Omsk – Jekatěrinburg 2:1 (kon.) | Barys – Magnitogorsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Vladivostok 3:1 (kon.)
Ufa – Kazaň 5:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Toljatti – Novosibirsk 1:3 (kon.)
Jaroslavl – Záhřeb 4:3 (kon.) | Nižněkamsk – Novokuzněck 6:0 (kon.) | Soči – Atlant 6:4 (kon.)
Viťaz – HC Slovan 2:1 (po pr.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:3 (0:3, 0:0, 2:0)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 12.01.2015, 14:00 • Sport Complex • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Jan Kovář (MET) 0+0, čas na ledě: 21:25, 2 střely, 4 trestné minuty (16:21:16)
     
    Je dobojováno! Zdálo se, že o osudu duelu rozhodne úvodní perioda. Poté však přišel comeback v podání Barysu, domácí se dvěma slepenými brankami dostali do hry. V závěru měli také několik slibných možností k vyrovnání, ovšem skórovat se jim nepodařilo. Metallurg tak v napínavém zápase přetlačil Astanu 3:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 35:39
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    V brankovišti Metallurgu nastal mohutný závar, v němž se ale nejlépe zorientovali hosté, kteří puk všemi možnými i nemožnými způsoby zablokovali. Domácím již mnoho času nezbývá.
     
    59:26
    Brent se pokusil ihned po vhazování vypálit, ovšem Malgin zasáhl. S akciemi Barysu to již vypadá zle nedobře.
     
    59:15
    Hosté ale Barys vytlačili do středního pásma, domácí to nyní budou mít velice obtížné. Uvidíme, kterak se s touto situací popasují.
     
    58:51
    Malgin míří z branky, domácí to zkouší v šesti!
     
    58:41
    Kovář vyhodil puk do hlediště, načež se domácí dožadovali vyloučení. Sudí ale rozhodli jinak, kotouč se nejprve dotkl plexiskla. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    57:20
    Další pokus o přechod útočné modré končí postavením mimo hru, v němž se ocitl Kevin Dallman. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže brance Metallurgu.
     
    56:59
    Domácí nyní poslali puk až na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat před Malginem. Hosté stále drží již těsný náskok. Comeback Astany je skutečně strhující.
     
    56:23
    Hosté se ale znovu vydali do ofenzivy, Platonov pálil z poměrně velkého úhlu. Úspěšný ale nebyl. Protiútok Astany taktéž úspěch neslavil.
    Roman STARČENKO - 2:3
     
    55:12
    Astana právě vstřelila branku!
    Neskutečné, domácí se dostávají na rozdíl jedné branky! Po Antropově přihrávce propálil Košečkina ROMAN STARČENKO. Utkání tak má znovu velký náboj. Asistence: Nikolaj Antropov.
    Nigel DAWES - 1:3
     
    54:51
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí vykřesali naději! Boyd ihned po přejetí do útočného pásma vypálil bekhendem. Tuto ránnu vytěsnil Košečkin pouze na hůl najíždějícího NIGELA DAWESE, který doklepl touš do branky. Asistence: Dustin Boyd, Brandon Bochenski.
     
    54:24
    Platonov poslal svou střelu zápěstím z levé strany, což ale Malgin předpokládal. Proto se stačil přesunout a ránu zneškodnit.
     
    53:54
    Poprvé se pokusil skórovat Upper. Košečkin byl ale znovu úspěšnější. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího muže v masce. Utkání se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci.
     
    53:27
    Maxim Jakutsenja si udělal na pravé straně útočného pásma prostor a pokusil se zakončit z otočky. Malgin ale opět vytasil svůj beton a střelecký pokus zneškodnil.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 55. Dawes (Boyd, Bochenski), 56. Starčenko (Antropov) – 7. Ibragimov (Zaripov, Lee), 10. Osala (Platonov), 13. Platonov (Lee)


    Barys Nur-Sultan: Polujektov (13. Malgin) – Dallman, Lundin, Savčenko, Semjonov, Bartulis, Lakiza, Ibrajbekov, Ryspajev – Bochenski, Dawes, Boyd – Ruděnko, Starčenko, Antropov – Michajlis, Puškarjov, Upper – Poliščuk, Romanov, Gavrilin
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Murygin) -Antipin, Birjukov, Ibragimov, Těreščenko, Lee, Chabarov, Běreglazov – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Platonov, Stapleton, Kosov – Kaletnik, Timkin, Brent – Jakutsenja, Osala, Potěchin, Kameněv

    Rozhodčí: Gusev, Jeřábek – Balodis, Golovjov
    thejrc.org