Polsko – Španělsko 29:28 (po pr.) | Katar – Francie 22:25 (kon.)
konec
Katar
22:25 (11:14)
Francie
Neděle 01.02.2015, 17:15 • Lusail Multipurpose Hall, Lusail (Katar) • Mistrovství světa (play off)
    Francouzi drží ve svých zlatých rukou nablýskaný titul světových šampionů!

     
    Francoužští hráči přebírají trofej pro vítěze světového šampionátu v Kataru.
     
    Nyní už je ale na pořadu vrchol slavnostního ukončení šampionátu. Na palubovku vstupují vítězové letošního světového šampionátu, hráči Francie.
     
    Dnešní zápas sledovalo neuvěřitelných patnáct tisíc diváků!
    Radost francouzských hráčů ze zisku titulu mistrů světa

     
    Konec mistrovství světa je tu! Francie slaví celkový pátý triumf na světovém šampionátu a její hráči si tak pověsí na krk medaile se zlatou barvou! Naopak Katařané, největší překvapení turnaje, si z letošního šampionátu odnesou stříbrné medaile.
     
    60
    Lavička Francie společně se svými fanoušky oslavuje výhru. (22:25)
     
    58
    Na druhé straně to vzal na sebe Narcisse, který zakončoval celou akci Francie v pádu, těsně nad zemí. Pro radost všech francouzských fanoušků končí míč v síti Kataru. Již zmíněný nejlepší hráč planety za rok 2012 přezdívaný díky své dynamičnosti “Air France“ výrazně přiblížil házenkáře země galského kohouta k možnému zisku nablýskaného titulu světových šampionů! (22:25)
     
    57
    Al-Karbi byl na pravém křídle zcela sám a mohl nechat Omeyera vybrat, kudy chce poslat míč do do brány. Jenže brankář Francie dokázal v důležité chvíli střelu soupeře vyrazit. (22:24)
     
    55
    Oddechový čas pro Francii. (21:24)
     
    51
    Oddechový čas pro Katar. (19:22)
     
    50
    Za zbytečné řeči vůči rozhodčím dostala katarská lavička žlutou kartu. (19:21)
     
    46
    Mahé obdržel na brankovišti přihrávku, poté se obtočil kolem svého strážce, ale míči v cestě do brány zabránil včasným zákrokem Šarić! (19:20)
     
    41
    Francouzskému ostrostřelci Barachetovi se otevřel obranný střed Katařanů, kterým bez váhání proskočil a svou pozlacenou střeleckou rukou posunul Francii do dvoubrankového vedení. Barachet, který je již dlouhých šest let členem francouzského reprezentačního týmu, se těší na tomto nablýskaném šampionátu skvělé formě! (17:19)
     
    40
    Vyloučeným na dvě minuty je Cédric Sorhaindo (FRA). (17:18)
     
    40
    Marković se odvážně pustil do proskoku a nekompromisně zakončil. Jugoslávský rodák však byl faulován a Francie si tak zahraje v pěti mužích na palubovce. (17:18)
     
    37
    Za faul na francouzského dirigenta hry Karabatiće vyfasoval dvouminutový trest kubánský rodák Rafael Capote (KTR). (15:17)
     
    30
    Šarić dokázal vyrazit střelu Guigoueho v poslední sekundě zápasu, kdy si před přihrávkou naskočil do brankoviště. Ve vzduchu dokázal míč zpracovat a následně ho poslat na bránu. Šarić byl však proti změně skóre. (11:14)
     
    27
    Rozhodčími byl faul Williama Accambraye (FRA) ohodnocen žlutým napomenutím. (10:13)
     
    26
    Marković se s míčem nijak nepáral a v první možný moment ho poslal za záda Omeyera. (10:13)
     
    26
    Obrana Francie znovu v akci, ale tentokrát bude Katar zahrávat sedmimetrový hod. (9:13)
     
    26
    Nikola Karabatić (FRA) je nejen střelcem, ale ukázal se i jako dobrý obránce, jenže nyní už byl jeho obranný zákrok za hranicí pravidel, za což byl odměněn dvěma trestnými minutami. (9:13)
     
    25
    Trenér Francie byl nucen si vzít oddechový čas. (9:13)
     
    22
    Ten bez větších potíží proměňuje Guigou, který ani nenaznačoval střelu a ihned poslal míč na bránu Kataru. Soupeřův brankář na tuto střelu vůbec nezareagoval. (7:12)
     
    22
    Francie má k dispozici sedmimetrový hod po faulu na Mahého v brankovišti. (7:11)
     
    20
    Neuvěřitelné představení brankářů. Na obou stranách předvedli úspěšné zákroky. (6:10)
     
    18
    K sedmimetrovému hodu se postail Žarko Marković a ten dokázal procpat míč mezi nohou a rukou Omeyera míč do sítě Francie. (6:9)
     
    17
    Faul na Vidala byl českými rozhodčími označen faulem v brankovišti. Katar má k dispozici sedmimetrový hod. (5:9)
     
    17
    Oddechový čas pro Katar. (5:9)
     
    15
    Při střele byl francouzský hráč bráněn Rafaelem Capotem (KTR) za hranou pravidel, za což je vyloučen na dvě minuty. (5:8)
     
    13
    Bronzový účastník loňského Final4 a člen hvězdného klubu Barcelona, Nikola Karabatič, byl faulován bránícími hráči Kataru a Francie si tak zahraje v početní výhodě. Hassan Mabrouk (KTR) je dnes vyloučen již podruhé na dvě minuty. (4:5)
     
    10
    Za zákrok za hranicí pravidel obdržel dvouminutový trest Hassan Mabrouk (KTR). (3:4)
     
    8
    Katar zakončil svůj útok sedmimetrový hodem. V tomto případě se postavil na sedmičku Jugoslávec Markovič, který snížil na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (3:4)
     
    5
    Za zmaření jasné brankové příležitosti v oblasti brankoviště měli Francouzi k dispozici další sedmimetrový hod. Na exekuci zmiňované sedmičky se postavil Guigou, který posílá Francii poprvé v zápase do vedení! Sedmimetrový hod mu nepřidělal žádné vrásky na tváři. Chladnokrevně jej totiž proměnil. (1:2)
     
    3
    Katařané zastavili útok Francie za cenu faulu a následoval tak bude nařízený sedmimetrový hod. Francouzský kanonýr Joli však neproměnil! (1:0)
     
    1
    Po faulu na Kabarabiće dostává žlutou kartu Hassan Mabrouk (KTR). (0:0)

    Martin Petřek

    Josef Cestr

    Katar: Šarić (Stojanović) – Marković, Mabrouk, Roiné, Capote, Al-Karbi, Memišević, Vidal, Damjanović, Mallash, Benali, Madadi, Hamdoon, Hassab Alla, Zakkar
    Francie: Omeyer (Dumoulin) – Fernandez, Barachet, Anić, Narcisse, Joli, Nyokas, Honrubia, N. Karabatić, Mahé, Accambray, Sorhaindo, Guigou, L. Karabatić, Porte

    Rozhodčí: Václav Horáček, Jiří Novotný (oba CZE)

    Diváci: 15000
    bahis siteleri