SP skokanů na lyžích, jednotlivci Engelberg HS137 Vítěz: Richard Freitag (GER) (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích, závod jednotlivců, Engelberg HS137

Vítěz: Richard Freitag (GER)

Sobota 20.12.2014, 14:15Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu Světového poháru skokanů na lyžích, tentokrát ze švýcarského Engelbergu. V této destinaci se tradičně skáče v brzkých odpoledních hodinách, takže neuvidíme závod s umělým osvětlením.

    Narozdíl od Nižného Tagilu, minulé zastávky, nebude tentokrát chybět kompletní skokanská špička.
     
    Včerejší kvalifikaci ovládl slovinský skokan Jernej Damjan před Němcem Richardem Freitagem a japonským překvapením Kento Sakujamou.
     
    Čechům se v kvalifikačním klání spíše nedařilo, do hlavního závodu postoupil pouze Jan Matura. Jakub Janda ani Lukáš Hlava sítem kvalifikace neprošli.
     
    Máme za sebou zkušební kolo, které vyhrál Michael Hayböck skokem dlouhým 137,5 metrů. Roman Koudelka ukazuje, že se vrátil so Světového poháru ve výborné formě, skončil druhý. Třetí pak byl obrozený Rakušan Gregor Schlierenzauer.
     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    1
    Domácí skokan Gabriel Karlen dává krátkých 116,5 metrů. Tohle je málo, podle mě to na postup stačit nebude.
     
    2
    Ani Andreas Schuler nepředvedl nic světoborného. Skočil sice o tři metry dál, ale s horšími známkami od jury se řadí za svého krajana.
     
    3
    Stehpan Layhe půjde určitě do vedení, 135 metrů jej asi z čela dlouho nesesadí. Parádní to skok německého závodníka, který vede se zisekm 130,7 bodů.
     
    4
    To Nicholas Alexander zřejmě bude moci na druhé kolo zapomenout, pouhých 120,5 jej tam nepustí. Američan jde na průběžné druhé místo, ale bude padat.
     
    5
    Phillip Sjöen se předvedl a skočil povedených 131 metrů. Dostává se na druhé místo o dva body za Leyheho.
     
    6
    Zmýlil jsem se, to je třeba přiznat. Myslel jsem si, že Leyhe vydrží na prvním místě déle, než tři skoky. Johann Forfang totiž nyní dopadl sice na značku o metr a půl menší než Leyhe, ale dostal za skok lépe zaplaceno a vede o 3,1 bodů.
     
    7
    Ronan Lamy Chappuis se příliš nepředvedl, 124 metry znamená průběžnou čtvrtou pozici.
     
    8
    Ani další domácí skokan příliš švýcarské fanoušky nepotěšil. Gregor Deschwanden si připisuje pouze 120,5 metrů a míří na průěžné páté místo.
     
    9
    Na větrné podmínky nyní neměl štěstí Yuta Watase, který přičítá patnáct bodů! V tomto zaďáku nelze předvést daleký skok, což se také potvrdilo. Watase je průběžně až osmý za 114,5 metrů.
     
    10
    S větrem se nyní poměrně dobře vyrovnal vítěz Turné čtyř můstků Thomas Diethart. 119,5 metrů v ještě větším zaďáku než Watase se cení, Rakušanovi nyní patří čtvrtá pozice.
     
    11
    Kenširo Ito sopadl na 121,5 metrů, jenže zřejmě lehce podcenil odjezd a zhruba pět metrů před zelenou zónou mu ustřelila pravá lyže. Ito je samozřejmě na posledním jedenáctém místě.
     
    12
    Michail Maksimočkin se do historie tohoto závodu také výrazněji nezapíše. Větrná kompenzace 10,4 bodů mu to vůbec neusnadnila. Rus jde na šesté místo.
     
