Rochdale – Stoke 1:4 (kon.)
konec
Rochdale AFC
1:4 (0:1)
Stoke City
Pondělí 26.01.2015, 21:00 • Spotland Stadium, Rochdale • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ:

    Střely celkem: 10 – 9
    Střely na bránu: 3 – 4
    Rohové kopy: 3 – 2
    Držení míče: 52% – 48%
    Fauly: 7 – 14 (22:57:35)
    Přestože Rochdale podlehl doma ve 4. kole FA Cupu Stoke City 1:4, hřiště opouštěli jeho hráči za hlasitého potlesku fanoušků.

     
    Okamžitě po následné rozehrávce sudí Atkinson ukončil dnešní zápas čtvrtého kola FA Cupu. V něm Stoke zdolalo domácí Rochdale 4:1 a byť vyhrálo oba poločasy, tak ty byly zcela rozdílné.

    V úvodu toho prvního nádherným volejem udeřil Bojan a poslal favorita zápasu do vedení, poté už se ale hosté až do přestávky převážně jen bránili a měli velkou kliku, že domácí bojovali především s vlastní koncovkou. Po změně stran už ale na hřišti kralovali hosté, kteří dění na pažitu zcela ovládli a dvěma brankami během deseti minut definitivně rozhodli o osudu zápasu. Trochu radosti vrátil domácím brankou Bennett, ovšem závěrečné slovo si vzal Jonathan Walters a poslal Stoke do pátého kola, ve kterém "Potters" zavítají na hřiště druholigového Blackburnu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Jonathan WALTERS - 1:4
     
    90+3
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Další průnik aktivního Arnautoviće končí Rakušanovým centrem na osamoceného JONATHANA WALTERSE, jenž snadno zakončil míč za bezmocného Lillise a Walters tak uzavírá střelecký účet dnešního zápasu.
     
    90+2
    Dawson se středem pole neohroženě vydal mezi několik protivníků až do pokutového území, na jeho hranici byl sražen k zemi, hostující faul ale nevybojoval.
     
    90+2
    Andrew se probil po levém křídle k centru, ten ale Shawcross sklepl k brankáři Butlandovi.
     
    90+1
    Sudí Atkinson oddaluje postupovou radost hostujícího celku o tři nastavené minuty.
     
    90
    Utkání sleduje 7 443 fanoušků, z toho více než 2 100 přicestovalo necelou stovku kilometrů fandit Stoke.
     
    89
    Bennett mimo hlavní dění atakoval Wollscheida a vidí v ruce sudího Atkinsona žlutou kartu.
     
    88
    Tam si Arnautović dokonce i našel prostor k zakončení, sražená rána ale doputovala jen k brankáři Lillisovi.
    Vzpomínka na suverénní výkon Stoke City z roku 2011, kdy Potters rozstříleli ve Wembley v semifinále vysoko 5:0 Bolton a poprvé v historii postoupili do finále FA Cupu.

     
    87
    S dalším z Tanserových centrů si ale pozorná defenziva Stoke poradila a hosté se postupně probili s míčem až na útočnou polovinu.
     
    87
    Domácím se nabízí možnost standardní situace na útočné polovině a probíhá hromadné stěhování k pokutovému území prvoligového celku.
     
    86
    Hosté v závěrečných minutách hrají to, co momentálně potřebují. Tedy často s míčem na kopačkách a nepouští soupeře k nějakému výraznějšímu zdramatizování koncovky zápasu.
     
    85
    Na dlouhý odkop Butlanda Walters nedosáhl a míč doskákal až k Butlandově protějšku Lillisovi.
     
    83
    Rakušan Arnautović se podél pravé postranní čáry protáhl kolem Dawsona, poté ale přehnal razanci svého centru.
     
    81
    Tanser na levém křídle padl k zemi po kontaktu s Bardsleym, sudí Atkinson ale jednoznačným gestem nechává pokračovat ve hře.
     
    79
    Domácí ještě nevzdávají snahu o fotbalový zázrak a okamžitě se vrhli do dalšího útočení, vybojovali i rohový kop, po něm ale Butlanda ohrozit nedokázali.
    Rhys BENNETT - 1:3
     
    78
    Rochdale právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se domácí dočkali vstřelené branky! Po závaru v pokutovém území si stoper RHYS BENNETT našel prostor k zakončení a rozjásal domácí fanoušky!
     
    77
    Žlutou kartu za ostrý zákrok u postranní čáry vidí Phil Bardsley, odchovanec Manchesteru United.
     
    76
    Do dalekonosného přímého volného kopu se opřel Noble-Lazarus a jeho rána prosvištěla jen těsně nad břevnem hostující branky. Po dlouhé době jsme viděli nějaké fotbalové vzrušení i u Butlandovy svatyně.
     
    75
    Victor Moses má dnes odpracováno. Ačkoliv v prvním poločase předvedl naprosté nic, tak de facto rozhodl o osudu zápasu připravením druhé branky Irelandovi a sám poté zařídil třetí gól Stoke. Nigerijce nahrazuje zkušený středopolař Charlie Adam.
     
    74
    Dawson si průnikem středem útočné poloviny vynutil faul i žluté ohodnocení pro Steva Sidwella.
     
    72
    Walters měl na kopačce čtvrtou branku hostů! To když se nejdříve vyhl ofsajdové pasti, v pokutovém území pak sice nepřesně hledal Irelanda, ovšem Lancashire nedůrazným odkopem vrátil míč přímo k Waltersovi, jenž křižnou ránou jen těsně minul domácí svatyni.
     
    71
    Domácí hra již postrádá veškerou kvalitu, kterou měla v prvním poločase a hosté hlídají svůj náskok velmi jednoduše.
    Stephen Ireland vstřelil v letošní sezóně v dresu Stoke City tři góly, přičemž všechny tři zaznamenal v FA Cupu. Expert!

     
    69
    Arnautović pronikl do pokutového území narážečkou s Waltersem, poté ale nedokázal zpětnou přihrávku svého spoluhráče dobře zpracovat a míč mu odskočil k brankáři Lillisovi.
     
    68
    Dawson byl přistižen v postavení mimo hru, hosté mohou rozehrávat míč z klidu.
     
    66
    Další Tanserův centr, tentokrát ze hry od levé postranní čáry, odráží do zámezí Bardsley.
     
    65
    Tanser místo střely volil načechraný centr, s tím si ale hostující defenziva snadno poradila. Mimo jednoho výraznějšího zaváhání, které ale Bennett potrestat nedokázal, si hosté při bránění standardních situací vedou suverénně.
     
    64
    Ireland se provinil v souboji s Hendersonem a Rochdale se nabízí možnost standardní situace z nějakých třiceti metrů od soupeřovy svatyně.
     
    63
    Střídání v týmu Rochdale AFC: ze hřiště odchází Camps, přichází Allen.
    Victor MOSES - 0:3
     
    62
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Krásnou invididuální akcí se prosazuje VICTOR MOSES! Ten převzal přihrávku od Irelanda, po průniku do pokutového území kličkami umotal hlavu Raffertymu a nádhernou ranou z úhlu do protějšího horního rohu pokořil brankáře Lillise!
     
    61
    Lancashire přihrál velmi riskantní "malou domů" brankáři Lillisovi, ten odkopem pouze trefil atakujícího Walterse a Rochdale mělo pořádnou kliku, že se míč od hostujícího forvarda neodrazil do sítě.
     
    59
    Na Arnautovićův centr si naskočil Walters, v zajímavé střelecké příležitosti ale hlavou těsně minul domácí branku. Tady by brankář Lillis býval jen stěží zasahoval.
     
    59
    Domácí se budou muset bránit, neboť Stoke získalo standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    58
    Další změnu připravil domácí trenér Hill, jenž stahuje ze hry Petera Vincentiho a místo něj vysílá do boje Reubena Noble-Lazaruse.
     
    57
    Wilson se s odkopem nepáral a vysokým balón bez jakýchkoliv okolků nasměroval do zámezí.
     
    56
    Velmi nepřesný centr Irelanda od pravé postranní čáry doletěl až k protějšímu rohovému praporku.
     
    55
    Střídání na hrotu domácí sestavy, Matt Done přepouští místo na hřišti Calvinu Andrewovi.
     
    54
    Tanserův pas podél levé postranní čáry byl příliš dlouhý pro Campse, od vlastní branky bude vykopávat Jack Butland.
    Stephen IRELAND - 0:2
     
    52
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Padesátimetrový nákop Wollscheida převzal Moses, potáhl míč po levém křídle a připravil STEPHENU IRELANDOVI doklepnutí míče do odkryté části Lillisovy svatyně!
     
    50
    Fotbalově dosud neviditelný Moses vybídl k dalekonosné ráně Wilsona, jeho tečovaná rána proletěla jen vedle domácí branky a aktér této střely poté marně reklamoval rohový kop.
     
    49
    "Potters" kombinují s míčem na polovině domácích, ovšem zatím na hony vzdálení ohrožení brankáře Lillise.
     
    48
    Domácí útočná snaha po pravém křídle nevedla k úspěchu, hosté vhazují od vlastního rohového praporku.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vystřídali, Steve Sidwell ve středu pole nahradí N'Zonziho, jenž po jednom z ostrých střetů v závěru úvodní půlhodiny evidentně není zdravotně v pořádku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    STATISTIKY 1. POLOČASU:

    Střely celkem: 8 – 3
    Střely na bránu: 2 – 1
    Rohové kopy: 2 – 2
    Držení míče: 54% – 46%
    Fauly: 3 – 6
    Ještě jednou nádherný volej Bojana Krkiče ze čtvrté minuty, který určitě stav zápasu na Spotland Stadium. Domácí hráči Rochdalu sice nehrají špatně, jenže je trápí zakončení.

     
    Po úvodním dějství závěrečného zápasu první fáze čtvrtého kola FA Cupu vede favorizované Stoke na hřišti třetiligového Rochdale 1:0. Ke svému vedení se ale pořádně nadřelo, neboť po nádherné brance Bojana z úvodu zápasu se hosté především bránili, zatím ale náporu domácích dokázali odolat.

    Druhá pětačtyřicetiminutovka začne zhruba ve 22:03 a pokud Rochdale vydrží v nasazeném tempu, čeká nás ještě skvělá podívaná.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Arnautović byl přistižen v ofsajdu a jeden z již mála útočných výpadů hostů neměl dlouhého trvání.
     
    45+1
    Sudí Atkinson k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
     
    45
    Domácí pokračují v sympatickém, leč zatím marném dobývaní branky Stoke. Do dalšího střeleckého zakončení se probil Camps, jeho pokus ale směřoval pouze do připraveného Lillise.
     
    44
    Po Tanserově centru do pokutového území Eastham jen nadrazil míč vysoko do vzduchu a ten se poté stal lahůdkou pro Jacka Butlanda.
     
    43
    Henderson vysunul po levém křídle do další šance Doneho, ten z úhlu sice dokázal přehodit vyběhnuvšího brankáře Butlanda, ovšem nasměroval míč jen do boční sítě. Poté se už jen marně dožadoval odpískání rohového kopu.
     
    41
    Další útočná snaha Rochdale končí odpískáním útočného faulu Vincentiho, což početný kotel hostujících fandů doprovodil oslavným pokřikem.
     
    40
    Vincentiho centr pokryl brankář Butland. Ten je v posledních deseti minutách pořádně zaneprázdněn.
     
    39
    V uplynulých pěti minutách drželi domácí míč 71% hracího času.
    Útočník Matthew Done spálil obrovskou příležitost.
     
    39
    Domácí forvard Done dostal od Campse perfektní přihrávku mezi hostující obranu, tváří v tvář Butlandovi dokázal hostujícího brankáře překonat, míč ale doskákal těsně vedle branky Stoke! Domácí zahodili téměř stoprocentní příležitost ke srovnání stavu.
     
    38
    Campsův centr ale doplachtil do rukavic pozorného brankáře Butlanda.
     
    37
    Wilson se provinil nedovoleným zákrokem vůči Dawsonovi a domácí dostávají možnost standardní situace v podobě "zkráceného rohu". Hostující obránce také vidí žlutou kartu.
     
    36
    Do další příležitosti domácích se dravým průnikem hnal Dawson, ovšem skvěle mu vyrazil pod nohy brankář Butland a čistým zákrokem dokázal ubránit hostující vedení!
    Hráči domácího Rochdalu mohli udeřit po rohovém kopu.
     
    35
    Po Campsově centru od rohového praporku propadl míč ve středu pokutového území k Bennettovi, jenž se ocitl ve velké střelecké příležitosti, ovšem byl nejspíše sím natolik překvapen, že mu rána vůbec nevyšla a pomalý pokus minul hostující branku.
     
    34
    Při příliš dlouhém nákopu Raffertyho mírně zaváhal brankář Butland a tečoval míč letící do zámezí, z čehož domácí získali poměrně zdarma rohový kop.
     
    32
    A Ireland už se dočkal, v závěru dvaatřicáté minuty tak může započít své působení na hřišti místo střelce jediné dosavadní branky zápasu Bojana.
     
    31
    Bojan zamířil za postranní čáru sice po svých, ovšem evidentně otřesen a rozhodně už dnes pokračovat v zápase nebude. To i proto, že u hostující lavičky už je připraven ke vstupu do hry Stephen Ireland. Ten už čeká pouze na přerušení ve hře.
     
    31
    Španělský útočník hostů je ošetřován lékaři a po zcela jasném signálu směrem k hostující lavičce je evidentní, že Mark Hughes bude muset poprvé sáhnout do řad svých náhradníků.
     
    30
    Arnautović přesným pasem vysunul do pokutového území Bojana, ten ale nezaviněně spadl na zem a dokonce se zdá, že si nepříjemně zranil koleno.
     
    29
    A nakonec také Bojan se za své počínání stává žlutým hříšníkem.
     
    28
    Rozhodčí Aktinson celou situaci vyhodnotil udělením žluté karty Vincentimu, jenž se po odpískání faulu na svoji osobu začal strkat s Bojanem.
     
    27
    Zatímco hostující středopolař N'Zonzi zůstal ležet na trávníku, tak domácí pokračovali v útočné akci a vysloužili si velký pískot ze sektoru hostujících fanoušků. Po odpískání faulu Stoke navíc sudí Aktinson musí řešit obrovskou melu, která se strhla na hřišti a poprvé do utkání výrazně promluvily emoce.
    Bojan Krkič zaznamenal během čtyř posledních venkovních zápasů Stoke City 3 góly a dnes se trefil opravdu parádně!

     
    26
    Whelan vysunul lobovaným pasem za domácí obranu Arnautoviće, tomu ale v koncovce zamezil zdvižený praporek pomezního sudího Beswicka – ofsajd.
     
    25
    Souhra Arnautoviće s Bardsleym na pravém křídle nevedla k úspěchu, domácí kapitán Lancashire odkopl míč za postranní čáru.
     
    23
    Při shlédnutí opakovaných záběrů z deváté minuty, kdy Dawson po kontaktu s Wollscheidem padl k zemi v pokutovém území Stoke, chválí angličtí kolegové sudího Atkinsona, jenž měl situaci poměrně těžkou, neboť oba hráči byli do sebe zaklíněni, rozhodnutí o pokračování ve hře ale rozhodně bylo správné.
     
    21
    Done se přes nedůrazného Shawcrosse málem probil do střelecké příležitosti, v poslední chvíli si ale míč přeci jen ukopl a Wollscheid jej dokázal odehrát z hostujícího pohledu do bezpečí.
     
    20
    Domácí ale působí velmi aktivním dojmem, k dalšímu zakončení se probil Henderson, i jeho křižná rána ale výrazně míjí Butlandovu svatyni.
     
    20
    Tleskat se ale teď nedá Dawsonovi, jenž při ráně z dvaceti metrů trefil míč opačnou falší a ten se stočil daleko od hostující branky.
     
    19
    Na Raffertyho prudký centr si naskočil Done a byť domácí útočník na míč nedosáhl, tak svému spoluhráči za snahu zatleskal.
     
    19
    N'Zonziho dalekonosné ráně sice nechyběla razance, domácí branku ale minula.
     
    18
    Bojan po pár sekundách vybojoval další roh ve prospěch Stoke, domácí se ale i podruhé dokázali ubránit.
     
    17
    Domácí stopeři nechali na hranici pokutového území obrovské množství prostoru Arnautovićovi, ještě před Rakušanovým zakončením ale dokázali odehrát míč na rohový kop.
    Bojan Krkič a jeho klíčový dotek s míčem, po kterém Stoke City vede na Spotland Stadium po čtvrthodině hry 1:0.

     
    15
    Dlouhý pas Easthama napříč útočnou polovinou nenalezl adesáta Tansera, kterého bezpečně ubránil Bardsley a hosté vhazují.
     
    13
    Domácí si pořádně zkomplikovali rozehrávku u vlastního pokutového území, Eastham se ale dokázal z potíží dostat a odehrát míč na volného Raffertyho.
     
    11
    Pomeznímu rozhodčímu Colinovi neuniklo postavení Dona mimo hru, což signalizoval zdviženým praporkem, hosté ovšem získali míč a hlavní sudí Aktinson tak ponechal Stoke výhodu a nemusel hru přerušit.
     
    10
    Arnautović vedl útočnou snahu hostů po pravém křídle, poté ale nepřesně přihrával před branku.
     
    9
    Dawson po souboji s Wollscheidem v pokutovém území Stoke padl k zemi, penaltu si ale u sudího Atkinsona nevymodlil.
     
    8
    Po nákopu Raffertyho Vincenti neuspěl v hlavičkovém souboji s Wollscheidem.
     
    7
    Rochdale opět kombinuje s míčem na kopačkách, bylo ale vytlačeno z hloubi útočné poloviny až na tu vlastní.
     
    5
    Domácí se pokusili o rychlý kontr, jejich souhra u pokutového území soupeře ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    5
    Stovky hostujících příznivců o sobě dávají hlasitě slyšet a užívají si úspěšný vstup Potters do dnešního zápasu.
    Bojan KRKIČ - 0:1
     
    4
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    A Butlandův dlouhý nákop stál u zrodu vedoucí branky hostů! Pas domácího brankáře až na hranici pokutového území Lancashire odhlavičkoval pouze k BOJANU KRKIČOVI, jenž fantastickou ránou z voleje překonal bezmocného Lillise!
     
    3
    Útočný prohřešek je pískán domácímu hrotu Donemu, jenž si dle vyjádření sudího nedovoleně odstavil Whelana a míč z klidu bude rozehrávat brankář Jack Butland.
     
    2
    Stoke ale dlouhodobě patří k nejúspěšnějším celků v Premier League co se týká standardních situací na obou stranách hřiště a bez potíží se dokázalo ubránit i té první domácího Rochdale.
     
    2
    Henderson získal na hranici pokutového území dostatek prostoru k zakončení a jeho rána rezultuje v první rohový kop domácích outsiderů.
     
    1
    Úvodní útočná snaha Stoke končí Waltersovým ofsajdem.
     
    1
    Zkušený arbitr Martin Atkinson poprvé hvízdl do své píšťalky a zahájil poslední zápas tohoto pohárového víkendu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rochdale bude hrát celé v modrém, hosté oblékli rovněž tradiční barvy, červeno-bíle pruhované.
     
    Fotbalisté obou celků nastupují před ochozy vyprodaného stadiónu Spotland. Domácí fanoušci si návštěvu celku z Premier League náležitě užívají a zápas bude doprovázet skvělá atmosféra, ke které přispěje i početný tábor hostujících příznivců.
     
    Domácí dnes budou usilovat o vyrovnání svého nejúspěšnějšího historického zápisu v FA Cupu, neboť do pátého kola se dokázali probojovat v letech 1990 a 2003, to je jejich dosavadním maximem.
    Rozestavení aktérů dnešního zápasu v krásném grafickém zpracování. Stoke půjde do duelu v roli favorita. Potvrdí ji?

     
    Třetiligový domácí celek je ve své ligové soutěži sice na páté příčce, zatímco ale na čtvrtý Preston ztrácí deset bodů, tak na čtrnáctý Oldham disponuje pouze tříbodovým náskokem a musí se tak ohlížet zejména za sebe. Favorizovaní hosté pak jsou v Premier League usazeni na desáté příčce, v klidném středu tabulky daleko od pohárů i daleko od bojů o udržení.

    Trenér Keith Hill měl navíc omezené možnosti na přípravu svého týmu k dnešnímu významnému utkání, neboť jej během týdne trápil virus a nemohl být s týmem na hřišti. Hosté ze Stoke se během týdne museli obejít bez stopera Shawcrosse, jenž laboroval se zraněným tříslem, ovšem stačil se dát do pořádku a bude dnes moci nastoupit od úvodní minuty podobně jako do nedávna lehce zraněný Walters.

    Do akce se během uplynulého týdne zapojila i řada dobrovolníků z řad fanoušků Rochdale, kteří pomáhali s odklizením množství sněhu, který napadal na hřiště a byť se domácí během týdne museli na zápas připravovat v sálových podmínkách, tak trenér Hill předem upozornil, že nechce počasí použít jako výmluvu. Naopak trenér hostů Mark Hughes vzal svůj tým na krátké soustředění do Dubaje a byl s tamními podmínkami velmi spokojen.
    Kompletní los osmifinále nejstarší klubové soutěže.

     
    Před malou chvílí se uskutečnil los pátého kola letošního ročníku FA Cupu a je jisté, že úspěšnější z této dvojice pojede do Blackburnu.

    To by bylo zajímavou vyhlídkou zejména pro domácího outsidera, neboť mezi oběma městy není ani čtyřicet kilometrů. O moc dále to ale nebude mít případně ani Stoke, vzdálené od Rochdale devadesát kilometrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Rochdale AFC: Lillis – Rafferty, Eastham, Lancashire (C), Tanser – Bennett, Dawson – Henderson, Camps, Vincenti – Done
    Náhradníci: Allen, Andrew, Bunney, Logan, Musangu, Noble-Lazarus, Rose

    Stoke City: Butland – Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Wilson – N'Zonzi, Whelan – Arnautovič, Bojan, Moses – Walters
    Náhradníci: Sörensen, Adam, Cameron, Crouch, Ireland, Muniesa, Sidwell

    Rozhodčí: Atkinson – Beswick, Colin.
    Oficiální soupiska obou týmů. Domácí Rochdale povede kapitán Oliver Lancashire, zatímco Stoke City Ryan Shawcross.

    Hráči Stoke City přijeli na Spotland Stadium a vydali se shlédnout místní terén, který by měl být perfektně připraven.

     
    Vítám tu všechny fanoušky dobrého fotbalu! V pondělí večer se uzavře program 4. kola FA Cupu – pokud nepočítáme opakované zápasy – duelem mezi nováčkem League One Rochdale AFC a účastníkem Premier League Stoke City. Letošní ročník nejstarší klubové soutěže světa už přinesl řadu překvapení, o víkendu například skončily tři nejlepší týmy PL. Uvidíme, zda se další senzace bude konat i dnes večer.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 78. Bennett – 4. Bojan, 52. Ireland, 62. Moses, 90+3. Walters

    Karty:   28. Vincenti (ROC), 89. Bennett (ROC) – 29. Bojan (STK), 37. Wilson (STK), 74. Sidwell (STK), 77. Bardsley (STK)


    Rochdale AFC: Lillis – Rafferty, Eastham, Lancashire (C), Tanser – Bennett, Dawson – Henderson, Camps (63. Allen), Vincenti (58. Noble-Lazarus) – Done (55. Andrew)
    Náhradníci: Allen, Andrew, Bunney, Logan, Musangu, Noble-Lazarus, Rose

    Stoke City: Butland – Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Wilson – N'Zonzi (46. Sidwell), Whelan – Arnautović, Bojan (32. Ireland), Moses (75. Adam) – Walters
    Náhradníci: Sörensen, Adam, Cameron, Crouch, Ireland, Muniesa, Sidwell

    Rozhodčí: Atkinson – Beswick, Colin

    Diváci: 7 443
    bahis siteleri