Švédsko U20 – Česko U20 5:2 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 8:0 (kon.) | Dánsko U20 – Švédsko U20 1:5 (kon.)
Slovensko U20 – Finsko U20 2:1 (kon.) | Česko U20 – Švýcarsko U20 2:5 (kon.)
konec
Česko U20
2:5 (2:2, 0:3, 0:0)
Švýcarsko U20
Sobota 27.12.2014, 23:00 • Air Canada Centre, Toronto • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Český tým tak má o čem přemýšlet, zítra má na turnaji volný den, ale v pondělí od 19:00 odehraje zápas s Dánskem, který bude pro postup ze skupiny veledůležitý. Dánové již mají na svém kontě bod a tak je český tým jediným ve skupině B, který ještě nebodoval.

    Z dnešního utkání je to z mé strany vše, děkuji za pozornost a budu se těšit v pondělí u utkání Česko – Dánsko. (01:21:57)
    Kevin Fiala dnes zaznamenal dva góly a společně s Timo Meierem, jenž na dva góly přihrával, potopil český národní tým, který stejně jako proti Švédsku prohrál 5:2.

     
    Pokud jsme ve třetí třetině očekávali tlak českého týmu, tak to se vůbec nestalo. Branka sice v této části hry nepadla, ale Švýcaři měli více ze hry a od druhé třetiny zcela ovládli hru a zaslouženě zvítězili.

    Nejlepším hráčem Švýcarska je vyhlášen Kevin Fiala, za českou stranu si pro cenu dojel David Kaše.

    Poče střel na branku v utkání vyzněl pro Švýcary a to v poměru 29:35.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Závěr utkání se odehraje v našem obranném pásmu.
     
    59:22
    Češi střídali a nezapojili se tak do hry s kotoučem, puk tak okamžitě mířil na zadní mantinel, tedy hodně daleko od švýcarské brány.
     
    58:48
    Zápas se blíží ke svému konci, český zmar pokračuje.
     
    58:22
    Už to opět vypadalo, že se bude muset Vaněček ukázat v souboji proti unikajícímu soupeři, nakonec mu však obrana pomohla.
     
    57:49
    Vaněčkova lapačka zastavila střelu Fialy od modré čáry.
     
    57:18
    Švýcaři kontrolují hru a zcela zaslouženě míří za třemi body.
    Schmidliho velká šance, kterou Vaněček skvělým zákrokem zneškodnil.
     
    56:24
    Vaněček drží český tým, obrana je totiž naprosto bezradná. Schmidli se bez problému dostal za naše hráče a uháněl sám na bránu, no lapačka brankáře byla proti navýšení skóre.
     
    56:00
    Český hráč se dostal do útočné třetiny dříve než kotouč, času je málo a již to vypadá s českým týmem zle nedobře.
     
    55:12
    Suter se vydal na vyhozeným kotoučem a dojel ho bez větších problémů, s bekhendovým zakončením si ještě Vaněček poradil, no následně mu obrana nepomohla při dorážce a český gólman musel vytáhnout rychlý přesun ke své druhé tyči, aby zneškodnil dorážku.
     
    54:40
    Situaci tři na dva zakončil Pastrňák sám, poněvadž žádný z jeho spoluhráčů se nedostal do výhodnější pozice. Střelu havířovského odchovance vyrazil Descloux do rohu.
     
    54:09
    Nahození puku na Desclouxe mělo přinést vhazování v útočném pásmu, místo toho je však pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    53:59
    Zdráhal to zkusil individuálně po levém křídle, ve výsledku byl však pouze tvrdě přiražen na mantinel.
     
    53:36
    Je to zatím hodně zoufalé od českého týmu ve třetí třetině, místo tlaku jsou zatím k vidění spíše propady v defenzivní činnosti.
     
    53:14
    Pavel Zacha chtěl hrát, posouval puk na svého spoluhráče, ale ten mu odjel střídat.
    Marken.cz

    Jozef Valenčík

    Branky a nahrávky: 2. Růžička (Němeček, Špaček), 5. Klok (Zdráhal, Pastrňák) – 1. Fiala (Meier), 12. Fiala (Malgin, Meier), 21. Rod (Fazzini), 22. Wieser (Schweri), 35. Fazzini (Muller, Rod)


    Česko U20: Vaněček (Svoboda) – Klok, Němeček, Ščotka, Štencel, Koštálek, Mašín, Baránek – Kämpf, Vrána, O. Kaše – Zacha, Mandát, Kubalík – Pastrňák, D. Kaše, Zdráhal – Růžička, Špaček, Gorčík
    Švýcarsko U20: Descloux (Waeber) – Fora, Muller, Siegenthaler, Rathgeb, Baltisberger, Kindschi, Harlacher – Fuchs, Fazzini, Rod – Fiala, Malgin, Meier – Schweri, Wieser, Suter – Hischier, Schmidli, Aeschlimann

    Rozhodčí: Brugemann, Ohlund – Browne, Dehaen
    thejrc.org