Litovel – Přerov 37:21 (kon.) | Zubří – Královo Pole 36:36 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
36:36 (15:17)
SKKP Handball Brno
Sobota 28.02.2015, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    Gumárny Zubří – KP Brno 36:36 (15:17)

    Drama do poslední sekundy. Navíc skvělý boj o špičku tabulky a lepší postavení pro play-off. Gumárny Zubří si ho ziskem bodu definitivně zajistilo. Šedesát minut hrací doby vypršelo, na hřišti zuberské haly je však stále rušno. V předposlední minutě se v tabulce druzí domácí díky trefě Adama Rečka dostávají poprvé v zápase do vedení. Čtvrté Brno kontruje a Tomáš Veřmiřovský v poslední sekundě krásného a vypjatého duelu vyrovnává. Rozhodčí však gól neuznávají. Prý padl po závěrečné siréně. Protest střídá protest, rozhodčí vyjednávají u stolku časoměřičů a nakonec vracejí skóre na smírný stav.
    Úvod šlágru kola vyšel hostům z Brna, kteří se ihned ujali vedení, které následně systematicky zvyšovali. V třinácté minutě vedli 9:3, o šest gólů před domácími byli i osm minut před koncem první půle. Během nich však domácí snížili na rozdíl dvou branek.
    Ve druhém poločase si hosté stále udržovali náskok. Až do 51. minuty, kdy o něj přišli. A přišlo úžasné vyvrcholení. Kdy na každý gól Brna, dokázali Zuberští odpovědět, až se dostali k předposlední minutě a nečekanému rozzuzlení.

    Nejvíce branek: Řezníček 9, Hrstka, Reček po 6 – Hanták 10/2, Mičola 6, Hubáček, Mráz, Dostalík, Aspridis po 4.

    Rozhodčí: Králíček, Letev.

    Sedmimetrové hody: 2/1 – 3/2

    Vyloučení: 3:5

    Diváci: 1150 (22:13:31)
     
    Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: „Díky průběhu utkání jsme nakonec rádi za bod, i když si myslím, že měly být nakonec dva. Víc k tomu nemám co říct.“

    Andrej Titkov, trenér Handball KP Brno: „Dnes to byl zatím náš nejlepší útočný výkon od nového roku. Já nemůžu klukům nic vyčíst až na pár drobností. Ve druhém poločase jsme totiž udělali v obraně několik chyb, které musíme do příště odstranit.“
     
    60
    Konec zápasu. (36:36)
     
    60
    Nakonec ale bude zase vše jinak! Protest střídá protest, rozhodčí opakovaně vyjednávali u stolku časoměřičů a nakonec vracejí skóre na smírný stav. Branka Tomáše Veřmiřovského je tedy nakonec po třetí změně rozhodnutí uznána a utkání nám tak končí remízou! (36:36)
     
    60
    Tak k dělení bodu nakonec nedojde! Na zuberské palubovce panuje po zaznění závěrečného klaksonu obrovský chaos, po kterém nakonec rozhodčí branku neuznávají. Branka Tomáše Veřmiřovského totiž padla až po odpískání! (36:35)
     
    59
    Brno dokázalo zásluhou přesné ruky Veřmiřovského v poslední vteřině utkání srovnat a body se nám tak nakonec budou dělit! (36:36)
     
    59
    Tak to je neuvěřitelná koncovka dnešního dramatického utkání s infarktovým závěrem! Zuberský útok adresoval míč do rukou Adama Rečka, který svou excelentní ránou z přetažení posílá Valachy pár sekund před koncem utkání do vedení! Mladý hráč působící ve dvou klubech rozbušil tlukot v srdcích všech natěšených fanoušků a vysloužil si ten nejbouřlivější aplaus zuberské haly! (36:35)
     
    59
    Brnu je nakonec odebrán míč, do útoku rychle přechází Valaši ze Zubří! (35:35)
     
    59
    Brněnský útok nejeví v cílové rovince zápasu žádný zřetelný pokus o vytvoření útočné akce. Rozhodčí tak automaticky vysílají varovný signál pro pasivní hru. (35:35)
     
    59
    Brněnští házenkáři nedokázali uhlídat rychlého Hrstku na spojce, který je svou střeleckou rukou trestá srovnávací brankou! (35:35)
     
    59
    Brněnský Hanták dostal potřebný prostor na spojce a svou dynamickou střelu dostal za záda zuberského brankáře. (34:35)
     
    58
    Skvělým zákrokem v zuberské svatyni poslal Václav své spoluhráče do rychlého útoku, na jehož konci zazářil důležitou brankou Hrstka! (34:34)
     
    58
    Brněnský pivot unikl ze sevření bránících hráčů zuberského celku, ale jeho následnou střelu vytěsnil Václav! (33:34)
     
    58
    Zuberská obrana nedokázala zastavit aktivního Dostalíka, který svou chladnokrevnou ránou v oblasti brankoviště posunuje hosty do dvoubrankového vedení. Branka ale po chvíli není uznána, protože rozhodčí v poli přerušil před vstřelením branky hru za faul zuberského Kašpárka. Domácí celek si tak zahraje v početní nevýhodě. (33:34)
     
    57
    Brněnský útok vybídl ke skórování Mičolu na křídle, který svůj let nad brankovištěm završil úspěšnou trefou. (33:34)
     
    56
    Tak to je opravdu neuvěřitelné! V dramatických momentech podržel své spoluhráče fantastickým zákrokem brankář Janků, který doslova čaroval mezi třemi tyčemi! (33:33)
     
    56
    Bránící hráč Zubří vstupem do brankoviště zmařil jasnou brankovou příležitost hostů, což vyústí v nařízení sedmimetrového hodu! (33:33)
     
    56
    A je opět srovnáno! Tak to je opravdu strhující závěr dnešního utkání! Útočný koncert domácích Valachů vyústil v bezkonkurenční ránu ze spojek. (33:33)
     
    55
    A je to opět kopřivnický rodák Adam Reček, který získal dostatek střeleckého sebevědomí a vyslal ze své parkety spojky prudkou ránu, která nalezla umístění mezi brněnským brankářem a jeho sítí. (32:33)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    SKKP Handball Brno
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Jiří Králíček, Milan Letev, delegát ČSH Vangelis Simu
    Diváci: 1150
    bahis siteleri