SP skokanů na lyžích, jednotlivci Engelberg HS137 Vítěz: Richard Freitag (GER) (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích, závod jednotlivců, Engelberg HS137

Vítěz: Richard Freitag (GER)

Sobota 20.12.2014, 14:15Skoky na lyžích
     
    4
    Na vedoucím místě se Damjan udržel jen jeden skok, protože Richard Freitag šel ještě o půl metrů dále a v celkovém součtá má o 1,5 bodů více než Damjan. Navíc tedy vystřihl parádní letemark, co si budeme povídat. Dobrý to výkon německého skokana!
     
    5
    Jernej Damjan jde do vedení, o tom není sporu. 135 metrů již na Krafta stačí, hlavně díky náskoku z kola prvního. Slovinec vedeo 2,8 bodů a nebude dnes nejhůře než pátý!
     
    12
    Tak tohle je neskutečné. Jestli Ammann natáhl svůj skok na 139,5 metrů, tak Stefan Kraft jde ještě o půlmetru dále. Přesně 140 bodů! Kraft se navíc lehce pokusil o telemark, což mu samozřejmě pomůže. Fantazie v podání rakouského skokana a první místo s náskokem 7,7 bodů!
     
    15
    Simon Ammann byl před svým druhým skokem pořádně nahecovaný a několikrát si tloukl pěstí o hruď. A pomohlo to, protože tohle byl arciskok! Žádný telemark nemůže při vzdálenosti 139,5 metrů vadit. Harry Potter na lyžích jde samozřejmě na první místo s náskokem 10 bodů. Tohle byl let minimálně do první desítky!
     
    16
    Po dvanácti skokanech se mění průběžné pořadí a Thomas Diethart se loučí s pozicí lídra závodu. Nejc Dežman předvedl famózních 131,5 metrů a jde do vedení o 7,6 bodů.
     
    21
    Vedoucí muž Světového poháru by mohl po dnešku o toto postavení přijít. 128 metrů stačí ve druhém kole pouze na třetí místo a Fannemel moc dobře ví, že to je málo.
     
    28
    Thomas Diethart letos bude konečně bodovat a nezůstane zřejmě u hrstky čtyř pěti bodů. Výkon dlouhý 131,5 metrů jej pasuje na průběžného lídra druhého kola. Co na to ostatní?
     
    47
    Michael Hayböck je nový lídr závodu! 133,5 metrů a vedení o 2,6 bodů před Romanem Koudelkou. To bude paráda ve druhém kole, 5,6 bodů rozhodně není ztráta, která by se nedala stáhnout.
     
    38
    Výborný let vystřihl ze svého repertoáru Jernej Damja. Slovincům to létá a ne že ne, 131,5 metrů pro Damjana znamená třetí nejdelší skok dosavadního průběhu závodu. Slovinec jde na druhé místo a mezi prvními sedmi skokany je hned sedm Slovinců.
     
    28
    Dlouho předouho musel Richard Freitag čekat, než jej trenér pustí dolů. Ale vyplatilo se, potřeboval na vedení pokus ke 129 metrům a to se téměř povedlo. 128,5 metrů znamená, že po dvaadvaceti skokanech se mění pořadí na čele, kde Forfanga střídá právě německý skokan. Vede o osm desetin bodů.
     
    6
    Zmýlil jsem se, to je třeba přiznat. Myslel jsem si, že Leyhe vydrží na prvním místě déle, než tři skoky. Johann Forfang totiž nyní dopadl sice na značku o metr a půl menší než Leyhe, ale dostal za skok lépe zaplaceno a vede o 3,1 bodů.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri