Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference FC Vysočina Jihlava

Pondělí 16.02.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Na pondělní tiskové konferenci před startem jarní části nejvyšší fotbalové soutěže předstoupí před novináře ředitel FC Vysočina Jihlava, Ing. Zdeněk Tulis, hlavní trenér Luděk Klusáček a kapitán týmu, Lukáš Vaculík.
     
    Ještě před zahájením tiskové konference si připomeňme pohyby v kádru Vysočiny.
     
    Příchody: Augusto Batioja (FK Radnički) – přestup, Vojtěch Přeučil (FC MAS Táborsko) – konec hostování, Jan Kotnour (HFK Třebíč) – konec hostování, Patrik Demeter – juniorka, David Štěpánek – dorost.
     
    Odchody: Lukáš Masopust (FK BAUMIT Jablonec) – přestup, Václav Koloušek (SV Weitra) – přestup, Bello Babatounde (MFK Frýdek-Místek) – hostování, Marián Kovář (FK BAUMIT Jablonec) – konec hostování, Vlastimil Vidlička (SK Sigma Olomouc) – konec hostování, Christian Irobiso – konec stáže, Luděk Vejmola (FK Kolín) – hostování, Jakub Teplý (FK Kolín), Jan Kosak (FK Baník Sokolov), Jan Urbánek (FK Kolín), Jindřich Kučera (Bohemians Praha) – hostování.
     
    Tiskovou konferenci zahajuje pan Miroslav Fuks.
     
    Zdeněk Tulis: "Co říct k cílům Vysočiny? Po 9 kolech jsme měli 4 body, což bylo hrozné. Poté se nám podařilo ty výkony oživit. Hlavním cílem v zimní přípravě bylo vytvořit přijatelné podmínky, aby se mužstvo na jaro výborně připravilo."
     
    Zdeněk Tulis: "Hráči už nejsou tací zajíci, jako byli například před rokem nebo dvěma. Chtěli bychom se pohybovat v poklidném středu tabulky, tedy mimo sestupové pásmo."
     
    Zdeněk Tulis: "Naší další prioritou je dobudování stadionu. Především dostavba tribuny za druhou z branek."
     
    Luděk Klusáček: "Chtěl bych vedení klubu poděkovat za výborné podmínky, které nám byly vytvořeny v zimní přípravě. Výsledkově ta příprava není nejdůležitější."
     
    Luděk Klusáček: "Ještě se bavíme o jedné možné posile. Doufám, že se nám do víkendu podaří tento přestup realizovat."
     
    Lukáš Vaculík: "Klub pro nás dělá maximum, abychom se mohli soustředit pouze na fotbal. Podmínky tu máme skutečně vynikající. Měli jsme soustředění v Turecku. Věřím, že budeme schopni předvádět fotbal, který se divákům bude líbit."
     
    Samozřejmě hned padá otázka, kdo by mohl být onou případnou posilou.
     
    Zdeněk Tulis: "Starosti nám dělá zdravotní stav Ondřeje Šourka, u něhož to vypadá na delší zranění. Ale já myslím, že ten kádr v čele s Lukášem Vaculíkem nebo Harisem Harbou je zkušený a schopen podávat kvalitní výkony. Nechceme mužstvo přecpávat hráči, kteří by sem přišli a nehráli."
     
    Zdeněk Tulis: "Přiznejme si, že angažmá Vlastimila Vidličky se nevydařilo."
     
    Luděk Klusáček: "Já bych odpověděl na dotaz o posile. Jedná se o hráče do středu pole."
     
    Luděk Klusáček: "Přicházel jsem s tím, že nechci překopat, co tu bylo zavedené. Ale samozřejmě mám nějaké své myšlenky, které bych chtěl uplatnit. Uvidíme, co nám ukáže liga."
     
    Luděk Klusáček: "Vůbec nechci tvrdit, že Bohemka je ideální soupeř na začátek. Jsou tam týmy Sparta a Plzeň, které jsou někde jinde. Ale já věřím, že jsme schopni se poprat se všemi soupeři."
     
    Na 5. místo ztrácíte 6 bodů, jak moc se budete dívat v tabulce směrem nahoru?
     
    Luděk Klusáček: "Prioritou zůstává záchrana. Nicméně můj osobní cíl je hrát v horní polovině tabulky."
     
    Luděk Klusáček: "Věřím tomu, že Jarda Blažek dokáže zastoupit zraněného Hanuše. V přípravě hodně pracoval, podařilo se mu i něco shodit. Je to zkušený brankář a já mu věřím."
     
    Lukáš Vaculík: "Jarda tady odchytal fantastické roky, takže my tu změnu v brance nepociťujeme."
     
    Luděk Klusáček: "V sestavě přemýšlím už jen o jednom postu. A uvidíme, jestli se nám podaří dojednat tu posilu. Můžu říct, že to je výborný hráč."
     
    Luděk Klusáček: "Roman Kučera bude A mužstvo propojovat s dorostem a juniory, co se týká v přechodu hráčů do vyšší kategorie. Samozřejmě se bude podílet i na taktice A týmu. Bude mít na starosti ofenzivu a standardní situace. Náplní Milana Bokši je analýza hry soupeře. Čekám od něj odbornou oponenturu."
     
    Luděk Klusáček: "Marek Zúbek se bude na trénincích podílel ohledně defenzivní činnosti mužstva."
     
    Zdeněk Tulis: "My bychom chtěli hrát domácí zápasy především v pátek. První utkání hrajeme se Slováckem v pátek, ale následující s Jabloncem už je naplánované na sobotu. Je to složité. Musíme brát ohled i na hokejovou Duklu, aby nedocházelo ke kolizím. Navíc 10. dubna tady hraje národní reprezentace hokejistů, čemuž musíme ustoupit."
     
    Zdeněk Tulis: "Já bych chtěl, aby z toho všeho vyšel jako vítěz divák. Divák patří na stadion. Sledování na tabletech nebo iPhonech je sice moderní, ale největší fenomén je divák na stadionu. To je hlavní náplň fotbalu. Nabízet lidem zábavu na stadionu."
     
    Luděk Klusáček: "Ohledně zápasu s Bohemkou. Pokud to někdo vnímá nějak speciálně prestižně, tak jedině já a Roman Pivarník. Jinak věřím, že se nám podaří zvítězit."
     
    Tisková konference je u konce. Závěrem mi dovolte popřát Vysočině hodně štěstí do jarní části.
     
    Děkuji vám za pozornost a na shledanou. (13:29:03)

    Pavel Zeman

    bahis siteleri