Slovensko – Bělorusko 1:2 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 3:2 (po pr.)
konec
Slovensko
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Bělorusko
sk Pátek 19.12.2014, 16:15Arosa Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom dueli našej seniorskej hokejovej reprezentácie. Zverencov trénera Vůjtka čaká druhý tohtosezónny turnaj. Tentokrát sa predstavia vo Švajčiarku na dobre známom Arosa Challenge.

    Po Nemeckom pohári nás tentokrát čakajú dva zápasy. Práve dnešný duel proti Švajčiarom rozhodne o tom, či si Slováci zajtra zahrajú o celkové zlato alebo o bronzovú medailu.

    Program Slovenska na turnaji:
    piatok 19. decembra: SR – Bielorusko (16.15 h)
    sobota 20. decembra: SR – Švajčiarsko/Nórsko (16.15/20.15)

    Z pôvodnej nominácie na turnaj trénerovi vypadla až štvorica hráčov. pre zranenia sa ospravedlnili Štefan Ružička, Ján Sýkora Roman Rác a Marcel Haščák.

    Tréner sa bude vo Švajčiarsku spoliehať aj na služby našich extraligistov – Adama Jánošíka a Adama Lapšanského z Košíc a Radovana Puliša zo Zvolena.

    Konečná nominácia SR na Arosa Challenge 2014:

    brankári: Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR)
    obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Dominik Graňák (Linköping/Švéd.), Adam Jánošík (HC Košice), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Peter Mikuš (Hradec Králové/ČR), Karol Sloboda (Lada Togliatti/Rus., KHL), Tomáš Starosta, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL)
    útočníci: Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Libor Hudáček, Andrej Kudrna, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: J. Hudáček (Čiliak) – Graňák (C), Sloboda, Ďaloga, J. Mikuš, Starosta (A), Čerešňák, P. Mikuš, Štajnoch – Miklík, Viedenský (A), Tybor – Lapšanský, Dravecký, Cingeľ – Marcinko, L. Hudáček, Kudrna – Vandas, A. Šťastný, P. Lušňák

    Bielorusko: Goriačevskich (Brikun) – Korobov, Denisov (C), Lisovec, Šinkevič, Stasenko, Nogačov, Kaznadej, Goroško – Gavrus, Kislyj, Stas (A) – Stepanov, Kulakov (A), Andrjuščenko – Kovyršin, Pavlovič, Jefimenko – Volkov, Drozd, Razvadovskij

    Rozhodca: Marcus Vinnerborg (Švéd.), Tobias Wehrli – Flavio Ambrosetti, Simon Wüst (Švaj.).
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche. Naši hokejisti nastúpia v modrých dresoch, Bielorusi v červenej farbe.
     
    Ešte pred úvodným vhadzovaním si vypočujeme štátne hymny Bieloruska a Slovenska.
     
    Štátne hymny už medzičasom dozneli a všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie tohto zápasu.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Slovensko do toho!
     
    Napokon sa ešte hrať nemôže. Postranný rozhodca si všimol, že sieť na bieloruskej bránke nie je v stopercentnom stave a arbitri to budú musieť napraviť. Nemalo by to však trvať dlho.
     
    Rozhodcovia sú skutočne pedantní a s nápravou sietí na bránkach si dali skutočne veľa námahy. Napokon je ale všetko v stopercentnom stave a môžeme začať!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Viedenský prehral úvodné vhadzovanie a Bielorusi sa okamžite dostali k puku. Ten síce nahodili do útoku, ale za bránkou ho nedokorčuľovali.
     
    00:41
    Slováci sa brániť nemuseli a puk si prevzali na svoje hokejky. Po dobrej prihrávke to pekne vymyslel Miklík a puk dostal do tretiny, no tam ho Viedenský nedokázal dokorčuľovať. Zatiaľ sme nevideli žiadnu strelu.
     
    00:58
    Bielorusko sa bude brániť! Náš súper zle striedal a inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    01:25
    Slováci sa ihneď nasťahovali do pásma. Po Jurajovej Mikušovej prihrávke tam Dravecký hľadal Lapšanského, ale ten v rýchlosti puk nespracoval.
     
    01:53
    Slováci to opätovne skúsili, ale ich súper puk iba zblokoval a vyrazil von z pásma, Oba celky striedajú.
     
    02:16
    Slováci sa opäť presunuli do útočnej tretiny. Strelou to skúsil Čerešňák, ale jeho pokus bol zblokovaný. Slovensko však stále drží puk.
     
    02:26
    Slovensko stále útočí. Naši chlapci to skúsili aj strelecky, no Marcinkovi s Černákom clonenie ani teč nevyšli a bieloruský gólman si s prehľadom poradil.
     
    02:58
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    03:24
    Bielorusi puk vyhodili zo svojej obrannej tretiny a hru výrazne upokojili. Bude sa začínať spoza Hudáčka.
     
    03:45
    Slováci to vymysleli veľmi zaujímavo. Útočnú akciu zakladali spoza vlastnej bránky a Graňákova prihrávka perfektne našla Viedenského. Slovensko sa dostalo do prvého zakončenia, ale Goriačevskich si s prehľadom poradil.
     
    04:01
    Bielorusko sa aj po buly muselo brániť a tak hostia radšej vyhadzujú puk cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie.
     
    04:38
    Bielorusi sa v úvode duelu na ľade vôbec nevedia nájsť. Pokúšajú sa rozohrať iba spoza vlastnej bránky, no to im neznesiteľne znepríjemňuje forčekujúci Lapšanský.
     
    05:17
    Bielorusi sa po veľmi dlhom čase dostali do útočnej tretiny. Pri mantineli to tam skúšal Kulakov, ale Čerešňák ho s prehľadom odstavil.
     
    05:56
    Bielorusi sa v ostatných minútach výrazne zlepšili. Slovensko chcelo prejsť do útoku, ale prehustené stredné pásmo mu to nedovolilo.
     
    06:10
    Slováci si napokon museli dávať pozor aj v obrane! Rýchly protiútok súpera sa ale našťastie strelou neskončil a Hudáčkovi pomohol zákrok defenzívy.
     
    06:37
    Naši reprezentanti sa presunuli do útočnej tretiny a skúsili tam niečo vymyslieť. Pálil Sloboda, ale jeho rana bola iba zblokovaná.
     
    07:12
    Hrá sa zo strany na stranu. Teraz boli v útoku naši súperi, no Jefimenko svoju strelu od modrej čiary poslal iba tesne vedľa bránky.
     
    07:35
    Slovensko sa dostalo do prečíslenia troch proti dom! Na jeho konci bol napokon Viedenský, ktorý situáciu zobral na seba, ale Goriačevskich ho vychytal.
     
    08:25
    Slovensko sa následne rýchlo muselo stiahnuť do defenzívy a ubránilo sa iba zakázaným uvoľnením.
     
    08:53
    Naši súperi sa držia v útočnom pásme, ale nič sa im tam nedarí vymyslieť. Razvadovskij bojuje pri mantineli, no proti našej obrane teraz nemá šancu.
     
    09:13
    Bielorusi sa napokon v pásme ešte udržali a puk nahodili smerom k našej bránke. Tam sa hostia nepríjemne tlačili k dorážke a tak Hudáček puk radšej chytil.
     
    09:46
    Slovensko zachytilo súperovu prihrávku a dostalo sa do brejku! Bol v ňom Libor Hudáček, proti ktorému ale vykorčuľoval brankár a následne neúspešne zakončil aj Kudrna.
     
    10:32
    Hra je veľmi rýchla a korčuľuje sa zo strany na stranu. Úvodná aktivita našich je už preč, Bielorusi hru vyrovnali.
     
    10:56
    Bielorusi chceli ísť do útoku, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    11:29
    V útoku sa aktuálne usadili hostia. Bielorusi síce korčuľujú po celej tretine, ale naša obrana puk na bránku vôbec nepúšťa.
     
    11:58
    Slováci sa presunuli do pásma, ale po tuhom boji Viedenského pri mantineli nič nevymysleli a odišli striedať.
     
    12:35
    Slovensko sa presunulo do útoku. Tam si prihrávku vypýtal Lapšanský, ale napokon stratil hokejku a páliť nemohol.
     
    12:46
    Chyba Lapšanského dala priestor súperovej ofenzíve. Hostia sa natlačili do pásma, no Pavlovičove zakončenie Hudáček pokryl.
     
    13:13
    Opäť sme ale videli rýchly brejk Slovákov! Bol v ňom Dravecký, ktorý pálil z väčšej vzdialenosti, no Goriačevskich si aj teraz poradil.
     
    14:03
    Bielorusi hru rýchlo upokojili a pustia sa do útoku. Hráči v červených dresoch začínajú byť veľmi nepríjemní.
     
    14:21
    Bielorusi to napokon urobili veľmi zaujímavo! Slováci pred bránkou nepokryli puk, ku ktorému sa dostal Kislyj, no našťastie pre našich v zakončení úspešný nebol.
     
    15:12
    Slovensko je síce vo vlastnej obrannej tretine, ale konečne sa zmocnilo puku. Rozohrávka však bola prirýchla a nikoho nenašla.
     
    15:50
    Slovensko to skúsilo opakovane. Rozohrávka ale veľmi nevyšla Tyborovi, no aj napriek tomu získavame útočné pásmo.
     
    16:13
    Ani teraz sa to ale Slovákom nepodarilo a ďalšia strela na bieloruskú bránku neprichádza. Naopak, naši súperi chceli založiť rýchly brejk, no napokon ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    16:38
    Slováci buly vyhrali a postupne sa presunuli do útoku. Tam ale puk v podstate iba odovzdali a Bielorusi budú rozohrávať.
     
    16:57
    Slováci opäť pochybili v defenzíve a do zakončenia sa dostal Andrjuščenko. Ten sa cez obranu predral až pred Hudáčka, no náš gólman bol našťastie pozorný a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    17:13
    Po výhernom buly sa Slováci presunuli na opačnú polovicu. Puk tam do pásma dostal Kudrna a naši začínajú bojovať pri mantineli.
     
    17:49
    Za bránkou veľmi bojoval urastený Marcinko, ale napokon úspešný nebol. Naši sú na ľade už dlho a odchádzajú striedať.
     
    18:15
    Slovensko prestriedalo a napokon to vymyslelo veľmi dobre! Na pravej strane sa k puku dostal Vandas a bleskovo pálil, ale Goriačevskich si poradil.
     
    18:53
    Slovensko sa opäť dostalo do veľmi dobrej príležitosti! Videli sme skvelú prihrávku pred bránku, kde bol Vandas, no prečítala to aj bieloruská obrana a zakončenie napokon neprišlo.
     
    19:13
    Slovensko sa musí po puk vrátiť do stredného pásma. Naši hráči ale situáciu rýchlo vyriešili a ešte budú chcieť útočiť.
     
    19:56
    Slovensko ale puk v útoku neudržalo a Bielorusi to ešte chceli využiť. Pustili sa do rýchleho brejku, po ktorom ale zakončenie neprišlo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami, no presný zásah sme doposiaľ nevideli. Duel sa začal aktivitou slovenských hokejistov, ale tí svoje zakončenia do gólov nepretavili. Hru Bielorusi následne vyrovnali, no defenzíva spod Tatier si dala pozor, prípadne jej dopomohol Hudáček. Na gól si teda ešte budeme musieť počkať.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:00.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Viedenský úvodné buly opäť nevyhral a puku sa zmocnili Bielorusi. Stas puk dostal do útoku, no následná strela nebola presná.
     
    20:32
    Veľká šanca Slovákov! Tí sa po súperovej chybe dostali do protiútoku, na ktorého konci Tybor prihrával pred bránku, ale bieloruská defenzíva puk zblokovala.
     
    21:19
    Slovensko sa muselo z pásma vysťahovať, no nie nadlho. Dravecký po skvelom napádaní získal puk a zaviezol ho do útočnej tretiny.
     
    21:46
    Bielorusi získali puk späť na svoje hokejky a opäť pohrozili. Po pravej strane dostali puk do pásma a pokúsili sa ho dostať pred bránku, no Jefimenko ho už nespravoval.
     
