Skikros - kvalifikace muži, Kreischberg Vítěz: V. Ö. Norberg (SWE) (kon.)
konec
Skikros - kvalifikace muži, Kreischberg

Vítěz: V. Ö. Norberg (SWE)

Sobota 24.01.2015, 10:30MS ve snowboardingu a akrobatickém lyžování
     
    České fanoušky může těšit, že tuzemská skikrosařská legenda Tomáš Kraus dokončil kvalifikaci na 20. místě a bude tak zítra ve vyřazovacích bojích. Naopak začínající mladíček Jiří Čech krátce po polovině trati upadl a kvalifikaci nedokončil, Slovák Tomáš Bartalský pak dokončil kvalifikaci jak předposlední. (11:49:55)
     
    Rozřazení pro zítřejší osmifinále mužů:
    1. jízda:
    Victor ÖHLING, NORDBERG (SWE)
    Arnaud BOVOLENTA (FRA)
    Alex FIVA (SUI)
    Tyler WALLASCH (USA)

    2. jízda:
    Armin NIEDERER (SUI)
    Anton GRIMUS (AUS)
    Simon STICKL (GER)
    Sergej RIDZIK (RUS)

    3. jízda:
    Daniel BOHNACKER (GER)
    Thomas ZANGERL (AUT)
    Didrik Bastian JÜLL (NOR)
    Thomas BORGE LIE (NOR)

    4. jízda:
    Andreas MATT (AUT)
    Paul ECKERT (GER)
    Tomáš KRAUS (CZE)
    Jegor KOROTKOV (RUS)

    5. jízda:
    Brady LEMAN (CAN)
    Bastien MIDOL (FRA)
    Jouni PELLINEN (FIN)
    Marco TOMASI (ITA)

    6. jízda:
    Filip FLIŠAR (SLO)
    Christopher DELBOSCO (CAN)
    Viktor ANDERSON (SWE)
    Michael FORSLUND (SWE

    7. jízda:
    Andreas SCHAUER (GER)
    Johannes ROHRWECK (AUT)
    Jonathan MIDOL (FRA)
    Marc BISCHOFBERGER (SUI)

    8. jízda:
    Jean Frederic CHAPUIS (FRA)
    Jonas DEVOUASSOUX (FRA)
    Louis-Pierre HELIE (CAN)
    Magnus BJÖRNES (NOR)
     
    Kvalifikace skikrosařů nabídla pěknou podívanou, o výhru se bojovalo de facto v setinách. Vítězný Švéd Victor Öhling Norbert zajel čas 1:01,32, druhý v pořadí Jean Frederic Chapuis z Fracie byl jen o setinku sekundy pomalejší a třetí Brady Leman dokončil svůj závod v 1:01,34.
     
    Konec
    Kvalifikace skikrosařů skončila, vyhrál jí o setinu sekundy Victor Öhling Norberg.
     
    52
    Ani Alon Mullajev podle předpokladů nepostopil, 49. místo stačí na chvost startovního pole. Zítřejší vyřazovací boje se jej týkat nebudou.
    Jízda Tomáše Bartalského
     
    51
    Slovenský závodník Tomáš Bartalský jde na předposlední, devětačtyřicáté místo. V první části trati byl dokonce poslední, nakonec se však o jednu příčku polepšil a dostal se nad Semjona Deščikova.
     
    50
    Jamie Prebble jel od začátku velmi dobře a i když měl ve spodní části trati menší potíže, jde dále! Tyler Wallasch se po dobu jedenácti závodníků držel na postupové pozici, nyní ale již kapituluje. Novozélanďan najel opravdu dobře a končí na 27. místě – je z toho postup do vyřazovacích bojů!
     
    49
    Postupové naděje Mateusze Habrata vzali za své již na prvním mezičase. Nikoliv chybou, ale nečistou a pomalejší jízdou. Až 47. místo.
    Jízda Jiřího Čecha
     
    48
    Bohužel Jiří Čech již od úvodu ztrácel. Bojoval a bojoval, chtěl se zkusit poprat o postup, ale nakonec to nevyšlo, protože kousek za polovinou trati byl rozhozen, dostal se do vyjeté části trati, noha šla k noze a Čech padá. Vynechal poté branku, aby byl diskvalifikován, ale diváky potěšil alespoň závěrečným skokem s parádičkou v letu.
     
    48
    Tomáš Kraus je bez problémů na dvacátém místě zajišťujícím postup. Jak dopadne Jiří Čech?
     
    47
    Brant Crossan se do zítřejších vyřazovacích bojů taky nepodívá, ačkoliv pořádně bojoval. Nejprve byl na 36. místě, poté na 33. pozici, ale nakonec mu 32. místo utíká o 8 setin.
     
    46
    Robert Mahre z Ameriky také nebude atakovat postup, na prvním mezičase byl totiž na 37. místě, poté na vlnách trošku zpomalil a je to vidět. Ve finále si pak na posledním skoku málem ublížil, když dopadl hodně do předklonu. Mahre spokojený nebude, až 42. místo.
     
    45
    Ani Semjon Denščikov z Ruska nebude příliš potěšen, nyní totiž nahrazuje Drakea na posledním místě dnešní kvalifikace.
     
    44
    Ed Drake z Británie byl na prvním mezičase na 31. místě. Náročnou střední část zvládl dobře, přes vlnky projel také poměrně čistě, ale ztratil rychlost a nakonec z toho bude až poslední místo. Drake se tak alespoň usmál do kamery s chráničem zubů v podobě národní trikolóry.
     
    43
    Na prvním mezičase ještě šel Joe Swensson z USA na postup, ale postupně se zhoršoval, zhoršoval a může ho tak jedině těšit, že z šestatřicáté pozice ještě vykřesal naději pro krajana Wallasche, držící 32. místo.
     
    42
    Blaž Ogorelč se na sebe také může dost zlobit. Také on měl první polovinu trati velmi dobrou, ale poté se dopustil chyby na vlnách, kterou již nedohnal. Sedmatřicátá nepostupová pozice.
     
    41
    Norský jezdec Marius Heje Mähle jel na horní části trati velmi dobře, jenže v prostřední pasáži se dopustil chyby, která jej rázem přikovala na poslední místa. Nor to moc dobře ví, stejně jako to, že zítra ve vyřazovacích bojích nenastoupí. 1:03,55 – poslední postupové místo tak stále drží Tyler Wallasch z USA.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri