SP v biatlonu - individuální závod žen 15 km Vítěz: K. Mäkäräinenová (FIN) (kon.) | SP v biatlonu - individuální závod mužů 20 km Vítěz: M. Fourcade (FRA) (kon.)
konec
SP v biatlonu - individuální závod žen 15 km, Holmenkollen

Vítěz: K. Mäkäräinenová (FIN)

Čtvrtek 12.02.2015, 10:30Biatlon
     
    Gabriela Soukalová skončila s jednou chybou na solidním devátém místě. Ostatní Češky, kromě Jitky Landové, která smolně skončila na 41. příčce, bodovaly. Barbora Tomešová se umístila na 31. pozici, Eva Puskarčíková za ní zaostala za o tři místa pozadu.
     
    CÍL
    Do cíle zbývá dojet zhruba deseti až dvaceti závodnicím. Konečné pořadí se průběžně sumíruje do finální podoby. Kromě Landové, která je aktuálně na smolném 41. místě, všechny Češky bodovaly.
    Vítková se v cíli zařazuje na průběžnou druhou pozici
     
    CÍL
    Vítková právě proťala cílovou čáru a to na průběžně druhém místě! Na Mäkäräinenovou nakonec ztratila 1 minutu a 20 sekund. V současné chvíli jí vlastně může ohrozit pouze Domračevová.
    Soukalová dojíždí do cíle na průběžném třetím místě
     
    CÍL
    Do cíle právě dojela Soukalová, a to na třetím místě za Němkou Hildebrandovou. Na Mäkäräinenovou ztratila bez šesti desetin celkem čtyři minuty. Finka jinak i nadále drží luxusní náskok.
     
    2. stř
    Co se další českých a slovenských závodnic týče, zhruba v polovině závodu je na tom nejlépe sedmnáctá Gereková. Jinak jsou všechny ostatní závodnice až ve čtvrté desítce.
     
    4. stř
    Vítkova zastřílela čistě! A útočí na stupně vítězů. Na první místo to ovšem asi nebude, běžecky je na tom totiž hůře než Mäkäräinenová. Češka na Finku ztrácí zhruba minutu.
     
    3. stř
    Vítková zase bez chyby! V současné chvíli je na druhé příčce, na Finku ale ztrácí 48,3 sekundy. Což není rozhodně malá ztráta, to tedy určitě.
     
    3. stř
    Soukalová na třetí ránu minula. Už to rozhodně nebylo tak skvostné jako na prvních dvou střelbách. Aktuálně je čtvrtá se ztrátou 2 minut a 46 sekund. Běžecky prostě stále strádá na Mäkäräinenovou.
     
    4,4 KM
    Vítková na tomto měřeném úseku ztrácí 32,7 sekundy na vedoucí Mäkäräinenovou a je aktuálně na čtvrté pozici. Ta se jinak v tuto chvíli blíží na svou třetí střelbu.
     
    2. stř
    Soukalová zatím střílí době, chtělo by to pouze zabrat běžecky. Opět trefila všech pět terčíků.
     
    4,4 KM
    Soukalová na tom běžecky není nejlépe. Na měřeném úseku po 4,4 kilometrech ztrácí na vedoucí Mäkäräinenovou už skoro jednu minutu.
     
    1. stř
    Vítková, střílející zleva doprava, si počínala stejně jako Soukalová čistým způsobem. Rozhodně dobrý start pro obě české reprezentantky.
     
    1. stř
    Soukalová začala dost pomalu, ale na střelnici tentokráte neměla větší problém. I když je zatím horší než Mäkäräinenová, možná se šetří na úseky další a vše teprve rozjede.
     
    START
    Se startovním číslem 16 odstartovala také Preussová. Co nevidět se na trať vydá také Veronika Vítková.
     
    START
    Gabriela Soukalová je právě na trati. Držme palce naší největší biatlonové hvězdě, dnes jí čeká opravdu dlouhý závod.
     
    Co se české účasti týče, kromě Soukalové a Vítkové zasáhnou do hry také Eva Puskarčíková, Jitka Landová a Barbora Tomešová. Slovensko budou reprezentovat Jana Gereková, Paulína Fialková, Terézia Poliaková a Martina Chrapánová.

    Startovní pozice:

    9. Gabriela Soukalová (CZE)
    18. Veronika Vítková (CZE)
    27. Jana Gereková (SVK)
    33. Eva Puskarčíková (CZE)
    47. Paulína Fialková (SVK)
    50. Jitka Landová (CZE)
    57. Barbora Tomešová (CZE)
    68. Terézia Poliaková (SVK)
    80. Martina Chrapánová (SVK)

    Patrik Sandev

    bahis siteleri