Turné čtyř můstků, Oberstdorf, HS137, kvalifikace Vítěz: Peter Prevc (SLO) (kon.)
konec
Turné čtyř můstků, Oberstdorf, HS137, kvalifikace

Vítěz: Peter Prevc (SLO)

Sobota 27.12.2014, 16:30 • Schattenbergschanze (Erdinger Arena), 26.000 míst • Turné čtyř můstků
     
    70
    Simon Ammann vynechává kvalifikační klání a zítra bude skákat jako předposlední proti vítězi kvalifikace! Tak to je pořádný taktický tah od Švýcara, který ale také nemusí vyjít. Stačí, aby zítra svůj souboj prohrál a nedostal se mezi pětici lucky loosers. Každopádně dvojice Ammann – vítěz kvalifikace bude zítra jedním z hlavních taháků!
     
    69
    Peter Prevc, jeden z favoritů turné, nyní předvádí, že nálepka favorita je rozhodně na místě. 138,5 metrů v téměř bezvětří znamená první místo o devět desetin bodů před Schlierenzauera. Body od rozhodčích jsou také skvělé, 3x 19 bodů!
     
    67
    Také Gregor Schlierenzauer předvedl dobrý skok, a to o stejné délce jako Noriaki Kasai. Známky 4x 18,5 a jednou osmnáct jej řadí na první místo před Kasaie o 1,5 bodů.
     
    66
    Noriaki Kasai si dával od Nižného Tagilu ve Světovém poháru volno. Nyní se tedy vrací do kolotoče a to hned oberstdorfskou kvalifikací. Kasai ale ukázal, že ve svých letech je jedno, jak dlouho závodí či nezávodí. 133 metrů znamená první místo pro Japonce!
     
    62
    Ve stopě je vítěz z prvního engelberského závodu Richard Freitag a kouč Němců Werner Schuster může být hodně spokojen. 132 metrů je totiž výborné, co si budem povídat. 4x 18,5 a zasloužená devatenáctka znamená velkou spokojenost Freitaga a také druhé místo!
     
    48
    Fantastický výkon Taku Takeučiho! 135 metrů je nejdelší skok dnešní kvalifikace a po 34 skokanech se mění první místo. Takeuči střídá Stocha ve vedení, první místoo 5,8 bodů. A také Takeuči je pořádně spokojen!
     
    47
    Snad až do Bischofshofenu byla slyšet radost a výkřiki Vincenta Descombese Sevoieho. 132,4 body za 129 metrů je ale oprávněný důvod k radosti, větříček totiž pomiňuje a zaďák už není takový. Páté místo pro reprezentanta galského kohouta.
     
    42
    Už to ale neplatí, Phillipp Sjöen odsunuje z druhého místa Thomase Dietharta a jde o 3,2 body za Kamila Stocha. Nor může být také spokojen, po nepříjemném pádu z úvodu sezony do toho zase šlape!
     
    41
    Stephan Leyhe se předvedl, toto byl druhý nejdelší skok dnešního dne a Leyhe potvrzuje formu z Engelbergu! 128 metrů je výborný výkon, hned bylo znát, že Němec neměl tak velký zaďák. 133,9 bodů znamená třetí místo!
    Skok Dietharta
     
    32
    Loňský vítěz Turné čtyř můstků dává slušných 126,5 metrů, což znamená druhé místo. Diethart může být spokojen, zítra se do závodu podívá a bude bojovat o postup do finálového kola, což se na loňského šampiona sluší a patří.
     
    32
    Na můstku je připraven Thomas Diethart.
    Skok Kubackiho
     
    30
    Dawid Kubacki svůj skok v nepříznivých podmínkách pořádně natáhl a doplachtil na 124 metrů. 3x 18 a 2x 17,5 znamená celkem 129,2 metrů a třetí pozice dává Stochovi jistotu zítřejšího hlavního závodu.
    Skok Stocha
     
    14
    Do kolotoče Světového poháru se na Turné vrací Kamil Stoch. A hned je vidět, že to je daleko, alespoň co se dosavadního průběhu týče. 128,5 metrů pro Stocha znamená první místo o deset bodů před Weinga!

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri