Queens Park – Arsenal 1:2 (kon.) | West Ham – Chelsea 0:1 (kon.) | Manchester City – Leicester 2:0 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Stoke – Everton 2:0 (kon.) | Tottenham – Swansea 3:2 (kon.)
Liverpool – Burnley 2:0 (kon.)
konec
West Ham United
0:1 (0:1)
Chelsea FC
Středa 04.03.2015, 20:45 • Boleyn Ground, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Žlutou kartou byl potrestán Drogba.
     
    90+6
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Loïc Rémy.
     
    90+4
    Hazard měl před sebou pouze brankáře Adriána, ale na souboj jeden na jednoho si nevěřil, a tak přihrával. Ve stoprocentní šanci se objevil Willian, který pálil do odkryté brány, ale jeho pokus gólem neskončil, protože jeden z obránců si připsal parádní obranný zákrok a střelu před brankovou čarou zablokoval.
     
    90+3
    Do zápasu na pár minutek zasáhne i Drogba, který nahradí Costu.
     
    90+2
    West Ham se dožaduje pokutového kopu, protože Cahill zahrál ve vápně rukou. Nicméně rozhodčí má na celou situaci jiný pohled. Z opakovaného záběru šlo vidět, že Cahill rukou opravdu zahrál.
     
    89
    Dohráno má Kouyaté, kterého vystřídal Nenê.
     
    87
    West Ham měl dobrou příležitost k vyrovnávací brance, ale Sakho v dobré pozici branku přestřelil asi o metr.
     
    74
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Oscar, přichází Willian.
     
    72
    Sakho teď zahodil jasný gól a sám na sebe je právem naštvaný. Valencia se totiž prezentoval velmi štiplavou střelou, se kterou měl Courtois potíže a balon mu vypadl. K odraženému míči se okamžitě dostal Sakho, který pálil z bezprostřední blízkosti, ale branku bohužel pro West Ham netrefil.
     
    70
    Faulovaný byl Kouyaté, proti kterému se provinil Fàbregas a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    70
    Costa našel přihrávkou Hazarda, který si ve vápně dělal prostor ke střele a poté se k ní i dostal, avšak jeho prudký pokus byl zablokován.
     
    67
    Kapitán Nolan fauloval a za nedovolený zákrok vyfasoval od sudího žlutou kartu.
     
    60
    Na druhé straně se v dobrém světle ukázal brankář Courtois, který zlikvidoval nepříjemnou ránu Sakhovi. Útočník West Hamu pálil z velmi zajímavé pozice, ale míč se za gólmanova záda nedostal.
     
    58
    Ramires měl další gól na kopačce, ale ani tento pokus vstřelenou brankou neskončil. Fàbregas poslal parádní kolmici pro Hazarda, který odcentroval míč ke vzdálenější tyči, kde se ke střele hlavou dostal zmiňovaný Ramires, ale gólman Adrián si připsal úžasný zákrok a levačkou vyrazil balon do bezpečí.
     
    56
    Chelsea mohla jít do dvoubrankového vedení, ale nestalo se tak. V obrovské šanci se ocitl Ramires, který pálil ke vzdálenější tyči, ale rozechvěl pouze brankovou konstrukci, od které se balon odrazil přímo k Adriánovi.
     
    53
    Cresswell odcentroval balon do pokutového území, kde se ke střele dostal Sakho, který překonal gólmana Chelsea, ale jeho pokus gólem neskončil. Pozorný Zouma se totiž velmi rychle dostal k míči a odkopl ho do bezpečí. Kdyby se tak nestalo, tak by se ve stoprocentní šanci ocitl Nolan, který by pálil do prázdné brány. Poté se ještě ke střele dostal Jenkinson, ale ten trefil pouze bránícího Fàbregase, který v pohodě ránu zablokoval.
     
    45+4
    Cresswell ze své kopačky vyslal parádní centr na bližší tyč, kde našel hlavičkujícího Sakha, ale ten z bezprostřední blízkosti branku těsně netrefil. Navíc rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    45+4
    Hazard fauloval svého protihráče a za nedovolený zákrok byl potrestán žlutou kartou.
     
    43
    Žlutou kartou byl potrestán Collins, který velmi nepříjemně přejel kotníky Zoumovi a ten teď leží na trávníku.
     
    36
    Sakho měl na hlavě vyrovnávací gól, ale gólman Courtois si připsal výtečný zákrok, díky kterému drží čisté konto. Sakho si totiž ve vápně vyskočil na parádní centr a okamžitě zakončil, ale z bezprostřední blízkosti gól nedal. Jak už bylo řečeno, může za to zákrok Courtoise, který zareagoval opravdu na jedničku.
     
    35
    Costa se parádně uvolnil a obdržel přihrávku za obranu, ale útočník Chelsea vedení hostů nenavýšil. Costa si ve vápně chystal balon na střelu, ale vracející se Jenkinson si připsal úspěšný a čistý zákrok, díky kterému Costovi balon vzal. Hráči Chelsea se dožadují pokutového kopu, ale rozhodčí je jiného názoru, a to názoru správného. Následuje roh pro Chelsea.
    Eden HAZARD - 0:1
     
    22
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Hosté podnikli další z útočných akcí a tentokrát se konečně dočkali vytoužené branky. Ramires našel přesným centrem hlavičkujícího EDENA HAZARDA, který se nemýlil a poslal Chelsea do vedení.
     
    18
    Noble odcentroval míč do velkého vápna, kde našel pouze bránícího protihráče, ale ten balon nedokázal odkopnout a přidělal svým spoluhráčům potíže. Noble prošel s balonem až do velkého vápna a pak přihrál na Nolana, který posunul kulatý nesmysl pro Kouyatého. West Ham mohl jít klidně do vedení, ale Courtois v těžké chvíli svůj tým podržel a parádním zákrokem zlikvidoval prudkou střelu.
     
    15
    West Ham okamžitě vyrazil do protiútoku, ale branku soupeře neohrozil, protože Terry stáhl Valenciu k zemi a vyfasoval žlutou kartu. Následuje volný přímý kop ve prospěch domácího celku.
     
    13
    Kouyaté dostal za faul na Zoumu žlutou kartu.
     
    8
    Zraněný Reid nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na trávníku nahrazuje Collins.
     
    7
    Costa mohl poslat Chelsea do vedení, ale ve stoprocentní šanci neuspěl! Oscar ze své kopačky vyslal ukázkovou přihrávku před branku, kde se nacházel právě útočník Costa, ale ten z bezprostřední blízkosti branku přestřelil.

    Lucie Rapantová

    Branky: 22. E. Hazard (Ramires)

    Karty:   13. Kouyaté (WHU), 43. Collins (WHU), 67. Nolan (WHU) – 15. Terry (CHE), 45+4. E. Hazard (CHE), 70. Fàbregas (CHE), 90+7. Drogba (CHE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4.
    West Ham United: Adrián – Reid (8. Collins), Tomkins, Cresswell, Jenkinson – Kouyaté (89. Nenê) – Nolan (C), Noble, Downing – D. Sakho, E. Valencia.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Song, Collins, Demel, Jarvis, O´Brien, Nenê.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Terry (C), Cahill, Ivanović – Ramires, K. Zouma, Fàbregas – E. Hazard (90+6. Rémy), Oscar (74. Willian), D. Costa (90+3. Drogba).
    Náhradníci: Čech – Willian, Cuadrado, Loftus-Cheek, Drogba, Luís, Rémy.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Beswick
    bahis siteleri