Parma – Cagliari 2:1 (kon.) | Turín – Lazio 1:3 (kon.)
konec
Turín FC
1:3 (0:2)
S. S. Lazio
Středa 14.01.2015, 21:00 • Stadio Olimpico di Torino (kapacita: 25 300), Turín • Italský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Osmifinále italského poháru nabídne zajímavý duel, ve kterém bude Turín FC hostit S. S. Lazio!
     
    Turín FC

    V loňské sezóně obsadil Turín v lize na jeho poměry fantastické sedmé místo, díky čemuž je v domácím poháru nasazen až od osmifinálových bojů! Loňská sezóna byla z pohledu FC velmi vydařená, jenže letos zatím nemůže najít tu lehkost a pohodu, kterou oplývalo. Zapříčiněno je to především odchodem dvou velkých opor, jenž střílely braky jako na běžícím páse. Řeč je o Cercim s Immobilem. Tyto hráče se zatím nepodařilo dostatečně nahradit a i proto sáhlo v posledních dnech vedení tamního týmu k příchodu Maxi Lópeze. Ten by mohl naskočit už do dnešního duelu! Turín vyhrál italský pohár celkem 5x, naposledy však v sezóně 1992/93.
     
    S. S. Lazio

    To římský celek se zapojil do bojů v rámci italského poháru od třetího kola, ve kterém doslova smetl Bassano Virtus 7:0. V dalším kole potom narazil na AS Varese, jenž vyprovodil opět bez větších problémů 3:0. I na ligové scéně se Laziu daří, když v současné době okupuje třetí příčku zaručující předkolo Ligy mistrů. V dnešním zápase se dá očekávat, že dostanou prostor někteří hráči z lavičky, jako například kanonýr Klose. Každopádně chce Lazio zopakovat předloňský počin, kdy celý pohár ovládlo. Stalo se tak pošesté v historii klubu.
     
    Vzájemné zápasy

    V rámci poháru se tyto týmy utkaly naposledy v roce 2009, kdy se ve čtvrtfinále z vítězství 3:1 radovalo Lazio. Minulý rok nabídl ve vzájemných duelech pohlednou podívanou, ve které nebyla nouze o branky. Nejprve se zrodila v Turína výhra tamního celku 1:0, kterou zařídil jedinou brankou Glik. Naopak jarní odveta v Římě skončila remízou 3:3 (2x Candreva, Mauri – Kurtić, Tachtsidis, Immobile). Letos na sebe oba celky už narazily, když doma Lazio přehrálo Turín 2:1 (Biglia, Klose – Farnerud).
     
    Který z týmu postoupí do čtvrtfinále? Sledujte náš textový onlajn a vše se dozvíte.
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Padelli – Moretti, Molinaro, Darmian, Glik – Maksimović, Jansson, Gazzi, Martínez – El Kaddouri, Amauri.

    S. S. Lazio: Berisha – Konko, Radu, Novaretti, Cavanda – Parolo, Ledesma, Cataldi – Onazi, Klose, Keita.

    Rozhodčí: Russo – Vuoto, Paganessi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zkušený sudí Russo zahájil dnešní pikantní utkání. Na vítěze tohoto klání čeká ve čtvrtfinále AC Milán!
     
    3
    Domácí zadák Molinaro to zkusil dlouhým nákopem na rozběhnutého Amauriho. Toho včas zakřižoval Radu, a tak skončilo útočné snažení Turína.
     
    5
    Parolo si narazil míč s Onazim, jenže poté neměl volnou cestu vpřed, a tak vrátil kulatý nesmysl zpátky na spoluhráče z obrany.
     
    6
    Na povedený centr z levé strany si naskočil hostující Cataldi, jehož hlavičkový pokus směřoval pouze do dobře postaveného Morettiho. Tomu teď spěchá poděkovat brankář Padelli za výbornou clonu.
     
    8
    Amauri se na hrotu útoku přetlačoval s dvojnásobnou přesilou a nakonec dokázal udržet míč a ještě si vynutit faul na svou osobu. Domácí trenér jeho bojovnosti tleská ve stoje. Míč pro Turín.
     
    10
    Ledesmy centr měl najít na zadní tyči volného Kloseho, ale nakonec dolétl pouze k připravenému Glikovi, jenž míč odkopl daleko od vlastního pokutového území.
     
    12
    Domácí tým okupuje pokutové území svého soupeře. Jeho kombinace však končí před šestnáctkou Lazia.
     
    13
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Nádherná individuální akce! BALDE DIAO KEITA přebral míč ve středovém kruhu a následně vyrazil do rozhozené obrany domácích. Poté, co ukázal záda svým soupeřům a tělem oklamal zadáka FC, poslal chladnokrevně míč přízemní střelou k tyči!
    KEITA - 0:1
     
    15
    Akce jako přes kopírák! Jenže tentokrát Keita nedokázal umotat Glika, který ho v poslední možný okamžik obral o míč.
     
    17
    Turín se tlačí směrem vpřed, jenže si zatím neví rady s pevnou obranou Lazia. Turín by měl svou kombinaci zrychlit.
     
    19
    Molinaro se ošklivě srazil s Ledesmou. Hra je tak na malý moment přerušena, protože se rozhodčí spěchá podívat, zda to nebude něco vážného.
     
    20
    Oba borci jsou už na nohou a budou pokračovat ve hře. Hosté vrací domácím sportovně míč a sklízí potlesk z tribun.
     
    21
    Parolova střela ze střední vzdálenosti pořádně protáhla brankáře Padelliho, který však nakonec zůstal bez práce. Míč letěl zhruba dva metry od jeho pravé tyče.
     
    23
    El Kaddouri si došel před vápno hostů velmi zkušeně pro faul. Jeho tým tak bude zahrávat přímý volný kop z velmi dobré pozice! Brankář Berisha musí vyhlásit stav v ohrožení!
     
    24
    Rozehrávky se ujal sám faulovaný El Kaddouri, jehož načechraný míč odvrátila bez větších problémů stoperská dvojice hostů.
     
    26
    Turín teď zvýšil svoji útočnou snahu a vybojoval díky tomu další standardku. Nicméně tu rozehraje z uctivé vzdálenosti, a tak se nedá čekat přímá střela.
     
    28
    Povedený nacvičený signál! Takřka 100% příležitosti zabránil obětavým zákrokem Konko. Domácí ještě reklamují, že se obránce Lazia dotkl míče rukou, ale sudí místo na penaltový puntík ukazuje na rohový kop.
    Miroslav KLOSE - 0:2
     
    29
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Povedená akce hostů, kteří vykombinovali Turín na jeden dotek. Keita prodloužil míč na Citaldiho, jehož prudký přízemní centr doklepl za Padelliho záda na brankové čáře důrazný MIROSLAV KLOSE!
     
    31
    Darmian mohl přispěchat s rychlou odpovědí. Jenže jeho povedený pokus srazil zády do bezpečí Novaretti.
     
    33
    I nadále zůstává aktivita na kopačkách domácího týmu. Ten hraje více s míčem, ale Lazio zatím potrestalo všechny jeho zaváhání.
     
    35
    Místní prořídle tribuny o poznání utichly. Místy je slyšet i pískot.
     
    37
    Z ničeho nic se po centru Gazziho zjevil v dobré příležitosti Amauri. Jeho hlavička ke smůle Turína směřovala pouze do míst, kde stál pozorný brankář Berisha.
     
    38
    El Kaddouri je dnes jednoznačně nejlepším hráčem domácího výběru. Nyní se pral statečně s několikanásobnou přesilou a nakonec si i vymodlil faul na hranici pokutového území. To je výborná příležitost ke vstřelení kontaktní branky!
     
    39
    Opět v akci El Kaddouri. Ten však poslal svůj technický pokus do dobře postavené zdi a přichází znovu pískot publika. Ti zatím nejsou spokojeni s vývojem na hřišti.
     
    40
    Hra se rychle přesunula na opačnou stranu hřiště, kde si o faul řekl Ledesma. I Lazio tak rozehraje zajímavou standardku.
     