    22:33
    Slovensko zakladalo útok spoza vlastnej bránky. Našim chlapcom to ale nevyšlo a prudká prihrávka sa skončila iba zakázaným zvoľnením.
     
    22:50
    Slovensko puk vo vlastnej obrannej tretine stratilo a muselo sa brániť. Hostia sa dostali k strele, no Lušňák ju našťastie zblokoval.
     
    23:16
    Nevydarené sólo dostalo puk do útočnej tretiny Slovákov. Tam sa k puku takmer dostal Vandal, ale iba takmer. Sledujeme hluché chvíle.
     
    23:59
    Puk si už na svoje hokejky vzali hostia. Bielorusi zakladajú útočnú akciu spoza svojej bránky.
     
    24:13
    Bielorusi spálili veľké príležitosti! Najskôr sme videli strelecký pokus, potom Hudáček stratil hokejku, no ďalšie zakončenie spoza bránky vyrazil ľavým betónom. Bielorusko si vytvára tlak.
     
    24:40
    Slovensko sa bude brániť! Sloboda sa previnil podrazením.
     
    25:01
    Bielorusko sa okamžite usadilo v útočnej tretine a pokúša sa niečo zaujímavé vymyslieť. Naša obrana je ale zatiaľ iba veľmi pozorná a s prehľadom sa bráni.
     
    25:46
    Slovensko napokon získalo puk a do útoku sa tak dostali aj naši chlapci. Vo vlastnom oslabení zakončoval Marcinko, no iba do Goriačevskicha.
     
    26:07
    Bielorusko dalo gól!

    Bielorusko je vo vedení. Slováci sa dopustili fatálnej chyby, pokúsili sa puk vyhodiť popred vlastnú bránku, no tam ho zachytil JEVGENIJ NOGAČOV a pohotovo zakončil. Bez asistencií.
    Jevgenij NOGAČOV - 0:1
     
    26:07
    Slováci teda oslabenie nepredýchali bez inkasovania a prehrávajú o jediný gól. Sloboda je späť na hracej ploche.
     
    27:26
    Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie. Slovenskí hokejisti sa síce snažia o odpoveď, ale Bielorusi nás do pásma vôbec nepúšťajú.
     
    29:24
    Slovensko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Lapšanský.
     
    29:56
    Bielorusi opäť rýchlo útočili, no našťastie proti nim skvele zasiahol center Marcinko. Slovensko vyhadzuje puk a odchádza striedať.
     
    30:28
    Bielorusi sa opäť dostali do pásma a vymysleli to tam zaujímavo. Po prihrávkach na jeden dotyk pálil z pravej strany Nogačov a jeho rana bola tečovaná, no Hudáček si poradil.
     
    30:45
    Slovensko sa stále bráni. Videli sme Denisovovu ranu z modrej čiary, po ktorej prišla aj dorážka, no ani jeden z rýchlo pokusov sa k Hudáčkovi nedostal a Slovensko puk vyhadzuje.
     
    31:24
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    31:26
    Slováci už síce hrajú v pätici, ale Lapšanský sa ešte ani nestihol zapojiť do hry a Bielorusi tvrdo vypálili. Z pravej strany to skúsil Razvadovskij, ale nebol úspešný.
     
    31:54
    Slovensko sa bude musieť opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza za faul lakťom Marcinko.
     
    32:16
    Slovensko sa v úvode oslabenia zmocnilo puku a rýchlo ho vyviedlo z vlastnej tretiny. V útoku vystrelilo, Goriačevskich vyrazil iba na sieť a bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    32:40
    Slovensko hrá v tomto oslabení zatiaľ veľmi dobre, Bielorusi sa ešte vôbec nedostali späť do tretiny a naši vyhadzujú puk od svojej bránky.
     
    33:11
    Bielorusko to napokon dokázalo a dostalo sa do útoku! Tam Slováci situáciu opäť nezvládli a medzi kruhmi ostal voľný Kovyršin. Tomu našťastie strela nesadla a namieril ju iba do Hudáčka.
     
    33:29
    Slovensko opäť situáciu nevyriešilo dobre. Po krížnej prihrávky z ľavej strany sa v kruhu k puku dostal Stepanov a okamžite pálil, ale Hudáček sa našťastie stihol presunúť.
     
