SP ve skocích na lyžích - ženy HS94, Hinzenbach Vítězka: Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - ženy HS94, Hinzenbach Vítěz: Carina Vogtová (GER) (kon.)
SP ve skocích na lyžích - muži HS145, Willingen Vítěz: S. Freund (GER) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS145, Willingen

Vítěz: S. Freund (GER)

Neděle 01.02.2015, 15:00Skoky na lyžích
     
    Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v nedělním závodě ve Willingenu na třetím místě. Po prvním kole byl sice až sedmý, ve druhém se ale dokázal posunout dopředu o čtyři příčky. Jakub Janda se propadl ve 2. kole na 28. místo místo, přesto získal nějaký ten bodík do světového poháru.
     
    24
    Roman Koudelka (CZE) se popasoval s nelehkými podmínkami dost dobře! Svůj skok natáhl na 139 metrů, jeho obodový zisk z obou kol činí 252,4 bodu! Rozhodně se dostane na první pozici před Krause. Uvidíme, jak zaskáčou jeho protivníci.
     
    10
    Jakub Janda (CZE) nezopakoval výkon z 1. kola. Tentokráte nebyl jeho skok tak pěkný. 124 metrů je hodně málo, propadl se až na osmou příčku. Porazil pouze Pungertara a trápícího se Ahonena.
     
    Roman Koudelka předvedl dobrý skok dlouhý 146 metrů a skončil na sedmém místě. Určitě má na to, aby atakoval stupně vítězů, musí však předvést lepší či minimálně stejný skok. Ve 2. kole uvidíme také Jakuba Jandu, naopak Jan Matura a Lukáš Hlava se do finále neprobojovali.
     
    47
    Roman Koudelka (CZE) skočil daleko! Sice o tři metry méně než Fannemel nebo Freund, ale může být spokojený. Ve druhém kole bude útočit na stupně vítězů, nebo alespoň může. 128,9 bodů mu zaručuje průběžné páté místo.
     
    25
    Český skokan ale nemůže najít ztracenou formu z úvodu sezóny a 126 metrů mu stačí až na osmnácté místo, z toho postup do 2. kola nebude.
     
    25
    Teď už Jan Matura!
     
    11
    Jakub Janda (CZE) natáhl skok na 135 metrů, dobře využil větru, který mu foukal proti. Rozhodně může být spokojený. Za styl měl klasicky dobré známky a dostal se dokonce do čela! Ve 2. kole bychom se ho mohli dočkat.
     
    7
    Lukáš Hlava (CZE) měl silný vítr proti, jenže téhle výhody nedokázal využít. Skočil jen 122,5 metrů. Dokonce je horší než Bulhar Zografski. Do finále určitě nepostoupí.
     
    Co se české účasti týče, kromě Romana Koudelky, kterého v hlavním závodě uvidíme určitě, bude o postup bojovat Lukáš Hlava, Jakub Janda a Jan Matura. Uvidíme, jestli všichni čtyři reprezentanti projdou kvalifikačním sítem.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri