Třebíč – Benátky n/J 4:3 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 2:3 (1:2 po s.n.) | Kladno – Chomutov 4:6 (kon.)
Šumperk – Kadaň 3:1 (kon.) | Litoměřice – Havířov 3:2 (4:3 po s.n.) | Prostějov – Motor ČB 2:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Most 6:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Pondělí 02.02.2015, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Slovan Ústí nad Labem vyhrává v Dukle poměrem 3:2 po samostatných nájezdech, které skončily 2:1, se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou u první české hokejové ligy se těší Tomáš Lysý. (21:14:52)
     
    Ústí nad Labem bude v posledním kole také bojovat o lepší umístnění, na osmou Kadaň totiž ztrácí Severočeši z desátého místa pouhé tři body a s devátými Benátkami mají dokonce shodný bodový zisk.
     
    Jihlava tak po jedenácti výhrách prohrála, přesto získala podvanácté v řadě bodový zisk do tabulky. Ten jí posunul na průběžné třetí místo před Motor, navíc se ještě bude jednat o zápasu Kladno – Havlíčkův Brod, do kterého domácí nasadili neoprávněně hráče a hrozí jim tak tříbodový odečet. V tom případě by byla Dukla před posledním kolem na druhé pozici. Tak jako tak, závěrečné kolo první ligy bude extrémně dramatické.
     
    Skončil zápas, který měl všechno. Náboj, góly, velké šance, chyby všech aktérů na ledě, šarvátky, trestná střílení, přesilovky pět na tři. Prostě vše, co náročný divák od hokeje čeká. Jihlava měla v první části velké šance, ale jako jediný se prosadil Jaroslav Roubík. Na začátku druhé třetiny pak v přesilovce zvýšil náskok svého týmu Jan Pohl. Stav 0:2 vydržel až do pětapadesáté minuty, kdy využil Marek Melenovský trestné střílení a o dvě minuty později srovnal Matěj Zadražil. Bitva pokračovala, v poslední minutě měli hosté přesilovku pět na tři. Gól v ní sice dali, ale nebyl uznán pro posunutou branku. V prodloužení se Kaláb při svém návratu na led řítil sám na Volkeho, nicméně v nájezdu jej i kvůli lehkému faulu nejprve nepokořil a puk zasunul do branky až poté, co byla také posunuta. Zápas tak dospěl do nájezdů, ve kterých přinesla rozhodnutí parádní akce Jaroslava Roubíka.
     
    Zatímco Martin Volke děkuje zřejmě dvěma či čtyřem fanouškům Ústí a předvádí parádní rybičku, domácí kotel odměňuje své příznivce potleskem a žádá si "Tu Jihlavskou, naší Duklu", která se obyčejně dává po výhrách domácích.
     
    Konec zápasu.
    Jaroslav ROUBÍK - 2:3
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slovan Ústí nad Labem. Rozhodující nájezd si připisuje JAROSLAV ROUBÍK.
     
    3. série
    1:2
    Jaroslav Roubík si počkal na pohyb Ritticha, který přišel a poté rychlým bekhendem dává rozhodující gól – 1:2.
     
    3. série
    1:1
    Jakub Schejbal nepotvrdil pozici nájezdového specialisty a po kličce nezvedl puk nad pravý beton Volkeho.
     
    2. série
    1:1
    David Tůma nabral velkou rychlost a vystřelil – do Rittichovy lapačky – 1:1.
     
    2. série
    1:1
    Tomáš Harkabus se snažil rozhýbat Volkeho, neúspěšně, a puk k levé tyči nezasunul – 1:1.
     
    1. série
    1:1
    Tomáš Kolafa se trefil kolem lapačky Ritticha – 1:1.
     
    1. série
    1:0
    Matěj Zadražil překonává Volkeho střelou mezi nohy – 1:0.
     
    Samostatné nájezdy zahájí Dukla Jihlava.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Je to naprosto jasné. Buď Dukla udrží sérii výher a navlékne na tuto šňůru dvanáctý korálek. Pokud se tak nestane, vyhraje Ústí popáté za sebou.
     
    V prodloužení nevyužili hosté téměř minutovou přesilovku. Dukla poté také zahrozila, Kaláb se řítil sám na branku, góla však nedal. Také Zadražil a Seman byli blízko gólu, ale neuspěli.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 55. Melenovský, 57. Zadražil (Jergl, Diviš) – 10. Roubík (Rod, Smetana), 23. Pohl (Kolafa, Tůma), rozh. náj. Roubík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Zadražil (JIH)
    1:1   Kolafa (UNL)
    2. série:
    1:1   Harkabus (JIH)
    1:1   Tůma (UNL)
    3. série:
    1:1   Schejbal (JIH)
    1:2   Roubík (UNL)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblik) – Korím, Kaláb, Dobrovolný, Čáp, Šimek, Mocek, Schejbal – Jergl, Diviš, Malec – Seman, Melenovský, Březina – Harkabus, Zadražil, Kuřítko. Trenér: Petr Vlk
    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Petrásek) – Smetana, Vágner, Pohl, Vaněk, Kolafa, Grin – Rod, Roubík, Tůma – Gengel, Hanzl, Poulíček – Merta, Hanzl, Baránek – Vávra, Suchan, Pořický. Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Michal Talpa – Lukáš Rampír, Martin Kreuzer
    bahis siteleri