    33:58
    Slovensko už hrá pár sekúnd v plnom počte. Naši hráči to okamžite skúsili brejkom, no po Viedenského prihrávke sa navrátilec k puku nedostal.
     
    34:04
    Slovensko vyhralo buly v útočnej tretine a takmer z toho bol vyrovnávajúci gól! Prudkou strelou to skúsil Tybor, no trafil iba spojnicu bránky.
     
    34:25
    Toto by sa ale stávať nemalo. Slovensko pustilo súpera do prečíslenia a nebyť zblokovania Slobodu, Bielorusi mohli vyhrávať už o dva góly.
     
    34:43
    Bielorusko sa bude brániť! Drozd sa previnil hákovaním.
     
    35:15
    Hostia sa bránia veľmi dobre a s prehľadom vyhadzujú jeden puk za druhým z vlastnej obrannej tretiny.
     
    35:42
    Slovákom ale táto presilovka vôbec nevychádza. Cingeľ sa zrazil so súperom, na ktorého sa následne vrhli hneď traja hráči, Najaktívnejší bol však Denisov, s ktorým sa ale náš Cingeľ biť nechcel. Toto malo od férovej naťahovačky ďaleko.
     
    35:42
    Cingeľ a Denisov sú vzájomne vylúčení za hrubosť, pomer síl na ľade sa meniť nebude. Stále hráme presilovku 5 proti 4.
     
    36:30
    Slovensko sa konečne dostalo k strele. Skúsil to Hudáček a do jeho rany ešte vložil hokejku Marcinko, no nebol úspešný.
     
    36:43
    Presilovka našich chlapcov je minulosťou. Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    37:30
    Slovensko sa aj naďalej pokúša založiť útočnú akciu. Chcel to spraviť Viedenský, ale nevyšlo mu to. Bielorusi nám nič nedovoľujú.
     
    37:58
    Do pásma teraz neprešla ani prihrávka Graňáka. Náš súper hrá veľmi dobre a do ničoho nás nepúšťa.
     
    38:16
    V ofenzíve však Bielorusi vôbec nepovoľujú. Po tvrdej Drozdovej strele Hudáček puk neudržala a navyše cez neho prepadol aj Graňák, no našťastie sa náš gólman rýchlo zorientoval a situáciu vyriešil.
     
    38:51
    Slovákom sa vôbec nepodarilo dostať do pásma a puk v podstate iba odovzdali svojmu súperovi. Bielorusi budú opäť útočiť.
     
    38:59
    Bielorusi chceli založiť rýchlu útočnú akciu, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    39:03
    Po víťaznom buly prišla okamžitá prihrávka na modrú čiaru, odkiaľ pálil Starosta. Nášmu hráčovi strela sadla, no do bránky neprešla.
     
    39:26
    Hostia situáciu rýchlo obrátili a až v trojici sa natlačili pred našu bránku. Slováci mali teraz aj kusisko šťastia, pretože lepšie zakončenie neprišlo.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je za nami. Videli sme jediný gól, o ktorý sa postarali Bielorusi vo vlastnej presilovke. Slovákom táto časť hry príliš nevyšla a na ľadovej ploche sa na súpera stále iba doťahujú. Bielorusi sú snáď vo všetkých herných činnostiach lepší.

    Tretia tretina sa sa začne približne o 17:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:36
    V úvode tretej tretiny sa pri puku držia hostia, ale vysoké napádanie Slovákov im situáciu vôbec neuľahčuje.
     
    40:58
    Slováci napokon puk získali na svoje hokejky. Podarilo sa to Cingeľovi, ktorý následne rozohrával smerom dopredu, ale nikoho nenašiel.
     
    41:19
    Bielorusi chceli rozohrávať spoza vlastnej bránky, ale nevyšlo im to a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    41:56
    Hlavný arbiter dvíha pravačku a bude sa vylučovať. Ešte pred tým ale výhoda Slovákov v šestici, Hudáček je už na striedačke.
     
    42:16
    Bielorusko sa bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Šinkevič.
     
    42:34
    Slovensko veľmi pochybilo. Graňák stratil puk na modrej čiare a do brejku sa vrhol Drozd. Našťastie ho Graňák dokorčuľoval a aspoň trochu mu situáciu znepríjemnil. Hudáček predviedol úspešný zákrok.
     
    42:50
    Slovensko pri prechode do útoku zastavil ofsajd.
     
    43:27
    Slovensko sa napokon dostalo do útoku. Odtiaľ pálil z prvej Dravecký, no hosťujúceho gólmana nezaskočil.
     
    43:59
    Slováci sa stále držia v útoku. Ďaloga najskôr pri zadnom mantineli pomohol pri získaní puku a následne mohol dostať aj prihrávku pred bránku, no puk k nemu už neprešiel.
     
    44:16
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    44:31
    Slovensko sa stále pokúša niečo vymyslieť. Strelecky to skúsil Štajnoch, ale gólman Bieloruska natiahol lapačku a puk s prehľadom zachytil.
     
    45:06
    Naši reprezentanti teraz museli útočnú tretinu opustiť. Štajnoch následne vysúval Šťastného, no ten puk nespracoval.
     
    45:46
    Slovensko to skúša aj naďalej. Hudáček nastrelil puk na zadný mantinel, no Marcinko ho následne nestihol dokorčuľovať.
     
    46:30
    Slovensko sa bude brániť. Teraz ale musíme uznať, že Miklík je za podrazenie vylúčený neprávom, pretože Bielorusi sa veľmi nešťastne podrazili vzájomne.
     
    46:50
    Slováci to v úvode oslabenia urobili veľmi dobre a puk držia ďaleko od svojej bránky najmä vďaka Petrovi Mikušovi.
     
    47:20
    Slováci to stále robia veľmi dobre a puk nahodili na zadný mantinel. naši reprezentanti striedajú.
     
    47:56
    Až teraz sa Bielorusom podarilo dostať cez stredné pásmo. Hosťom táto presilovka absolútne nevychádza a strelu v ich podaní vôbec nevidíme.
     
    48:30
    Neprávom vylúčený Miklík je späť na ľadovej ploche.
     
    48:52
    Slovensko sa po oslabení muselo brániť. Bielorusi až v závere početnej výhody našlo na našu obranu recept, no Slováci sa zatiaľ držia oveľa lepšie než v predchádzajúcich dvoch tretinách.
     
    49:56
    Sledujeme hluché momenty na ľadovej ploche. Vidíme iba bojovnosť na oboch stranách, no ani jedno presní zakončenie.
     
    50:19
    Bieloruskí hokejisti chceli puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny, no dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    50:33
    Slovensko sa bude brániť. Na trestnú lavicu odchádza Graňák na 2+2 minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    50:45
    Bielorusko dalo gól!
    Náš súper opäť využíva výhodu presilovky. Autorom tvrdej strely bol ARŤOM KISLY, no nešťastne si ju ešte do vlastnej bránky tečoval Ďaloga. Asistencia: Andrej Stas.
    Arťom KISLY - 0:2
     
    50:45
    Presilovka Bieloruska nekončí, čakajú nás ešte dve minúty v oslabení.
     
    51:46
    Slovensko sa doteraz muselo brániť, no naši chlapci sa konečne oslobodili vyhodením puku a môžu striedať.
     
    52:16
    Hosťom sa výrazne kráti ich zvyšný čas v presilovke. Puk držia v útočnej tretine, no bez streleckého pokusu.
     
    52:26
    Bielorusi si počkali na vhodnú streleckú príležitosť. Skúsil to Nogačov, no našťastie gólmana Hudáčka neprekvapil.
     
    52:33
    Slováci hrajú v plnom počte. Nešťastné 2+2 minúty pre Graňáka sú našťastie minulosťou a naši chlapci môžu pokračovať v boji o kontaktný gól.
     
    53:10
    Slovákom sa ale zatiaľ vôbec nedarí. Zakázaným uvoľnením sa pred bránku určite nedostaneme.
     
    53:27
    Naši reprezentanti na ľadovej ploche stále nevedia nič vymyslieť. Slováci sa stále iba bránia a náš súper to neustále skúša. Teraz pálil Stepanov a následne chcel dorážať Andrjuščenko, no našťastie nebol presný.
     
    54:50
    Stále sa nič nemení a Bielorusi útočia. Slováci sú na tom psychicky zrejme dosť zle a nevedia sa ani dostať z obrannej tretiny.
     
    55:23
    Naši hráči po dlhej dobe vybojovali puk za vlastnou bránkou, ale do útoku sa ani len nepredrali.
     
    55:56
    Slovensku sa absolútne nedarí. Bielorusi si na ľade robia čo chcú a do šancí nás vôbec nepúšťajú.
     
    56:20
    Slovensko dalo gól!
    Napokon sme to zrejme zakríkli! Po dobrej Viedenského prihrávke sa puk dostal pred bránku k MICHELOVI MIKLÍKOVI a jeho prudká strela rozjasala slovenskú striedačku. Asistencia: Marek Viedenský.
    Michel MIKLÍK - 1:2
     
    57:16
    Slovensko je gólom riadne povzbudené. Naši chlapci chceli ísť do útoku, ale ďalej ako za modrú čiaru sa nedostalo.
     
    57:54
    Kovyršin to teraz v strede klziska urobil veľmi dobre a našich chlapcov do ničoho nepustil. Slovensko to však bude skúšal aj naďalej.
     
    58:16
    Bielorusko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude v našej útočnej tretine.
     
    58:16
    Náš tréner Vladimir Vůjtek si vyžiadal oddychový čas.
     
    58:16
    Slovensko hrá v šestici, gólman Hudáček ostáva na striedačke.
     
    58:25
    Naši chlapci okamžite útočia. Slovensko to skúsilo prudkou ranou, ale Tybor poslal puk iba mimo hracej plochy a bude nasledovať buly v strednom pásme. Hudáček smeruje späť do bránky.
     
    58:38
    Hudáček opäť šprintuje na striedačku, Slovensko je v útoku.
     
    59:04
    Bielorusi sú nasťahovaní a budú sa brániť. Slovensko zakladá útok spoza vlastnej bránky.
     
    59:27
    Slovákom sa ale v útoku stále nedarí. Miklíkovi nevyšla prihrávka a Bielorusko sa opäť oslobodilo.
     
    59:38
    Graňák stratil puk a hostia mohli skórovať. Puk napokon skončil iba tesne vedľa prázdnej bránky našich chlapcov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Slovensku sa vyrovnať nepodarilo a zajtra si zahrá o tretie miesto. Zverenci trénera Vůjtka si sen nesplnia a tento turnaj nevyhrajú.
     
    Zápas je za nami. Slovenskí hokejisti súpera výraznejšie nepotrápili a nám neostáva nič iné než veriť, že zajtra to bude lepšie. Svojho súpera ako hrací čas ešte nepoznáme, dozvieme sa to až po večernom dueli.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: obranca Juraj Mikuš
    Bielorusko: brankár Stepan Goriačevskich

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám krásny zvyšok piatkového večera. (18:22:56)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 57. Miklík (Viedenský) – 27. Nogačov, 51. Kisly (Stas)


    Slovensko: J. Hudáček (Čiliak) – Graňák (C), Sloboda, Ďaloga, J. Mikuš, Starosta (A), Čerešňák, P. Mikuš, Štajnoch – Miklík, Viedenský (A), Tybor – Lapšanský, Dravecký, Cingeľ – Marcinko, L. Hudáček, Kudrna – Vandas, A. Šťastný, P. Lušňák
    Bělorusko: Goriačevskich (Brikun) – Korobov, Denisov (C), Lisovec, Šinkevič, Stasenko, Nogačov, Kaznadej, Goroško – Gavrus, Kislyj, Stas (A) – Stepanov, Kulakov (A), Andrjuščenko – Kovyršin, Pavlovič, Jefimenko – Volkov, Drozd, Razvadovskij

    Rozhodčí: Marcus Vinnerborg (Švéd.), Tobias Wehrli – Flavio Ambrosetti, Simon Wüst (Švaj.)
    bahis siteleri