    13
    Kento Sakujama na kvalifikační výkon příliš nenavázal, ale co má v tomto větru dělat. Japonec kroutí hlavou, ale za 123 metrů v silném zadním větru by měl být celkem potěšen! Průběžní čtvrtá pozice.
     
    14
    Ilmir Hazetdinov měl také menší problémy na dojezdu, nakonec však jak Io nedopadl. 121,5 metrů mu nedává moc velkou naději na druhé kolo, Rus je zatím pátý.
     
    15
    Wolfgang Loitzl jej nepřeskoší. Za 117 metrů a hodně odfláknutý odra jej zřejmě ve druhém kole neuvidíme. Osmé místo.
     
    16
    Dawid Kubacki potřebuje skok někam ke 128 metrům, aby šel do vedení. Nepodařilo se mu to, dopadá přesně na stodvacetijednametrovou hranici. Přípočet 12,7 bodů za vítr, průběžná osmá pozice za Diethartem.
     
    17
    Anssi Koivuranta předvedl v těchto podmínkách dobrý skok, i když do kamer jen pokrčil ramena. Páté místo pro Fina za 124,5 metrů.
     
    18
    Na Koivurantu nenavázal Klmens Muranka, který si může podat ruku s polskéým kolegou Kubackým. 121 metrů jej řadí ještě o dvě příčky níže než Kubackého. Desátá pozice.
     
    19
    Nejc Dežman předvedl, že je schopný i v tomto větru předvést povedený skok, i když je tedy pravda, že zatímco skokani před ním připočítávali kolem 12 bodů, tak Slovinec pouze sedm, což je znát. 127,5 metrů jej ještě neřadí na postup do druhého kola, ale ze čtvrté pozice k tomu má blízko.
     
    20
    Jan Ziobro se 125 metry jen pokyvuje hlavou, možná si představoval lepší skok. Jenže oproti Dežmanovi připočítává zase o dva body více. Polák je zatím nejlepší z třech skokanů našich sousedů, Ziobrovi patří šestá pozice.
     
    21
    Domácí fanoušci vytvořili máváním vlajek pod můstkem doslova peklo, ale Killianu Peterovi to nepomohlo. 120 metrů a přípočet zase kolem 12 bodů. Vítr zlobí. Švýcar je až dvanáctý.
     
    22
    Tohle se jury vůbec nebude líbit, je z toho nejhorší skok celého dosavadního klání. 106,5 metrů, dojezd typu mouchy snězte si mě. Dvaadvacáté místo v podání Jurije Tepeše.
     
    23
    Vincent Descombes Sevoie si se svým skokem poradil lépe než Tepeš. 123,5 metrů je poměrně slušný vklad na naděje do druhého kola, Francouz však potřebuje, aby pět skokanů bylo horších než on.
     
    24
    Jednoho závodníka si již může Francouz odškrtnout, Davide Bresadola si s podmínkami neporadil, 120,5 metrů jej řadí až na třinácté místo.
     
    25
    Andreas Wank nechal navázat na svá vítězství z juniorských světových šampionátů. 127,5 metrů určitě není špatné a Wank to ví. Má na dosah druhé kolo a dle výrazu je spokojený. Čtvrté místo.
     
    26
    Ville Larinto se nepopasoval se skokem tak, jak měl, ale aspoň nevypustil dopadl jako Tepeš. To mu budiž k dobru, 120 metrů jej však do druhého kola nepustí – až 23. pozice.
     
    27
    Daniel-Andre Tande vystřihl v těchto podmínkách průměr. 124 metrů znamená osmé místo a Nor nyní potřebuje, aby byl jeden skokan horší.
     
    28
    Dlouho předouho musel Richard Freitag čekat, než jej trenér pustí dolů. Ale vyplatilo se, potřeboval na vedení pokus ke 129 metrům a to se téměř povedlo. 128,5 metrů znamená, že po dvaadvaceti skokanech se mění pořadí na čele, kde Forfanga střídá právě německý skokan. Vede o osm desetin bodů.
     
    29
    Michael Neumayer byl odvolán z nájezdové lavice, vítr nad bubnem je kolem 3,1 metrů za vteřinu, což je příliš.
     
    29
    Stále se neskáče, vítr nad bubnem je pořád kolem 3 metrů za sekundu. Do tohodle nemůže být Neumayer vpuštěn.
     
    29
    Po dlouhém čekání mohl Neumayer svůj skok realizovat, ale 122 metrů není daleko, což je vidět i z jeho výrazu. Německý skokan si připisuje 115,7 metrů a také 15. místo.
     
    30
    Kdepak, ani Jarkko Määttä si další body do Světového pohár u nepřipíše, 119,5 metrů je opravdu málo a stačí jen na devatenácté místo.
     
    31
    Před skokem Jana Matury bude kratičká přestávka.
     
    31
    Také Jan Matura musel na svůj pokus dlouho čekat, vítr nad bubnem opravdu není ideální a Matura na to doplatil. Musel hodně korigovat svůj let a je z toho 116,5 metrů. Matura jen odevzdaně mávl rukou a kroutí hlavou. Pětadvacáté místo pro Čecha.
     
    32
    Vladislav Bojarincev dopadl podobně jako Matura. ani jeho se druhé kolo týkat nebude. 118 metrů, jednadvacáté místo.
     
    33
    Piotr Zyla svůj skok zvládl lépe než Matura a Bojarincev, 125 metrů jej řadí na jedenácté místo a lepší z Poláků je zatím jen Jan Ziobro. Zylu ve druhém kole uvidíme, i když teda nad bubnem nevypadal ideálně a vítr si s ním zle pohrál.
     
    34
    Andreas Kofler se stále hledá a nepomůže mu k tomu ani jeho pokus dlouhý 120,5 metrů. Kdepak, kde je ten Kofler z několika let zpátky... Rakušan se řadí na jednadvacáté místo.
     
    35
    Robert Kranjec poměrně ulétl, jeho 127,5 metrů je v těchto podmínkách dobrý výkon. Páté místo pro Slovince, Kranjecovi se skok povedl.
     
    36
    Matjaž Pungertar nenapodobil svého krajana Krajnece a za 123 metrů jde na 13. místo. Ale i jej ve druhém kole uvidíme.
     
    37
    Lauri Asikainen se asi bude kát. 122,5 metrů za druhé kolo zřejmě stačit nebude, vítr přitom Fin neměl až tak špatný. 114,4 bodů znamená dvaadvacátou pozici pro Seveřana.
     
    38
    Výborný let vystřihl ze svého repertoáru Jernej Damja. Slovincům to létá a ne že ne, 131,5 metrů pro Damjana znamená třetí nejdelší skok dosavadního průběhu závodu. Slovinec jde na druhé místo a mezi prvními sedmi skokany je hned sedm Slovinců.
     
    39
    Rune Velta se mezi slovinskou ekipu vklínil, 126,5 metrů je výkon, který jej řadí před Kranjece a Dežmana na čtvrtou pozici.
     
    40
    Také Mrkus Eisenbichler jde před Kranjece a Dežmana, ale na Veltu to nestačí. 127,5 metrů a o 2,1 více bodů znamená šesté místo.
     
    41
    Máme tu nejlepší desítku Světového poháru.
     
    41
    Marinus Kraus měl co dělat, aby svůj skok nad bubnem ukočíroval. Hrůzný vítr chytil německý skokan, který bude mít co dělat, aby šel vůbec do druhého kola. Zatím je to až dvaadvacáté místo.
     
    42
    Anders Bardal si s postupem dělat starosti nemusí, 128 metrů jej řadí na osmé místo. Možná si ale Nor představoval lepší skok.
     
    43
    Stefan Kraft předvedl pokus o metr a půl nižší než Bardal, bodově je na tom o šest desetin lépe, takže odsunuje Nora na deváté místo.
     
    44
    Pod můstkem je hotový blázinec, na svůj pokus jde Simon Ammann.
     
    44
    Diváci svému miláčkovi k nějakému dobrému letu nepomohli, 125,5 metrů dává v celkovém součtu až jedenáctou pozici. Ammann bude muset útočit ve druhém kole.
     
    45
    Fantazie. Roman Koudelka skočil přesně na 128 metrů, za což si vysloužil od jury 3x18 a 2x18,5! Výborně to udělal Koudy, to se musí nechat, a Ritchie Schallert je po zásluze spokojen. Po zásluze bere český skokan první místo.
     
    46
    Gregor Schlierenzauer nepotvrdil formu z předchozích závodů a 124 metrů mu nebude stačit na lepší než 21. místo po prvním kole. Rakušan nepředvedl svůj skok ze zkušebního kola a tohle je málo.
     
    47
    Michael Hayböck je nový lídr závodu! 133,5 metrů a vedení o 2,6 bodů před Romanem Koudelkou. To bude paráda ve druhém kole, 5,6 bodů rozhodně není ztráta, která by se nedala stáhnout.
     
    48
    Mezi Hayböcka a Koudelku se vklínil Peter Prevc skokem dlouhým 132 metrů, za který dostává zaplaceno dokonce jednou devatenáctkou. Slovinec je druhý o 2,6 bodů za Hayböckem, na českého skokana má náskok 3 body.
     
    49
    Severin Freund rozhodně první místa atakovat nebude, je sedmý, protože se neodstal přes 130 metrů. Němece skočil 127,5 metrů a je z toho sedmá pozice.
     
    50
    Nahoře je poslední skokan prvního kola, Anders Fannemel.
     
    50
    Fannemel získal trikot průběžného lídra díky výsledkům z Nižného Tagilu, kde nestartovala světová špička. Nyní je možné, že o tento dres znovu přijde, jelikož 124,5 metrů stačí jen na jednadvacátou pozici se ziskem 120,3 bodů.
     
    1.kolo
    První kolo skončilo, vyhrál jej Michael Hayböck.
     
    Pořadí po prvním kole:
    1. Michael HAYBÖCK (AUT) 140,5 bodů (133,5 metrů).
    2. Peter PREVC (SLO) 137,9 b. (132 m.)
    3. Roman KOUDELKA (CZE) 134,9 b. (128 m.)
    4. Richard FREITAG (GER) 134,6 b. (128,5 m.)
    5. Jernej DAMJAN (SLO) 134,4 b. (131,5 m.)
    6. Johann FORFANG (NOR) 133,8 b. (133,5 m.)
    7. Severin FREUND (GER) 131 b. (127,5 m.)
    8. Stephan LEYHE (GER) 130,7 b. (135 m.)
    9. Rune VELTA (NOR) 130,2 b. (128,5 m.)
    10. Markus EISENBICHLER (GER) 129,6 b. (127,5 m.)
    ...
    44. Jan MATURA (CZE) 106,4 b. (116,5 m.).
     
    Druhé kolo začne přibližně v 15:25.
     
    2.kolo
    Druhé kolo odstartovalo.
     
    30
    Marinus Kraus skáče na slušných 128 metrů, což mu stačí na průběžné vedení. Jenže špatný skok z kola prvního jen tak nenapraví.
     
    29
    Dawid Kubacki své druhé kolo kazí, 120,5 metrů je velmi málo a dá se čekat, že Kubacki skončí na poslední pozici.
     
    28
    Thomas Diethart letos bude konečně bodovat a nezůstane zřejmě u hrstky čtyř pěti bodů. Výkon dlouhý 131,5 metrů jej pasuje na průběžného lídra druhého kola. Co na to ostatní?
     
