SP skokanů na lyžích - kvalifikace HS200 Vítěz: J. Tepeš (SLO) (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích - kvalifikace HS200, Bad Mitterndorf

Vítěz: J. Tepeš (SLO)

Pátek 09.01.2015, 13:00Skoky na lyžích
     
    Ze čtyř českých závodníků, kteří zasáhli do kvalifikace, v hlavním závodě neuvidíme Čestmíra Kožíška, kterému postup unikl o tři pozice. Antonín Hájek skončil celkově na pěkném pátém místě, Jan Matura se rovněž kvalifikoval, celkově skončil na 22. příčce. Roman Koudelka ukázal, že má slušnou formu, jako jistý postupující předvedl let dlouhý 212 metrů.
     
    47
    A Roman Koudelka (CZE) může být hodně spokojený. letové fáze byla hodně dobrá. Doplachtil na značku 212 metrů, což mu dává slušný příslib do hlavního závodu.
     
    28
    Jan Matura (CZE) předvedl slušný let. Skočil někde kolem stosedmdesátimetrové hranice, s celkovým bodovým ziskem 135,5 metrů se dostal na průběžné třináctí místo.
     
    10
    Antonín Hájek (CZE) ukázal, že je to rozený letec. Délka 204,5 metrů a bodový zisk 167,4 bodů ho zařadily jasně na průběžné první místo tabulky.
     
    5
    Čestmír Kožíšek (CZE) skočil 146 metrů a o jeden bod se dostal na první místo! Uvidíme, jestli jeho výkon bude stačit na postup, pravděpodobně ale ne.
     
    Co se týče české účasti, tak na startu budou čtyři skokané. Svůj debut v nové sezóně si odbude Dušan Kožíšek, kromě něho na startu uvidíme také Antonína Hájka, Jana Maturu i devátého muže turné a čtvrtého muže průběžného pořadí světového poháru Romana Koudelku. Zkušený Jakub Janda nominován nebyl, chce totiž zlepšovat svou současnou formu.

    Patrik Sandev