SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS225 Vítěz: A. Fannemel (NOR) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS225, Vikersund

Vítěz: A. Fannemel (NOR)

Pátek 13.02.2015, 19:30Skoky na lyžích
     
    Čeští závodníci se dnes museli ukázat bez Romana Koudelky, který v tomto závodě Světového poháru nenastoupí. Nejlépe si počínal Antonín Hájek, který vybojoval třiatřicátou pozici a poté Čestmír Kožíšek, který se devětatřicátou pozicí také těsně kvalifikoval. Miloš Kadlec s Filipek Sakalou na postup do zítřejšího závodu bohužel nedosáhli. (20:50:34)
     
    41
    Filip Sakala si ale bohužel připíše nejkratší skok dnešního večera. 106 metrů a čtyřicátá příčka na postup stačit nebudou.
     
    A nyní přijde na řadu dvojice českých skokanů!
     
    20
    Miloš Kadlec podle se podle očekávání Fannemelovi ani nepřiblížil. 149 metrů řadí českého skokana na devatenácté místo.
     
    13
    Čestmír Kožíšek zamířil hodně rychle k zemi a nakonec si bohužel připisuje jen 148,5 metru. To jej řadí aktuálně na jedenácté místo.
     
    Do dnešního závodu nakonec zasáhnou hned čtyři čeští skokané. Zřejmě největší šanci na úspěch má vyložený letec Antonín Hájek, který by se na mamutu ve Vikersundu mohl dostat do formy před Mistrovstvím světa. Českého závodníka doplní tři mladé české pušky – Filip Sakala, devatenáctiletý syn legendárního skokana Jaroslava Sakaly, dále dvaadvacetiletý závodník z Nového Města na Moravě Miloš Kadlec a čtvrtým českým letcem do party, který půjde na řadu jako první, bude třiadvacetiletý Lomničan nad Popelkou a již o něco zkušenější závodník Čestmír Kožíšek.
     
    Za české skokany je největším favoritem předkvalifikovaný Roman Koudelka, který je v celkovém hodnocení Světového poháru na krásné třetí příčce. Lety ve Vikersundu ale vynechá a bude se připravovat na Mistrovství světa ve Falunu, které startuje již příští týden. Asi druhým nejúspěšnějším skokanem je Jakub Janda, který se jako jediný kromě Koudelky kvalifikoval v Titisee-Neustadt alespoň do prvního kola hlavního závodu. Dalšími českými skokany, kterým se ale příliš nedaří, jsou Lukáš Hlava a Jan Matura.

    Filip Ardon

    bahis siteleri