    27
    Ilmir Hazetdinov za 125,5 metrů žádný výraznější posun neudělá, ba spíše naopak. Je předposlední.
     
    26
    Vincent Descombes Sevoie dopadl přesně na 130 metrů a ještě se pokusil o telemark, což se mu nepodařilo a měl na odjezdu problémy. I z toho důvodu jde na druhé místo o 3,2 body za Dietharta.
     
    25
    Matjaže Pungertara již od úvodu skoku zlobil vítr a až Slovinec pokoušel skok natáhnout, jak to šlo, jde na poslední místo. 120 metrů, 226,4 body.
     
    24
    Kdepak, Gregoru Schlierenzauerovi se po předešlých výborných výsledcích, kdy i vyhrál, první závod v Engelbergu nevydařil. 125,5 metrů stačí pouze na průběžné čtvrté místo, takže jeho krajan Diethart je stále ve vedení.
     
    23
    Piotr Zyla natahoval skok, co to šlo. 127,5 metrů však nestačí na lepší než na průběžnou pátou pozici.
     
    22
    Anssi Kouviranta se propadne ještě za Zylu, neboť si ve stejných podmínách připisuje o metr kratší skok. Fin je nyní šestý, také do svého odjezdu nedal příliš krásy a má i jednu známkuo hodnotě 16,5 bodů.
     
    21
    Vedoucí muž Světového poháru by mohl po dnešku o toto postavení přijít. 128 metrů stačí ve druhém kole pouze na třetí místo a Fannemel moc dobře ví, že to je málo.
     
    20
    Daniel-Andre Tande, překvapení prvního kola, otevírá druhou desítku skokanů ve finálovém kole.
     
    20
    Daniel-Andre Tande svoje druhé kolo kazí, 120 metrů je opravdu málo. Střídá tak Pungertara na poslední pozici.
     
    19
    Jan Ziobro ulétl, o tom žádná. Na první místo to sice stačit nebude, ale 129 metrů jej řadí na průběžnou třetí pozici o bod a půl za Descombes Sevoieho.
     
    18
    Andreas Wank si oproti prvnímu kolu také pohorší, nyní se jen smutně dívá, co se stalo a proč nepředvedl lepší výkon. Německý skokan jde až na osmé místo.
     
    17
    Ale jo, Kento Sakujama předvedl, že jeho výkon z kvalifikace i prvního kola nebyl náhodný. Ke 123 metrům přidává ve druhém kole čtyři metry navíc a jde na průběžné třetí místo. Výborný závod Japonce.
     
    16
    Po dvanácti skokanech se mění průběžné pořadí a Thomas Diethart se loučí s pozicí lídra závodu. Nejc Dežman předvedl famózních 131,5 metrů a jde do vedení o 7,6 bodů.
     
    15
    Simon Ammann byl před svým druhým skokem pořádně nahecovaný a několikrát si tloukl pěstí o hruď. A pomohlo to, protože tohle byl arciskok! Žádný telemark nemůže při vzdálenosti 139,5 metrů vadit. Harry Potter na lyžích jde samozřejmě na první místo s náskokem 10 bodů. Tohle byl let minimálně do první desítky!
     
    14
    Robert Kranjec dopadá metr před hranici 130 metrů a může být poměrně spokojen. Třetí místo za Ammanna a Dežmana.
     
    13
    Na třetí pozici se Kranjec moc neohřál, 131,5 metrů Bardala jej odsunuje na čtvrtou pozici. Nor atakoval druhou pozici Dežmana, nakonec za ní o desetinu zaostal.
     
    12
    Tak tohle je neskutečné. Jestli Ammann natáhl svůj skok na 139,5 metrů, tak Stefan Kraft jde ještě o půlmetru dále. Přesně 140 bodů! Kraft se navíc lehce pokusil o telemark, což mu samozřejmě pomůže. Fantazie v podání rakouského skokana a první místo s náskokem 7,7 bodů!
     
    11
    Druhou desítku uzavře Philip Sjöen a také on může být spokojen, vždyť v prvním kole šel už jako pátý a dokáže nyní získat slušnou porci bodů. 134 metrů mu v druhém kole stačí na průběžné třetí místo.
     
    10
    Posledních deset skokanů druhého kola je tu.
     
    10
    Markus Eisenbichler letěl také daleko, ale na Krafta to stačit nebude. 136,5 metrů je výborný výkon, 4x 18,5 a jednou dokonce 19 od rozhodčích. Průběné druhé místo pro Němce.
     
    9
    Rune Velta také poměrně ulétl, co si budeme povídat. Na vedení však musel dát skok dlouhý 140 metrů, což se mu o pět metrů nepovedlo. Velta se i přes to raduje, i když nebudel lepší než průběžně čtvrtý.
     
    8
    Máme tu obrovské překvapení prvního kola, německého skokana Stephana Leyheho. Ten šel do závodu už jako třetí! A Leyhe si musí na svůj skok počkat, je odvolán z nájedzové lavice.
     
    8
    Tak ne, prodleva je způsobena nižším nájezdem díky přednímu větru. To by také Koudelka a spol. mohli jít ke 150 metrům.
     
    8
    Stephan Leyhe z nižšího nájezdového okna č. 13 předvedl solidních 130 metrů a je spokojený. Průběžná šestá pozice.
     
    7
    Stefan Kraft si udrží vedeníi po pokusu Severina Freunda, který dopadá na 134,5 metrů. Jde na druhé místo před svého reprezentačního kolegu Markuse Eisenbichlera a také z jeho výrazu je vidět spokojenost.
     
    6
    Johann Forfang tíhu druhého kola neunesl. Norské překvapení úvodního kola dává 125 metrů, když mu příliš nepřál vítr. Forfang si pohorší na nejlépe sedmé místo, kde nyní je.
     
    5
    Jernej Damjan jde do vedení, o tom není sporu. 135 metrů již na Krafta stačí, hlavně díky náskoku z kola prvního. Slovinec vedeo 2,8 bodů a nebude dnes nejhůře než pátý!
     
    4
    Na vedoucím místě se Damjan udržel jen jeden skok, protože Richard Freitag šel ještě o půl metrů dále a v celkovém součtá má o 1,5 bodů více než Damjan. Navíc tedy vystřihl parádní letemark, co si budeme povídat. Dobrý to výkon německého skokana!
     
    3
    Nahoře je připraven Roman Koudelka.
     
    3
    Roman Koudelka bude dnes nejhůře čtvrtý. Naprosto klidný skok, výborná letová fáze a povedený pokus o telemark. Koudy se v letu snad nepohnul. 136,5 metrů je o metr kratší než Freitag, ale Čech měl trošku lepší vítr, proto jde o šest desetin za Němce na druhou pozici.
     
    2
    A Roman Koudelka bude dnes na bedně, protože Peter Prevc svůj skok nezvládl. 133,5 metrů stačí pouze na průběžnou čtvrtou pozici.
     
    1
    Richarda Freitaga dnes může z první pozice sesadit pouze Michael Hayböck, který ještě nikdy nevyhrál závod Světového poháru.
     
    1
    A nevyhraje jej ani nyní. Michael Hayböck své druhé kolo lehce pokazil, 131 metrů je poměrně málo. Rakušan tak končí na třetím místě, bedna to pro něj ale je!
     
    Konec
    Závod skončil.
     
