Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice (kon.) | TK k Česká pojišťovna playoff Tipsport extraligy (kon.)
TK po zasedání Výkonného výboru FAČR (kon.) | TK fotbalového klubu FK Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference fotbalového klubu FK Ústí nad Labem

Úterý 03.03.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference FK ÚSTÍ NAD LABEM právě skončila. (13:32:09)
     
    Ještě jeden ze závěrečných dotazů na stav hřiště a umělé vyhřívání.

    Pelc: "Stav trávníku není dobrý, snažili jsme se trénovat na jiných hřištích po městě, abychom trávník nezatěžovali. Na hlavním stadionu jsme odehráli jen generálku. Umělé vyhřívání nezapínáme, nedovoluje nám to finanční situace, abychom hráli za umělého vyhřívání trávníku."
     
    Dotaz na soupeře z Kolína, který je v tabulce poslední a může ohrožovat i ústecký tým.

    Martykán: "Kolín posílil, určitě je nechceme podceňovat a ještě mohou tabulkou zamíchat."

    Pelc: "V Kolíně došlo spíše k organizačním potížím, což jim nedělalo dobrotu. Nyní jsou tam poměry trochu jiné a určitě ještě mají šanci soutěž a spodek tabulky zdramatizovat."
     
    Koho vedení Army pasuje na postup do SYNOT ligy?

    Pelc: "Jasným favoritem je Olomouc, nahoře bude kousat i Varnsdorf, Táborsko či Karviná."
     
    Martykán pokračuje: "Několik posledních let jsme hráli bez starostí a nahoře v tabulce, nyní jsme dole, tlak roste. Chceme se brzy dostat do vyšších pater v tabulce."
     
    Martykán: "V kabině jsme rádi, že hrajeme doma pátky večer pod světly, což je pro hráče i diváky atraktivní. Lepší než hrát ráno."
     
    Kapitán Martykán se poprvé dostává ke slovu:

    "Zimní příprava byla těžká, trénovali jsme hodně. Asi budeme hrát hodně bojovně, takže se nám to hodilo. V přípravě jsem měl chřipku, ale už jsem fit. Nálada v kabině je bojovná, ale uvidíme co ukážeme na hřišti."
     
    Dotaz na poměrně těžký los Ústí v úvodu jara.

    Trenér Němec: "Bavili jsme se o tom v kabině, navíc jsme na podzim prohráli se soupeři těsně nad sebou v tabulce, takže musíme získat aspoň o bod více než oni na konci soupeře, protože zatím máme horší vzájemné zápasy."
     
    Otázka na prvního soupeře z Opavy.

    Němec: "Opava je těžký soupeř, mají v sestavě poměrně zvučná jména, ale mají problémy se stoperskou dvojici. Chceme se soustředit na sebe a uvidíme v pátek."
     
    Dotaz na příchod Melunoviče z Teplic, možná největší útočné hvězdy klubu.

    Němec: "Smola má čtyři žluté karty a nemůže hrát, takže to vypadá, že Melunovič do zápasu s Opavy zasáhne. Melunovič si musel zvyknout po příchodu z Teplic na trochu jinou hru. Druhá liga je přece jen hodně bojovná a ne tolik fotbalová."
     
    Stále u slova Němec. "Mám v hlavě sestavu, která vyběhne v pátek proti Opavě a věřím, že bude úspěšná. Generálku jsme vyhráli s béčkem Teplic 5:1, jako hlavní jsem považoval za zápas s Viktorií Žižkov, který jsme také zvládli, takže nám to vlilo optimismus do žil. Ale musíme stále zůstat při zemi a proti Opavě pořádně bojovat."
     
    Němec pokračuje: "Na podzim jsme měli zbytečně široký kádr, který jsme zúžili. Z Teplic jsme chtěli získat dva hráče, ale povedlo se dojednat příchod pouze jednoho. Ale snad i v této sestavě budeme schopni odehrát solidně jaro."
     
    Otázka na trenéra Němce ohledně stavu hráčů a týmu.

    Němec: "Podařilo se otevřít úplně novou umělou trávu vedle hlavního stadionu, což nám v přípravě hodně pomohlo. Bohužel jsme neodcestovali na nějaké soustředění, ale v domácích podmínkách jsme se snad připravili dostatečně. V sezóně se chceme jednoznačně zachránit."
     
    Dotaz ohledně hracího času a dnu na Jiřího Duška.

    "Nám se jeví jako nejlepší termín pátek od 18:00 pod umělým osvětlením. Měli jsme nějaká jednání ohledně umělého osvětlení, protože to zatěžuje více rozpočet, ale na druhou stranu budeme "svítit" pouze dva měsíce než skončí sezóna, takže se to dá zvládnout."
     
    Stanislav Pelc: "Asi sami víte, že shánět peníze do sportu je čím dál těžší. Jednali jsme s městem, vedení města se líbí náš koncept, takže podpora by se mohla zvýšit."
     
    Pelc a Dušek k cílům v soutěži.

    Dušek: "Chceme zmizet ze sestupového pásma a být výše než na 15. místě. Není příjemné přezimovat na předposledním místě a co nejdříve chceme v tabulce výše. Finančně máme sezónu pokrytou, byť náš rozpočet není vysoký, ale měli bychom to zvládnout."
     
    Jako první si vzal slovo Stanislav Pelc, který přivítal přítomné novináře.
     
    Tisková konference FK ÚSTÍ NAD LABEM právě začala.
     
    Tiskovka za okamžik začne, v tiskovém centru na Městském stadionu v Ústí zástupci fotbalové Army budou čelit poměrně velké skupině zástupců médií.

    Za klub se představí u řečnického stolku trenér Němec, kapitán týmu Martykán, manažer Pelc a jednatel Dušek.

    Martin Pešout

    bahis siteleri