    41
    Ledesmy pokus zastavila hradba domácích těl, nicméně i nadále zůstávají hosté u míče.
     
    42
    Amauri frustrovaně poslal k zemi Konka, a tak po zásluze vyfasoval žlutý trest. Jeho trenér Ventura jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    43
    Cataldiho pokus končí vysoko nad brankou.
     
    45
    Hra se odvíjí ve středu hřiště a hlavní sudí nebude nastavovat ani o minutu více.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas osmifinálového souboje mezi Turínem a Laziem. Spokojenější odchází do šatny hosté, kteří vedou po brankář Keity a Kloseho 2:0. Domácím se nedaří projevit svoji aktivitu gólově, ale snaha se jim upřít nedá. I tak je při odchodu ze hřiště vyprovodil pískot. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Ventura sáhl o poločasové přestávce ke střídání. V kabině zůstal Amauri, jehož nahradila čerstvá posila Maxi López!
     
    47
    Po rychlém protiútoku postupoval ze strany Keita zcela sám na brankáře, ale nakonec se jeho přízemní pokus mezi tři tyče o malý kousek nevešel!
    MARTÍNEZ - 1:2
     
    49
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpět v utkání! Pohledná útočná akce, kterou odtáhl kolem postranní čáry El Kaddaouri, jenž následným centrem našel v dobrém náběhu JOSEFA ALEXANDERA MARTÍNEZE, jenž si pohrál s hostujícím obráncem a poté přesně umístil míč za brankářova záda.
     
    51
    Po kontaktní brance ožilo i domácí publikum, které nyní vzpomíná na nový rok a hraje si s pyrotechnikou.
     
    52
    Cavanda zastavil rozběhnutého Lópeze pouze za cenu žluté karty. Tu také bez protestů přijímá.
     
    54
    Zatím může průběh zápasu připomínat fanouškům Lazia víkendové derby. V něm také po prvním poločase vedli 2:0, ale na začátku druhého poločasu rychle inkasovali a nakonec byli rádi, že si z dobře rozehraného zápasu odnesli alespoň bod. Aktivita je teď na straně Turína.
     
    55
    Klose zastaven ve vyložené příležitosti brankářem Padellim, který dostává po krátké konzultaci hlavního s postranním červenou kartu! Lazio bude navíc kopat penaltu!
    Faul Padelliho
     
    57
    Do hry přichází náhradní brankář Castellazzi, jemuž uvolnil místo Molinaro.
     
    57
    Lazio právě vstřelilo branku!
    CRISTIAN LEDESMA bezpečně proměnil penaltu a přiblížil svůj tým postupu do dalšího kola!
    LEDESMA - 1:3
     
    59
    Oslabený Turín to bude mít hodně těžké, neboť prohrává o dvě branky a navíc dohrává v početní nevýhodě.
     
    61
    Domácí ještě zbraně neskládají. S posledním střídáním přispěchal trenér Ventura. Na hřiště posílá Ferneruda, který nahradí Janssona.
     
    62
    El Kaddouri upadl v pokutovém území a dožaduje se odpískání pokutového kopu. Sudí to razantně odmítá.
     
    64
    Lazio bez problémů kontroluje hru a nikam se nežene.
     
    66
    Turín to zkouší sympaticky i v oslabení hrou vabank. To bude voda na mlýn pro rychlé útočné výpadky Lazia.
     
    68
    V dnešním utkání už dohrál rychlík Konko. Na jeho místě se objeví Basta.
     
    70
    El Kaddouri si slovně vyřizuje účty s Novarettim. Oba kohouty spěchá zkrotit sudí Russo.
     
    72
    Na straně Turína chybí hráč, který by útočníkům připravil svojí kreativitou zajímavou příležitost, nebo založil rychlý protiútok. Z jejich strany je to vše příliš upracované, zlouhavé a složité.
     
    73
    Parolo se drží za hlavu a nejradši by se ani neviděl! Klose mu totiž připravil v pokutovém území gól, jako na zlatém podnose, ale nikým neatakovaný Parolo neumístil míč mezi tři tyče!
     
    75
    Lazio vyráží čím dál častěji do rychlých protiútoků. Turín hraje pouze na 3 obránce a snaží se tlačit všechny své síly směrem vpřed.
     
    77
    Gazzi poslal k zemi Onaziho a prohlédl si velmi z blízka žlutou kartu.
     
    79
    Fotbalisté Lazia mají míč na svých kopačkách a rychle si ho vyměňují napříč zeleným pažitem.
     
    81
    Turínu se rychle krátí čas na zdramatizování utkání. Pokud by dnes vše dopadlo tak, jak to zatím vypadá, nemusí tamní příznivci příliš zoufat. Jejich tým totiž za necelé dva měsíce vstoupí do jarní části Evropské ligy.
     
    83
    Jediný střelec v dnešním utkání na straně Turína Martínez vedl nadějný útok svého týmu. Jenže poté tak dlouho otálel se zakončením, až byl zdvojen a nakonec o míč zcela přišel.
     
    85
    Ledesmy střílený centr odvrátil do bezpečí Moretti.
     
    86
    Kloseho střela z otočky zaplula jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    87
    Domácí fotbalisté se nyní vydávají do jednoho z posledních útoků pomocí dlouhého nakopávaného míče.
     
    88
    El Kaddouri pronikl do pokutového území, ale jeho následný centr srazil Radu. Turín rozehraje alespoň rohový kop.
     
    89
    Martínezova hlavička ohrozila pouze podavače míčů za brankou.
     
    89
    Lazio střídá. Odpočinout si jde Parolo, na poslední minutky vbíhá na tráník Tounkara.
     
    90
    Závěr zápasu neunáší Martínez, který doslova sestřelil ostrým skluzem k zemi Cavandu. Rozhodčí rychle přispěchal se žlutou kartou.
     
    90+1
    Cavanda si rychle našel auta ostrého faulu a oba si teď z blízka vyříkávají ani ne zrovna pěkné věci. Do diskuze se zapojuje na každé straně kvarteto hráčů, mezi které přichází sudí, aby celou situaci vyřešil.
     
    90+2
    Mezitím nám rezervní sudí ukázal, že se budou nastavovat celkem 4 minuty. Laziu už by neměl proklouznout postup mezi prsty.
     
    90+4
    Hosté kontrolují hru a už spíše čekají na závěrečný hvizd, který je posune do čtvrtfinále proti AC Milán.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Lazio zvládlo lépe první poločas, ve kterém dokázalo využít obě své velké příležitosti. Nejprve otevřel po samostatném úniku skóre Keita, na něhož navázal spoluhráč Klose. Domácí Turín se vrátil zpět do utkání na začátku druhého poločasu, kdy snížil Martínez. Když rostla aktivita domácích, přišla na druhé straně červená pro brankáře Padelliho a zároveň pokutový kop, jenž bez problémů proměnil Ledesma. Lazio si poté v početní výhodě náskok bez problémů pohlídalo a zaslouženě postoupilo dál.
     
    To je z dnešního zápasu vše. Děkujeme za pozornost a nashledanou opět u italské kopané. (22:54:49)

    Petr Král

    Branky: 49. Martínez – 13. Keita, 29. Klose, 57. Ledesma (pen.)

    Karty:   42. Amauri (TUI), 77. Gazzi (TUI), 90. Martínez (TUI) – 52. Cavanda (LAZ)   55. Padelli (TUI)


    Turín FC: Padelli – Moretti, Molinaro (57. Castellazzi), Darmian, Glik – Maksimović, Jansson (61. Fernerud), Gazzi, Martínez – El Kaddouri, Amauri (46. López).
    S. S. Lazio: Berisha – Konko (68. Basta), Radu, Novaretti, Cavanda – Parolo (89. Tounkara), Ledesma, Cataldi (73. Pereirinha) – Onazi, Klose, Keita.

    Rozhodčí: Russo – Vuoto, Paganessi
    bahis siteleri