SP v alpském lyžování - sjezd žen, Cortina Vítěz: Lindsey Vonnová (USA) (kon.) | SP v alpském lyžování - sjezd mužů, Wengen Vítěz: H. Reichelt (AUT) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování - sjezd žen, Cortina d'Ampezzo

Vítěz: Lindsey Vonnová (USA)

Neděle 18.01.2015, 11:00Sjezdové lyžování
     
    22
    Elizabeth Göergelová (AUT) v horní části trati vedla, zdálo se že zaútočí na vedoucí Vonnovou, avšak opak je pravdou. Rakušance patří druhá pozice, to vše se ztrátou 32 setin.
     
    20
    Největší favoritka a vedoucí žena sjezdové části světového poháru Lindsey Vonnová (USA) vyrazila na trať. Po celou dobu jízdy své vedení navyšovala, načež v cíli zaznamenala fantastický čas 1:39:61! Před druhou Merighettiovou tak má náskok 54 setin. Američanka tak s největší pravděpodobností zaútočila na své 62 vítězství!
     
    18
    Vítězka posledního sjezdu Elena Fanchiniová (ITA) se zakousla do trati. Italská dnes spodní část trati zkrátka svědčí. Fanchiniová ve finiški ztrácí pouhých 23 setin, což znamená druhé místo!
     
    16
    Trať absolvovala celková vedoucí závodnice světového poháru Tina Mazeová (SLO). Sympatická Slovinka držela v horní části trati těsný náskok, který se vešel do 10 setin. V závěru ale ztratila a nakonec se zařadila na druhé místo, což zajišťuje ztráta 41 setin. Merighettiová zajela dnes skutečně famózně!
     
    13
    Po menší přestávce, která posloužila k úpravě trati, je na startu další závodnice. Kajsa Klingová (SWE) ale těsně před třetím mezičasem udělala chybu a vyjela mimo trať. Závod tak nedokončí – DNF.
     
    1
    Stacey Cooková (USA) předvedla poklidnou jízdu, jejímž výsledkem byl čas 1:41:32.
     
    Tak dnešní sjezd se nakonec kvůli hustému sněžení nepojde a bude pravděpodobně odložen na jiný termín.

    Libor Kucza