    Konečné pořadí:
    1. Richard FREITAG (GER) 277,7 bodů (128,5+135,5 m.)
    2. Roman KOUDELKA (CZE) 277,1 b. (128+136,5 m.)
    3. Michael HAYBÖCK (AUT) 276,2 b. (133,5+131 m.)
    3. Jernej DAMJAN (SLO) 276,2 b. (131,5+135 m.)
    5. Peter PREVC (SLO) 274,8 b. (132+133,5 m.)
    6. Stefan KRAFT (AUT) 273,4 b. (126,5+140 m.)
    7. Severin FREUND (GER) 272,7 b. (127,5+136,5 m.)
    8. Markus EISENBICHLER (GER) 268,0 b. (127,5+136,5 m.)
    9. Simon AMMANN (SUI) 265,7 b. (125,5+139,5 m.)
    10. Markus EISENBICHLER (GER) 264,2 b. (127,5+136,5 m.)
    11. Philipp SJÖEN (NOR) 259,9 b. (131+134 m.)
    12. Johann Andre FORFANG (NOR) 257,2 b. (133,5+125 m.)
    13. Nejc DEŽMAN (SLO) 255,7 b. (127,5+131,5 m.)
    13. Stephan LEYHE (GER) 255,7 b. (135+130 m.)
    15. Anders BARDAL (NOR) 255,6 b. (128+131,5 m.)
    16. Robert KRANJEC (SLO) 248,7 b. (127,5+129,5 m.)
    17. Thomas DIETHART (AUT) 248,1 b. (119,5+131,5 m.)
    18. Vincent DESCOMBES SEVOIE (FRA) 244,9 b. (123,5+130 m.)
    19. Kento SAKUJAMA (JPN) 244,5 b. (123+127 m.)
    20. Jan ZIOBRO (POL) 243,4 b. (125+129 m.)
    21. Anders FANNEMEL (NOR) 242,1 b. (124,5+128 m.)
    22. Marinus KRAUS (GER) 241,1 b. (122,5+128 m.)
    23. Gregor SCHLIERENZAUER (AUT) 239,9 b. (124+125,5 m.)
    24. Piotr ZYLA (POL) 239,8 (125+127,5 m.)
    25. Andreas WANK (GER) 239,2 b. (127,5+126 m.)
    26. Anssi KOIVURANTA (FIN) 236,3 b. (124,5+126,5 m.)
    27. Ilmir HAZETDINOV (RUS) 235,5 b. (121,5+125,5 m.)
    28. Dawid KUBACKI (POL) 227,4 b. (121+120,5 m.)
    29. Matjaž PUNGERTAR (SLO) 226,4 b. (123+120 m.)
    30. Daniel Andre TANDE (NOR) 224 b. (124+120 m.)
    ...
    v prvním kole 44. Jan MATURA (CZE) 106,4 b. (116,5 m.)
    Pořadí ještě v grafické podobě

     
    Úvodní klání Světového poháru skokanů na lyžích ovládá po krásném druhém kole Richard Freitag. Na druhém místě skončil se ztrátou šesti desetin bodů Roman Koudelka a po neúčasti v Nižném Tagilu se Čech posune v průběžném pořadí Světového poháru výše. Pořadí na bedně kompletuje Michael Hayböck, jenž po prvním kole vedl, ale průběžné vedení ve finálové rundě neudržel.

    V prvním kole naopak vítr odvál Jana Maturu na nepostupové 44. místo.
     
    Roman Koudelka si za druhé místo připisuje 80 bodů a ve Světovém poháru poskočí z šestého místa (kvůli neúčasti v Nižném Tagilu) na čtvrtou pozici se ziskem 370 bodů. Pořadí je nyní hodně hodně vyrovnané:

    1. Anders FANNEMEL (NOR) 440 bodů.
    2. Severin FREUND (GER) 397 b.
    3. Michael HAYBÖCK (AUT) 373 b.
    4. Roman KOUDELKA (CZE) 370 b.
    5. Peter PREVC (SLO) 368 b.
    6 Simon AMMANN (SUI) 310 b.

    Teoreticky by se tak v případě zítřejšího úspěchu mohl Roman Koudelka znovu vyšplhat na první místo ve Světovém poháru.
     
    S konstatováním, že dnešní první závod v Engelbergu ovládl Richard Freitag z Německa, se s Vámi loučí Tomáš Lysý. (21:59:16)

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri