Bohemians 1905 – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Chorzów – Karviná 3:1 (kon.) | Plzeň – Tachov 3:1 (kon.)
Liberec – Turnov 9:0 (kon.) | Opava – Slovácko B 0:0 (zruš.)
konec
Ruch Chorzów
3:1 (2:1)
MFK Karviná
Sobota 10.01.2015, 11:00 • Stadion Miejski, Chorzów • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Karviná v prvním přípravném utkání podlehla favorizovanému Ruchu Chorzów 3:1. Jedinou branku českého celku vstřelil v závěru úvodního dějství Tomáš Komenda. (12:46:49)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Míč se nyní často ocitá v zámezí, vhazovat budou hráči Ruchu.
     
    87
    Karviná z tlaku nakonec vybojovala alespoň rohový kop, p okterém se však míč snesl vysoko nad břevno.
     
    86
    Karviná stále zaměstnává defenzivu svého soupeře, Chorzów je nucen odolávat karvinskému tlaku.
     
    84
    Karvinští fotbalisté byli nebezpečně blízko brány Ruchu, z nadějné pozice ale nedokázali vůbec nic vytěžit.
     
    83
    Hraje se ve středu hřiště, kde míč po odrazu Stawarczyka opustil hrací plochu, míč zpět do hry vhodí hráči Karviné.
     
    82
    Další útočno uakci Ruchu vedl Włodyka, ale s míčem se daleko nedostal, když ho o něj připravila defenziva Karviné.
     
    81
    Během minuty si obě mužstva připsala po jednom ofenzivním výpadu, oba však byly zastaveny v souladu s pravidly bránícími hráči, kteří útočníkům nedovolili vypálit.
     
    79
    Karvinští to v pokutovém území svého soupeře přehnali s důrazem a dopustili se útočného faulu, když faulovaným hráčem byl Szyndrowski.
     
    77
    Karvinští se provinili nedovoleným zákrokem a u míče tak budou domácí fotbalisté.
     
    75
    Do konce zápasu zbývá závěrečná čtvrthodina hry a útočné akce mnohem častěji probíhají na straně Karviné.
     
    72
    V pokutovém území se dostal ke střele jeden z karvinských hráčů, jeho ránu však zneškodnil brankář Chorzówa.
     
    70
    V této fázi utkání se Rych spíše brání a hlídá si vypracované dvoubrankové vedení, u míče jsou hráči Karviné, kteří právě obléhají pokutové území.
     
    67
    Hosté podnikli útočnou akci, ale po nedorozumění dvou hráčů z toho bude pouze odkop od svatyně, kterou ve druhém poločase hájí Putnocký.
     
    66
    Kuświk v dobré pozici míjí branku a posílá míč nad břevno.
     
    64
    Szyndrowski skvěle načasovanou přihrávkou oslovil Kuświka, jenže situaci vyřešil dobrým obranným zákrokem obránce Karviné.
     
    61
    Míč se anchází na koapčkách fotbalistů karvisnkého celku, kteří kombinují ve středu hracího pole.
     
    59
    Gigołajew se pokusil o individuální akci, ale míč ztratil. Poté však došlo k nedovolenému zákroku ve středu hřiště, kterého se dopustili Karvinští.
     
    57
    Karvinští byli na útočné polovině faulováni, následná rána z přímého volného kopu však byla zblokována obětavou defenzivou Ruchu.
     
    55
    Szyndrowski se dopustil nepřesné rozehrávky, kterou ale Karviná potrestat nedokázala.
     
    53
    Ruch Chorzów právě vstřelil branku!
    Chorzów přidal další branku a svému soupeři odskakuje na rozdíl dvou gólů. Kuświk adresoval přihrávku MICHALU EFIROVI, který odrazem míče od nohy obránce přeloboval karvinského brankáře.
     
    50
    O útočnou akci se postarali také hráči Karviné, kteří o sobě dali vědět centrem před bránu, po kterém míč ze vzduch usebral brankář Putnocký.
     
    48
    Do druhé půle vstoupili útočněji domácí, Szyndrowski poslal dlouhý pas na Stawarczyka, ten ale přišel o míč.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupil Ruch Chorzów v tomto složení: Putnocký – Kus, Szyndrowski, Stawarzyk, Gigołajew – Kowalski, Rzuchowski, Babiarz, Efir, Kwiatkowski – Efir.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním dějství jsme byli svědky tří přsných zásahů. Do dvoubrankového vedení se dostali domácí, hosté však v závěru úvodního poločasu dokázali nepříznivé manko snížit a vsítili tak kontaktní gól.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná v závěru prvního poločasu dokázala snížit nepříznivé skóre a vsítila kontaktní gól! Slezané po rohovém kopu využili zmatku v defenzivě Ruchu, k míči se dostal TOMÁŠ KOMENDA, který propálil brankáře Skabu.
     
    44
    Velkou šanci měli nyní na opačné straně hřiště také Karvinští. Proti jedovaté ráně však skvěle zasáhl gólman Skaba, který míč dokázal vytěsnit na tyč, od které se kulatý nesmysl odrazil mimo hřiště. Karviná ale bude ve své útočné aktivitě pokračovat formou rohového kopu.
     
    43
    Hráči polského celku měli obrovskou příležitost navýšit své vedení! Za obranu Karviné se totiž dostal Michał Efir, který ale tváří v tvář karvinskému brankáři selhal.
     
    43
    Fotbalisté Chorzówa byli za svou útočnou práci odměněni rohovým kopem, po kterém se míč snesl na hlavu Visnakovse, jenž zamířil pouze do středu brány, kde se nacházel připravený brankář karvisnkého výběru.
     
    42
    Tempo hry je v těchto částech hry na dobré úrovni, obě mužstva se střídají v držení míče, hraje se nahoru – dolů.
     
    40
    K zakončení ovšem došlo na opačné straně hřiště, míč se však po střele snesl vysoko nad břevno a gólman Karviné tak zasahovat nemusel.
     
    38
    Karvinští přesto založili další ofenzivní akci, tentokrát ale ztroskotala na dobře postaveném Helikovi, jenž se zmocnil míče.
     
    37
    Po druhé inkasované brance se do útoku vrhli Karvinští, jejich akci ale dobrým obranným zákrokem zneškodnil Malinowski.
     
    35
    Ruch Chorzów právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají další gól a vedou už o dvě branky! Rychlou útočnou akci polského celku založil autor předchozího gólu Visnakovs, který míč předložil MATEUSZOWI KWIATKOVSKÉMU, který přesnou střelou navýšil náskok svých barev.
     
    33
    Fotbalisté domácího celku se pokusili o další průnik k bráně Karviné, v tom jim však zabránila pozorná defenziva hostů.
     
    31
    V ofsajdovém postavení se v době přihrávky nacházel Visnakovs, tudíž byl odmáván a následně také odpískán ofsajd domácího mužstva. S míčem tak budou pomocí nepřímého volného kopu pokračovat hosté.
     
    29
    Hráči Karviné zahrávali rohový kop, ale centr do vápna nebyl proveden podle představ, když mč dopadl pouze k nohám jednoho z fotbalistů polského celku.
     
    26
    Fotbalisté karvinského celku se vydali kupředu a z útočné se zrodila vůbec jejich první střela na bránu, gólman Skaba byl však pozorný a míč za svá záda nepustil.
     
    25
    Domácí ukořistili míč a získali další možnost rohového kopu. Míč ovšem po jeho rozehrání opustil hrací plochu a bude tak v moci hráčů Karviné.
     
    23
    Nyní se po inkasované brance ke kombinační souhře dostali také hráči Karviné, ohrozit brankáře Skabu se jim však nepodařilo.
     
    22
    Ruch Chorzów právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre a ujímají se vedení! Fotbalisté polského celku se vydali k pokutovému území Karviné, kde vybojovali rohový kop. Centr z něj se snesl na hlavu EDUARDSE VISNAKOVSE, který neměl potíže poslat míč do sítě.
     
    20
    Karvinští vysunuli svoji útočnou řadu a napadají rozehrávku Chorzówa.
     
    18
    Centr Starzyńského našel ve vzduchu hlavu Konczkowského, který poslal míč nad břevno.
     
    18
    Na útočné polovině byl karvinskými obránci faulován Dziwnel.
     
    17
    Další obrovská příležitost pro domácí celek! Před bránou Karviné se objevil nikým neatakovaný Visniakovs, který z bezprostřední blízkosti bránu trestuhodně přestřelil.
     
    14
    Další útočná akce Chorzóva byla tentokrát zastavena před pokutovým územím pouze za cenu faulu. K exekuci přímého volného kopu se postavil Starzyński, proti jehož dobře mířené jedovaté střele skvěle zasáhl gólman Karviné. Ofenzivní akce Ruchu ale pokračovala, když se k míči dostal Szewczyk, ten už ale prostor mezi třemi tyčemi trefit nedokázal.
     
    13
    Zieńczuk podnikl ofenzivní tažení podél levé postranní čáry, defenziva Karviné si však s jeho průnikem poradila a o míč jej dokázala připravit.
     
    12
    Ofenzivní výpad Ruchu zastavil zdvižený praporek jednoho z asistentů rozhodčího, v ofsajdu byl nachytán Zieńczuk.
     
    11
    Průnik karvinských hráčů byl zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku, tým z Česka tak bude zahrávat přímý volný kop.
     
    9
    Míč se častěji nachází na kopačkách hráčů českého celku, kteří si v úvodních minutách vytvořili herní převahu. Karviná nyní kombinuje ve středu hracího pole, odkud se pokusí rozvinout ofenzivní akci.
     
    5
    Do zakončení se dostal Surma, ale neměl přesně srovnána mířidla a vypálil tak mimo zařízení.
     
    4
    Na opačné straně se k ataku dostali také hráči polského celku, ale dostali se pouze před šestnáctku soupeře.
     
    2
    O první ofenzivní výpad se postarali fotbalisté Karviné, jejich průnik ale včasným obranným zákrokem zastavi Helik.
     
    1
    Hlavní arbitr zadul do píšťalky, čímž zahájil dnešní přípravné utkání. Do něj nastoupili fotbalisté Chorzóva ve svých typických modrých dresech, hosté z Karviné oblékli dresy zelené barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Počasí dnes rozhodně není příliš ideální, nad Chorzóvem už od ranních hodin padají dešťové kapky. Za malou chvíli začne utkání a my tak uvidíme, jak se hráči obou mužstev s těmito nepříznivými podmínkami dokáží vyrovnat.
     
    MFK OKD Karviná

    Karviné po polovině soutěžního ročníku patří ve druhé nejvyšší domácí soutěži páté místo a vidina postupu do Synot ligy určitě není nereálná. Tabulka Fotbalové národní ligy je však velmi vyrovnaná a rozdíl mezi celky v jejím středu je pouze několikabodový. Karvinští odcestují do Polska s více hráči a dá se očekávat, že trenér Josef Weber dá příležitost zejména novým akvizicím.
     
    Ruch Chorzów

    Účastník nejvyšší polské soutěže se na domácí scéně trápí, když mu po podzimní části patří až předposlední patnáctá příčka. Ruch na nesestupovou pozici ztrácí čtyři body. Chorzów si v letošním ročníku díky loňskému vítězství v domácím poháru zahrál v předkolech Evropské ligy, kde vypadl až v závěrečném čtvrtém předkole s ukrajinským Metalistem Charkov.
     
    Všem sportovním fanouškům přeji příjemné sobotní poledne, které bude ve znamení prvního karvinského přípravného utkání v novém roce. Přestože příprava na jarní část sezóny je teprve na startu, už nyní prověří Karvinské mužstvo silný celek, kterým nebude nikdo jiný než Ruch Chorzów. Zápas na polské půdě začíná v 11 hodin a prostřednictvím textové online reportáže vás jím provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 22. Visnakovs, 35. Kwiatkowski, 53. Efir – 45. Komenda


    Ruch Chorzów: Skaba – Konczkowski, Helik, Malinowski, Dziwniel – Trojak, Surma (30. Babiarz) – Szewczyk (30. Kwiatkowski), Starzyński (30. Efir), Zieńczuk – Višnakovs. II. poločas: Putnocky – Kuś, Szyndrowski, Stawarczyk, Gigołajew – Babiarz (63. Urbańczyk), Rzuchowski – Kowalski, Efir (63. Mularczyk), Kwiatkowski (63. Włodyka) – Kuświk.
    MFK Karviná: Pindroch – Fiala, Trousil, Jovanović, Růžička – Duda, testovaný hráč, Limanovský, Budínský, Puchel – Komenda. II. poločas: Pastornický – Hatok, Leibl, Cverna, Eismann – Vaněk, Daníček – testovaný hráč, Kurušta
    bahis siteleri