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    O snížení stavu se postaral PAVEL SEMENOV, který skóruje z před brakového prostoru. Výborný důraz od ruského hráče.Asistence: Ilia Vešňakov.
    Alexandr ŠARAPOV - 9:6
     
    38:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Trochu šťastný gól i na druhé straně. Do Azovovy střely se nešikovně připletl jeho vlastní spoluhráč ALEXANDER ŠARAPOV, od kterého se ale míček odrazil přímo do branky.
    Dmitrij POLJAKOV - 9:5
     
    37:50
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Hodně kuriózní situace, DIMITRIJ POLJAKOV vyvážel míček zpoza vlastní brány. Poté ale hodně nešikovně nastřelil míček do vlastního brankáře, od kterého se odrazil přímo do branky.
    Nicholas MORAN - 8:5
     
    32:12
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Další florbalová paráda v podání Austrálie. Kombinace na jeden dotek je zakončena sklepnutím míčku do prázdné brány z hole NICHOLASE MORANA. Asistence: Veron.
    Michael WOODS - 7:5
     
    29:25
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Znovu zde máme dvoubrankové vedení. Špatná rozehrávka Rusů byla po zásluze potrestána střelou MICHAELA WOODSE k vzdálenější tyči. Asistence: Hardy.
    Nikita BRYN - 6:5
     
    26:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Standardní situace na hranici velkého brankoviště Austrálie končí kontaktním gólem. Kurač totiž rychle přistrčil míček na volného NIKITU BRYNA, který se prosazuje střelou k tyči.
    Jonathon VERON - 6:4
     
    26:10
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak to byla florbalová paráda! Rychlá využitá přesilová hra díky nádhernému krosu Hammarlunda. Jeho přihrávka našla úplně osamoceného JOHATONA VERONA, který uklidil míček do prázdné brány.
    Alexandr TALDONOV - 5:4
     
    19:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka ALEXANDRA TALDONOVA freestylem. Ten si nabral míček na čepel a elegantně ho hodil za záda bezmocného Ploceka. Asistence: Šarapov.
    Timothy BOTELER - 5:3
     
    18:15
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vybojovaný míček v rohu hřiště a nahrávka před bránu Ruska. Tam výborně číhal TIMOTHY BOTELER, který trefuje pravý horní růžek brány a mimo to si připisuje hattrick v utkání. Asistence: Frazer.
    Jeremy MONCKTON - 4:3
     
    17:47
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie otáčí průběh zápasu na svou stranu! Po střele z pravé strany hřiště se míček odrazil k volnému JEREMYMU MONCKTONOVI, který vystřelil přesně pod horní tyčku Proňakovy brány. Asistence: Moran.
    Timothy BOTELER - 3:3
     
    16:45
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Chyba v rozehrávce i na straně Ruska. Výborně vybojovaný míček a přihrávka na TIMOTHYO BOTELERA, ten si se zakončením do odkryté brány poradil. Asistence: Frazer.
    Pavel SEMENOV - 2:3
     
    16:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Chyba v obraně Austrálie, vyhraný souboj u mantinelu, následné prostrčení míčku na střed, kde číhal PAVEL SEMENOV. Jeho střela zapadla přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Vešňakov.
    Timothy BOTELER - 2:2
     
    13:27
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vynikající důraz před bránou projevil TIMOTHY BOTELER, který dorazil Prazanovu střelu za záda bezmocného Proňakova. Máme tak opět vyrovnáno. Asistence: Prazan.
    Alexandr ŠARAPOV - 1:2
     
    13:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jsou ovšem ihned zpátky do vedení. Po krásné kombinaci a špatném pokrytí hráčů se prosazuje ALEXANDR ŠARAPOV. Asistence: Garevskih.
    Carl HAMMARLUND - 1:1
     
    12:43
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Hodně šťastná branka a trochu studená sprcha pro Rusko. Střela CARLA HAMMARLUNDA z obrany byla tečována před bránou vlastním obráncem. Proňakov nedokázal již na míček zareagovat. Asistence: Veron.
    Sergej JURJEV - 0:1
     
    2:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Před bránou Austrálie zůstal trestuhodně osamocený SERGEJ JURJEV, který obdržel skákavou přihrávku od Šarapova. Střelou pod ruku brankáře otvírá skóre zápasu i celého mistrovství. Asistence: Alexandr Šarapov.

    Štěpán Hladký

    Branky a nahrávky: 13. Hammarlund (Veron), 14. Boteler (Prazan), 17. Boteler (Frazer), 18. Monckton (Moran), 19. Boteler (Frazer), 27. Veron (Hammarlund), 30. Woods (Hardy), 33. Moran (Veron), 38. Poljakov (vla.), 43. Moran (Veron), 47. Moran (Veron) – 3. Jurjev (Šarapov), 14. Šarapov (Garevskih), 16. Semenov (Vešňakov), 20. Taldonov (Šarapov), 27. Bryn (Kurač), 39. Šarapov (Azov), 42. Semenov (Vešňakov), 57. Azov (Taldonov), 59. Azov (Šarapov)


    Austrálie: Plocek (George) – Hardy, Prazan, Hammarlund, Ray-Hills, Parnall, Staindl, Woods, Hogg – Frazer, Woods, Boteler – Veron, Poon, Moran – King, Staindl, Monckton – Diffen
    Rusko: Proňakov (Naubrejt) – Azov, Garevskih, Uglanov, Šutichin, Saranskij, Poljakov – Taldonov, Šarapov, Jurjev – Vešňakov, Maslov, Semenov – Bryn, Kurač, Dmitrijev – Karkumbajev

    Rozhodčí: Dennis Lim, Ismail Sharil

    Diváci: 344