Egypt – Island 25:28 (kon.) | Rusko – Argentina 27:30 (kon.) | Saúdská Arábie – Německo 19:36 (kon.)
Alžírsko – Česko 20:36 (kon.) | Francie – Švédsko 27:25 (kon.) | Dánsko – Polsko 31:27 (kon.)
konec
Dánsko
31:27 (16:12)
Polsko
Sobota 24.01.2015, 19:00 • Lusail Multipurpose Hall, Lusail (Katar) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    58
    Dáni zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem, který byl opět úspěšně proměněn Lindbergem. (31:26)
     
    57
    Polský hráč šel na levé spojce kolmo do obrany a v pravém okamžiku dal míč na vedlejší spojku, kde stál připravený hráč polského klubu KS Vive Tauron Kielce Bielecki, který po výskoku z devítky vymetl růžek dánské brány. (30:26)
     
    56
    Za zmaření jasné brankové příležitosti bylo Polsko trestáno sedmimetrový hodem. Na sedmičku se postavil Lindberg, který promyšlenou střelou vyškolil polského strážce brány. (30:24)
     
    55
    Na sedmimetrový hod dokráčel Bartosz Jurecki, který s přehledem proměňuje. Statistika jeho sedmimetrových hodů je prozatím 4/4. (29:24)
     
    55
    Za tahání za soupeřův dres byl na dvě minuty vyloučen ze hřiště Toft Hansen, navíc bude mít Polsko k dispozici sedmimetrový hod. (29:23)
     
    54
    Dánsko má opět velice dobrý útočný rytmus! Nyní byl k vidění fantastický moment dánského Madse Mensaha Larsena! Opravdu neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána severského házenkáře, který se dostal na devíti metrech do výskoku a jeho prudká střela proplachtila mezi tři tyče. (29:23)
     
    51
    Dánsko to zkouší taktikou na dva vysunuté bránící hráče, která jde nazvat jako pressing. Rozehru soupeře nyní systematicky ničí dva vysunutí hráči, které se snaží donutit soupeře k chybě a vyrazit do protiútoku. Obranný styl 2:4 má však logicky i jasnou nevýhodu a to více prostoru na brankovišti. (28:22)
     
    50
    Dání si zahrají v pěti mužích na palubovce! Za zákrok za hranicí pravidel vidí dvě minuty Henrik Toft Hansen. (27:21)
     
    49
    Druhý poločas patří jednoznačně ostřílenému matadorovi španělského klubu FC Barcelona Handbol! Jesper Noddesbo se nyní dostal ze sevření bránících Poláků a rozhodl se pro chytré zakončení technickým obstřelem. (26:21)
     
    44
    Na sedmičku byl vyslán neomylný exekutor sedmimetrových hodů, kterým je v dnešním utkání bezesporu Bartosz Jurecki. Úspěšný polský střelec nedal nejlepšímu světovému čaroději mezi tyčemi šanci. (24:19)
     
    44
    A to budou dvě minuty a sedmimetrový hod pro Polsko! (24:18)
     
    40
    Za zmaření jasné brankové příležitosti byl ve prospěch Polska nařízen sedmimetrový hod, ve kterém se nemýlil Bartosz Jurecki. (22:16)
     
    39
    Ano! Dáni opravdu potvrzují, že jsou představiteli typické severské házené, technické, dynamické pohledné házené s úžasným severským zaujetím pro hru. Také s velmi kvalitní obranou a velmi dobrým přechodem do rychlých útoků. Dánský náskok díky tomuto krásnému stylu hry rapidně roste! Dánům se opět podařil výborný přechod do rychlého útoku, na jehož konci zazářil krásnou trefou dánská dirigent hry Mikkel Hansen. Polská lavička na tento vývoj okamžitě reaguje oddechovým časem! (22:15)
     
    35
    Za zákrok za hranicí pravidel vidí Jurkiewicz dvouminutový trest. (18:14)
     
    30
    Na exekuci zmiňované sedmičky byla vyslána hvězda německého klubu SG Flensburg-Handewitt, Eggert, který vyškolil polského brankáře technickou střelou přes prsty. (16:12)
     
    29
    Dánsko bude mít k dispozici sedmimetrový hod! (15:12)
     
    22
    Bránící hráči Dánska zkoušejí kombinovaný systém 5 + 1 (pět obránců brání osobně, jeden obránce brání zónově na 9m). (10:10)
     
    11
    Polští házenkáři si zahrají v početní nevýhodě. (5:4)
     
    5
    Za bránění v brankovišti byl proti Dánům nařízen sedmimetrový hod, který byl úspěšně proměněn z rukou Jureckeho. (3:1)

    Martin Petřek

    Dánsko: Landin, Christiansen, Larsen, Mortensen, Eggert , Schmidt, Spellerberg, Green, Noddesbo, Svan, Lindberg , Toft R, Mollgaard, Sondergaard, Toft Henrik, Hansen
    Polsko: Szmal, Lijewski, Orzechowski, Bielecki, Rojewski, Wisniewski, Jurecki Bartosz, Jurecki Michal, Wyszomirski, Grabarczyk, Jurkiewicz, Syprzak, Daszek, Szyba, Chrapkowski

    Rozhodčí: Milosevic, Gubica (oba Chorvatsko)
    bahis siteleri