NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 0:1 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 5:2 (kon.)
Ottawa – Dallas 3:6 (kon.) | Tampa – Detroit 5:1 (kon.) | Florida – Columbus 3:2 (kon.)
Toronto – Arizona 1:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Calgary – Minnesota 0:1 (kon.)
Edmonton – Buffalo 3:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 6:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
St. Louis Blues
5:4 (0:1, 4:2, 0:1 - 0:0)
Nashville Predators
Pátek 30.01.2015, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Tenhle tým má zatím hodně pozitivní vyhlídky, jestliže budeme hodnotit doposud odehrané duely základní části. Predátoři zůstávají mezi nejlepšími třemi kluby Západní konference, konkrétně postává Nashville na příčce druhé, se ztrátou tří bodů na vedoucí Anaheim Ducks. Z posledních pěti klání mužstvo z města hudby dotáhlo do vítězného konce hned tři, minule odneslo vyladěnou formu Predators Colorado. Avalanche byli Nashvillem poraženi 4:3 v prodloužení. Dnes ale Nashvillští dorazili do nelehkého prostředí Blues.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Nikdo nepochybuje o tom, že také po konci letošní základní části uvidíme Bluesmany mezi kluby hrající vyřazovací boje. Žlutomodří už v předchozím ročníku zažili kvalitní základní část, St. Louis ovšem potřebuje také nějaký úspěch v play-off. Prozatím postává družina Blues na třetí příčce Západní konference, tedy jen jedinou pozici za dnešním vyzyvatelem a rivalem z Nashvillu. Nikdo nepochybuje, že k vidění bude slušná porce kvalitního hokeje, St. Louis Blues předchozí dva mače ovládli v základní hrací době. Postupně vyzráli na Toronto Maple Leafs a Colorado Avalanche, přičemž dohromady v oněch dvou duelech jedinkrát inkasovali.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Naposledy se spolu oba mančafty utkaly na konci loňského kalendářního roku, Nashville Predators zvítězili nad Blues v základní hrací době 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) (4 + 3)
    Marek Mazanec (NSH)(1 odchytaný zápas)
     
    Vítejte u dnešního utkání zámořské hokejové soutěže, narazí na sebe celky, které se potkávají v rámci dlouhodobé sezóny poměrně často. Dobře se spolu znají a dnes svedou další bitvu. Jedná se o vřavu mezi St. Louis Blues a Nashville Predators.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě před začátkem zápasu malý ceremoniál pro brankáře Martina Brodeura, tedy k příležitosti nedávnému konci jeho hokejové kariéry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Na úvodním buly si vedli lépe domácí Blues, Hutton měl okamžitě po střele z dálky zákrok. Puk jej málem překvapil.
     
    00:32
    T. J. Oshie podržel útočnou třetinu pro St. Louis Blues, avšak teď už se jeho družina do zakončení nedostala. Poprvé hraje Nashville.
     
    01:01
    Shea Weber chtěl v klidu rozehrát, tak raději zavezl kus černé gumy za svou svatyni. Tam počkal a nechal ještě spoluhráče dostřídat.
     
    01:42
    Nahrávha Lehtereho do střední třetiny poměrně nepřesná, přesto ale mužstvo v modrých trikotech stačilo udržet touš na hokejkách.
     
    02:09
    Ekhölm a jeho rychlé nahození o zadní matinel, ale víc už toho v tomto střídání zatím Predators nestihli, Bluesmani obrací hru k Huttonovi.
     
    02:38
    Zatím vše naznačuje, že bychom dnes mohli vidět přelévání útočných akcí ze strany na stranu, což ale zase při kvalitě obou mančaftů není překvapivé.
     
    02:53
    Reaves si nevedl moc dobře při souboj o puk. Kotouč ztratil a navíc dostal své barvy do postavení mimo hru.
     
    03:18
    Muži z Nashvillu sice zatím krouží kolem klece Elliotta, jenže ke střele takové počiny zatím nevedou. Predators stále čekají na první pokus duelu.
     
    03:57
    Oshie hledal Backese na pravé straně, ale druhému jmenovanému skočil kus černé gumy přes hokejku. Vhazovat se bude před Elliottem.
     
    04:20
    Josiho šance za pravým kruhem také zakončením neskončila, rána totiž byla zblokována hned prvním stojícím hokejistou v dráze touše.
     
