SP v severské kombinaci - skoky HS109, Seefeld Vítěz: Haavard Klemetsen (NOR) (kon.) | SP v běhu na lyžích - týmový sprint žen, Otepää Vítěz: Švédsko I (kon.)
SP v běhu na lyžích - týmový sprint mužů, Otepää Vítěz: Rusko I (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 15 km, Seefeld Vítez: Eric Frenzel (GER) (kon.)
konec
SP v severské kombinaci - skoky HS109, Seefeld

Vítěz: Haavard Klemetsen (NOR)

Neděle 18.01.2015, 09:30Klasické lyžování
     
    1
    Nicméně Nor Haavard Klemetsen předvedl naprosto famózní skok i ve 2. kole, 110,5 metrů znamená jasné první místo s náskokem minuty a půl do běžecké části! Tak to byly opravdu dva fantastické skoky norského závodníka!
     
    2
    Gruber skočil 101,5 metrů a je na první pozici o sedm desetin bodu před Frenzelem!
     
    4
    Japonec Watabe předvedl velmi klidný let a za 104,5 metrů je o tři body za Frenzelem.
     
    6
    Němec Frenzel předvedl opravdový velelet! 110 metrů je jasně nejdelší skok dnešního dne a znamená těsné vedení před Steindelem o devět desetin bodu.
     
    10
    Veterán Denifl skočil úžasných 103 metrů, nicméně je druhý o devět bodů za Steindelem.
     
    12
    Fin Herola skočil stejně daleko jako Steindl, odečítal však hodně bodů za vítr a jde až za Costu.
     
    14
    Steindl předvedl skvělých 105,5 metrů, jde do jasného vedení o 16 bodů.
     
    1
    Tohle bylo krátké! Frenzel skočil jen 94,5 metrů, ovšem díky bohaté větrné náhradě jde na šestou pozici. I tak bude mít co dohánět.
     
    2
    Vítěz zkušebního kola Bernhard Gruber skočil v horších podmínkách solidních 103 metrů a jde na jasné druhé místo těsně za Klemetsena.
     
    7
    Haavard Klemetsen ukázal, že je v naprosto neskutečné formě! Nyní dolétl na hranici konstrukčního bodu, délka 109 metrů znamená jasné první místo, před druhým Japoncem by měl náskok 54 sekund! Takhle nádherný skok se jen tak nevidí!
     
    9
    Japonec Akito Watabe měl sice problémy s telemarkem, nicméně délka 103 metrů je skvělá a Japonec jde na první místo o 1,5 bodu.
     
    10
    Francouz Francois Braud dolétl ještě o metr dále než Fletcher a je šestý, jeho ztráta je ale minimální.
     
    11
    Američan Bryan Fletcher bude spokojen, skočil 99,5 metrů a tento skvělý běžec jde na čtvrtou pozici, což je pro něj opravdu skvělá pozice před dlouhým během.
     
    17
    Nor Jan Schmid předvedl skvělý skok, a i když vynechal zkušební kolo, tak nyní skočil skvěle. 103,5 metrů znamená druhé místo a jedinou desetinu bodu za Hugem.
     
    20
    Švýcar Tim Hug natáhl svůj skok na 104,5 metrů a jde na první místo o necelé dva body.
     
    26
    Tak tohle bylo něco! Fabian Steindl skočil neskutečných 105,5 metrů a je to neuvěřitelné vedení, tohle byl opravdu famózní skok!
     
    27
    Mario Seidl potvrdil, že je skvělý letec a za 101,5 metrů dlouhý skok jde do jasného vedení, nyní by měl náskok přes půl minuty.

    Viktor Sandev