    04:58
    I James Neals vyzkoušel, jaké to je vystřelit s kotoučem. Ale jeho pecka za modrou čarou jen orazítkovala zadní mantinel.
     
    05:39
    Hraje se téměř bez přerušení, i proto hra plyne rychle a přelévá se z jedné strany na druhou. Gólmani však nejsou tolik vytíženi.
     
    06:14
    Propracovaná obrana St. Louis ukazuje, jak moc dobrá dokáže být ve své funkci při vracení se zpátky. Teď pustila Predátory jen k modré čáře.
     
    07:04
    Nashville musel vynaložit hodně sil, aby u vlastního gólmana nakonec vydoloval touš z pod bruslí soupeře. Ale hosté to zvládli.
     
    07:45
    První větší příležitost, kterou lze opravdu považovat za lepší gólovou šanci. Kevin Shattenkirk ale z pravé strany na kruhu trefil pouze připraveného Huttona.
     
    08:39
    Už ovšem znovu Nashville a jeho rychlý pokus o přejití přes modrou útočnou čáru. Následně vyhazují stejní hráči kotou na zakázané uvolnění.
     
    08:57
    Jackman nahazoval od modré čáry a Berglund stále ještě na brankovišti na teč. Ale druhý zmiňovaný poslal kus černé gumy těsně vedle klece.
     
    09:30
    Na ledové ploše také Dmitrij Jaškin, jenže k puku se zatím ještě pořádně nedostal, navíc se hraje v obranné periodě Blues.
     
    10:08
    Máme za sebou už polovinu první třetiny, hra plyne vskutku hbitě, kromě jednoho zakázaného uvolnění rozhodčí skoro nemusí zasahovat píšťalkou.
     
    10:56
    Josiho pokus o samostaný útočný výlet za modrou čáru vyplněn nebyl, ale alespoň dostal Švýcar ve službách Nashvillu kotouč daleko od klece Predators.
     
    11:30
    Až teď pozastavuje brankář St. Louis Blues hru, když zakrývá pryž pod lapačkou. Zároveň také komerční přestávka. A ještě před jejím startem hromadná bitka za domácí svatyní, kde si nakonec utvořili dovjičku dva muži.
     
    11:30
    Za bitku se pochopitelně vylučuje. Z domácí strany barikády jde sedět za rvačku Ian Cole (STL), z hostující Eric Nystrom (NSH). K tomu navíc tresty za hrubost pro Gaustada (NSH) a Jackmana (STL), k tomu ještě Reaves (STL) inkasuje též trest za hrubost a jeho družina jde do čtyř.
     
    12:18
    Nashvile má po vyloučení jednoho hokejisty soupeře navíc přesilovou hru, ale zatím se nedaří hostům pořadně vystřelit.
     
    12:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Teď už ale důraz na brankovišti a máme tu první zásah dnešního duelu. Nejdříve hodně nenápadný průběh přesilovky, jednoduchá nahození od modré čáry. A jedno z nich přivanulo ovoce. Zdánlivě snadno letící kotouč orazítkoval jen těsně zadní matinel a málem skončil v ochranné síti, aby se následně černá pryž odrazila Elliottovi do brankoviště a skončila v síti. Rozhodčí ještě odjel celou situaci kontrovat na video, ale branku uznává jako platnou, střelcem označen MIKE FISHER. Asistence: Roman Josi, Shea Weber.
    Mike FISHER - 0:1
     
    13:25
    Hned má Elliott další práci, i když jeho mužstvo už hraje v plném počtu na hrací ploše. Nashville tlačí.
     
    14:02
    Následuje druhá menší přestávka, poté vhazování u domácí klece.
     
    14:28
    St. Louis po inkasované brance prozatím stále hledá svou předchozí aktivitu, i když teď přeci jenom na chvilku Hutton práci měl.
     
    14:38
    Hlavní rozhodčí zápasu zovu úřaduje, tentokráte posílá na trestnou lavici muže jménem Shea Weber (NSH). Obránce hostů dostává trest za krosček.
     
    15:10
    Lehterä hledal na levé straně volného Schwartze, jenže ten netrefil poskakující kotouč ze vzduchu přesně do sítě.
     
    15:53
    Nashville doposud zvládá oslabení bez problémů, opět se hosté osvobozují a nedávají Blues moc možností k zakončení.
     
    16:21
    Nyní ale Hutton zachraňuje situaci, protože Backes v tutové přííležitosti trefuje pouze připravenou výstroj gólmana Nashvillu. Důležitý moment pro Predators.
     
    16:39
    Blíží se závěr domácí přesilovky, zatím se zdá, že Nashville vyvázne z této situace bez úhony, tedy bez inkasovaného gólu.
     
    17:20
    Kotouč po nepřesnosti domácích hokejek končí na střídačce. Vhazovat se po menší pauze bude ve střední třetině, Nashville již kompletní.
     
    17:45
    Shea Weber (NSH) sotva trestnou lavici opustil, už na ni zase míří zpátky. Nyní je vykázan arbitrem duelu na dvě minuty za hrubost.
     
    18:18
    Tarasenko zavezl puk do pásma, ale tam o něj St. Louis Blues zase rychle přišli. Bluesmani musejí vymyslet způsob, jak dnes hrát početní výhody.
     
    19:02
    Další vyhození Nashvillu až na druhou stranu hrací plochy, oslabení dnes nevypadá na slabinu Predátorů. Vhazování potom ve střední třetině.
     
    19:35
    Ještě jedna střela z dálky v podání domácích holí, ale víc už se toho v první třetině asi nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut, ty na domácím ledě St. Louis Blues přinesly jediný gól. Postarali se o něj v přesilové hře Nashville Predators, jež mají jeden zásah k dobru.
     
    Střely na branku v první třetině

    St. Louis Blues: 12

    Nashville Predators: 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Sotva se rozběhla časomíra ve druhé třetině, už sledujeme vyloučení. Nyní posílá rozhodčí za katr domácího hokejistu, David Backes (STL) vyloučen za držení.
     
    20:28
    Hned po buly ale St. Louis vyhazuje, šetří tak drahocenné vteřinky a snaží se netrávit skoro žádný čas u vlastního gólmana.
     
    21:06
    Reaves táhl puk po mantinelu a zdálo se, že by jej mohl poměrně snadno vyhodit. Nakonec ale kotouč zaplachtil do středního pásma a hostům odpískán ofsajd.
     
    21:53
    Až nyní Pedators rozstavěli pověstný přesilovkový deštník kolem klece Elliotta. Jenže je to právě domácí gólman, kdo likviduje hned první šanci.
     
    22:01
    Dnešní utkání zatím velice bohaté na vyloučení z obou stran. Počet hráčů na ledě se srovná, Craig Smith (NSH) totiž inkasuje trest za vysokou hůl.
     
    22:35
    Hra ve čtyřech prozatím nikterak ofenzivní, muži St. Louis si dali docela na čas, než se vůbec vydali s kotoučem do středního pásma.
     
    23:07
    Už byli Bluesmani kousek od Huttona, ale ke střelbě ve druhé třetině z jejich strany ještě nedošlo, žádná práce pro golmána hostů.
     
    23:23
    Hutton se dočkal, pecka od modré čáry končí na jeho betonech, nyní může gólman se šelmou na dresu v klidu zakrýt pryž lapačkou.
     
    23:50
    Běží zkrácené přesilovka St. Louis, hned na jejím startu ale Nashville vyhazuje přes všechny čáry.
     
    24:30
    A víc už toho v pěti proti čtyřem Blues nestihnou, také vyloučený Craig Smith zpátky na ledě a pokračujeme v plném počtu na obou stranách.
     
    25:08
    Dobrý bekhend v podání Forsberga kouzek od mezikruží, ale stejný hráč trefil pouze připravenou výstroj brankáře Nashville Predators.
     
    25:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři mají na svém kontě vedení o dvě branky. Tentokráte se jim znovu vyplatil důraz na brankovišti a nátlak ke kleci St. Louis Blues až do poslední možné chvíle. Nejdříve vše vypadalo, že by mohl mít gólman Elliott kus černé gumy pod kontrolou. Ale pak se ještě dostal k dorážce z levé strany FILIP FORSBERG, jenž poslal kotouč do horní poloviny zařízení a zařídil druhou radost Nashvillu v zápase. Asistence: Craig Smith, Mike Ribeiro.
    Filip FORSBERG - 0:2
     
    26:30
    Na řadě je krátká komerční přestávka, hned po ní pokračujeme vhazováním ve střední periodě.
     
    26:51
    Ke všemu Nashville nepolevuje. Hosté jsou si dobře vědomi faktu, že mohou klidně ještě své vedení o kouse navýšit.
     
    27:10
    Dmitrij Jaškin ve tvrdém souboji o kotouč za brankou brankáře Huttona. Ale potřeboval pomoci, protože nakonec bitvu o touš prohrál.
     
    28:00
    Znovu spolupráce na trase Ribeiro – Forsberg. Střelec druhé branky zápasu tentokráte po pokusu z pravého kruhu míjí, ale jen těsně netrefil zařízení.
     
    28:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď domácích hokejek z protiútoku a máme sníženo zpátky na rozdíl jediného zásahu. Blues se rychle přesunuli do útočné třetiny, Tarasenko natlačil kotouč do brankoviště. Společně s ním ještě dojížděl ke kleci Nashvillu JADEN SCHWARTZ, jehož dorážka u levé tyče skončila docela rychle a pohotovým způsobem za zády brankáře Huttona. Ten neměl moc možností na chycení skákajícího kotouče do jeho branky. Asistence: Vladimir Tarasenko, Carl Gunnarsson.
    Jaden SCHWARTZ - 1:2
     
    29:01
    Jaškin a jeho pokus kousek za pravým kruhem, před Huttonem ale nikdo nestál, takže v klidu puk vyrazil.
     
    29:53
    Roman Josi ukazuje, jak nebezpečnou sílu má Nashville v obráncích. Josi nahodil od modré čáry a málem puk proklouzl až do branky.
     
    30:30
    St. Louis Blues navíc mají ideální příležitost ke srovnání skóre na kostce, na dvě minuty za sekání odjíždí na trestnou lavici Eric Nystrom (NSH).
     
    30:48
    Přesilovka domácích ale začíná úplně stejně, jako odstartovala většina dnešních. Tedy vyhozením Predátorů přes všechny čáry.
     
    31:35
    Teď ale výborně sehraná akce Blues, nejdříve Tarasenko a pak i Berglund dorážel. Jenže gólman Hutton zatím na všechny střely dává pozor.
     
    32:13
    T. J. Oshie a je ho střela z dálky, avšak šikovný hokejista pouze našel betony soupeřova brankáře. Nashville vyhazuje.
     
    32:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, šikovnost domácích přinesla ovoce v podobě druhé, tedy vyrovnávací branky. Obratnost hrála při hře v útočné třetině St. Louis významnou roli, zejména pak třeba pochválit hráče jménem T. J. OSHIE, který se vymotal mezi bráncími hráči soupeře až ke kvalitnímu zakončení. Oshie našel mezírku v kleci Huttona a najednou tu máme úplně novou výsledkovou situaci. Asistence: Paul Stastny, David Backes.
    T. J. OSHIE- 2:2
     
    33:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak teď asi nebude mít trenér Nashvillu moc důvodů k radosti, podobně jako hráči Predators. Další minela v obraně šelem a je z toho třetí gól! Jen během pár minut stačili Bluesmani otočit vývoj ve skóre na svou stranu, nyní byl u konce celé radostné akce pro St. Louis STEVE OTT. Důrazný hokejista dopravil kus černé gumy do sítě a není se čemu divit, že v hale propukla obrovská radost. Asistence: Kevin Shattenkirk, Patrik Berglund.
    Steve OTT - 3:2
     
    33:41
    Nepříjemnosti pro Nashville Predators pokračují. Za příliš mnoho hráčů na ledě musí pykat právě hostující střídačka. A konkrétně za katrem sedí Filip Forsberg.
     
    35:00
    Tohle oslabení však zatím hostům vychází podle představ, už několikáté vyhození Nashvillu a bezproblémové bránění.
     
    35:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    Střelnice na ledě St. Louis Blues dnes zatím vesele pokračuje, skoro to vypadá, že se snad přísun branek ve druhé třetině nezastaví. Teď ale slaví pro změnu druhá strana barikády. Dostatečné místo pro zakončení si kousek od Elliottovy klece našel MIKE FISHER, ten parádní bekhdendovou střelou předvedl, proč je pro Predátory tolik ceněným mužem v sestavě. Čeká nás asi ještě hodně zajímavého hokeje. Pro Fishera druhý gól utkání, navíc jej dosáhl v oslabení. Asistence: Roman Josi, Calle Jarnkrok.
    Mike FISHER - 3:3
     
    37:31
    Je skoro šílené, kolik místa zůstává před brankáři obou týmů. Hutton zase v problémech a jen tak tak dokázal vytěsnit puk nedaleko brankové čáry.
     
    37:52
    Kevin Shattenkirk zavezl kotouč do pásma a dokonec se ještě dostal ke střele. Ale na druhé straně zase hned práce pro Elliotta.
     
    38:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme tu sedmý gólový počin zápasu celkově, ve druhé třetině pak již šestá branka, pokud budeme sčítat zásahy obou celků na ledě. St. Louis Blues nyní ukázkově předvedli, že se opravdu vyplatí pálit z každého místa a za každou cenu. Brankář Hutton sice na puk dobře viděl, když RYAN REAVES vyslal pořádnou pumelici. Ale přesto mu pryž prošla mezi betony a vrací Bluesmanům vedení. Tenhle zápas opravdu nemůže nikterak nudit. Asistence: Dmitrij Jaškin.
    Ryan REAVES - 4:3
     
    39:14
    Už sice běží poslední minuta, ale hosté unikali v přečíslení dva na jednoho. Tentokráte ale nebyli přesní, takže Elliott problémy řešit nemusel.
     
    39:34
    Nová strkanice poblíž klece gólmana Huttona. Bude se pravděpodobně vylučovat.
     
    39:34
    Následuje přesilová hra Nashville Predators, na dvě minuty za hrubost vyloučen střelec jedné z dnešních branek Steve Ott (STL).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Víc už se toho ve druhé třetině nestane. Už tak byla prostřední dvacetiminutovka dostatečně zajímavá, padlo v ní celkem šest gólů. Pokud budeme pokračovat v podobném tempu, možná na konci uvidíme hodně zajímavý výsledek.
     
    Střely na branku ve druhé třetině:


    St. Louis Blues: 13

    Nashvile Predators: 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Vhazování proběhne před klec Nashvillu, Mike Ribeiro byl připravený okamžitě odpálit puk od své branky.
     
    40:32
    Na druhé straně hrací plochy zase dostatek práce pro Elliotta. Ten ale zatím na začátku třetí periody drží svůj celek nad vodou.
     
    41:06
    Už jen několik málo vteřin zbývá z přesilovky Nashvillu, T. J. Oshie vyhazuje puk přes všechny čáry a zajišťuje klid domácím.
     
    41:45
    Blues jsou kompletní a mohou zase začít myslet na útok, teď je pravda, že se Nashvillu početní převaha moc nepovedla.
     
    42:17
    Hosté ale ukazují, jak dobře umí zápolit i při vyrovnaném počtů hráčů v poli. Forsbergův pokus z levé strany však Elliott pohotově vykryl.
     
    42:58
    Gunnarsson chtěl projet rychle s pukem až k Huttonovi, jenže na cestě k brance mu byla nástrahou modrá čára. Odpískn ofsajd.
     
    43:28
    Teď už St. Louis Blues v dostatečné blízkosti svatyně Predators, ale střely domácím ve třetí dvacetiminutovce zatím chybí.
     
    43:42
    Máme tu další vyloučení. A zase změna stran, za hákování odeslán do boxu trestoměřičů Paul Stastny (STL). Přesilovka Nashvillu.
     
    44:16
    Domácí brankář chytá na začátku třetí třetiny ve veliké pohodě, jen to porvrdil dalším pohotovým zákrokem lapačkou.
     
    44:40
    Skoro polovina z domácího trestu uběhla, Predátoři se zatím v přesilovce dostali k jediné lepší střele. Taková situace Blues vyhovuje.
     
    45:20
    Shea Weber a jeho střela, která už mohla klidně učinit novou změnu ve skóre. Nakonec ale ránu sráží brankář Elliott do rohu kluziště.
     
    45:52
    Domácí družina v kompletní počtu, ani tahle početní převaha gólem Nashvillu nekončí. Muži v bílém tak musejí hledat jinou cestu.
     
    46:25
    Už zase mohla být hlášena změna ve skóre, ale hostující Wilson trefil parádní peckou zápěstím pouze tyčky klece St. Louis Blues.
     
    46:41
    Následuje krátká reklamní pauza, za chvíli pokračujeme vhazováním v pásmu St. Louis.
     
    46:55
    Pokus Tarasenka na druhé straně snad ani Hutton postrašit nemohl, gólman Nashville Predators měl na puk políčeno a dost dobře na něj viděl.
     
    47:26
    Kevin Shattenkirk dnes už několikrát ukázal, že umí nepříjemně zakončit. Ale ani další z jeho šancí nekončí gólem.
     
    47:56
    Že bychom viděli vyrovnaný počet hráčů na ledě už příliš dlouho? Je tu další vyloučení, pykat musí hostující hokejista Victor Bartley (NSH), trest za hákování.
     
    48:06
    Hned má Hutton práci, střela z pravého kruhu skončila přesně v jeho náruči. Znovu se bude vhazovat na stejném místě.
     
    48:33
    Vladimir Tarasenko opět zatáhl kotouč až za modrou útočnou čáru, tam se touš ujmul Shattenkirk. Ale zatím na další střelu domácí čekají.
     
    49:00
    Samotný Lehterä zůstal před brankovištěm Nashvillu, první střela trefila betony Huttona, následná dorážka skončila vysoko nad úrovní horní tyčky.
     
    50:01
    Huttonův celkem pohodový zákrok, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    50:25
    Oba mančafty už znovu v plném počtu na ledové ploše, do konce zbývá odehrát necelých deset minut.
     
    50:59
    Ott přesně netušil, co udělat s kotoučem za modrou útočnou čarou. Tak prostě puk jen napálil o zadní mantinel a doufal, že se pryže někdo z jeho spoluhráčů ujme.
     
    51:32
    Kvalitní Forsbergova střela zápěstím, ale ještě lepší zákrok Elliotta. Vhazování právě po pravé ruce gólmana St. Louis Blues.
     
    52:10
    Predátoři si dávají s rozehrávkou na vlastní polovině hrací plochy záležet, ale čas jim pochopitelně rychle plyne. Blues pohotově vyhazují.
     
    53:22
    Nepřesnost stála hostující tým příležitost, nahozený kotouč skončil pouze na domácích hokejkách. Ty kotouč jen posunují před sebe.
     
    53:50
    Gólman Elliott ale po chvilce měl znovu spoustu práce a starostí. Musel se rychle přesouvat od tyče k tyči, aby chytil všechny následné dorážky.
     
    54:37
    Hosté se nebojí střílet, ale zatím jim ve třetí periodě chybí štěstí na góly. Uvidíme, zda se jej Nashville ještě dočká. Hned po malé pauze.
     
    55:04
    Filip Forsberg se rozhodl zkusit štěstí a protáhl se sám po levé straně v útočném pásmu. Ale zakončení už tolik dobré nebylo, Elliott zasahuje.
     
    55:30
    Po delší časové odmlce toužili zaútočit také St. Louis Blues, avšak domácí kádr zastavuje při přechodu do pásma ofsajd.
     
    56:06
    Steve Ott sice táhnul puk po mantinelu útočnou třetinou jeho mančaftu, ale ke střele už se domácí klub dlouho nedostal. To se nedá tvrdit o Nashvillu.
     
    56:49
    Fisher se chtěl blýsknout a vyrovnat, mimochodem i třeba dosáhnout hattricku. Ale brankář Elliott dnes poněkolikáté proti.
     
    57:25
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přeci jen domácí celek doplatil na pasivitu v posledních minutách a přílišný ruch kolem klece St. Louis končí vyrovnávacím zásahem Nashvillu. Gólman Elliott činil možné i nemožné, ale na zakončení JAMESE NEALA už dosáhnout nemohl. Hráč Predators mířil naprosto bez omylu do horní poloviny zařízení a vrací duel zpátky do výsledkové rovnováhy. Asistence: Mike Fisher, Colin Wilson.
    James NEAL - 4:4
     
    58:55
    Čas do konce třetí třetiny rychle ubíhá, zatím to vypadá, že uvidíme prodloužení, ani jeden z týmů už se moc kupředu netlačí.
     
    59:40
    Ubíhají poslední vteřiny základní hrací doby, puk zůstává na hokejkách Nashvillu, kde nejspíše zůstane až do dnešní třetí sirény.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry nestačilo na to, abychom poznali vítěze dnešního utkání. Bude tedy muset rozhodnout prodloužení, případně i samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Prodloužení započali s pukem na hokejkách domácí hráči, ale Jay Bowmeester měl hned v obraně problémy s Weberem.
     
    60:50
    Alexander Steen převzal útočnou iniciativu a dokonce se pokusil o samostatné zakončení. Ale on ani jeho spoluhráč Backes neuspěli.
     
    61:15
    Ještě jednou během stejného střídání David Backes a jeho pokus. Teď ale kousek za modrou čarou pálil až příliš vysoko.
     
    61:42
    Dá se říci, že Nashville Predators se zatím během prodloužení ještě pořádně nedostali ke kotouči. Docela zajímavé, jestliže budeme srovnávat se závěrem třetí třetiny.
     
    62:02
    Paul Stastny mohl ukončit zápas, na levé straně měl úplně volnou polovinu branky. Ale netrefil přesně místo, které by stačilo k dosažení trefy.
     
    62:49
    Už je daleko rušněji také kolem klece gólmana Elliotta, kde se před chvilkou vhazovala. Ale zatím střílejí stále pouze domácí v prodloužení.
     
    63:24
    Gunnarssonova pecka od modré čáry končí na betonech Huttona. Pro Nashville štěstí, že před jeho brankou nestál nikdo z domácích na teč.
     
    64:03
    Zase šance Blues, ale Shattenkirk netrefil branku podobně jako předtím Paul Stastny. Začínají se nám blížit samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Celkem osm branek padlo v základní hrací době, ale na každé straně čtyři. Nerozhodlo ani prodloužení, takže po nastavených pěti minutách hry nás čekají ještě samostatné nájezdy. Za chvíli začínají.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    T. J. OSHIE proměňuje.
    T. J. OSHIE (nájezdy 1:0)
     
    1. série
    1:0
    Matt CULLEN neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Vladimir TARASENKO neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Craig SMITH neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Alexander STEEN neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Roman JOSI proměňuje.
    Roman JOSI (nájezdy 1:1)
     
    4. série
    2:1
    Kevin SHATTENKIRK proměňuje.
     
    4. série
    2:1
    James NEAL neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je KEVIN SHATTENKIRK.
    Kevin SHATTENKIRK - 5:4sn
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto o vítězi. Dlouho napínavý duel pro sebe nakonec berou hokejisté St. Louis Blues. Za nejzajímavější pasáž duelu lze určitě označit druhou třetinu, kde padlo celkem šest gólů. Nashville dokázal v závěru třetí dvacetiminutovky vyrovnat a vybojovat si prodloužení, později i nájezdy. V samostatných nájezdech rozhodl nakonec obránce domácích Kevin Shattenkirk a Blues vítězí celkově 5:4. Ode mě pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 1, čas na ledě 8:36, 0 střel)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. T. J. Oshie (STL) (1 + 0)
    2. Ryan Reaves (STL) (1 + 0)
    3. Mike Fisher (NSH) (2 + 1) (05:05:38)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 29. Schwartz (Tarasenko, Gunnarsson), 33. Oshie (Stastny, Backes), 34. Ott (Shattenkirk, Berglund), 39. Reaves (Jaškin), rozh. náj. Shattenkirk – 13. Fisher (Josi, Weber), 26. Forsberg (Smith, Ribeiro), 36. Fisher (Josi, Jarnkrok), 58. Neal (Fisher, Wilson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   T. J. Oshie (STL)
    1:0   Matt Cullen (NSH)
    2. série:
    1:0   Vladimir Tarasenko (STL)
    1:0   Craig Smith (NSH)
    3. série:
    1:0   Alexander Steen (STL)
    1:1   Roman Josi (NSH)
    4. série:
    2:1   Kevin Shattenkirk (STL)
    2:1   James Neal (NSH)


    St. Louis Blues: Elliott – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Cole, Jackman – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Lehterä, Berglund – Jaškin, Stastny, Schwartz – Reaves, Lindstrom, Ott
    Nashville Predators: Hutton – Weber, Josi, Jones, Bartley, Volčenkov, Ekhölm – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Wilson – Bourque, Jarnkrok, Cullen – Jokinen, Gaustad, Nystrom

    Rozhodčí: Furlatt, Martell – Kovachik, Murphy

    Diváci: 19 477
    bahis siteleri